Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

24-7-2014

Anak Verhoeven opnieuw in het brons in Briançon

Het lijkt misschien gewaagd om nu al het palmares van Anak Verhoeven te vergelijken met dat van Muriel Sarkany. Toch is het minstens zo impressionant. Vorig weekend behaalde Anak nog een bronzen medaille, net zoals Muriel dat deed in Dresde in 2006. De vergelijking is duidelijk. Toen heeft het hevige onweer roet in het eten gegooid. De finale van de Wereldbeker moest geannuleerd worden. Ook afgelopen zondag zorgde het weer voor een gelijkardige beslissing. Anak ging desalniettemin vlot op een derde plaats na de halve finales. Wegens annulatie van de finale slaagde ze erin om deze plek vast te houden. Dat is al haar tweede bronzen medaille van het jaar.
Een week voor Briançon werd ze nog vierde in Chamonix. We kunnen dus best van een constante prestatie spreken. “Ik ben enorm blij en dankbaar voor wat er al gebeurd is dit seizoen! Ik hoopte op even goede resultaten als vorig jaar, maar dit had ik echt niet verwacht”, stelt Anak ons gerust. “Wat ik nu bereikt heb is veel meer dan ik had durven hopen. Het is moeilijk te zeggen wat je moet doen om te winnen, vooral omdat het podium op zich al een hele verre droom leek. Maar ervaring is zeker een belangrijke factor.”
De ambities van onze landgenote zijn duidelijk. Ze zal deelnemen aan acht manches van de Wereldbeker, alsook aan het Wereldkampioenschap dit jaar.

Anak mag dan in de kijker staan, ook andere Belgen waren aanwezig in Briançon. Onder hen vinden we Stéphane Hanssens die een plek in de halve finale bemachtigt. Hij eindigt 25ste. Loïc Timmermans eindigt op een 38ste plaats, Héloïse Doumont op een 29ste plaats en Celine Cuypers op een 50ste plaats.

Foto: IFSC