Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

13-11-2011

Vierde internationaal goud voor Anak Verhoeven in 2011

Dit weekend ging in het Franse Pau, in de schaduw van de Pyreneeën, de vierde manche van de European Youth Cup door. Na winst in Edinburgh, Veliko Tarnovo en Imst keert Anak Verhoeven (Youth B) ook hier weer met het goud naar huis. Chloé Caulier (B) slaagt er in haar eerste internationale finale te bekronen met een schitterende vierde plaats terwijl Loïc Timmermans (A) strandt op een jeté en de 7e plaats.

In de algemene ranking van de beker verzekert Anak zich reeds van de eindoverwinning. Loic behoudt een voorsprong van een dertigtal punten op de Fransman Thomas Joannes, tweede in Pau, en een kleine vijftig op Domen Skofic, de Sloveense winnaar en wereldkampioen. Over twee weken wordt in het Sloveense Kranj de eindoverwinning bevochten en het belooft een hevig gevecht te worden.

Bij de andere Belgen noteren we vooral de 11e plaats van Lukas Geukens (A), op een zucht van de finale, terwijl Sebastien Berthe (Junior) ondanks een top in de meest technische - lees Freyriaanse - van de kwalificatieroutes op 12 eindigt.

Het overzicht van de resultaten van alle Belgen volgt zeer binnenkort.