Rotsklimmen >
Nieuws 
Muriel Sarkany topt Rollito Sharma, 8b+

Rotsklimmen Muriel Sarkany topt Rollito Sharma, 8b+

Muriel Sarkany ruilde de kilte van de isolatieruimte voor de koude van de rotsen. Na de laatste etappe van de Wereldbeker vertrok Muriel meteen naar Catalonië. Ondanks de koude lukte ze er toch in om Rollito Sharma, 8b+ in Santa Linya te toppen.


Nico Farcy bouldert Les feux d'Azeroth 8A+ in Branson

Rotsklimmen Nico Farcy bouldert Les feux d'Azeroth 8A+ in Branson

De ochtend na het Belgisch Kampioenschap Boulder vertrok Nicolas Farcy meteen naar Branson in Zwitserland om er enkele dagen te kunnen genieten van boulderen in de vrije natuur. Meteen bij het aankomen, topte hij er Les feux d'Azeroth, 8A+.


8A voor Bleausard Jan Gorrebeeck

Rotsklimmen 8A voor Bleausard Jan Gorrebeeck

Afgelopen zondag lukte Jan Gorrebeeck erin om Hypothèse, 8A, in sector Cuvier in Fontainebleau te klimmen. Nu het buiten kouder begint te worden, zijn de condities in Bleau optimaal. De perfecte omstandigheden om de klassiekers aan te vallen!


Eerste 8A in Fontainebleau voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen Eerste 8A in Fontainebleau voor Nicolas Mathieu

Wanneer zijn kameraden afgelopen weekend streden voor een plaatsje in de finale van de Scarpa Boulder, trok Nicolas Mathieu naar Fontainebleau. En wel met resultaat. Hij kon er met Le Mandarin zijn eerste 8A bloc in Font op zijn palmares schrijven.


8b, 8a+ flash en M11 voor Chloé Graftiaux

Rotsklimmen 8b, 8a+ flash en M11 voor Chloé Graftiaux

Nice-Climb heeft Chloé Graftiaux recentelijk kennis laten maken met de rotsen rond Nice. Daar lukte ze er ondermeer in om twee 8bs, een 8a+ succesvol af te werken. Om ook even aan haar dry-toolingverslaving toe te geven werkte ze ook Bowski, M11, af.


Nicolas Favresse opent L'eau de Lune, 8b+, te Freyr

Rotsklimmen Nicolas Favresse opent L'eau de Lune, 8b+, te Freyr

Het was lang geleden dat er nog een nieuwe route in Freyr werd geopend. Op doortocht in België vond Nicolas Favresse de tijd om een variante op Mistral gagnant (sector Al'lègne) te openen. 8 nieuwe meters en een lijn die 8b+ waard is : L'eau de Lune.


8A+ bloc voor Jonathan Thomas en Nicolas Mathieu

Rotsklimmen 8A+ bloc voor Jonathan Thomas en Nicolas Mathieu

Wat Rodellar voor lengtes betekende, betekenden Magic Wood en Cresciano voor de boulderaars het afgelopen jaar. Proeve daarvan is het feit Jonathan Thomas et Nicolas Mathieu, net aangekomen in Zwitserland, beiden al een 8A+ op hun palmares schrijven.


Jérôme De Boeck in La Grotte de Peillon

Rotsklimmen Jérôme De Boeck in La Grotte de Peillon

Nadat hij een 8c en twee 8b+en op drie dagen wist te klimmen, lijkt het erop dat Jérôme De Boeck langzaamaan zijn goede form weet te hervinden na een blessure in de zomer. Na een week vol regen in St. Léger, vertrok hij naar La Grotte de Peillon.


Eerste 8b+en voor Raphaël Kergen

Rotsklimmen Eerste 8b+en voor Raphaël Kergen

We zeggen je één ding, het begint met een R en het bevindt zich in Spanje. Je antwoordt uiteraard en zonder dralen: Rodellar. Ook voor Raphaël Kergen is Rodellar the place to be, want hij kon er zijn eerste twee 8b+en klimmen, met o.a. Tripa de conejo.


Anne-Lynn Vantomme topt Argo, 8a

Rotsklimmen Anne-Lynn Vantomme topt Argo, 8a

Anne-Lynn Vantomme klom met Argo in Rodellar haar derde 8a van het jaar. Het lijkt daar om een stukje productieve rots te gaan, want heel wat Belgen wisten de afgelopen maanden deze route aan hun palmares toe te voegen.


Routes in Durnal opnieuw geopend

Rotsklimmen Routes in Durnal opnieuw geopend

Na het uitvoeren van een stabiliteitstest, werd beslist dat de routes in het massief van Durnal die sinds het einde van augustus verboden terrein waren, weer geopend kunnen worden. Het gaat om 't is woa wa da je zegt, Konkordia en Ode a min moaten.


Muriel verzamelt 8ste graad in Rodellar

Rotsklimmen Muriel verzamelt 8ste graad in Rodellar

Hoewel ze nog maar net vertrokken was naar Rodellar, is Muriel Sarkany al weer terug thuis. Toch hoeft ze niet te treuren, want ze komt niet met lege handen naar huis maar met een palmares aangevuld met Philippe Cuisinière, 8b+.


Tim Teerlinck topt twee keer 8A blok in Zwitserland

Rotsklimmen Tim Teerlinck topt twee keer 8A blok in Zwitserland

Hoewel 8A blok zich langzaamaan democratiseert in België, blijft het een fenomenale mijlpaal in de loopbaan van een klimmer. Tim Teerlinck lukte er deze week in deze mijlpaal te overbruggen door Octopussy en Le vent nous portera in Zwitserland te toppen.


8b/+ van de eerste poging voor Muriel Sarkany in Rodellar

Rotsklimmen 8b/+ van de eerste poging voor Muriel Sarkany in Rodellar

Muriel Sarkany heeft haar teleurstelling over de Wereldbeker in Puurs snel kunnen vergeten. Dinsdag aangekomen in Rodellar wist ze meteen een 8a à vue te klimmen alsook een 8b/+ van de eerste poging met El Chorreras o la belle inconnue.


Eerste bezoek van Chloé Graftiaux aan Yosemite

Rotsklimmen Eerste bezoek van Chloé Graftiaux aan Yosemite

Chloé Graftiaux heeft er net een verblijf van 2 weken in Yosemite opzitten. In het legendarische klimgebied probeerde ze 2 al even legendarische routes - The Nose en Freerider - vrij te klimmen. Het lukte haar 2 keer net niet maar vooral door tijdsgebrek.


Magic Eye, 8b+/c voor Raphaël Fernandez

Rotsklimmen Magic Eye, 8b+/c voor Raphaël Fernandez

Met het naderend einde van zijn verblijf in Onate is Raphaël Fernandez er zijn laatste projecten aan het afwerken. Afgelopen zaterdag topte hij Magic Eye, 8b+/c. Spanje is hem deze zomer zeker goed bevallen.


8b+ voor Mathilde Brumagne en Raphael Fernandez in Onate

Rotsklimmen 8b+ voor Mathilde Brumagne en Raphael Fernandez in Onate

Het kost best wel moeite om de Spaanse uitspattingen van Mathilde Brumagne en Raphael Fernandez deze zomer op te volgen. Waar we alvast zeker van zijn is dat ze na enkele fantastische weken in Rodellar doortrokken naar Onate voor nog knalprestaties.


Gedeeltelijk klimverbod in Durnal

Rotsklimmen Gedeeltelijk klimverbod in Durnal

De Klim- en Bergsportfederatie laat ons weten dat er vanaf heden een gedeeltelijk klimverbod geldt op de rotsen van Durnal. Het gaat in deze om drie routes met mogelijk gevaar door vallende stenen.


Belgische hoogdag in Magic Wood

Rotsklimmen Belgische hoogdag in Magic Wood

Olivier Mignon, Thierry Hardy en Nicolas Mathieu sprokkelden samen tientallen achtste graad blokroutes. Afgelopen woensdag konden ze nog eens drie routes aan hun lijstje toevoegen. Hun verblijf in Zwitserse Magic Wood is dus zeker niet voor niets geweest.


Magic in Magic Wood voor Nico Mathieu en Olivier Mignon

Rotsklimmen Magic in Magic Wood voor Nico Mathieu en Olivier Mignon

Bij hun bezoek aan Magic Wood zijn Nicolas Mathieu en Olivier Mignon behoorlijk wild gegaan. In een kleine drie dagen lukten ze er elk in om niet alleen twee 8A maar ook twee 8A+ blokroutes af te werken. De Belgische boulderwederopstanding is een feit.


Sébastien Berthe topt Bansai 8b

Rotsklimmen Sébastien Berthe topt Bansai 8b

Met Bansai, 8b, in Freyr vult Sébastien Berthe, 16 jaar, zijn bijzonder indrukwekkend lijstje met zomerprestaties verder aan. Enkele weken geleden begon hij aan zijn krachtour in Rodellar met niet minder dan zes 8as, waarvan twee à vue, en Gladiator, 8b.


Anak Verhoeven, 13 jaar, topt Argo, 8a

Rotsklimmen Anak Verhoeven, 13 jaar, topt Argo, 8a

De jonge Anak Verhoeven is net 13 jaar geworden en lukte er toch in om deze zondag met Argo in Rodellar haar eerste 8a te klimmen. Met deze knappe prestatie legt ze meteen de lat voor het vrouwenklimmen in België weer wat hoger.


De bavaroise route op Mount Asgard bijna vrijgeklommen

Rotsklimmen De bavaroise route op Mount Asgard bijna vrijgeklommen

Na 3 weken radiostilte heeft het CAB-RCT op Baffin Island weer van zich laten horen. Sean Villanueva, Stéphane Hanssens, Olivier en Nicolas Favresse hebben meer dan 11 dagen op de wand van Mount Asgard geprobeerd de bavaroise route vrij te klimmen.


Goede vorm en een nieuwe 8c+ voor Jérôme De Boeck

Rotsklimmen Goede vorm en een nieuwe 8c+ voor Jérôme De Boeck

Jérôme De Boeck is er in geslaagd zijn project in de sector Déversé van de Gorges du Loup nabij Nice te klimmen. De route noemt Total Eclatch en was 8c waard, tot er afgelopen winter een greep uitbrak en er een +je werd toegvoegd aan de quotatie.


Eerste 8c voor Siebe Vanhee

Rotsklimmen Eerste 8c voor Siebe Vanhee

Afgelopen vrijdag klom Siebe Vanhee met Les Maux de la Fin zijn eerst 8c nadat hij reeds een tiental dagen zijn tentje had opgeslagen onder de sector Déversé van de Gorges du Loup nabij Nice. Met zijn 17 jaar zijn er niet veel Belgen die beter deden.


Nicolas Farcy klimt Never Ending Story I, 8A+

Rotsklimmen Nicolas Farcy klimt Never Ending Story I, 8A+

In Magic Wood is het onontbeerlijk om over een gedegen kennis van het Zwitsers te beschikken of een vlotte vertaler te hebben om uit het kluwen van routenamen wijs te raken. Dit was het geval bij Nico Farcy die Unendliche Geschichte wist te klimmen.


Ignace Debreyne topt zijn eertse 8a

Rotsklimmen Ignace Debreyne topt zijn eertse 8a

Gestimuleerd door de ouderen, klom gisteren Ignace Debreyne, zijn 1ste 8a in Rodellar. 5 pogingen had hij nodig om Argo te toppen. Het Spaanse massief blijkt the place to be te zijn voor enkele Belgen om hun honger naar prestaties te stillen.


Eerste 8b voor Mathilde Brumagne in amper 2 pogingen

Rotsklimmen Eerste 8b voor Mathilde Brumagne in amper 2 pogingen

Op klimvakantie in Rodellar heeft Mathilde Brumagne deze vrijdag haar eerste 8b geklommen. Ze heeft maar twee pogingen nodig gehad om Espirit Rebeld te temmen. Haar vriend en klimpartner, Raphaël Fernandez, doet hetzelfde maar in één poging meer.


Nieuws uit Baffin Island

Rotsklimmen Nieuws uit Baffin Island

Er komen tekenen van leven uit het Baffin Island. Nico en Olivier Favresse, Sean Villanueva en Stéphane Hanssens stellen het bijzonder goed en kunnen klimmen bij paradijselijke weersomstandigheden. Wie durfde te vertellen dat het Hoge Noorden een hel is?


Bérézina-Carnage assis voor Olivier Mignon

Rotsklimmen Bérézina-Carnage assis voor Olivier Mignon

De vakantie is mooi en goed begonnen. Tijdens een bouldersessie in Fontainebleau afgelopen weekend wist Olivier Mignon Bérézina-Carnage assis te toppen. Een 8A die de twee mythische routes van de Bas Cuvier met elkaar verbindt.


Benjamin Fallet topt Esperanza, 8b+

Rotsklimmen Benjamin Fallet topt Esperanza, 8b+

Na enkele vruchteloze maanden is Benjamin Fallet er in geslaagd om Esperanza, één van de meest veeleisende routs op de l?Alègne in Freyr, te toppen. Het is de 2de 8b+ in Freyr voor Benja die ondertussen een goedgevuld palmares heeft. Foto's te ontdekken.


Véronique Homans aan de beurt in John Bee

Rotsklimmen Véronique Homans aan de beurt in John Bee

Slechts enkele dagen na Anne-Lynn Vantomme viel nu ook Véronique Homans John Bee delight watch te beurt. Het is al de 3de 8a in Freyr voor Véro nadat ze eerder reeds God shave the Queen en Tabula Rasa topte.


Anne-Lynn Vantomme klimt John Bee, 8a

Rotsklimmen Anne-Lynn Vantomme klimt John Bee, 8a

Deze zaterdag klom Anne-Lynn Vantomme na amper vier dagen werken in de route tijdens de verzengende hitte John Bee Delight Watch, 8a, op de Pape in Freyr. Enkele weken na Moniek Stenis, beloont Anne-Lynn zich met haar eerste Belgische 8a.


Klaas Willems topt Lost in Translation, 5.12b/c

Rotsklimmen Klaas Willems topt Lost in Translation, 5.12b/c

Drie jaar na Nicolas Favresse, kan Klaas Willems de tweede beklimmng van Lost in Translation, 5.12b/c, op El Capitan in Yosemite op zijn naam schrijven. Klaas klom de route op het einde van behoorlijk regenachtig verblijf.


8b+ à vue voor Robin Poelmans

Rotsklimmen 8b+ à vue voor Robin Poelmans

Niet lang na zijn 8b flash in Modave slaagde Robin Poelmans er in om Question d'équilibre, een 8b+ in Céüse, à vue te klimmen. Maandag voerde hij een verbeten strijd van een goed uur om tot het einde te komen.


Favresse knalt Silbergeier, zes lengtes 8b

Rotsklimmen Favresse knalt Silbergeier, zes lengtes 8b

Na tussenstops in Portugal en Sardinië, houdt Nicolas Favresse nu halt in Zwitserland vooraleer terug te keren naar ons vlakke land. Samen met Adam Pustelnik, slaagde hij er enkele dagen geleden in om Silbergeier in Ratikon, 8b max, te klimmen.


Du glucose pour les moineaux à vue voor Poelmans, of toch zo goed als

Rotsklimmen Du glucose pour les moineaux à vue voor Poelmans, of toch zo goed als

Du Glucose pour les Moineaux is gesitueerd in de Porche de Roiseux in Modave. Een jaar geleden bekeek Robin Poelmans een video van de route, en vorige week woensdag klom hij de 8b route dus flash.


Laatste 8A bloc als 17jarige voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen Laatste 8A bloc als 17jarige voor Nicolas Mathieu

Slechts enkele dagen voor zijn terugkeer naar het Belgenland èn zijn 18de verjaardag, trakteerde Nicolas Mathieu zichzelf met The Worm Turns, 8A bloc, op een vroegtijdig verjaardagscadeau. Ook Thierry Hardy was ter plaatse en topte de boulder.


Putain, putain! 8b+ voor Chloé Graftiaux

Rotsklimmen Putain, putain! 8b+ voor Chloé Graftiaux

Bij Chloé Graftiaux verbaast ons niets meer. Na een knappe vierde plaats in Eindhoven, stak ze meteen door naar de Tarn om daar woensdag haar eerste 8b+, Putain, Putain, te knallen. Toch blijft ze niet stil zitten, wel integendeel.


Slechtvalken in Freyr

Rotsklimmen Slechtvalken in Freyr

Elk jaar opnieuw nestelen slechtvalken in Freyr, dit jaar kon je ze al horen op de Pape. Toch zijn er maar enkelen die de valken ook echt kunnen zien. De nieuwgenestelden zijn desalniettemin al op de gevoelige plaat vastgelegd. Fotos van Marc de Baecke.


Bruisend weekend aan de Maas

Rotsklimmen Bruisend weekend aan de Maas

Jonathan Berthe, Mathieu Pauwels, Siebe Vanhee en Olivier Coenen konden na een explosief weekend de Maas met een gerust hart achter zich laten en voldaan naar huis terugkeren. Freyr (en omgeving) kookte haast over door al de topprestaties.


Sexe Shop niet langer toegankelijk voor klimmers

Rotsklimmen Sexe Shop niet langer toegankelijk voor klimmers

Door een stijgend ongenoegen bij de buurtbewoners van het massief, is de Sexe Shop vanaf heden verboden terrein voor klimmers. De hinder kon niet langer door de vingers worden gezien.


Chloé Graftiaux waagt zich aan artifklimmen

Rotsklimmen Chloé Graftiaux waagt zich aan artifklimmen

Tussen twee bouldercompetities door kreeg Chloé Graftiaux een week artifklimmen in de Verdon aangeboden door de GEAN van de Club Alpin Français. Ze greep de kans met beide piolets, euh handen.


Jan Gorrebeeck bouldert opnieuw 8A met Octopussy

Rotsklimmen Jan Gorrebeeck bouldert opnieuw 8A met Octopussy

Wanneer men een lijn trekt tussen Melloblocco en België dan kom je onderweg Magic Wood in Zwisterland tegen. Twee uur voor zijn vertrek daar afgelopen woensdag, lukte Jan Gorrebeeck erin zijn tweede 8A van het jaar, Octopussy, binnen te halen.


Belgische delegatie op Melloblocco

Rotsklimmen Belgische delegatie op Melloblocco

Het jaarlijkse treffen voor boulderliefhebbers in Melloblocco overtreft ook dit jaar weer de verwachtingen. Tijdens de vier klimdagen wisten niet minder dan 1500 klimmers uit 35 landen de weg naar het Italiaanse bouldermekka te vinden.


Anne-Lynn Vantomme betreedt het clubje van 8a-klimsters

Rotsklimmen Anne-Lynn Vantomme betreedt het clubje van 8a-klimsters

Dankzij een verlengd weekend in de Tarn in Frankrijk, kan ook Anne-Lynn Vantomme zich tot het selecte kruim van Belgische 8a-klimsters rekenen. Ze topte Supra dalle sonic in la Verrière, op de rotsen van la Vallée de la Dourbie.


Sofie Hoet klimt God s(h)ave the Queen, 8a, in Freyr

Rotsklimmen Sofie Hoet klimt God s(h)ave the Queen, 8a, in Freyr

Afgelopen zaterdag wist Sofie Hoet God S(h)ave The Queen, 8a, in Freyr te toppen, dit amper twee weken na de succesvolle poging van Nederlandse Isolde Toet. Een topprestatie, zeker als men weet dat een Freyriaanse 8a niet van de poes is.


Les petites et les grosses couilles voor Thierry Hardy

Rotsklimmen Les petites et les grosses couilles voor Thierry Hardy

Hij heeft er vijf jaar op moeten wachten, maar vorige week maandag lukte Thierry Hardy, alias Titi, erin een van de eerste 8A blokroutes in België. De route bevindt zich in het uiterste linkergedeelte van de Rocher de Nasproué in Andrimont.


8A blok voor Marcelis en Vencken in Fontainebleau

Rotsklimmen 8A blok voor Marcelis en Vencken in Fontainebleau

Niet alleen in Spanje, maar ook in Bleau presteren wij Belgen. Enkele dagen geleden topte Julien Marcelis La Balance sans la prise taillée, 8A, in Bas Cuvier. Tom Vencken lukte erin Hibernatus gauche, eveneens 8A, in Dame Jouanne te klimmen.


8a à vue voor Loïc Timmermans

Rotsklimmen 8a à vue voor Loïc Timmermans

De paasvakantie is voorbij en dat betekent dat ook Loïc Timmermans Margalef weer moet inruilen voor de schoolbanken. Afgelopen vrijdag, de laatste dag van zijn trip in Spanje, klom hij bij wijze van afsluiter Dr. Feelgood, 8a, à vue.


Het regent 8a+ in Spanje

Rotsklimmen Het regent 8a+ in Spanje

De paasvakantie loopt op haar laatste benen, maar het blijft prestaties regenen in het zonnige Spanje. Olivier Mignon deed Cosmos 8A+ blok, Loïc Timmermans en Sébastien Berthe wisten El fustigador 8a+ aan hun jonge palmares toe te voegen.


Jongste Belgische 8a+ voor Loïc Timmermans in Margalef

Rotsklimmen Jongste Belgische 8a+ voor Loïc Timmermans in Margalef

Afgelopen maandag klom Loïc Timmermans, meervoudig Belgisch Kampioen en 5 dagen eerder net 14 jaar geworden, zijn eerste 8a+, Braguetasso in Margalef - Spanje. Hij is hiermee de jongste Belg die zulke prestatie neerzet.


Twee 8As blok voor Olivier Mignon in Albarracin

Rotsklimmen Twee 8As blok voor Olivier Mignon in Albarracin

Vanaf heden mag ook Olivier Mignon zich tot het selecte clubje van 8A blokklimmers rekenen. Afgelopen zondag en maandag werkte hij respectievelijk Orejas de las Regletas en Respect, beiden 8A, af.


James Pearson en Gaz Parry experimenteren in Freyr

Rotsklimmen James Pearson en Gaz Parry experimenteren in Freyr

De zoektocht naar de mooiste 8a van Europa van de twee Britten James Pearson en Gaz Parry, hun The North Face Summit Series Road trip, bracht het Britse duo afgelopen zaterdag naar God s(h)ave the Queen in Freyr.


Sector Les Dalles Superposées in Awirs opnieuw open

Rotsklimmen Sector Les Dalles Superposées in Awirs opnieuw open

Omdat er zich heel wat losliggend gesteente in Les Dalles Superposées bevond, was deze sector in Awirs sinds juni 2008 verboden terrein. Aangezien het gevaar voor vallende stenen nu tot een minimum beperkt is, is de sector opnieuw toegankelijk.


Rocher de Goyet gesloten van 1 april tot 30 juni

Rotsklimmen Rocher de Goyet gesloten van 1 april tot 30 juni

De vereniging Natuurvrienden Bergstijgers, die toezicht houdt op Rocher de Goyet, heeft aldaar een milieuvergunning ingesteld waardoor klimmen er strikt verboden is tussen 1 april en 30 juni.


Noordzijde van La dalle des Autrichiens in Dave gesloten

Rotsklimmen Noordzijde van La dalle des Autrichiens in Dave gesloten

CMBEL meldt dat het noordelijk gedeelte van la dalle des Autrichiens in Dave tot nader order verboden terrein is. Er zouden zich heel wat losliggende stukken rots bovenaan de routes bevinden. Respecteer het verbod voor je eigen veiligheid.


Einde olijke duo Favresse Villanueva

Rotsklimmen Einde olijke duo Favresse Villanueva

Na enkele jaren vruchtbare samenwerking op de zwaarste wanden ter wereld, heeft de sympathieke klimtandem Nicolas Favresse - Sean Villanueva besloten er een punt achter te zetten; een uitermate zwaar verlies voor het Belgische topklimmen.


MacLeod verkent Freyr

Rotsklimmen MacLeod verkent Freyr

Daags na zijn presentatie in Leuven, werd Dave MacLeod uitgenodigd in Freyr, en dit bleef niet onopgemerkt. MacLeod bleek zaterdag in topvorm, hij topte Bansai XXL, 8b+, in de tweede poging, en John Bee delight watch, 8a, flash.


Chloé Graftiaux rijgt de 8a+'s en aan elkaar in Russan

Rotsklimmen Chloé Graftiaux rijgt de 8a+'s en aan elkaar in Russan

De collonetten van Russan staan er om bekend om zelfs de meest voorarmen in no time tot waardeloze pulp te degraderen. Tijdens een bezoek aan de omgeving van Nîmes kon Chloé Graftiaux Maelstrom en Eau de colonne, beiden 8a+ op haar naam schrijven.


Jan Gorrebeeck topt Bérézina-Carnage assis, 8A

Rotsklimmen Jan Gorrebeeck topt Bérézina-Carnage assis, 8A

Een maand en half nadat Jan Gorrebeeck de combi Bérézina-Carnage (7C+) op de Bas Cuvier in Fontainebleau afwerkte, mag hij nu ook de zitstartvariant toevoegen aan zijn palmares. Enkele weken hard werk leverden hem een nieuwe 8A op.


Jérôme De Boeck in Fabela, de video

Rotsklimmen Jérôme De Boeck in Fabela, de video

Al degenen die nog twijfelen aan de mogelijkheden die de grot van Santa Linya biedt moeten even de tijd nemen om naar de nieuwe video van Jérôme De Boeck te kijken. Hij klom er 3 weken terug La Fabela, 8c+. Indrukwekkend!


The Power of Jam, de film

Rotsklimmen The Power of Jam, de film

Flashback naar 2008: Nico Favresse en Sean Villanueva ondernemen een trip van 4 maanden naar Noord-Amerika. The Power of Jam is de naam van de film die beschikbaar is op de site van hun sponsor Patagonia. 15 minuten pure vreugde!


Drama in Patagonië

Rotsklimmen Drama in Patagonië

Sean Villanueva en Nicolas Favresse hebben hun expeditie in Patagonië in dramatische omstandigheden vroegtijdig afgebroken. Geblokkeerd in slecht weer kwam hun Argentijnse vriend Chino om het leven ten gevolge van hypothermie.


Robin Poelmans scoort in Montserrat en Siurana

Rotsklimmen Robin Poelmans scoort in Montserrat en Siurana

Op bezoek in Montserrat bij Barcelona slaagde Robin Poelmans er in een nieuwe 8c, Llum, en zijn eerste 8c+, Fuck Mainstream, te toppen. In Siurana klom hij Zona 0, 8b, à vue.


8A boulder voor Nico Farcy en Jonathan Thomas

Rotsklimmen 8A boulder voor Nico Farcy en Jonathan Thomas

La Coccinelle (8A) staat nu ook op het palmares van Nico Farcy en Jonathan Thomas (zijn eerste). De prestatie is des te opmerkelijk omdat de condities in Fontainebleau bijna zomers waren.


Jérôme De Boeck topt twee 8c+'en voor zijn verjaardag

Rotsklimmen Jérôme De Boeck topt twee 8c+'en voor zijn verjaardag

Het verblijf in Santa Linya levert op. Na Siebe's 8b+ topt Jérôme De Boeck op zijn verjaardag twee 8c+'en. Fabela en Ingravid Serps Extension.


Siebe Vanhee topt Rollito Sharma

Rotsklimmen Siebe Vanhee topt Rollito Sharma

De krokusvakantie moet goed besteed worden en dus trok Siebe Vanhee, samen met Jérôme De Boeck, naar Santa Linya. Gisteren topte hij er Rollito Sharma, zijn tweede 8b+.


V10 en V11 voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen V10 en V11 voor Nicolas Mathieu

Na drie maanden Hoboken om Nederlands te leren is het nu in San Francisco dat Nicolas Mathieu zijn Engels bijspijkert. Afgelopen weekend stond zijn eerste korte trip naar Bishop op het programma.


Een kleurrijke maand februari voor Bram Van Geert.

Rotsklimmen Een kleurrijke maand februari voor Bram Van Geert.

Twee weken nadat hij La Coccinelle topte, klom Bram Van Geert nog een 8A boulder. Deze keer viel Hibernatus Gauche in de sector Dame Jouane hem te beurt. Ça colle in Fontainebleau!


Free South Africa!

Rotsklimmen Free South Africa!

Nicolas Favresse en Sean Villaneuva laten weer van zich horen. Na 13 dagen in de wand hebben ze de Zuid-Afrikaanse route op de Oost-wand van de Central Tower van de Torres del Paine geklommen. Het was de eerste vrije beklimming van deze wand!


Een eerste 8c voor Robin Poelmans in het Zillertal

Rotsklimmen Een eerste 8c voor Robin Poelmans in het Zillertal

Op bezoek, voor een week, in Oostenrijk wist Robin Poelmans zijn eerste 8c te toppen. Het gebeurde op 1 februari met Freedom is just another word for nothing left to loose..., sector Schwarze Wand,Zillertal. Ook te noteren, een eerste 8a à vue.


Eerste 8A boulder voor Bram Van Geert en Stanley Selecky

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Bram Van Geert en Stanley Selecky

La Coccinelle zal Bram Van Geert en Stanley Selecky nog lang bijblijven. Het is immers voor beiden de eerste 8A boulder en hopelijk een inspiratiebron voor het hele City Lizard team dat afgelopen weekend van de partij was in Fontainebleau.


Fritographie 8b voor Robin Poelmans

Rotsklimmen Fritographie 8b voor Robin Poelmans

2009 lijkt een zeer goed jaar te worden. Na Sébastien Berthe in Nice, klom nu ook Robin Poelmans afgelopen dinsdag met Fritographie op de Louis-Philippe, Freyr, zijn eerste 8b.


Nicolas Mathieu topt Cosmos 8A+ te Albarracin

Rotsklimmen Nicolas Mathieu topt Cosmos 8A+ te Albarracin

Een nieuwe zware boulder kan toegevoegd worden aan het palmares van Nicolas Mathieu: Cosmos 8A+ op de Spaanse boulders van Albarracín. Eveneens ter plaatse waren Didier Mottart, Mathieu Pauwels en Olivier Mignon die elk enkele 7C+'en konden noteren.


Nico en Sean zijn er weer vandoor op Xpedition

Rotsklimmen Nico en Sean zijn er weer vandoor op Xpedition

Op naar Patagonië voor weer een reeks nieuwe avonturen. Nico Favresse en Sean Villanueva vliegen deze donderdag naar de Torres del Paine in Chili. Waarschijnlijk volgt daarna El Chalten in Argentinië. Duur van de trip: 3 maanden.


Eerste 8b op 15 jaar voor Sébastien Berthe

Rotsklimmen Eerste 8b op 15 jaar voor Sébastien Berthe

Sébastien Berthe gaf zichzelf een mooi cadeau voor nieuwjaar. Profiterend van de goede weerscondities in de regio van Nice kon hij de eerste januari A bout de souffle, zijn eerste 8b in de Grotte de Peillon toppen. 2009 kondigt zich niet slecht aan.