Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

29-7-2013

Balance, een nieuwe blokzaal in Gent in 2014

Gent bereidt zich voor op een gloednieuwe blokzaal. De bouwwerken zijn er vorige week van start gegaan en eindigen normaal gezien in oktober 2014. De zaal zal tussen de 300 en 400 vierkante meter pure boulderpret ter beschikking stellen en krijgt de toepasselijke naam Balance.
Het project zal volledig tot stand komen naar de verbeelding van An Nijs en Joris Kaïret (architect van het project). Zo zal het complex aangenaam en lichtrijk zijn. Joris: “Het grootste deel van de zaal zal overdekt worden met een glazen dak dat in de nok volledig open zal kunnen. Licht en lucht zijn zaken die we erg belangrijk vinden: klimmers zijn immers buitenmensen. De routes zullen gebouwd worden door mensen met voldoende rotservaring.”
De uitbaters zijn nog niet van plan om van de zaal ‘the place to be’ om te boulderen te maken, maar sterke klimmers zullen uiteraard ook welkom zijn. Tijdens de dag zal de blokzaal open zijn voor groepen (op afspraak). Tijdens de avond en in het weekend zal ook het grote publiek er kunnen klimmen. “Het is aangenamer en veiliger om op niveau te boulderen als je omringd bent door mensen die al klimervaring hebben. Het niveau zal dus eerder hoog liggen, de focus ligt tussen 6a en 8a FB."

Foto’s en info over de vooruitgang van het project op de website van Klimzaal Balance