Competitie >
Nieuws 
Kim Anthoni, Kerstvrouw in Sint-Niklaas

Competitie Kim Anthoni, Kerstvrouw in Sint-Niklaas

De Christmas Womens Open in klimzaal City Lizard was met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de laatste wedstrijd van het 2008. Kim Anthoni schrijft de overwinning op haar naam.


Romane Herson en Loic Timmermans beiden 2de in Albertville

Competitie Romane Herson en Loic Timmermans beiden 2de in Albertville

Met de examens achter de rug werd het ook stilaan tijd om een einde te breien aan het jeugdcompetitieseizoen. Afgelopen zondag eindigden Roman Herson en Loic Timmermans als 2de bij de miniemen op de Open International d?Escalade jeune d?Albertville.


Mathilde Brumagne en Jonathan Thomas winnen Boulder 2008

Competitie Mathilde Brumagne en Jonathan Thomas winnen Boulder 2008

In klimzaal City Lizard gingen afgelopen zaterdag de finales van het BK Boulder door, een wedstrijd vol onverwachte wendingen bij de heren en een duidelijke trend bij de dames. Op het bovenste trapje van het podium: Jonathan Thomas en Mathilde Brumagne.


Hungaria Open Blok

Competitie Hungaria Open Blok

Ook dit jaar bleek de Hungaria Open Blok een gezellige boulderwedstrijd met echte toppers en toffe boulders te zijn. Jonathan Thomas en Eline Nas toonden zich de sterksten van de 48 deelnemers.


Kim Anthoni en Nicolas Mathieu klimmen de meeste boulders in Face Nord

Competitie Kim Anthoni en Nicolas Mathieu klimmen de meeste boulders in Face Nord

42 voor Kim Anthoni, 77 voor Nicolas Mathieu. Dat is het exacte aantal boulders dat zij in klimzaal Face Nord te Bergen tijdens de 5e editie van de 3 uren chrono topten. Er waren er 83 in totaal...


Jurgen Lis, 3e op de Nederlandse Promotop

Competitie Jurgen Lis, 3e op de Nederlandse Promotop

Regelmatigheid loont. Met drie deelnames aan de Nederlandse promotop en een tweede plaats in Puurs in september slaagde Jurgen Lis er in zich op de derde trap van het eindpodium te plaatsen.


Het BMCT, 3e op de Open International Militaire van Chamonix

Competitie Het BMCT, 3e op de Open International Militaire van Chamonix

Het is vaak zonder uniform dat onze militairen tot de actie over gaan. Gewapend met klimschoenen verdedigden ze opnieuw de Belgische eer op de Open International Militaire die elk jaar in Chamonix doorgaat. Het team eindigt derde.


Graftiaux en Lopata winnen de Bleau Open 2008

Competitie Graftiaux en Lopata winnen de Bleau Open 2008

Ze kwamen van het Zuiden naar België, heel verdienstelijk gezien de laag sneeuw die ons landje dit weekend bedekte. Chloé Graftiaux won haar 5de Bleau Open. Voor de Fransman Kevin Lopata was het zijn eerste. Felicitaties aan de 159 anderen.


Mathilde Brumagne, Europees bekerwinnares bij de junioren

Competitie Mathilde Brumagne, Europees bekerwinnares bij de junioren

Mathilde Brumagne won dit weekend de laatste manche van de Europese Beker in Kranj, Slovenië en daardoor wint ze voor het tweede jaar op rij de overall ranking.


Open Jeunes Stone Age

Competitie Open Jeunes Stone Age

Groots en spannend. De derde editie van de Open Jeunes Stone Age was een enorm succes. Maar liefst 148 deelnemers uit de Benelux gaven in een prachtige wedstrijd het beste van zichzelf.


Magali Hayen en Jonathan Thomas 1ste op Peter Belien Memorial

Competitie Magali Hayen en Jonathan Thomas 1ste op Peter Belien Memorial

Meer dan 90 deelnemers daagden op voor 7u boulderen op de Peter Belien Memorial die afgelopen zaterdag plaats had in Olympia. In de finale konden Magali Hayen en Jonathan Thomas beslag leggen op de 1ste plaats.


Jérôme De Boeck 33ste in Slovenië

Competitie Jérôme De Boeck 33ste in Slovenië

Door de afwezigheid, wegens blessure, van Muriel Sarkany was het aan Jérôme De Boeck om de Belgische kleuren te verdedigen tijdens de laatste manche van de Wereldbeker in Kranj. Hij eindigt als 33ste.


Alix Graftiaux wint in St Etienne

Competitie Alix Graftiaux wint in St Etienne

Er stroomt ijzer door de aders van de dochters Graftiaux. Als het niet Chloé is dan is het Alix die van zich laat horen. Ze wint, voor een resem sterke Françaises, de Contest 42 in Saint Etienne.


Mathilde Brumagne 2e in Annecy-le-Vieux

Competitie Mathilde Brumagne 2e in Annecy-le-Vieux

Danzij haar 2de plaats ex-aequo te Annecy-le-Vieux blijft Mathilde Brumagne haar voorsprong behouden in het algemeen klassement van de Europese Beker voor Jeugd. Alles zal beslist worden over drie weken in Kranj.


Chloé Graftiaux eindigt 9e in Moskou

Competitie Chloé Graftiaux eindigt 9e in Moskou

Einde van het officiële circuit voor Chloé Graftiaux. Door 9e te eindigen in Moskou zet ze zich op de 8e plaats in het eindklassement van de Wereldbeker Boulder 2008.


Chloé Graftiaux en Nicolas Vancayzeele presteren in Valence

Competitie Chloé Graftiaux en Nicolas Vancayzeele presteren in Valence

Chloé Graftiaux wist zich, als vaste klant van de Franse wedstrijden, weer maar eens in de schijnwerpers te werken door 2e te eindigen op de Open de Valence. Nicolas Vancayzeele wint op zijn beurt bij de benjamins!


Jonathan Thomas en Kim Anthoni winnen in Tielen

Competitie Jonathan Thomas en Kim Anthoni winnen in Tielen

Gisteren ging te Tielen de 2e en laatste manche van de BCC Boulder 2008 door. In categorie A winnen Jonathan Thomas en Kim Anthoni met overmacht. In het eindklassement van de 2 manches is het Kim die de overwinningspalm naar huis neemt.


Chloé Graftiaux 4de op Europees Kampioenschap Boulderen

Competitie Chloé Graftiaux 4de op Europees Kampioenschap Boulderen

Chloé's week was uitputtend, maar ze eindigt in schoonheid. In een finale vol heropstandingen behaalt ze een 4de plaats in het boulderen op de Europese Kampioenschappen in Parijs.


De dames stranden op een zucht van de finale Lead

Competitie De dames stranden op een zucht van de finale Lead

Alledrie zijn ze zeer teleurgesteld. Mathilde Brumagne (9), Muriel Sarkany (13) en Chloé Graftiaux (19) misten maar net de finale van het leadklimmen.


3 Belgen in de halve finale Lead te Parijs

Competitie 3 Belgen in de halve finale Lead te Parijs

Mathilde Brumagne en Muriel Sarkany gaan vlot door naar de halve finale. Chloé Graftiaux ook maar voor haar was het nipt. De halve finale staat morgen op het programma.


Muriel en Chloé naar de halve finale blokklimmen in Parijs

Competitie Muriel en Chloé naar de halve finale blokklimmen in Parijs

Een goede start voor Muriel Sarkany en Chloé Graftiaux op de Europese Kampioenschappen die tot zaterdag doorgaan in Parijs. Ze stoten beide door naar de halve finale in het boulderen.


Nederland - België : 1 - 0

Competitie Nederland - België : 1 - 0

Na tien jaar afwezigheid werd afgelopen weekend voor het eerst weer een Masters België - Nederland georganiseerd in Amsterdam. De overwinning in deze wedstrijd volgens een best wel origineel concept ging naar de oranje armada.


BCC Boulder M1 te Hoboken

Competitie BCC Boulder M1 te Hoboken

Ze waren met zijn 69 afgelopen zondag in klimzaal Blok, Hoboken. Muriel Sarkany en Nicolas Mathieu behalen de overwinning op deze eerste manche van de BCC Boulder, categorie A.


Vidmar en Puigblanque winnen in Puurs

Competitie Vidmar en Puigblanque winnen in Puurs

Maja Vidmar en Ramon Julian Puigblanque winnen de Belgische manche van de Wereldbeker Lead. De Sloveense met een miniem verschil, de Spanjaard verplettert de tegenstand.


Tweede keer winst voor Mathilde Brumagne

Competitie Tweede keer winst voor Mathilde Brumagne

Op twee manches van het einde neemt Mathilde Brumagne de eerste plaats in van de European Youth Series dankzij haar overwinning in Imst dit weekend.


Opleiding tot nationaal scheidsrechter boulder

BCCC Opleiding tot nationaal scheidsrechter boulder

Volgende zaterdag 4 oktober, een dag voor de eerste BCC Boulder manche, gaat er in klimzaal Blok van 14 tot 18u een gratis opleiding tot nationaal scheidsrechter boulder door. Een opleiding georganiseerd door de BCCC.


Live from Puurs

Competitie Live from Puurs

We zullen 3 Belgen terugzien in de halve finales van de Wereldbeker te Puurs: Muriel Sarkany (top), Chloé (16e) en Alix Graftiaux (26e). Veel succes, dames!!


Loïc Timmermans in goede vorm te Nieuwegein

Competitie Loïc Timmermans in goede vorm te Nieuwegein

Op bezoek in Nederland afgelopen zondag kon Loïc Timmermans een mooie prestatie neerzetten met winst op de 3e manche van de jeugdcompetitie in de categorie B/C. Hij was met zijn prestatie zelfs tweede geëindigd bij de junioren...


Sarkany en De Boeck werken zich in de schijnwerpers in Imst

Competitie Sarkany en De Boeck werken zich in de schijnwerpers in Imst

Muriel Sarkany en Jérôme De Boeck eindigen respectievelijk 5e en 15e op de Oostenrijkse manche van de Wereldbeker. Een veelbelovend resultaat één week voor Puurs.


Belgian Climbing Cup Boulder 2008

BCCC Belgian Climbing Cup Boulder 2008

Het boulderseizoen gaat binnenkort van start. Het startschot wordt gegeven op de eerste manche van de BCC Boulder 2008, zondag 5 oktober in klimzaal Blok te Hoboken.


Muriel 28e te Bern

Competitie Muriel 28e te Bern

Er zijn zo van die wedstrijden die beter vergeten worden. De wereldbekermanche van Bern is er één van. Muriel Sarkany eindigt 28e.


Anthoni en Jongeneelen zijn de sterksten op BAK

Competitie Anthoni en Jongeneelen zijn de sterksten op BAK

Kim Anthoni en Wouter Jongeneelen kwamen als sterksten uit de strijd op de tweede editie van Boulderen aan de Kaai.


BAZ was groots!!

Competitie BAZ was groots!!

Boulderen Aan Zee kon ook dit jaar weer rekenen op de goedheid van de weergoden. Bij een in de zee zakkende zon mochten Ferdinand Schulte en Muriel Sarkany in twee finales, de naam thriller waardig, beslag leggen op de eerste plaats.


2 jongeren in de finales op het WK

Competitie 2 jongeren in de finales op het WK

Romane Herson en Chloé Matheys overtuigen op het hoogste niveau in de wereld. Ze eindigen respectievelijk 6e en 8e in de categorie miniemen op het Wereldkampioenschap voor Jeugd in Sydney.


Chloé 2de in TAB

Competitie Chloé 2de in TAB

2u30 zaterdag ochtend: de finale van Tout à Blocs in Argentière la Bessée loopt ten einde! Een erg lange avond voor Chloé Graftiaux die het met een 2de plaats erg goed doet.


Muriel 8ste in Chamonix

Competitie Muriel 8ste in Chamonix

Tweede manche van de Wereldbeker Lead dit weekend in Chamonix en een tweede finale voor Muriel Sarkany die deze keer 8ste eindigt.


Opnieuw halve finale voor Chloé

Competitie Opnieuw halve finale voor Chloé

In het Franse Montauban waren enkel vier getopte boulders genoeg om door te stoten naar de finale. Chloé Graftiaux kon er spijtig genoeg slechts één toppen. Ze eindigt 17de.


Muriel 7de in Qinghai

Competitie Muriel 7de in Qinghai

Met een 7de plaats in de eerste manche van de Wereldbeker Lead in Qinghai (China) heeft Muriel Sarkany het seizoen heel goed aangevangen. In de voorhoede was de jonge Oostenrijkse garde alom aanwezig.


Beker van Europa in Wuppertal

Competitie Beker van Europa in Wuppertal

Bij afwezigheid van de oudsten omwille van de examens, heeft de jonge Belgische garde zich niet laten doen tijdens de Beker van Europa te Wuppertal, Duitsland.


11e plaats voor Chloé in Fiera

Competitie 11e plaats voor Chloé in Fiera

Afgelopen weekend ging in Fiera di Primiero, Italië, de 5e manche van de Wereldbeker Boulder door. Chloé Graftiaux eindigde er 11e.


Drytool te Breeven

Competitie Drytool te Breeven

Net als de voorgaande jaren ging afgelopen vrijdag in de klimtorens van Breeven de drytoolwedstrijd van De Berghut door.


Open Jeunes L'escale

Competitie Open Jeunes L'escale

Zaterdag vond in L'Escale te Arlon de derde en laatste manche van de Belgian Youth Cup plaats.


Chloé Graftiaux 9e te Val Daone

Competitie Chloé Graftiaux 9e te Val Daone

Het ijsklimmen is gestaag aan zijn opmars bezig. Afgelopen zaterdag waren er 99 deelnemers voor de eerste manche van de wereldbeker in Val Daone, Italië.


Open Vlaams Jeugdkampioenschap

Competitie Open Vlaams Jeugdkampioenschap

Met maar liefst 145 deelnemers kende het Open Vlaams Jeugdkampioenschap nog maar eens een recordopkomst.


Blok Open 2008 in cijfers

Competitie Blok Open 2008 in cijfers

99 deelnemers: 18 dames, 81 heren. 2008 is goed gestart wat boulderwedstrijden betreft.


Chloé Graftiaux 4e in Kandersteg

Competitie Chloé Graftiaux 4e in Kandersteg

Chloé Graftiaux heeft zich afgelopen weekend aan een ijsklimcompetities gewaagd. Voor een eerste keer op het Ice Climbing Festival van Kandersteg.