Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Interview met Jorg Verhoeven, de meest Belgische Nederlandse klimmer

Interview met Jorg Verhoeven, de meest Belgische Nederlandse klimmer

Winnaar van de Wereldbeker Moeilijkheidsklimmen 2008, Jorg Verhoeven is zonder twijfel de meest Belgische van de Nederlandse klimmers. Nadat hij twee jaar in België woonde, besloot hij te verkassen naar Oostenrijk. Op doorreis door Val di fiemme werd Jorg geïnterviewd door Pietro dal Pra. Er moet ook opgemerkt worden dat Jorg ambassadeur is voor het Italiaanse merk La Sportiva, en daar komen wat verplichtingen bij kijken.
Als klimmer uit het vlakke land houdt hij zich niet langer bezig met trainen op plastic. Vandaag valt hij big walls aan en brengt hij thuis (Innsbruck) straffe prestaties zoals Brento Centro een route van 29 lengtes, met 8b als meest opzienbarende uitschieter. Hieronder een interview op film.

De blog van Jorg Verhoeven
De site van La Sportiva
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm