Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

16-1-2011

Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011

Afgelopen zaterdag ging in Klimax, Puurs, het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011 door. Bij de Heren junioren won de Nederlander Tim Reuser, bij de dames ging de Luikse Claudine Delsaux met de overwinning lopen. Yannick Lis en Liselotte Saelens haalden beide met een derde plaats de Vlaamse titel binnen maar moesten elk nog een landgenoot de tweede plaats gunnen: Sebastien Berthe en Manon Bailly.

In de andere categorieën wonnen de Klimax klimsters Anak Verhoeven (B), Celine Cuypers (C) en Laure-Anne Stevens (D) zowel de Vlaamse titel als de wedstrijd. Manon Matheys (A), Loïc Timmermans (A), Nicolas Vancayzeele (B), Merlin Matheys (C) en Harold Peeters (D) wonnen de wedstrijd en lieten daarbij onder andere de nieuwe Vlaamse kampioenen Lien Vanreusel (9e),  Ignace (3e) en Manolo Debreyne (9e), Nicolas Stevens (3e) en Brecht Wittoek (8e) achter zich.

In de teamranking behaalt Klimax dit jaar alvast de thuiswinst. Op het programma van de Belgian Youth Cup staan nu nog de wedstrijd volgend weekend in L'Escale (Arlon) en op 26 februari in Stone Age. We zijn benieuwd welke klimmers en teams dan het meest prominent op de afspraak zullen zijn.

Volledige resultaten van het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011 en foto's getrokken door Maxime Lebrun