Alpinisme >
Nieuws 
Gedenksteen op de Tocclaraju

Alpinisme Gedenksteen op de Tocclaraju

Eén jaar na de verdwijning van Hans Mariën, Ann Houttequiet en Koen De Backer in Peru hebben hebben hun families en vrienden hun nagedachtenis geëerd door het plaatsen van een gedenksteen op de flanken van de Tocclaraju.


Overlijden Chloé Graftiaux in de Alpen

Alpinisme Overlijden Chloé Graftiaux in de Alpen

We werden net op de hoogte gesteld van het overlijden van Chloé Graftiaux in de Alpen. Ze werd het slachtoffer van een val bij de afdaling van de Aiguille de Peuterey. We zijn met heel ons hart bij haar familie die we onze volledige steun willen betuigen.


Chloé Graftiaux herhaalt Mitchka ED+ in la Meije

Alpinisme Chloé Graftiaux herhaalt Mitchka ED+ in la Meije

Veelzijdigheid, als je het ons vraagt. Slechts enkele weken na het einde van de Wereldbeker Boulder valt Chloé Graftiaux het gebergte aan en lukt in de eerste vrouwelijke beklimming van Mitchka, ED+ in het gezelschap van de Française Estelle Dall'agnol.


Geen Belgische 8000-der meer sinds ... 2008

Alpinisme Geen Belgische 8000-der meer sinds ... 2008

De lijst van succesvolle Belgische beklimmingen van 8000-ders die Wim Devolder samenstelde, leert dat het laatste Belgische succes dateert van 2008. Pogingen in 2009 niet te na gesproken, daalt het aantal Belgische beklimmingen significant.


Thomas de Dorlodot daalt Alpamayo per parapente af

Alpinisme Thomas de Dorlodot daalt Alpamayo per parapente af

De 5947 meter van de Alpamayo overwinnen, is al een bijzonder straffe prestatie op zich. Daarenboven de berg veilig naar beneden komen per parapente, zo mogelijk nog straffer. Afgelopen zaterdag lukte Thomas de Dorlodot in beiden.


Tragedie op de Denali

Alpinisme Tragedie op de Denali

Onderweg naar de top van de Denali via de Cassin graad met zijn compagnon Sam Van Brempt, kwam Joris Van Reeth dinsdagochtend ten val waarna hij aan zijn verwondingen overleed. De redactie betuigt haar oprechte medeleven aan zijn familie en naasten.


Mount Coach op volle toeren

Alpinisme Mount Coach op volle toeren

Mount Coach draait op volle toeren. Elk jaar laten de stages van Mount Coach jonge bergbeklimmers toe de bergen te leren kennen. Dit jaar staat Tadzjikistan en een expeditie naar Alaska die over een paar dagen vertrekt op het menu.


Gauthier Masset en Anouk Doore, Belgisch Kampioen Ski-Alpinisme

Alpinisme Gauthier Masset en Anouk Doore, Belgisch Kampioen Ski-Alpinisme

Omdat er een heel deel favorieten voor de titel afwezig waren, werd het Belgisch Kampioenschap Ski-Alpinisme afgelopen zaterdag in het Duitse Berchtesgaden tussen vier deelnemers uitgevochten. De jongeling Gauthier Masset en Anouk Doore wonnen.


Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 6 februari in Berchtesgaden

Alpinisme Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 6 februari in Berchtesgaden

Elk jaar zijn er wel een aantal kandidaten die deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme. In 2010 zullen ze niet op de afspraak de 6e februari in het Duitse Berchtesgaden ontbreken. Op het programma 2030 positieve hoogtemeters voor de heren.