Nieuws 
Gone Wild Film Festival, stuur jullie films in

Mix Gone Wild Film Festival, stuur jullie films in

In het weekend van 7 en 8 februari eerstkomende staat er heel wat te gebeuren in Bleau te Gent. De Bleau Open Teams, de Summit 2009 beurs van de KBF en de sluitingsavond van het Gone Wild Film Festival, gewijd aan de avontuur en extreme sporten.


Kim Anthoni, Kerstvrouw in Sint-Niklaas

Competitie Kim Anthoni, Kerstvrouw in Sint-Niklaas

De Christmas Womens Open in klimzaal City Lizard was met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de laatste wedstrijd van het 2008. Kim Anthoni schrijft de overwinning op haar naam.


Klaas Willems topt variant van Drop City, 8b+

Rotsklimmen Klaas Willems topt variant van Drop City, 8b+

Ondanks een recente schouderblessure, lukte Klaas Willems er toch in zijn project in Geyikbayiri af te werken. Hij topte de 8b+ variant van Drop City, de 8c route die Muriel Sarkany begin dit jaar aan haar palmares mocht toevoegen.


Romane Herson en Loic Timmermans beiden 2de in Albertville

Competitie Romane Herson en Loic Timmermans beiden 2de in Albertville

Met de examens achter de rug werd het ook stilaan tijd om een einde te breien aan het jeugdcompetitieseizoen. Afgelopen zondag eindigden Roman Herson en Loic Timmermans als 2de bij de miniemen op de Open International d?Escalade jeune d?Albertville.


Chloé Graftiaux vervoegt de GEAN

Alpinisme Chloé Graftiaux vervoegt de GEAN

Het is officieel. Vanaf 2009 zal Chloé Graftiaux deel uitmaken van de GEAN van het FFCAM. In het Nederlands: twee jaar opleiding in de Groupe Excellence Alpinisme National vergezelt van gereputeerde berggidsen.


Eindejaarscadeau: 2 The North Face jassen te winnen

Mix Eindejaarscadeau: 2 The North Face jassen te winnen

Bye bye 2008. Welcome 2009. Belclimb geeft 2 Nuptse Vest van The North Face weg elk ter waarde van 150 Euro. Zo heb je ook geen reden meer om deze winter in de kou te blijven staan. Neem snel deel aan onze wedstrijd.


Klimzaal Brussels Monkeys Climbing herrijst uit haar assen

Indoorklimmen Klimzaal Brussels Monkeys Climbing herrijst uit haar assen

Onder de liefdevolle bemoedering van Laurent Fruithof en Charlélie Barcza transformeerde klimzaal Sippelberg in Molenbeek tot klimzaal Brussels Monkeys Climbing, mét hoofdletter.


Mathilde Brumagne en Jonathan Thomas winnen Boulder 2008

Competitie Mathilde Brumagne en Jonathan Thomas winnen Boulder 2008

In klimzaal City Lizard gingen afgelopen zaterdag de finales van het BK Boulder door, een wedstrijd vol onverwachte wendingen bij de heren en een duidelijke trend bij de dames. Op het bovenste trapje van het podium: Jonathan Thomas en Mathilde Brumagne.


Een  website voor Chloé Graftiaux

Mix Een website voor Chloé Graftiaux

Om op de hoogte te blijven van alle laatste nieuwtjes rond Chloé Graftiaux kun je vanaf nu surfen naar haar gloednieuwe website. Daar kun je ontdekken hoe een veelzijdige klimster Chloé wel is.


Blok Open, op weg naar 2009

Mix Blok Open, op weg naar 2009

Zelfs al is 2008 nog niet helemaal teneinde, toch wordt onze aandacht reeds getrokken door 2009. Met de Blok Open in Klimzaal Blok te Hoboken wordt het jaar op gang geklommen op zondag 11 januari.


City Lizard's Christmas Womens Open

Mix City Lizard's Christmas Womens Open

Bestaat de kerstvrouw? Als dat al het geval is bestaat de kans dat je haar op zaterdag 27 december in de City Lizard te Sint Niklaas tegen kan komen. Die dag zullen er immers enkel vrouwen in actie te zien zijn op de Christmas Womens Open.


Hungaria Open Blok

Competitie Hungaria Open Blok

Ook dit jaar bleek de Hungaria Open Blok een gezellige boulderwedstrijd met echte toppers en toffe boulders te zijn. Jonathan Thomas en Eline Nas toonden zich de sterksten van de 48 deelnemers.


Kim Anthoni en Nicolas Mathieu klimmen de meeste boulders in Face Nord

Competitie Kim Anthoni en Nicolas Mathieu klimmen de meeste boulders in Face Nord

42 voor Kim Anthoni, 77 voor Nicolas Mathieu. Dat is het exacte aantal boulders dat zij in klimzaal Face Nord te Bergen tijdens de 5e editie van de 3 uren chrono topten. Er waren er 83 in totaal...


Jurgen Lis, 3e op de Nederlandse Promotop

Competitie Jurgen Lis, 3e op de Nederlandse Promotop

Regelmatigheid loont. Met drie deelnames aan de Nederlandse promotop en een tweede plaats in Puurs in september slaagde Jurgen Lis er in zich op de derde trap van het eindpodium te plaatsen.


Hungaria Open Boulder op 7/12

Mix Hungaria Open Boulder op 7/12

Het wedstrijdseizoen draait op volle toeren. De Open Boulder van klimzaal Hungaria staat 7 december op de agenda. Een onvermijdelijke confrontatie door de kwaliteit van de aanwezige boulderaars.


City Lizard, een nieuwe partner voor Belclimb

Indoorklimmen City Lizard, een nieuwe partner voor Belclimb

Maak eens de verplaatsing naar klimzaal City Lizard te Sint-Niklaas, je zal er niet teleurgesteld van terugkomen. Het is een echte tempel gewijd aan het boulderen en met een goed gevulde december-agenda. Sinds vandaag is ze een partner van Belclimb.


3-uren Chrono te Face Nord, don't miss it!

Mix 3-uren Chrono te Face Nord, don't miss it!

De 5e editie van de 3-uren Chrono voor een max aan boulders gaat door nu zaterdag 29 november in klimzaal Face Nord te Bergen. Mis de kans niet om de structuur die verleden jaar geopend werd te gaan uittesten. Indrukwekkend is die wel!


Het BMCT, 3e op de Open International Militaire van Chamonix

Competitie Het BMCT, 3e op de Open International Militaire van Chamonix

Het is vaak zonder uniform dat onze militairen tot de actie over gaan. Gewapend met klimschoenen verdedigden ze opnieuw de Belgische eer op de Open International Militaire die elk jaar in Chamonix doorgaat. Het team eindigt derde.


Graftiaux en Lopata winnen de Bleau Open 2008

Competitie Graftiaux en Lopata winnen de Bleau Open 2008

Ze kwamen van het Zuiden naar België, heel verdienstelijk gezien de laag sneeuw die ons landje dit weekend bedekte. Chloé Graftiaux won haar 5de Bleau Open. Voor de Fransman Kevin Lopata was het zijn eerste. Felicitaties aan de 159 anderen.


Mathilde Brumagne, Europees bekerwinnares bij de junioren

Competitie Mathilde Brumagne, Europees bekerwinnares bij de junioren

Mathilde Brumagne won dit weekend de laatste manche van de Europese Beker in Kranj, Slovenië en daardoor wint ze voor het tweede jaar op rij de overall ranking.


Het beweegt in Altitude CCM (ook 's nachts)

Mix Het beweegt in Altitude CCM (ook 's nachts)

Er staan enkele evenementen op de agenda van klimzaal Altitude CCM, Braine-l'Alleud. 25 (materiaalverkoop) en 29 november (Bloc by night). Vergeet uw hoofdlamp niet!


Open Jeunes Stone Age

Competitie Open Jeunes Stone Age

Groots en spannend. De derde editie van de Open Jeunes Stone Age was een enorm succes. Maar liefst 148 deelnemers uit de Benelux gaven in een prachtige wedstrijd het beste van zichzelf.


Jérôme De Boeck 33ste in Slovenië

Competitie Jérôme De Boeck 33ste in Slovenië

Door de afwezigheid, wegens blessure, van Muriel Sarkany was het aan Jérôme De Boeck om de Belgische kleuren te verdedigen tijdens de laatste manche van de Wereldbeker in Kranj. Hij eindigt als 33ste.


Magali Hayen en Jonathan Thomas 1ste op Peter Belien Memorial

Competitie Magali Hayen en Jonathan Thomas 1ste op Peter Belien Memorial

Meer dan 90 deelnemers daagden op voor 7u boulderen op de Peter Belien Memorial die afgelopen zaterdag plaats had in Olympia. In de finale konden Magali Hayen en Jonathan Thomas beslag leggen op de 1ste plaats.


Bleausards, afspraak in Gent volgend weekend!

Mix Bleausards, afspraak in Gent volgend weekend!

Komend weekend zullen een hele hoop bleausards zich eens niet naar Fontainebleau begeven en in Gent boulderplezier zoeken. De Bleau Open belooft weer maar eens een grand cru te worden. De deelnemerslijst staat online.


1st Golden Climbing Shoe Award voor Shin Yoon Sun

Materiaalgids 1st Golden Climbing Shoe Award voor Shin Yoon Sun

Na de Goldfinger en de Piolet dor is er nu de Golden Climbing Shoe Award. De trofee werd afgelopen maandag voor het eerst uitgereikt aan de beste Aziatische klimster van het moment, zijnde Shin Yoon Sun.


Villanueva en Favresse live op tv!

Mix Villanueva en Favresse live op tv!

De Brusselaars die afgelopen maandagavond naar Télé Bruxelles keken konden een nieuwe prestatie van het duo Villanueva/Favresse zien. Live dan nog!


3-uren chrono voor een max aan boulders in Face Nord komende 29 november

Mix 3-uren chrono voor een max aan boulders in Face Nord komende 29 november

5e editie van de "3h Chrono pour un max de bloc". Deze zal plaatshebben zaterdag 29 november in klimzaal Face Nord te Bergen. Smeer de spieren maar goed in, het gaat er om stuiven!


Micha Vanhoudt topt Namché Bazar, 8b

Rotsklimmen Micha Vanhoudt topt Namché Bazar, 8b

Micha Vanhoudt topte gisteren, in de eerste poging van de dag en na best wel wat pogingen in totaal, Namché Bazar, 8b, te Freyr.


Sean en Nico geven een exclusieve avant première op 15/11 te Brussel

Mix Sean en Nico geven een exclusieve avant première op 15/11 te Brussel

Het evenement voor de 125 jaar kondigt zich groots aan. Naast de conferenties in de namiddag zullen Sean Villanueva en Nico Favresse om 20u exclusieve beelden van hun trip naar Noord-Amerika in première vertonen!


Alix Graftiaux wint in St Etienne

Competitie Alix Graftiaux wint in St Etienne

Er stroomt ijzer door de aders van de dochters Graftiaux. Als het niet Chloé is dan is het Alix die van zich laat horen. Ze wint, voor een resem sterke Françaises, de Contest 42 in Saint Etienne.


Mathilde Brumagne 2e in Annecy-le-Vieux

Competitie Mathilde Brumagne 2e in Annecy-le-Vieux

Danzij haar 2de plaats ex-aequo te Annecy-le-Vieux blijft Mathilde Brumagne haar voorsprong behouden in het algemeen klassement van de Europese Beker voor Jeugd. Alles zal beslist worden over drie weken in Kranj.


Chloé Graftiaux eindigt 9e in Moskou

Competitie Chloé Graftiaux eindigt 9e in Moskou

Einde van het officiële circuit voor Chloé Graftiaux. Door 9e te eindigen in Moskou zet ze zich op de 8e plaats in het eindklassement van de Wereldbeker Boulder 2008.


Siebe Vanhee topt Le tango des grabatiares, 8a, à vue

Rotsklimmen Siebe Vanhee topt Le tango des grabatiares, 8a, à vue

Siebe Vanhee profiteerde van de herfstvakantie om het Kronthal eens op te zoeken. Daar topte hij in drie dagen tijd vijf 8a's. Le tango des grabatiares à vue was de kers op de taart.


Jérôme De Boeck topt met El Archeologico zijn eerste 8b à vue

Rotsklimmen Jérôme De Boeck topt met El Archeologico zijn eerste 8b à vue

De Boeck is back! Jérôme is nog maar een week in Santa Linya , Spanje, en hij topt zijn eerste 8b à vue, El Archeologico. Ontdek ook zijn video van Dédale, 8c in het Kronthal.


Stem voor de beste Living Mindfully foto en win een t-shirt van Prana

Mix Stem voor de beste Living Mindfully foto en win een t-shirt van Prana

Tien foto's werden verkozen voor het vervolg van de Living Mindfully wedstrijd van onze partner Prana. Nu is het aan jullie om deel te nemen! Kies uw Top 3 en win een t-shirt!


Chloé Graftiaux en Nicolas Vancayzeele presteren in Valence

Competitie Chloé Graftiaux en Nicolas Vancayzeele presteren in Valence

Chloé Graftiaux wist zich, als vaste klant van de Franse wedstrijden, weer maar eens in de schijnwerpers te werken door 2e te eindigen op de Open de Valence. Nicolas Vancayzeele wint op zijn beurt bij de benjamins!


Jonathan Thomas en Kim Anthoni winnen in Tielen

Competitie Jonathan Thomas en Kim Anthoni winnen in Tielen

Gisteren ging te Tielen de 2e en laatste manche van de BCC Boulder 2008 door. In categorie A winnen Jonathan Thomas en Kim Anthoni met overmacht. In het eindklassement van de 2 manches is het Kim die de overwinningspalm naar huis neemt.


Nieuwe website voor Jérôme De Boeck

Mix Nieuwe website voor Jérôme De Boeck

Jérôme De Boeck heeft een nieuwe website online. Ga gerust eens kijken en lees over zijn klimtrips, zijn tick list en blijf up to date.


Willy Troch haalt de Seven Summits

Alpinisme Willy Troch haalt de Seven Summits

Willy Troch stond afgelopen week samen met zijn klimgenoten Johnny Peeters en Wim De Backer op de top van de Carstenzpiramide. Hiermee bereikt Willy zijn levensdroom : op de top staan van de hoogste berg van elk continent!


Peter Taeymans en Olivier Coenen toppen Bansai XXL, 8b+

Rotsklimmen Peter Taeymans en Olivier Coenen toppen Bansai XXL, 8b+

Bansai XXL, is de duivelse combinatie die de volledige Davaille in Freyr doorkruist. Een lange 8b+ die op 20 september door Olivier Coenen voor het eerst geklommen werd en die Peter Taeymans afgelopen weekend als tweede aan zijn palmares mocht toevoegen.


Nico en Sean hebben The Secret Passage vrij geklommen, 5.13c max

Rotsklimmen Nico en Sean hebben The Secret Passage vrij geklommen, 5.13c max

Nicolas Favresse en Sean Villanueva hebben afgelopen vrijdag The Secret Passage op El Capitan te Yosemite vrijgeklommen. 15 lengtes met een moeilijkheid tot 5.13c (8a+).


Chloé Graftiaux 4de op Europees Kampioenschap Boulderen

Competitie Chloé Graftiaux 4de op Europees Kampioenschap Boulderen

Chloé's week was uitputtend, maar ze eindigt in schoonheid. In een finale vol heropstandingen behaalt ze een 4de plaats in het boulderen op de Europese Kampioenschappen in Parijs.


De dames stranden op een zucht van de finale Lead

Competitie De dames stranden op een zucht van de finale Lead

Alledrie zijn ze zeer teleurgesteld. Mathilde Brumagne (9), Muriel Sarkany (13) en Chloé Graftiaux (19) misten maar net de finale van het leadklimmen.


125 jaar klimmen en alpinisme in België

Mix 125 jaar klimmen en alpinisme in België

De Kruidtuin van Brussel zag in 1883 de Club Alpin Belge ontstaan. Komende zaterdag 15 november zal een uitzonderlijke dag ter herinnering aan deze gebeurtenis georganiseerd worden op dezelfde locatie.


3 Belgen in de halve finale Lead te Parijs

Competitie 3 Belgen in de halve finale Lead te Parijs

Mathilde Brumagne en Muriel Sarkany gaan vlot door naar de halve finale. Chloé Graftiaux ook maar voor haar was het nipt. De halve finale staat morgen op het programma.


Muriel en Chloé naar de halve finale blokklimmen in Parijs

Competitie Muriel en Chloé naar de halve finale blokklimmen in Parijs

Een goede start voor Muriel Sarkany en Chloé Graftiaux op de Europese Kampioenschappen die tot zaterdag doorgaan in Parijs. Ze stoten beide door naar de halve finale in het boulderen.


Wedstrijd logo CMBEL

Mix Wedstrijd logo CMBEL

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. CMBEL heeft beslist om hiervoor een wedstrijd te organiseren. De auteur van het gekozen logo wint 200 euro.


Toerski expeditie in Chili geslaagd

Alpinisme Toerski expeditie in Chili geslaagd

Peter Vanhoof en Wim De Bruyn zijn terug van hun expeditie in Chili. Ze beklommen in totaal 11 toppen waarvan 6 à 7 premières!


Bleau Open 2008, c'est parti

Mix Bleau Open 2008, c'est parti

De Bleau Open Bouldering Sensation gaat dit jaar door op zaterdag 22 en zondag 23 november. Haal uw beste paar klimschoenen alvast boven want het gaat er weer gaan stuiven.


Voor 450 Euro aan Prana waardebonnen te winnen

Mix Voor 450 Euro aan Prana waardebonnen te winnen

En de tijd tikt verder. Er resten nog slechts twee dagen om deel te nemen aan de Prana wedstrijd en zo misschien één van de drie waardebonnen in de wacht te slepen.


Nederland - België : 1 - 0

Competitie Nederland - België : 1 - 0

Na tien jaar afwezigheid werd afgelopen weekend voor het eerst weer een Masters België - Nederland georganiseerd in Amsterdam. De overwinning in deze wedstrijd volgens een best wel origineel concept ging naar de oranje armada.


BCC Boulder M1 te Hoboken

Competitie BCC Boulder M1 te Hoboken

Ze waren met zijn 69 afgelopen zondag in klimzaal Blok, Hoboken. Muriel Sarkany en Nicolas Mathieu behalen de overwinning op deze eerste manche van de BCC Boulder, categorie A.


Wat voor nieuws op Belclimb?

Mix Wat voor nieuws op Belclimb?

Na de zomervakantie en enkele kalmere weken werken we weer volop aan Belclimb, kwestie van de site nog gebruiksvriendelijker te maken.


Survival of the fittest II

Mix Survival of the fittest II

De revanche voor de Rock Pillars Survival of the fittest zal plaatsvinden zaterdag 18 oktober in klimzaal Bleau, Gent. Moest je de eerste editie al gemist hebben krijg je nu een tweede kans. Mis ze niet!


8a+ boulder voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen 8a+ boulder voor Nicolas Mathieu

De lijst van stevige prestaties van Nicolas Mathieu is weer wat langer geworden. In Magic Wood kon hij er afgelopen weekend immers Jack's broken heart, zijn tweede 8a+ boulder, aan toevoegen.


Remember City Rock

Mix Remember City Rock

Nu zaterdag 4 oktober wordt een klein feestje gehouden ter ere van klimzaal City Rock, Mechelen. De zaal ging enkele jaren terug dicht.


Vidmar en Puigblanque winnen in Puurs

Competitie Vidmar en Puigblanque winnen in Puurs

Maja Vidmar en Ramon Julian Puigblanque winnen de Belgische manche van de Wereldbeker Lead. De Sloveense met een miniem verschil, de Spanjaard verplettert de tegenstand.


Tweede keer winst voor Mathilde Brumagne

Competitie Tweede keer winst voor Mathilde Brumagne

Op twee manches van het einde neemt Mathilde Brumagne de eerste plaats in van de European Youth Series dankzij haar overwinning in Imst dit weekend.


Live from Puurs

Competitie Live from Puurs

We zullen 3 Belgen terugzien in de halve finales van de Wereldbeker te Puurs: Muriel Sarkany (top), Chloé (16e) en Alix Graftiaux (26e). Veel succes, dames!!


Opleiding tot nationaal scheidsrechter boulder

BCCC Opleiding tot nationaal scheidsrechter boulder

Volgende zaterdag 4 oktober, een dag voor de eerste BCC Boulder manche, gaat er in klimzaal Blok van 14 tot 18u een gratis opleiding tot nationaal scheidsrechter boulder door. Een opleiding georganiseerd door de BCCC.


Stéphane Hanssens presteert in het land van de kangoeroes

Rotsklimmen Stéphane Hanssens presteert in het land van de kangoeroes

Nadat hij de jongeren op het WK in Sydney coachte klom Stéphane Hanssens enkele weken in Australië. Op het menu stond onder andere: Punk in the Gym, 8b+.


Loïc Timmermans in goede vorm te Nieuwegein

Competitie Loïc Timmermans in goede vorm te Nieuwegein

Op bezoek in Nederland afgelopen zondag kon Loïc Timmermans een mooie prestatie neerzetten met winst op de 3e manche van de jeugdcompetitie in de categorie B/C. Hij was met zijn prestatie zelfs tweede geëindigd bij de junioren...


Sarkany en De Boeck werken zich in de schijnwerpers in Imst

Competitie Sarkany en De Boeck werken zich in de schijnwerpers in Imst

Muriel Sarkany en Jérôme De Boeck eindigen respectievelijk 5e en 15e op de Oostenrijkse manche van de Wereldbeker. Een veelbelovend resultaat één week voor Puurs.


Belgian Climbing Cup Boulder 2008

BCCC Belgian Climbing Cup Boulder 2008

Het boulderseizoen gaat binnenkort van start. Het startschot wordt gegeven op de eerste manche van de BCC Boulder 2008, zondag 5 oktober in klimzaal Blok te Hoboken.


How do you live mindfully?

Mix How do you live mindfully?

Bedachtzaam denken en handelen. Ieder doet het op zijn manier. Stuur ons een zelfgemaakte interpretatie van Living mindfully en win waardebonnen van Prana!


Eerste 8c voor Mike Lecomte

Rotsklimmen Eerste 8c voor Mike Lecomte

Mike Lecomte topte met Les Nelwins in het kleine klimgebied Vercorin, Zwitserland, zijn eerste 8c. Deze prestatie bekroont lange maanden training.


Opendeurdagen in Freyr

Mix Opendeurdagen in Freyr

Zaterdag 27 september gaat in Freyr de beroemde en beruchte eindeseizoensbarbecue door. De gelegenheid om nog eens massaal af te spreken en waarom niet om wat klimmateriaal te testen.


Muriel 28e te Bern

Competitie Muriel 28e te Bern

Er zijn zo van die wedstrijden die beter vergeten worden. De wereldbekermanche van Bern is er één van. Muriel Sarkany eindigt 28e.


Look good, be cool & safety 3rd

Rotsklimmen Look good, be cool & safety 3rd

Het zijn de drie regels om goed te klimmen die Nico Favresse en Sean Villanueva zich opgelegd hebben in Squamish. Hun verblijf in Canada werd alvast stevig gekruid...


8e-graad feest in Magic Wood

Rotsklimmen 8e-graad feest in Magic Wood

Het is in Magic Wood dat eind augustus enkele Belgische boulderliefhebbers afspraken. Resultaat van het uitje: Massive Attack, 8a+ boulder voor Nico Mathieu en Nico Farcy!


Anthoni en Jongeneelen zijn de sterksten op BAK

Competitie Anthoni en Jongeneelen zijn de sterksten op BAK

Kim Anthoni en Wouter Jongeneelen kwamen als sterksten uit de strijd op de tweede editie van Boulderen aan de Kaai.


Mathieu Pauwels topt Shingen

Rotsklimmen Mathieu Pauwels topt Shingen

6 dagen had Mathieu Pauwels nodig om Shingen (8b, Noordwand Merinos - Freyr) uit en af te werken.


Om alles te weten over Chloé Graftiaux

Mix Om alles te weten over Chloé Graftiaux

We wisten al van Chloé Graftiaux dat ze een absolute fan was van het boulderen. Dat ze zich ook met veel toewijding toelegt op alpinisme is minder geweten.


Toerski-Exploration Chili 2008

Alpinisme Toerski-Exploration Chili 2008

Na een gedwongen uitstel van één jaar vertrokken Wim Debruyn en Peter Vanhoof op dinsdag 2 september eindelijk naar Chili.


BAK nu zondag

Mix BAK nu zondag

De inschrijvingen voor Boulderen aan de Kaai komende zondag zijn bijna afgesloten. Er zijn nog enkele plaatsen in de categorie 7b en meer


Nog één dag te gaan

Mix Nog één dag te gaan

Er rest jullie niet meer dan één dag om deel te nemen aan de wedstrijd ter gelegenheid van het negenjarig bestaan van Belclimb. Er staan 3 paar klimschoenen Miura VS van La Sportiva op het spel.


BAZ was groots!!

Competitie BAZ was groots!!

Boulderen Aan Zee kon ook dit jaar weer rekenen op de goedheid van de weergoden. Bij een in de zee zakkende zon mochten Ferdinand Schulte en Muriel Sarkany in twee finales, de naam thriller waardig, beslag leggen op de eerste plaats.


2 jongeren in de finales op het WK

Competitie 2 jongeren in de finales op het WK

Romane Herson en Chloé Matheys overtuigen op het hoogste niveau in de wereld. Ze eindigen respectievelijk 6e en 8e in de categorie miniemen op het Wereldkampioenschap voor Jeugd in Sydney.


De CAB-BAC is dood, leve de CMBEL

Mix De CAB-BAC is dood, leve de CMBEL

Gisterenavond was het de laatste algemene vergadering van de nationale federatie CAB-BAC. Vanaf heden moet je het Climbing & Mountaineering Belgium noemen.


Hasse-Brandler voor Truyens en Dockx

Alpinisme Hasse-Brandler voor Truyens en Dockx

David Truyens en Koen Dockx topten de afgelopen week de Hasse Brandler route op de Cima Grande (2999 meter) in de Dolomieten. 500 meter in VIII/7a+.


Inschrijvingen BAK geopend

Mix Inschrijvingen BAK geopend

De inschrijvingen voor de 2de editie van Boulderen aan de Kaai zijn geopend. De wedstrijd zal plaats hebben op zondag 7 september eerstkomende te Antwerpen!


Belclimb viert zijn 9de verjaardag

Mix Belclimb viert zijn 9de verjaardag

Na 9 jaar brengen we jullie nog steeds met evenveel plezier en energie de laatste nieuwtjes. Kers op de taart: 3 paar Miura VS klimschoenen van La Sportiva.


Siebe lust wel wat Hot Chili Beans

Rotsklimmen Siebe lust wel wat Hot Chili Beans

Siebe Vanhee klom deze namiddag Hot Chili Beans, zijn eerste 8b+, in Gorges du Loup dichtbij Nice.


Khan Tengri gehaald

Alpinisme Khan Tengri gehaald

Afgelopen zondag haalden alle leden van Mount Coach de top van de Khan Tengri, 7010 meters hoog, in de Tien-Shan keten, Kirghizstan.


De ultieme 8c+ voor Jérôme De Boeck

Rotsklimmen De ultieme 8c+ voor Jérôme De Boeck

Jérôme De Boeck profiteert van zijn verblijf in Nice om de Gorges du Loup af te klimmen. Laatste prestaties: Ultimate sacrifice, 8c+ (zijn eerste), en twee andere 8c's.


Karakorum highway opnieuw toegankelijk

Rotsklimmen Karakorum highway opnieuw toegankelijk

Het Belgian Rebolting Team informeert ons dat de kabel van via-ferrata 'Karakorum highway' in de Awirs werd hersteld.


Ergens ver van hier...

Rotsklimmen Ergens ver van hier...

Vakantie staat vaak gelijk aan een periode met veel realisaties maar slechts zelden in ons eigen land. Micha Vanhoudt topt zijn eerste 8b+, S'entreforc, in de Gorg Blau, Mallorca. Nicolas Mathieu en Jérôme De Boeck gaan verder op de ingeslagen weg.


A muerte in Rodellar

Rotsklimmen A muerte in Rodellar

Er werd stevig in de 8e graad geoogst in de eerste vakantiemaand in Rodellar. Mathilde Brumagne, Raphaël Fernandez, Siebe Van Hee en vele anderen. Zie hier een kort overzicht.


Chloé 2de in TAB

Competitie Chloé 2de in TAB

2u30 zaterdag ochtend: de finale van Tout à Blocs in Argentière la Bessée loopt ten einde! Een erg lange avond voor Chloé Graftiaux die het met een 2de plaats erg goed doet.


Maux de la fin voor Jérôme

Rotsklimmen Maux de la fin voor Jérôme

Na vingerkwaaltjes in de maand juni, heeft Jérôme De Boeck nu les Maux de la fin, 8c in de sector Deversé in de Gorges du Loup in Nice, uitgeklommen.


Psycho bouldering met Muriel

Rotsklimmen Psycho bouldering met Muriel

Na de wedstrijd, tijd voor plezier, of op zijn minst adrenaline. Tijdens haar doortocht in Mallorca maakte Muriel Sarkany tijd vrij voor een sessie psycho bouldering. Scary!


Jullie vakantie interesseert ons

Mix Jullie vakantie interesseert ons

We zijn reeds eind juli en voor een deel van de mensen onder is zit de vakantie er alweer op. Vertel het ons en win een prachtig Belclimb T-shirt!


Khan Tengri 2008

Alpinisme Khan Tengri 2008

Vandaag vertrekken de jonge klimmers van Mount Coach naar Krighizstan. Objectief: de 7010 meter hoge Khan Tengri in het Tien-Shan massief.


Favresse klimt Cobra Crack

Rotsklimmen Favresse klimt Cobra Crack

Het resultaat is er. In enkele dagen en in evenveel pogingen klom Nico Favresse de tweede herhaling van Cobra Crack, 5.14b/c (8c/c+) in Squamish.


Outdoor te Friedrichshafen

Mix Outdoor te Friedrichshafen

Belclimb was het afgelopen weekend aanwezig op de Outdoor Salon te Friedrichshafen met als resultaat de ontdekking van enkele mooie innovaties voor de lente/zomer van 2009.


BAK, 7 september

Mix BAK, 7 september

Boulderen aan de de Kaai zal dit jaar plaatsvinden op zondag 7 september op de Vrijdagmarkt in Antwerpen. Niets fijner dan een outdoor boulderwedstrijd om het seizoen te beginnen!


De gelukkige winnaar

Mix De gelukkige winnaar

Dries Desmet is de gelukkige winnaar van onze wedstrijd van de maand juni. Hij krijgt een Argon Jacket van Mountain Hardwear.


Muriel 8ste in Chamonix

Competitie Muriel 8ste in Chamonix

Tweede manche van de Wereldbeker Lead dit weekend in Chamonix en een tweede finale voor Muriel Sarkany die deze keer 8ste eindigt.


Survival of the fittest?

Indoorklimmen Survival of the fittest?

Wie kwam er op 28 juni als overwinnaar uit de Survival of the Fittest wedstrijd in het Gentse Bleau? Het antwoord komt van de experts van Pofroad.


Big wall Fiesta

Rotsklimmen Big wall Fiesta

De twee grootste Big Wall adepten van ons land zijn weer eens op pas. Nico Favresse en Sean Villaneuva zijn recent toegekomen in het Canadese Squamish en blijkbaar hebben ze het daar goed naar hun zin.


Opnieuw halve finale voor Chloé

Competitie Opnieuw halve finale voor Chloé

In het Franse Montauban waren enkel vier getopte boulders genoeg om door te stoten naar de finale. Chloé Graftiaux kon er spijtig genoeg slechts één toppen. Ze eindigt 17de.


Nieuwe topo van de S? Shop

Rotsklimmen Nieuwe topo van de S? Shop

De Sexe shop is een mooie rotsformatie in de nabijheid van Anseremme. Dankzij Harald Swen stellen wij jullie een nieuwe versie van zijn topo voor.


De zalen en hun zomerregime

Indoorklimmen De zalen en hun zomerregime

De partnerklimzalen van Belclimb passen hun openingsuren speciaal aan deze zomer. Sommigen nemen zelfs een welverdiende vakantie.


Muriel 7de in Qinghai

Competitie Muriel 7de in Qinghai

Met een 7de plaats in de eerste manche van de Wereldbeker Lead in Qinghai (China) heeft Muriel Sarkany het seizoen heel goed aangevangen. In de voorhoede was de jonge Oostenrijkse garde alom aanwezig.


The North Face werft aan

Mix The North Face werft aan

The North Face is op zoek naar een Sales Representative om de Country Manager Benelux te ondersteunen. Interesse? Lees deze aankondiging en stuur je cv.


Sean en Nico in Wales

Rotsklimmen Sean en Nico in Wales

Enkele dagen voor hun vertrek naar Canada kennen we eindelijk de geheimen van het verblijf van Sean Villanueva en Nico Favresse in Wales, de bakermat van het traditioneel klimmen.


Belclimb lid van climbweb.net

Mix Belclimb lid van climbweb.net

Belclimb maakt sinds kort deel uit van het internationaal netwerk van klimwebsites: Climbweb.net. Een initiatief met als doel een maximum aan info en fotos uit te wisselen tussen sites.


Beker van Europa in Wuppertal

Competitie Beker van Europa in Wuppertal

Bij afwezigheid van de oudsten omwille van de examens, heeft de jonge Belgische garde zich niet laten doen tijdens de Beker van Europa te Wuppertal, Duitsland.


Klaas topt Esperanza, 8b+

Rotsklimmen Klaas topt Esperanza, 8b+

Gisteren, 20 juni, topte Klaas Willems in zijn 10e poging Esperanza, 8b+.


11e plaats voor Chloé in Fiera

Competitie 11e plaats voor Chloé in Fiera

Afgelopen weekend ging in Fiera di Primiero, Italië, de 5e manche van de Wereldbeker Boulder door. Chloé Graftiaux eindigde er 11e.


Veel beweging in klimzaal Olympia

Indoorklimmen Veel beweging in klimzaal Olympia

Het beweegt in de Olympia in Hasselt. Zo zien we een spiksplinternieuwe site en de aankondiging van de datum van de volgende Peter Beliën Memorial : 15 november


Win een jas van Mountain Hardwear

Mix Win een jas van Mountain Hardwear

Technisch en stijlvol, de Argon Jacket van Mountain Hardwear is een plezier voor de ogen. Zin om deze zeldzame parel van 450 Euro over uw schouder te hangen? Neem deel aan onze wedstrijd.


Open Jeunes L'escale

Competitie Open Jeunes L'escale

Zaterdag vond in L'Escale te Arlon de derde en laatste manche van de Belgian Youth Cup plaats.


Drytool te Breeven

Competitie Drytool te Breeven

Net als de voorgaande jaren ging afgelopen vrijdag in de klimtorens van Breeven de drytoolwedstrijd van De Berghut door.


Summit08, het eerste grote KBF-treffen

 Summit08, het eerste grote KBF-treffen

Zondag 20 januari 2008, geen VBSF noch BAC, wel een echt KBF-treffen waar veel buitensporters info konden opsteken over onder meer veilig avontuur in de bergen, sportklim


Chloé Graftiaux 9e te Val Daone

Competitie Chloé Graftiaux 9e te Val Daone

Het ijsklimmen is gestaag aan zijn opmars bezig. Afgelopen zaterdag waren er 99 deelnemers voor de eerste manche van de wereldbeker in Val Daone, Italië.


Open Vlaams Jeugdkampioenschap

Competitie Open Vlaams Jeugdkampioenschap

Met maar liefst 145 deelnemers kende het Open Vlaams Jeugdkampioenschap nog maar eens een recordopkomst.


Prana werft aan

 Prana werft aan

Onze partner Prana breidt uit en zoekt voor zijn kantoren in Antwerpen een Customer Service Coordinator voor Europa. Alle info op deze pdf.


Soirée frontale te Face Nord

Mix Soirée frontale te Face Nord

Zoals elk jaar organiseert klimzaal Face Nord zijn soirée frontale. Vrijdag 18 januari kun je van 20u30 tot 22u30 klimmen bij hoofdlamplicht. Details op http://www.faceno


Resultaten van de La Sportiva wedstrijd

Mix Resultaten van de La Sportiva wedstrijd

Lieve De Becker, Vincent Geerts en Emmanuel Lumen klimmen binnenkort met een paar Solutions aan hun voeten. Zij wonnen immers onze La Sportiva eindejaarswedstrijd.


Blok Open 2008 in cijfers

Competitie Blok Open 2008 in cijfers

99 deelnemers: 18 dames, 81 heren. 2008 is goed gestart wat boulderwedstrijden betreft.


Black Diamond Icon, een hoofdlamp voor de Alpen

Materiaalgids Black Diamond Icon, een hoofdlamp voor de Alpen

Voor nachtelijke gletsjertochten en beklimmingen is een ultra-light hoofdlamp onvoldoende. Voor uitdagingen van dat formaat is de Icon van Black Diamond een goede optie.


De rotsen van Presles in sluitingsgevaar

Rotsklimmen De rotsen van Presles in sluitingsgevaar

De rotsen van Presles zijn bedreigd met sluiting door een gegroepeerde minderheid aan eigenaars. Als je van deze rotswanden houdt en u aangesproken voelt is er een petiti


Nicolas Favresse in goede doen in Arco

Rotsklimmen Nicolas Favresse in goede doen in Arco

Nicolas Favresse topte in Arco een mooi palmares bij elkaar. Ook hij profiteerde van de supercondities afgelopen week in Noord-Italië en topte twee routes, geopend door d


Chloé Graftiaux 4e in Kandersteg

Competitie Chloé Graftiaux 4e in Kandersteg

Chloé Graftiaux heeft zich afgelopen weekend aan een ijsklimcompetities gewaagd. Voor een eerste keer op het Ice Climbing Festival van Kandersteg.


Blok Open 2008, van hoge gisting!

 Blok Open 2008, van hoge gisting!

De eerste wedstrijd van het jaar kondigt zich aan in grootsheid. De Blok Open van komende zaterdag 12 januari is al geslaagd als je de deelnemerslijst bekijkt (te bekijke


Op naar Pakistan...

 Op naar Pakistan...

De Vlaamse première van de CAB Pakistan Project film gaat door nu zaterdag 12 januari om 20u in aanwezigheid van het volledige team. Plaats van afspraak, klimzaal Bleau i


8a+ boulder voor Didier Mottart in Albarracin

Rotsklimmen 8a+ boulder voor Didier Mottart in Albarracin

De afgelopen week profiteerden verscheidene Belgen van de schoolvakantie om de verplaatsing naar het Spaanse bouldermekka Albarracin te maken. Didier Mottart slaagde er i


Wadi Rum, de Jordaanse parel

Rotsklimmen Wadi Rum, de Jordaanse parel

Een zoektocht naar klimlinks in verband met Wadi Rum, brengt een ware goudmijn aan het licht. De parel van Jordanië is enorm aan te raden voor zijn mogelijkheden tot trad


Beste wensen voor 2008!

 Beste wensen voor 2008!

De redactie van Belclimb wenst u een voorspoedig 2008, een jaar van tevredenheid, een goede gezondheid en vele prachtige projecten.