Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Mix
>
Nieuws 
Unlimited climbing, 1000 meter ten voordele van mensen met een handicap in het Zuiden

Unlimited climbing, 1000 meter ten voordele van mensen met een handicap in het Zuiden

Elodie Orbaen en Solenne Visart delen hun passie voor de klimsport. Samen gaan ze de uitdaging aan en klimmen ze 1000 meter ten voordele van mensen met een handicap in het Zuiden!
Elodie Orbaen werd zelf geboren met een handicap. Haar linkerbeen heeft zich niet correct ontwikkeld. Maar van een beperking is geen sprake! In 2014 werd ze wereldkampioene paraklimmen.

Met Unlimited climbing, een schitterende uitdaging die van 15 tot 30 mei plaatsvindt in Gorges du Tarn, bewijzen de twee klimsters dat je ook met een prothese sportief kan zijn. Met de opbrengst willen ze in Kinshasha, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo, een revalidatiecentrum van kwaliteit oprichten. Het ultieme doel is deuren openen voor mensen met een handicap en hen meer zelfstandigheid en ontplooiingsmogelijkheden bieden.

In heel België worden verschillende evenementen georganiseerd ter ondersteuning van het project.

De website van het project Unlimited Climbing
Steun het project op de website van Handicap International
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm