Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Dodo’s avonturen, de nieuwe bootfilm van Wild Bunch Productions

Dodo’s avonturen, de nieuwe bootfilm van Wild Bunch Productions

In 2010 werden ze na hun avontuur op Dodo’s Delight beloond met de ultieme erkenning. Nicolas en Olivier Favresse, Sean Villanueva en Ben Ditto leverden zich over aan de zee en aan hun kapitein, dominee Bob Shepton, en belaagden de big walls van Groenland. Ze sleepten daarmee de beroemde Piolet d'Or in de wacht.
Vorig jaar herenigde de Wild Bunch zich rond een nieuw waterproject. Heerlijk om onbeklommen gebieden te ontdekken. Dat is altijd de spirit van de klimmers geweest. En dat wilden ze zo houden. De boat movie ‘Dodo’s avonturen’ is daar het resultaat van. De film is een afwisseling van beelden op zee en op het land. Hij vertelt het verhaal van een groep mannen die de confrontatie met de natuur aangaan. De ups en downs van een leven ver van de beschaving. Dit zijn niet enkel klimmers, dit zijn echte avonturiers. Vertical Sailing was de kers op de taart van een ongeziene klimprestatie, die nu tot heel wat nieuwe expedities inspireert. Dodo’s avonturen zet vooral vriendschap en emoties in de verf. De landschappen zijn opnieuw adembenemend. De 5 kompanen trekken van Groenland naar het Baffineiland. Ze doorkruisen de wateren met hun goed humeur. Maar hoogmoedig worden ze nooit. Behalve misschien wanneer ze - bedwelmd door een aangename ontmoeting in niemandsland - een big wall van honderden meters overmeesteren. Hun wil om almaar nieuwe dingen te ontdekken, houdt hen altijd op het juiste pad. De kapitein, dominee Bob Shepton, vertelt voor de camera: “Het ging goed. De omstandigheden waren bijzonder moeilijk. Het weer, het ijs, het varen, slechte rotsen, het klimmen, het slaapgebrek, het lezen, de akoestiek, de keuken, de muziek! Bepaalde aspecten maakten het avontuur nog zwaarder. Maar dankzij onze positieve attitude ook gewoon spannender! Het was super!”
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm