Nieuws 
Orpierre op video

Rotsklimmen Orpierre op video

Van 29 oktober tot 2 november trok een jonge Belgische bende goedgeluimde klimmers naar Orpierre voor enkele gezellige klimdagen. Kwestie van te profiteren van de zon zolang die nog aanwezig was. Zie hier een mooi gemonteerde video als resultaat.


Olivier Mignon geïnterviewd door Vers l'Avenir

Mix Olivier Mignon geïnterviewd door Vers l'Avenir

Het is moeilijk om aan het grote publiek de subtiliteiten van het sportklimmen uit te leggen. Als het dan ook nog eens om een nieuwe discipline als het boulderen gaat dan wordt het ronduit problematisch. Olivier Mignon deed een poging voor Vers l'Avenir.


De nieuwe topo van Yvoir vanaf nu beschikbaar

Rotsklimmen De nieuwe topo van Yvoir vanaf nu beschikbaar

De topo van Yvoir, editie 2008, was volledig uitverkocht. Enkele kleine aanpassingen en updates maken de nieuwe editie, 2011, vollediger. De topo kan je online op de KBF-website aankopen als in de betere bergsportzaken en boekhandels.


Maak kans op een Patagonia cadeau voor de winter

Mix Maak kans op een Patagonia cadeau voor de winter

In extreme condities is niets meer waard dan kwaliteitsvol materiaal. Voor deze winter kunnen we u dankzij Patagonia het beste bieden wat er te vinden is van kledij en technische accessoires. Schitterende prijzen ter waarde van 1400 Euro.


Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap op 21 januari in Klimax

Competitie Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap op 21 januari in Klimax

Het OVJK vindt plaats op zaterdag 21 januari in klimzaal Klimax te Puurs. Als eerste van de wedstrijden in het kader van de Belgische Beker voor de Jeugd zal het een eerste echte test zijn voor het seizoen 2012. Nog 31 dagen om in vorm te geraken.


Resultaten Christmas Womens Open in City Lizard

Competitie Resultaten Christmas Womens Open in City Lizard

Amper één week na Boulder 2011 haalde het team van klimzaal City Lizard nog maar een keer alles uit de kast voor de vijfde editie van de Christmas Womens Open. De overwinning ging naar Magali Hayen.


Het Zillertal in Oostenrijk, ook om te boulderen

Rotsklimmen Het Zillertal in Oostenrijk, ook om te boulderen

Het is nog niet al te lang dat het Zillertal gekend is onder de klimmers. Nog maar enkele jaren geleden werden er de eerste klimgebieden ontdekt. Vandaag is het aan het boulderen om zich in deze regio te ontwikkelen. Een video van Nicolas Mathieu.


Magali Hayen lanceert haar blog

Mix Magali Hayen lanceert haar blog

Elke klimmer maakt zich er wel eens schuldig aan. Sommigen met veel succes, anderen houden het maar één seizoen vol. Een blog. Deze keer is het de beurt aan Magali Hayen. In haar eerste post heeft ze het over Boulder 2011.


Open Jeunes L'Escale op 28 januari in Arlon

Competitie Open Jeunes L'Escale op 28 januari in Arlon

Voor de winst, of als puur entertainment, de beloften van het moeilijkheidsklimmen treffen elkaar in klimzaal L'Escale op zaterdag 28 januari voor de tweede ronde van de Belgische Beker voor de Jeugd. De inschrijvingen zijn geopend.


KBF zomerstages en bijscholingen 2012 online

Mix KBF zomerstages en bijscholingen 2012 online

Het volledige aanbod van zomerstages 2012 is online op de KBF website. In talrijke disciplines biedt de federatie een hele reeks aan interessante en leerrijke opleidingen met als doel je op een zelfstandige en veilige manier de bergsport aan te leren.


Eerste 8A boulder voor Lowie Lamberechts in Albarracin

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Lowie Lamberechts in Albarracin

Ze zeggen soms: 'We reizen om te leren'. En normaal geldt dat ook tijdens een Erasmus-jaar. Lowie Lamberechts denkt er echter het zijne van, en geniet tijdens zijn jaartje Barcelona meer van de rotsen dan van de auditoria. Resultaat, 8A in Albarracin.


Boulderen in Ticino

Rotsklimmen Boulderen in Ticino

Aaaahh, de Alpen... Een speelterrein met onbeperkte sportmogelijkheden. Als je graag je wandelschoenen afwisselt met je klimschoentjes, vergeet dan zeker niet om eens af te zakken naar Ticino. Nicolas Mathieu kwam er met een video terug.


Het Banff Mountain Film Festival komt terug naar België in februari

Mix Het Banff Mountain Film Festival komt terug naar België in februari

De Belgische tournee van het Banff Mountain Film Festival kon de voorbije twee jaar al een stevige reputatie opbouwen, maar men belooft ons in 2012 nog een stap vooruit te zetten door een lichting films van exceptioneel niveau op het menu te zetten.


Brumagne en Mignon Belgisch Kampioen Boulder 2011

Competitie Brumagne en Mignon Belgisch Kampioen Boulder 2011

Niettegenstaande de uitgesproken superioriteit op papier van Mathilde Brumagne en Olivier Mignon werd het Belgisch Kampioenschap Boulder ongemeen spannend, mét de nodige verrassingen. Zelden was een finale zo onbeslist. Resultaten en foto's.


Opleiding IFSC routebouwer met Jérôme De Boeck

Mix Opleiding IFSC routebouwer met Jérôme De Boeck

Een goede wedstrijd bestaat steeds uit vier bestandsdelen: klimmers, publiek, scheidsrechters en routebouwers. Eind november vond in Fontainebleau een opleiding routebouw van het IFSC plaats onder leiding van Jacky Godoffe. Jérôme was zijn sidekick.


Boulder 2011 nu zaterdag in de City Lizard

Competitie Boulder 2011 nu zaterdag in de City Lizard

Het belangrijkste evenement tijdens deze eindejaarsperiode vind plaats in klimzaal City Lizard te Sint Niklaas nu zaterdag 10 december. 8 dames en 9 heren zullen er strijden om de titel van Belgisch Kampioen Boulder 2011. Een niet te missen spektakel!


Loïc Timmermans krijgt prijs sportverdienste van de Franstalige gemeenschap

Mix Loïc Timmermans krijgt prijs sportverdienste van de Franstalige gemeenschap

Loïc Timmermans kreeg afgelopen dinsdag de Trophée du Mérite Sportif van de Franstalige gemeenschap. Deze prestigieuze erkenning beloont het uitzonderlijke wedstrijdseizoen van de sterke 16 jarige uit Kraainem.


Drytool te Buggenhout op 20 januari 2012

Competitie Drytool te Buggenhout op 20 januari 2012

Eenmaal de eindejaarsfeesten achter de rug wil je vaak thuis bekomen. Twintig dagen na nieuwjaar geeft de Berghut in samenwerking met De Bergpallieters je het goede excuus om te bewegen: een drytoolwedstrijd.


Resultaten van de 2e selectiewedstrijd voor Boulder 2011

Competitie Resultaten van de 2e selectiewedstrijd voor Boulder 2011

In klimzaal Bleau kwamen afgelopen zaterdag enkele klimmers, reeds zeker van kwalificatie voor Boulder 2011, puur voor het plezier mee boulderen. Anderen gaven zich ten volle om zo een van de 8 laatste plaatsen te bemachtigen.


Climbing for life in Terres-Neuves op 17 en 21 december

Mix Climbing for life in Terres-Neuves op 17 en 21 december

Op zaterdag 17 december en woensdag 21 december zal klimzaal Terres-Neuves deelnemen aan Music for Life. De actie van Studio Brussel ondersteunt in 2011 een hulpproject voor Nepalese kinderen in samenwerking met het Rode Kruis.


Deelnemerslijst tweede selectie Boulder 2011

Competitie Deelnemerslijst tweede selectie Boulder 2011

De tweede selectiemanche van Boulder 2011 vindt plaats dit weekend in klimzaal Bleau te Gent en het is tijd om de deelnemerslijst te onthullen. Er vallen nog acht finaleplaatsen te verdelen.


Een geslaagde tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux

Competitie Een geslaagde tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux

Als het succes van een evenement gemeten wordt aan het aantal deelnemers dan was de tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux een voltreffer. Afgelopen zaterdag waren er meer dan 340 klimmers op de afspraak. Enkele Belgische jeugdklimmers schitterden.


Zijlstra en Mignon winnen de Peter Belien Memorial

Competitie Zijlstra en Mignon winnen de Peter Belien Memorial

De Peter Belien Memorial kende nog nooit zo'n hoog niveau. De vijfde editie van de wedstrijd in klimzaal Olympia te Hasselt ontving een bont gezelschap zeer sterke klimmers. Olivier Mignon en Vera Zijlstra kwamen het sterkst uit de hoek.


Mathilde Brumagne 6de in Barcelona

Competitie Mathilde Brumagne 6de in Barcelona

Mathilde Brumagne bevestigt haar huidige topconditie op de laatste manche van de Wereldbeker Lead 2011. Afgelopen weekend nam ze het in Barcelona opnieuw op tegen de allerbesten uit de klimsport. Ze eindigde knap 6de in haar derde finale dit seizoen.


Anak Verhoeven en Loïc Timmermans winnen de Europese Beker voor de Jeugd

Competitie Anak Verhoeven en Loïc Timmermans winnen de Europese Beker voor de Jeugd

Terwijl ze de titel al op zak had, won Anak Verhoeven ook deze keer overtuigend in Kranj. Loïc Timmermans moest deze laatste wedstrijd winnen om de eindoverwinning zeker veilig te stellen. En dat deed hij met brio.


Vertical Sailing, vanaf nu te koop

Mix Vertical Sailing, vanaf nu te koop

De avonturen van Sean Villanueva, Olivier en Nicolas Favresse zijn keer op keer origineel en van bijzonder hoog niveau. Hun CAB-RCT-expeditie naar Groenland vormt hierop zeker geen uitzondering en is vanaf nu op DVD verkrijgbaar.


Christmas Womens Open op 17 december in City Lizard

Competitie Christmas Womens Open op 17 december in City Lizard

Het is ondertussen een vaste traditie geworden dat de Christmas Womens Opens van klimzaal City Lizard zich in het programma van eindejaarsfeesten voor klimsters nestelt. Schrijf je in, dames!


Tot middernacht kan je je kans wagen op een paar La Sportiva Pythons

Mix Tot middernacht kan je je kans wagen op een paar La Sportiva Pythons

We blijven het herhalen. De Python klimschoen van La Sportiva is de verrassing van 2011. Een klimschoen die klimmers van alle niveau's vergezeld doorheen hun indoor-avonturen. Tot vandaag middernacht kan je nog kans maken op één van de 3 paar.


Jurgen Lis tweede op de Dutch Drytool Day

Competitie Jurgen Lis tweede op de Dutch Drytool Day

Zij die Jurgen Lis kennen, weten dat hij bijzonder polyvalent is. Hij heeft zich ondertussen al laten gelden in verschillende klimdisciplines. Afgelopen zondag nam hij deel aan de Dutch Drytool Day in Bussum waar hij tweede werd.


Atrésie 8A voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen Atrésie 8A voor Nicolas Mathieu

Dit weekend bleek een topweekend voor Nicolas Mathieu. Zaterdag en zondag trok hij met een aantal kameraden naar het sprookjesbos van Fontainebleau. Onder steeds beter wordende condities topte hij Atrésie, 8A.


Tweede selectiewedstrijd Boulder 2011 op 3 december

Competitie Tweede selectiewedstrijd Boulder 2011 op 3 december

Op zaterdagavond 3 december heeft de Belgische top een afspraak in Klimzaal Bleau voor de tweede selectiewedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Boulderen, Boulder 2011. Er zijn nog slechts vier plaatsen per categorie te verdelen.


4000 wedstrijdklimmers geregistreerd op Belclimb

Mix 4000 wedstrijdklimmers geregistreerd op Belclimb

Met een gemiddelde van 60 wedstrijden waar Belclimb jaarlijks over bericht, groeit ook het aantal klimmers opgenomen in ons overzicht van wedstrijdresultaten. Vorige week rondden we zelfs de kaap van 4000 wedstrijdklimmers.


Wanne Libot en Liselotte De Bruyn Vlaams Studentenkampioenen Lead

Competitie Wanne Libot en Liselotte De Bruyn Vlaams Studentenkampioenen Lead

Vorige vrijdag verzamelden de lengteklimmende studenten zich in klimzaal Hungaria om te strijden om de titel van Vlaams Studentenkampioen Lead. Titelverdedigers Wanne Libot en Liselotte De Bruyn bevestigden.


Mathilde Brumagne, 4e op de World Cup in Kranj

Competitie Mathilde Brumagne, 4e op de World Cup in Kranj

De afgelopen weken zag je haar sterkte toenemen en wat zich afgelopen weekend in de kleine stad Kranj afspeelde bewees dit. Van haar derde deelname aan een World Cup dit jaar keert Mathilde Brumagne met een zeer mooie vierde plaats terug.


Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz winnen Bleau Open

Competitie Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz winnen Bleau Open

Afgelopen weekend vond in Bleau de 12e editie van de Bleau Open Bouldering Sensations plaats. In een kleiner maar even gerenommeerd deelnemersveld zijn het de Fransen Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz die winnen.


Vierde internationaal goud voor Anak Verhoeven in 2011

Competitie Vierde internationaal goud voor Anak Verhoeven in 2011

Dit weekend ging in het Franse Pau, in de schaduw van de Pyreneeën, de vierde manche van de European Youth Cup door. Na winst in Edinburgh, Veliko Tarnovo en Imst keert Anak ook hier weer met het goud naar huis.


3 paar Pythons en 5 kalenders van La Sportiva te winnen

Mix 3 paar Pythons en 5 kalenders van La Sportiva te winnen

Niets beter dan een nieuw paar klimschoenen om het indoorseizoen mee aan te vangen. Sinds enkele maanden is de Python van La Sportiva beschikbaar om je te vergezellen op al je uitjes naar klimzalen. Een hebbeding waarvan je bij ons drie paar kan winnen.


3 Belgische finalisten op de What's up Contest

Competitie 3 Belgische finalisten op de What's up Contest

Met een twintigtal Belgische deelnemers kleurde de What's up Contest in Villeneuve d'Ascq dit jaar zeer Belgisch. Magali Hayen, Chloé Caulier en Nicolas Mathieu eindigen respectievelijk 2e, 3e en 4e.


Klimverbod Beez op 11 en 19 november

Rotsklimmen Klimverbod Beez op 11 en 19 november

De Club Alpin Belge laat weten op zijn site dat het massief van Beez te Marche-les-dames ontoegankelijk is op vrijdag 11 en zaterdag 19 november omwille van het jachtseizoen. De eerste dag gedeeltelijk, de tweede volledig.


Jonge expats in bloedvorm

Rotsklimmen Jonge expats in bloedvorm

Vers verhuisd naar het zuiden van Frankrijk hebben Anne-Lynn Vantomme en Raphaël Kergen na een zwaar werkjaar de trainingen op rotsen hernomen en dat zie je aan de realisaties. Zij topt een nieuwe 8a terwijl hij zich een 8b+ cadeau doet.


Loïc Timmermans in de pers

Mix Loïc Timmermans in de pers

De derde op het Wereldkampioenschap voor de jeugd, Loïc Timmermans wordt steeds vaker gecontacteerd door de pers. Afgelopen vrijdag nog geinterviewd door Brussel deze week, kwam hij zondag al weer op televisie in Weekend Sportif op la Une.


Laatste rechte lijn naar de Bleau Open 2011

Competitie Laatste rechte lijn naar de Bleau Open 2011

Volgend weekend gaat de 12e editie van Bleau Open door. Tot dan zullen organisatoren en klimmers zich tot in de puntjes voorbereiden. Om je te doen watertanden vind je hier alvast de video en foto's van de Bleau Open Local eind oktober.


De bergen anno 1930 dankzij de kalender 2012 van La Sportiva

Mix De bergen anno 1930 dankzij de kalender 2012 van La Sportiva

La Sportiva doet best wel veel moeite om origineel uit de hoek te komen met hun kalenders. De editie 2012 zet hun boegbeelden in de spotlight in een 80 jaar oud bergkader. Een kerstcadeau?


Olivier Mignon schiet met scherp in Chironico en Cresciano

Rotsklimmen Olivier Mignon schiet met scherp in Chironico en Cresciano

Ondanks of dankzij een lichte blessure aan de arm, blijft Olivier Mignon de knappe prestaties in de achtste graad opstapelen. Zijn trip van afgelopen week in Chironico is daar het perfecte voorbeeld van met een heel scala 8ste graad boulders.


Vlaams Studenten Klim Kampioenschap op 18 november 2011

Competitie Vlaams Studenten Klim Kampioenschap op 18 november 2011

Op 18 november staat er een Vlaams Studenten Klim Kampioenschap gepland in klimzaal Hungaria, Leuven. Het was van in 2007 geleden dat de Vlaamse studenten zich nog met elkaar konden meten in het lengteklimmen.


Escal'pades, een nieuwe club voor de Franstalige federatie

Mix Escal'pades, een nieuwe club voor de Franstalige federatie

De Franstalige klimfederatie wordt steeds groter. Bovendien mag ze vanaf nu rekenen op een club in de provincie Luxemburg. Het logo van club Escal'pades laat je meteen denken aan Klimzaal Escale ...


Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans sprokkelen ervaring in Valence

Competitie Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans sprokkelen ervaring in Valence

Op hun tweede Wereldbeker dit jaar moesten we niet te veel verwachten van Mathilde Brumagne en Loic Timmermans. Onze Belgische Kampioenen maakten de verplaatsing naar de Drôme om weer meer ervaring op te doen. Ze eindigen respectievelijk 24e en 32e.


Simon Lorenzi topt John Bee 8a

Rotsklimmen Simon Lorenzi topt John Bee 8a

Traction Universelle maakte in de jaren '90 Claude Lorenzi tot een beroemdheid. Vandaag is het zijn zoon Simon die voor de aflossing zorgt. Slechts 14 jaar oud, topte dit jonge lid van het Belgisch jeugdteam verleden week John Bee delight watch in Freyr.


Opleidingen nationaal scheidsrechter

BCCC Opleidingen nationaal scheidsrechter

Het succes van een wedstrijd wordt vaak afgewogen aan de sfeer die er heerste en de kwaliteit van de routes. De personen die in de schaduw werken om het reglement te laten naleven worden vaak vergeten. Wens je je te laten opleiden tot scheidsrechter?


De inschrijvingen voor de Bleau Open 2011 zijn geopend

Competitie De inschrijvingen voor de Bleau Open 2011 zijn geopend

De Bleau Open Bouldering Sensations is ongetwijfeld terug één van de grootste afspraken dit seizoen. Zoals elk jaar wordt een massa volk verwacht voor 3 dagen bouldergekte. De inschrijvingen zijn geopend.


Nicolas Farcy, een blij weerzien met de 8ste bouldergraad

Rotsklimmen Nicolas Farcy, een blij weerzien met de 8ste bouldergraad

Nicolas Farcy is al twee jaar op de sukkel met zijn knie. Twee jaar miserie, waarin hij ondanks zijn blessure toch een redelijk niveau behield. Vorig weekend ging hij even de benen strekken in Fontainebleau. Resultaat: Bérésina-Carnage assis, 8A.


Caulier en Mignon winnen op de 3 heures Chrono in Face Nord

Competitie Caulier en Mignon winnen op de 3 heures Chrono in Face Nord

Wie niet sterk kan zijn, moet slim zijn. Ofwel knal je al de boulders, zoals Chloé Caulier. Ofwel knal je al de hardste boulders, zoals Olivier Mignon. Zij wonnen op de 3 heures chrono in Face Nord.


Mathilde Brumagne naar de finale in Amman.

Competitie Mathilde Brumagne naar de finale in Amman.

Om haar terugkeer naar het competitiecircuit in te luiden, koos Mathilde Brumagne ervoor deel te nemen aan de Wereldbeker van Amman in Jordanië. Ze lukte er in een plaats voor de finale te bemachtigen en eindigde 9e.


Nachtklimmen in New Rock op 29 oktober

Mix Nachtklimmen in New Rock op 29 oktober

Als je een feestje wil organiseren in een klimzaal kan je niet beter dan een concept dat zichzelf reeds bewees hergebruiken: een verkleedavond met hoofdlamp. Met Halloween in het verschiet moet je in klimzaal New Rock zijn op zaterdag 29 oktober.


KBF After Summer deze zaterdag in Bornem

Mix KBF After Summer deze zaterdag in Bornem

Op zaterdag 22 oktober organiseert de Klim- en Bergsportfederatie After Summer, een dag voor al haar aktieve vrijwilligers. Een deel van de activiteiten, zoals de infomarkt, staat ook open voor het grote publiek.


Video van Jan de Smit in Octopussy, 8A

Rotsklimmen Video van Jan de Smit in Octopussy, 8A

3 trainingsmaanden in zaal gevolgd door 3 weken Magic Wood. Het is zo dat Jan de Smit zich voorbereid op de wintermaanden in het teken van het boulderen. Maar we spreken al niet meer van voorbereiding want hij topte reeds Octopussy, 8A. Zie hier de video.


2e editie van de Trophée Chloé Graftiaux op 26 november te Rouvroy

Competitie 2e editie van de Trophée Chloé Graftiaux op 26 november te Rouvroy

De herinnering aan Chloé Graftiaux zet zich verder in vele vormen. Op zaterdag 26 november organiseren haar vrienden een tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux te Rouvroy. Meer dan 225 klimmers namen er verleden jaar deel. Jij ook dit jaar?


Magali Hayen en Olivier Mignon overklassen de tegenstand in Hoboken

Competitie Magali Hayen en Olivier Mignon overklassen de tegenstand in Hoboken

De afwezigen hadden ongelijk en de 40 klimmers die de oproep voor de eerste selectiemanche voor Boulder 2011 beantwoord hebben, hebben zich dat niet beklaagd. Bovenaan de tabellen vinden we Magali Hayen en Olivier Mignon.


Officiële opening Entre Ciel et Terre 3.0

Indoorklimmen Officiële opening Entre Ciel et Terre 3.0

Opluchting en gelukzaligheid in Louvain-la-Neuve. Na jaren van hard werk werd gisterenavond de nieuwe zaal geopend in aanwezigheid van de Waalse minister van Sport. Een radicale verandering die een nieuwe adem geeft aan de infrastructuur.


Een TV-reportage van 20 minuten over de Wereldbeker in Puurs

Competitie Een TV-reportage van 20 minuten over de Wereldbeker in Puurs

Televisiereportages over klimwedstrijden kan je op één hand tellen. Als er dan één van 20 minuten verschijnt dan vraag je je af wat de journalisten te vertellen hadden. Te zien op de website van de Wereldbeker in Puurs.


Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhalen Salathé Wall

Rotsklimmen Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhalen Salathé Wall

De prestatie dateert reeds van begin oktober maar verdient zeker extra aandacht. Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhaalden beide de Salathé Wall in Yosemite, de hardste lijn van El Capitan, 35 lengtes tellend en 8a max.


Deelnemerslijst eerste selectiewedstrijd Boulder 2011

BCCC Deelnemerslijst eerste selectiewedstrijd Boulder 2011

De deelnemerslijst voor de eerste selectiewedstrijd voor Boulder 2011 is van hoog niveau. Komende zaterdagavond zullen een vijftigtal klimmers strijden om de eerste 8 plaatsen op het Belgisch Kampioenschap Boulder. Spektakel gegarandeerd!


3 heures chrono in Face Nord op 22 oktober

Competitie 3 heures chrono in Face Nord op 22 oktober

Klimzaal Face Nord in Bergen doet het weer met een eivol programma waar we ook de 8ste editie van de 3 heures Chrono in terugvinden: 180 minuten om zoveel mogelijk boulders af te werken! Allen daarheen op zaterdag 22 oktober!


Reel Rock Tour in België op 22 oktober

Mix Reel Rock Tour in België op 22 oktober

Niet één, maar twee voorstellingen houdt de Reel Rock Tour dit jaar in ons Belgenland. En wel in twee verschillende klimzalen. Op 22 oktober kan je zowel terecht in klimzaal Blok als in klimzaal Alttude CCM. Wie van topklimfilms houdt, weet waarheen ...


Lukas Geukens, Nederlands kampioen?

Competitie Lukas Geukens, Nederlands kampioen?

Vijf Belgische jeugdklimmers namen afgelopen zondag deel aan het Nederlands Jeugdkampioenschap 2011. Het was een vruchtbare verplaatsing want vier van de vijf stootten door naar de finales en Lukas Geukens wint de wedstrijd, niet de titel.


Laatste dag inschrijvingen 1ste manche selecties Boulder 2011

BCCC Laatste dag inschrijvingen 1ste manche selecties Boulder 2011

Het officiële wedstrijdseizoen boulder start deze zaterdag in Hoboken. Klimzaal Blok zal de arena worden waar er om de 4 eerste plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap Boulder gestreden zal worden. De inschrijvingen sluiten om middernacht.


Olivier Mignon wint Piatra Open in Roemenië

Competitie Olivier Mignon wint Piatra Open in Roemenië

De naam Piatra zal je misschien niet bekend in de oren klinken, maar deze Roemeense gemeenschap houdt jaarlijks een knaller van een bouldercompetitie. Yannick Marchand, Nicolas Mathieu, Olivier Mignon, Marius Oniga en Gabriel Pavel waren erbij.


Muriel Sarkany over haar topzomer

Mix Muriel Sarkany over haar topzomer

Ook voor Muriel Sarkany loopt de zomer stilaan ten einde; het uitgelezen moment om haar verhaal van drie maanden Gorges du Loup uit de doeken te doen. Haar relaas - twee keer 8b+, en drie 8c's - met het nodige fotomateriaal kan je nu op haar site lezen.


What's up Boulder Contest op 6 november

Competitie What's up Boulder Contest op 6 november

Eén van de bekendste open boulderwedstrijden van Noord Frankrijk staat er weer aan te komen. Dit jaar zal de What's up Boulder Contest op 5 en 6 november doorgaan. Op het programma een teamwedstrijd op zaterdag en individueel op zondag.


Tien -14 jarige Belgen op de Rock Junior in Arco

Competitie Tien -14 jarige Belgen op de Rock Junior in Arco

Als er in Imst en Arco wedstrijden worden georganiseerd dan zijn die er voor alle smaken en leeftijden. Afgelopen weekend trokken tien van onze -14 jarige atleten naar Arco voor de Rock Junior. Harold Peeters en Merlin Matheys eindigen er elk 8e.


Video van Nicolas Favresse en Adam Pulstenik in Orbayu

Rotsklimmen Video van Nicolas Favresse en Adam Pulstenik in Orbayu

Midden augustus meldden we u de eerste herhaling van Orbayu door Nicolas Favresse en Adam Pulstenik. Zie hier de video van de zwaarste big wall ter wereld, volgens de openers Pou. Eerder 8b+/c volgens Nico.


Micha Vanhoudt topt Hulk Extension 8c+

Rotsklimmen Micha Vanhoudt topt Hulk Extension 8c+

Na zichzelf een korte pauze te hebben gegund in augustus en september schoot Micha Vanhoudt de laatste weken weer in gang. Zijn herstart bleef niet lang zonder resultaat met Hulk Extension, een oud 8c+ project in Rodellar, als klap op de vuurpijl.


Drie Belgen op 8000'er deze dinsdag

Alpinisme Drie Belgen op 8000'er deze dinsdag

Een topdag voor het Belgisch alpinisme. Drie van onze landgenoten topten een 8000'er. Jean-Luc Fohal doet zich de eerste Belgische beklimming van de Manaslu cadeau terwijl Rudi Van de Poel en Urbain Lenaerts de top van de Cho Oyu bereiken.


Peter Belien Memorial: inschrijvingen geopend

Competitie Peter Belien Memorial: inschrijvingen geopend

Het is reeds 5 jaar geleden dat Peter Belien ons verliet. Voor de 5e opeenvolgende keer organiseert klimzaal Olympia te Hasselt ter zijner ere de Peter Belien Memorial. Nieuwigheid dit jaar, één dag voor de volwassenen, één dag voor de juniors!


Derde 8c dit jaar voor Muriel Sarkany

Rotsklimmen Derde 8c dit jaar voor Muriel Sarkany

Terwijl haar vroegere concurrentes de borst nat maakten in Puurs, leeft Muriel Sarkany zich verder uit in Nice. Afgelopen vrijdag lukte ze erin haar derde 8c van dit jaar, Last Soul Sacrifce, aan haar rijke palmares toe te voegen.


Zonnig wereldbekerweekend met verdiende winnaars in Puurs

Competitie Zonnig wereldbekerweekend met verdiende winnaars in Puurs

Gisteren ging in klimzaal Klimax te Puurs de jaarlijkse Belgische wereldbekermanche door. Onder een stralende zon kwamen Jakob Schubert en Ja-in Kim als verdiende winnaars uit de strijd. Bij de Belgen eindigde Loïc Timmermans 23ste.


Onderhoudsdagen aan de Belgische rotsen

Rotsklimmen Onderhoudsdagen aan de Belgische rotsen

Noteer zeker volgende dagen. De Club Alpin Belge organiseert verscheidene onderhoudsdagen aan de rotsen deze winter. Die dagen zijn de respectievelijke massieven slechts gedeeltelijk toegankelijk, tenzij om te helpen.


360° panorama van op de Mont Blanc

Alpinisme 360° panorama van op de Mont Blanc

De bergen zijn mooi en trekken eenieders verwonderde blik. Tijdens een blitsbezoek aan de Alpen begin september maakte Herman Desmet enkele prachtige foto's van de beklimming van de Mont-Blanc, onder andere een panoramisch 360° foto.


Wereldbeker te Puurs deze vrijdag en zaterdag

Competitie Wereldbeker te Puurs deze vrijdag en zaterdag

Het Belgisch publiek weet steeds weer zijn passie en enthousiasme te tonen wanneer de eliteklimmers hun jaarlijks bezoek aan de Lage Landen afleggen. Plaats van afspraak bij uitstek is Klimax II te Puurs waar dit weekend een Wereldbeker Lead plaatsvind.


Rocks@Antwerpen, een waar succes!

Competitie Rocks@Antwerpen, een waar succes!

Als je de laatste manche van de Pepsi Max Rocks on Tour moet beoordelen op basis van het aantal deelnemers en de ambiance, dan was het een succes. Meer dan een honderdtal deelnemers profiteerden van een stralende zon afgelopen weekend in Antwerpen.


Jérôme Lambert verdwenen

Alpinisme Jérôme Lambert verdwenen

Met veel spijt vernemen we het verdwijnen van aspirant gids Jérôme Djai Lambert in de Alpen. We interviewden hem nog maar enkele maanden geleden. Vorige week verdween hij op de Weisshorn samen met zijn levensgezellin Jocelyne.


Eerste selectiewedstrijd Boulder 2011 op 15 oktober

BCCC Eerste selectiewedstrijd Boulder 2011 op 15 oktober

De eerste selectiewedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap Boulder 2011 staat geprogrammeerd op zaterdag 15 oktober. Een seizoensstart die doorgaat in klimzaal Blok te Hoboken. Je hebt nog een kleine maand voorbereidingstijd.


Joris Aerts topte Rainbow Rocket

Rotsklimmen Joris Aerts topte Rainbow Rocket

Joris Aerts had een dertigtal pogingen nodig om Rainbow Rocket te toppen. Deze 8A boulder in de sector Franchard te Fontainebleau is gekend voor zijn zeer spectaculaire trekjes. Enkele foto's en een verslag van zijn realisatie in de maand juli.


Boulderen op de Groenplaats in Antwerpen, het is mogelijk dit weekend!

Competitie Boulderen op de Groenplaats in Antwerpen, het is mogelijk dit weekend!

Vaak komt boulderen in de stad neer op een poging tot urban climbing. Vanaf vrijdag stopt de reizende klimzaal Pepsi Max Rocks on Tour gedurende 5 dagen op de Groenplaats, in het hart van Antwerpen. Initiaties en wedstrijd staan op het programma.


Magic Wood, Zillertal. Boulderen in zomerse koelte?

Rotsklimmen Magic Wood, Zillertal. Boulderen in zomerse koelte?

Als je in alle frisheid wil boulderen wordt vaak naar Zwitserland getrokken en toch bestaan er alternatieven die niet ver daar vandaan in Oostenrijk voor het grijpen liggen. Nicolas Mathieu laat ons watertanden met deze trailer van een video in productie.


Tom Waes beklimt The Nose!

Mix Tom Waes beklimt The Nose!

Beeld u in te klimmen sinds een week en vervolgens het Great Roof op The Nose te proberen. Weinig waarschijnlijk zou je zeggen. Toch is dat wat Tom Waes deze keer voorgeschoteld kreeg, onder begeleiding van Nicolas Favresse en Sean Villanueva.


De jonge Belgen doen ervaring op in Munchen

Competitie De jonge Belgen doen ervaring op in Munchen

De eerste internationale boulderwedstrijden voor jeugd laten onze atleten toe ervaring op te doen. Dat was opnieuw het geval afgelopen weekend in het kader van de tweede en laatste manche van de European Youth Cup die plaatsvond te Munchen.


Muriel Sarkany topt Qoussai les maux de la fin, 8c

Rotsklimmen Muriel Sarkany topt Qoussai les maux de la fin, 8c

Muriel Sarkany gaat verder op haar elan. Gisteren lukte ze er in Qoussai les maux de la fin, 8c, te toppen.


Officiële opening van het nieuwe KBF secretariaat

Mix Officiële opening van het nieuwe KBF secretariaat

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe KBF secretariaat te Zwijndrecht geopend door Vlaams minister-president Kris Peeters. Na enkele maanden van renovatiewerken werd een oude woonst omgevormd tot een modern aantrekkelijk kantoor.


Resultaten van Rocks@Westende

Competitie Resultaten van Rocks@Westende

Het geluk lachtte de organisatoren van Rocks@Westende toe. De tweede manche van het Pepsi Max Rocks on Tour circuit verliep afgelopen zaterdag onder een open hemel bij goddelijke temperaturen. Magali Hayen en Nicolas Farcy wonnen.


4 Belgen op de eerste European Youth Cup Boulder

Competitie 4 Belgen op de eerste European Youth Cup Boulder

Voor de eerste keer in de geschiedenis konden Europese jongeren deelnemen aan een officiële boulderwedstrijd. Deze eerste European Youth Cup vond plaats in Merano, Italië, met 4 specialisten die België vertegenwoordigden.


Interview met Loïc Timmermans op Radio Contact

Mix Interview met Loïc Timmermans op Radio Contact

Regelmatig berichten we over berichten in de 'gewone' media die met onze klimmers te maken hebben. Deze keer is het de beurt aan Loïc Timmermans. De winnaar van een bronzen WK-medaille krijgt enkele vragen voorgeschoteld door Radio Contact.


Reel Rock Tour in Altitude CCM op zaterdag 22 oktober

Mix Reel Rock Tour in Altitude CCM op zaterdag 22 oktober

Groot nieuws voor de liefhebbers van de klimfilm. De Reel Rock Tour houdt halt op zaterdag 22 oktober in klimzaal Altitude CCM te Braine-l'Alleud. Beelden, fun en ook sport staan op het programma met een vriendschappelijke boulderwedstrijd na afloop.


Dank voor een geslaagde Tiendaagse Chloé Graftiaux

Mix Dank voor een geslaagde Tiendaagse Chloé Graftiaux

De passie was zichtbaar gedurende de volledige Tiendaagse Chloé Graftiaux. Dankzij de aanwezigheid van honderden personen, begeleidend en deelnemend, werd het evenement een groot succes waarvoor de ouders van Chloé graag iedereen bedanken.


Rocks@Westende dit weekend

Competitie Rocks@Westende dit weekend

Of je de weersvoorspellingen nu gelooft of niet we nodigen u toch uit om dit weekend naar de Belgische kust te trekken. Waarom dan wel? Niet om enkel van de zon te genieten maar ook omdat voor een keer het strand rijmt met wedstrijdklimmen.


Twee Belgen op weg naar de Manaslu

Alpinisme Twee Belgen op weg naar de Manaslu

Het seizoen is in de Himalaya nog lang niet afgelopen. Twee Belgen, Guido Riemenscheinder en Jean-Luc Fohal, vertrokken eind augustus naar Nepal om er de 8163 meter van de Manaslu, de 8e hoogste top van de wereld, te betrachten.


Olivier Mignon eigent zich een tweede 8B+ toe in Magic Wood

Rotsklimmen Olivier Mignon eigent zich een tweede 8B+ toe in Magic Wood

Olivier Mignon rijmt met Magic Wood. Het Zwitserse massief beantwoord exact aan zijn klimstijl en dat bewees hij weer maar eens deze zaterdag met het toppen van de integrale versie van Never Ending Story, een zeer lang boulderprobleem 8B+ gekwoteerd!


Muriel Sarakany topt Hot Chili X, 8c!

Rotsklimmen Muriel Sarakany topt Hot Chili X, 8c!

Muriel Sarkany maakte van de Gorges du Loup haar zomermassief 2011. Na er de laatste weken twee 8b+'en afgewerkt te hebben lukte ze er afgelopen zondag in Hot Chili X, 8c, te toppen!


Via ferrata op de rochers des Grand Malades deze woensdag

Rotsklimmen Via ferrata op de rochers des Grand Malades deze woensdag

De tweede dag van de Open Climb 2011 staat geprogrammeerd deze woensdag 31 augustus op de rochers des Grands Malades te Namen. Voor de gelegenheid is het via ferrata parcours toegankelijk voor allen.


Gevulde agenda 2011-2012 voor klimzaal Blok in Hoboken

Indoorklimmen Gevulde agenda 2011-2012 voor klimzaal Blok in Hoboken

Het loont jullie tijdig op de hoogte te brengen want de agenda 2011-2012 van klimzaal Blok is zeer gevuld. Naast de onvermijdelijke Blok Open staan ook een nieuwe editie van de Blok Challenge en enkele meer ludieke evenementen geprogrammeerd.


Loïc Timmermans haalt brons op Wereldkampioenschap Jeugd

Competitie Loïc Timmermans haalt brons op Wereldkampioenschap Jeugd

Het weer liet zich van zijn meest wispelturige kant zien op het WK Jeugd in Imst. Van schitterende zon naar stortregen en van 30° naar 10°. Loïc Timmermans behaalde er een knappe bronzen medaille, Anak Verhoeven had op meer dan een 4de plaats gehoopt.


Nieuws van de werken in Entre Ciel et Terre

Indoorklimmen Nieuws van de werken in Entre Ciel et Terre

De werken in klimzaal Entre Ciel et Terre vorderen. Zoals voorzien moeten ze afgelopen zijn tegen de inhuldiging in de loop van de maand oktober. Ze veroorzaken echter ook de sluiting van de zaal van 2 september tot ongeveer halverwege dezelfde maand.


Start Wereldkampioenschap Jeugd in foto's

Competitie Start Wereldkampioenschap Jeugd in foto's

Vandaag start het Wereldkampioenschap voor de jeugd in Imst waar niet minder dan 600 klimmers de arena zullen betreden, waaronder een vijftiental dappere Belgen. Nu kan je al genieten van het knappe fotomateriaal van de Europese Beker voor de Jeugd.


Einde Noord-Amerikaanse trip voor Siebe Vanhee

Rotsklimmen Einde Noord-Amerikaanse trip voor Siebe Vanhee

De maanden vlogen voorbij, en Siebe Vanhee zet een punt achter zijn 7 maanden durende reis door de VS en Canada; een ervaring die hij elke jongeling met zin voor avontuur ten stelligste aanraadt. Lees zeker zijn laatste blogpost.


Hibernatus gauche 8A boulder voor Igor Depoorter

Rotsklimmen Hibernatus gauche 8A boulder voor Igor Depoorter

Igor Depoorter bevestigde zijn goede form afgelopen vrijdag. Zes maanden nadat hij zijn eerste 8A in Bleau klom, topte de Hasseltse klimmer Hibernatus gauche in sector Dame Jouanne, een boulder die niet onbekend is bij de boulderende Belgen.


Magali Hayen redt de Belgische eer in Munchen

Competitie Magali Hayen redt de Belgische eer in Munchen

We moesten wachten tot de 9e en laatste manche van de Wereldbeker Boulder 2011 om een tweede maal een Belgische naam in het klassement te zien verschijnen. Magali Hayen eindigt 22e. Markovic en Sharafutdinov winnen.


Nieuwe website voor de Club Alpin Belge

Mix Nieuwe website voor de Club Alpin Belge

Na vele jaren trouwe dienst wordt de oude website van de Club Alpin Belge naar de archieven verwezen. Sinds gisteren maakte hij plaats voor een functionelere en meer moderne website.


Start van de Tiendaagse Chloé Graftiaux nu zondag 21 augustus

Mix Start van de Tiendaagse Chloé Graftiaux nu zondag 21 augustus

De Tiendaagse Chloé Graftiaux start nu zondag 21 augustus met de opening van de fototentoonstelling in de Seigneurie d'Anhaive te Jambes. Het orgelpunt van de Tiendaagse is de Open Climb in Freyr op zaterdag 27 augustus.


Belclimb blaast 12 kaarsjes uit!

Mix Belclimb blaast 12 kaarsjes uit!

Gedaan met de prilste der prille jeugd. Belclimb huppelt naar de adolescentie en blaast vandaag 12 kaarjes uit! Al 12 jaar houdt de redactie jullie op de hoogte over het klimmen. Er staan bovendien veel verandering op de agenda voor de komende maanden ...


Opnieuw succes voor Anak Verhoeven in Imst

Competitie Opnieuw succes voor Anak Verhoeven in Imst

Op een tiental dagen van het Wereldkampioenschap klimmen voor de jeugd, trok een zo goed als voltallig Belgisch team naar de Europese Beker in Imst, Oostenrijk. Anak Verhoeven tekende voor de derde opeenvolgende keer voor winst.


Nicolas Favresse en Adam Pustelnik herhalen Orbayu 8c+/9a

Rotsklimmen Nicolas Favresse en Adam Pustelnik herhalen Orbayu 8c+/9a

We weten dat ze ergens in de Picos de Europa in Spanje uithangen, maar wat ze nu net aan het klimmen waren bleef tot nu een groot geheim. Tot nu, want Nicolas Favresse en Adam Pustelnik, herhaalden Orbayu 8c+/9a. De hardste big wall, zo men zegt.


Beleef de Wereldbeker op 1 oktober

Competitie Beleef de Wereldbeker op 1 oktober

Terwijl het internationale wedstrijdseizoen op volle toeren draait moet je vooral 1 oktober onthouden. Die zaterdag wordt in Puurs de finale van de Belgische manche van de Wereldbeker lead geklommen. Hopelijk even spektakelvol als de vorige editie.


Win vijf topos van Marche-les-dames

Mix Win vijf topos van Marche-les-dames

Enkele weken geleden berichtten we jullie over de nieuwe topo van Marche-les-dames. Om te klimmen in het tweede massief van het land wat betreft het aantal routes, is zulk nieuw, vers kleinood onontbeerlijk. Wij geven 5 exemplaren weg.


Beperkingen klimmen in Freyr op zaterdag 27 augustus

Rotsklimmen Beperkingen klimmen in Freyr op zaterdag 27 augustus

De Open Climb georganiseerd door de Club Alpin Belge op zaterdag 27 augustus heeft tot gevolg dat meerdere routes en delen van sectoren in Freyr niet toegankelijk zullen zijn voor het klimmen. Het massief zelf is echter niet gesloten voor klimmers.


Weer een 8b+ voor Muriel Sarkany in Nice

Rotsklimmen Weer een 8b+ voor Muriel Sarkany in Nice

Twee dagen na het vieren van haar 37 jaar deed Muriel Sarkany zich afgelopen zondag weer een 8b+ cadeau in de Gorges du Loup. Ondanks de slechte condities in de regio van Nice moest Hot Chili Beans Volacano er aan geloven.


Update lijst Belgische 8000-ders

Alpinisme Update lijst Belgische 8000-ders

Wim Smets keerde zaterdag terug van Pakistan met een score van 1 op 2. Met de Broad Peak afgelopen week, mag hij zijn derde 8000-der op zijn palmares schrijven. Hij komt zo op gelijke hoogte met Jan Vanhees en kompaan Lut Vivijs.


Goud voor Anak Verhoeven in Veliko Tarnovo

Competitie Goud voor Anak Verhoeven in Veliko Tarnovo

Gisteren middag wisten Anak Verhoeven en Loïc Timmermans zich beiden weer op het podium van een European Youth Cup te klimmen. Anak slaagde er in een gedeelde derde plaats na de kwalificaties om te zetten tot een overtuigende gouden medaille.


Sébastien Berthe knalt Carabistouille 8b+ in de regen

Rotsklimmen Sébastien Berthe knalt Carabistouille 8b+ in de regen

Hoewel er een groot aantal klimmers naar het buitenland trekt tijdens de zomervakantie, blijven anderen, zoals Sébastien Berthe, thuis om het wispelturige Belgische weer te tarten. En met succes. Donderdag herhaalde hij Carabistouille, 8b+, in Freyr.


Interview met Anne-Françoise en Joël Graftiaux op Kairn

Mix Interview met Anne-Françoise en Joël Graftiaux op Kairn

Ongeveer een jaar na de verdwijning van Chloé Graftiaux spreken haar ouders openlijk met onze partnerwebsite Kairn. Ze vertellen over de vele mooie herinneringen, maar ook over de projecten die ze in het leven roepen om Chloé blijvend te herinneren.


Wim Smets, een held?

Alpinisme Wim Smets, een held?

Het Laatste Nieuws berichte gisteren dat Wim Smets een van zijn partners het leven redde tijdens de afdaling van de Broad Peak. Een heldendaad volgens de krant. En misschien is dat wel waar, als je weet hoe moeilijk de afdaling wel niet was.


Muriel Sarkany topt Soul Sacrifice 8b+

Rotsklimmen Muriel Sarkany topt Soul Sacrifice 8b+

Gebruik makend van de uitzonderlijk goede condities voor de tijd van het jaar, lukte Muriel Sarkany er afgelopen maandag in Soul Sacrifice 8b+ in de Gorges du Loup te toppen. Met dank aan de ideale temperaturen en een zacht windje.


Nieuwe 7c+ trad voor Siebe Vanhee

Rotsklimmen Nieuwe 7c+ trad voor Siebe Vanhee

Aan zijn meest recente blogposts te zien, gaat het Siebe Vanhee voor de wind. Zijn laatste prestatie is Zombie Roof, een serieus dak in 7c+ dat hij in zijn vierde poging - het plaatsen van het materiaal incluis - wist te toppen.


Wim Smets op de top van de Broad Peak, 8051 meter

Alpinisme Wim Smets op de top van de Broad Peak, 8051 meter

Deze ochtend bereikte Wim Smets de top van de Broad Peak in het gezelschap van twee andere teamleden. Na de Cho Oyu en de Everest in 2007, beklimt hij zijn derde 8000-der. Nu is het de beurt aan de Gasherbum II.


Twee onverschrokken Belgen op het Wereldkampioenschap in Arco

Competitie Twee onverschrokken Belgen op het Wereldkampioenschap in Arco

Het Wereldkampioenschap in Arco laat er geen twijfel meer over bestaan: het sportklimmen is helemaal klaar voor de Olympische Spelen. De Belgen iets minder: nog nooit was ons land zo ondergerepresenteerd op zulk een belangrijke competitie.


Anak Verhoeven viert haar 15de verjaardag met 8b+

Rotsklimmen Anak Verhoeven viert haar 15de verjaardag met 8b+

Een beter verjaardagscadeau bestaat niet. Dat moet ook Anak Verhoeven gedacht hebben toen ze net op haar 15de verjaardag Philippe Cuisinière, 8b/+, in Rodellar topte. Dit succes bevestigde ze meteen met Geminis, een volwaardige 8b+.


Loïc Timmermans topt Cosi fan Tutte 8c+

Rotsklimmen Loïc Timmermans topt Cosi fan Tutte 8c+

Iets langer dan een jaar na zijn eerste 8c in Cuenca slaagt Loïc Timmermans (16) erin Cosi fan Tutte in Rodellar, Spanje, te toppen. Deze prachtige, overhangende lijn van meer dan 50m is zijn eerste 8c+.


Maak kans op een dvd van 127 hours

Mix Maak kans op een dvd van 127 hours

Het verhaal van Aron Ralston werd aan het grote scherm aangepast in de film 127 hours. Ter gelegenheid van het uitkomen van de DVD organiseren we een kleine wedstrijd waarin je kans maakt op één van de 15 beschikbare exemplaren.


Céline Cuypers (12) topt El Delfin 7c+

Rotsklimmen Céline Cuypers (12) topt El Delfin 7c+

Céline Cuypers, 12 jaar oud, topte maandag in Rodellar El Delfin, 7c+. Het volgende cijfer zal waarschijnlijk rap volgen. Céline toont hiermee dat ze ook op rots het hoge niveau haalt dat ze op nationale en internationale wedstrijden etaleert.


Micha Vanhoudt herhaalt als eerste Blut und Honig 8c+

Rotsklimmen Micha Vanhoudt herhaalt als eerste Blut und Honig 8c+

En weer een kaap genomen voor Micha Vanhoudt. Met Blut und Honig stijgt hij een laatste stap op weg naar het ultimum. De route van 45m werd geopend door Bernard Fiedler in 2008. Micha realiseert de eerste herhaling en stelt een 8c+-kwotatie voor.


8b+ in de Gorges du Loup voor Jérôme De Boeck

Rotsklimmen 8b+ in de Gorges du Loup voor Jérôme De Boeck

Na twee jaar vol tegenslagen lijken de problemen achter de rug voor Jérôme De Boeck. Afgelopen zaterdag overschreed hij opnieuw de 8b+-grens met Bourrin Colin in zijn thuismassief, de Gorges du Loup.


Nicolas Favresse in form

Rotsklimmen Nicolas Favresse in form

Grootverbruiker van big walls Nicolas Favresse laat het niet na ook op de sportklimrotsen te presteren. Op reis doorheen Europa de laatste weken wist hij al enkele prestaties te leveren die doen uitschijnen dat de vorm terug komt: 8c en 8b à vue in Céüse.


Nieuwe topo van Marche-les-dames

Rotsklimmen Nieuwe topo van Marche-les-dames

De topo van Marche-les-dames is afgewerkt. Deze nieuwe topo is een samenwerking geweest tussen het Trainingscentrum voor Commando's en de Klim- en Bergsportfederatie. Hij telt 77 pagina's, in kleurendruk en twee talen.


8A traversée door Michel Walraet

Rotsklimmen 8A traversée door Michel Walraet

We kennen ondertussen de doorzettingsvermogen van Michel Walraet, en hij heeft het nogmaals bewezen door in Fontainebleau de traversée Gros Knée-Bars en aller-retour (8A) te klimmen. Dit gebeurde afgelopen maandag.


Rocks@Westende en Rocks@Antwerpen in volle voorbereiding

Competitie Rocks@Westende en Rocks@Antwerpen in volle voorbereiding

De première van Pepsi Max Rocks On Tour vond plaats in een bucolisch kader aan de oevers van de Ourthe te Hotton. Noteer nu alvast dat de volgende etappe plaats zal vinden op het strand van Westende gevolgd door en laatste manche in Antwerpen.


Geen vakantie voor de Belgische klimzalen

Indoorklimmen Geen vakantie voor de Belgische klimzalen

Vakantie of geen vakantie, weet dat jouw favoriete klimzalen weinig of zelfs geen vakantie nemen tijdens de zomer. Net zoals elk jaar, geven we jullie ook deze keer een overzicht van de vakantiedagen van Belclimb's 10 partnerklimzalen.


Jonge Duitser valt Belgische rotsen aan

Rotsklimmen Jonge Duitser valt Belgische rotsen aan

De jonge Philipp Peters, 16 jaar, leeft zich al enkele maanden uit op de Belgische rotsen. Voor het jonge geweld uit Aken is het maar een kleine moeite om af te zakken naar Bomal of Freyr. Afgelopen zaterdag in Bomal topte hij twee keer 8a.


Vergis je niet tussen klimmen en alpinisme, aldus zender La Une

Mix Vergis je niet tussen klimmen en alpinisme, aldus zender La Une

Het drama dat zich afgelopen weekend afspeelde in de Alpen en waarbij 6 alpinisten het leven lieten herinnert de media eraan dat het een risicosport is. Maandagavond boog La Une zich dan ook over het verschil tussen alpinisme en (sport)klimmen.


Competitiekalender 2011-2012: update

Competitie Competitiekalender 2011-2012: update

Het competitieseizoen 2011-2012 krijgt stilaan vaste vorm. In september trappen we af met Rocks on Tour in Westende en Antwerpen, gevolgd door de Wereldbeker Difficulty Puurs. Hierna is het de beurt aan de jeugd en de boulderaars. Een drukke agenda!


Vijfde 8c in 2011 voor Micha Vanhoudt

Rotsklimmen Vijfde 8c in 2011 voor Micha Vanhoudt

Lang moeten we niet wachten op de updates van het palmares van Micha Vanhoudt. Drie weken nadat hij El quiebraley in Rodellar knalde, moest ook in hometown Höllental in Oostenrijk een 8c - Jenseits des Lustprinzips - sneuvelen.


Grigri2 gedeeltelijk teruggeroepen

Materiaalgids Grigri2 gedeeltelijk teruggeroepen

Het produceren van misschien wel het meest gebruikte zekeringsapparaat op de markt betekent niet dat je niet voor verrassingen kan komen te staan. Dat moest het Franse merk Petzl ook vaststellen. Zij roepen een aantal series van de Grigri2 terug.


Nieuwe topo Pont à Lesse

Rotsklimmen Nieuwe topo Pont à Lesse

Even genoeg van Freyr en haar hordes klimmers? Misschien kan je dan eens naar Pont à Lesse trekken. Je vindt er een aantal knappe rotsen waar je een dagje rustig kan gaan klimmen. De KBF zorgde voor een nieuwe topo.


Wereldbeker Boulder Eindhoven, de resultaten

Competitie Wereldbeker Boulder Eindhoven, de resultaten

Gisteren werd in Eindhoven de zesde wereldbekermanche boulder afgesloten met een spetterende finale. De regen spetterde tussen de pogingen door duchtig naar beneden maar dat weerhield de favorieten niet van winst.


Entre Ciel et Terre sluit van 20 juni tot 8 juli

Indoorklimmen Entre Ciel et Terre sluit van 20 juni tot 8 juli

De verbouwingswerken in klimzaal Entre Ciel et Terre te Louvain-la-Neuve gaan aan een gestaag tempo verder. Zoals voorzien op de kalender zal de zaal gesloten zijn van maandag 20 juni tot en met vrijdag 8 juli. Bekijk zeker eens de foto's.


Harold Peeters 2e op het Youth Color Climbing Festival te Imst

Competitie Harold Peeters 2e op het Youth Color Climbing Festival te Imst

Adam Ondra en David Lama zetten hun eerste passen op het Youth Color Climbing Festival in Imst. Dit jaar volgden 144 jonge klimmers uit 18 verschillende landen hun voorbeeld. De Belg Harold Peeters eindigde op een tweede plaats.


150.000 berichten op de forums van Belclimb

Mix 150.000 berichten op de forums van Belclimb

Eergisteren schreef p.vdb zijn eerste bericht op de forums van Belclimb. Toevallig was dit ook het 150.000e bericht op onze teller! Een cijfer dat staat voor een indrukwekkende bron aan informatie betreffende het klimmen en het alpinisme in België.


Olivier Coenen geinterviewd door het magazine BLOK

Mix Olivier Coenen geinterviewd door het magazine BLOK

Enkele dagen na de succesvolle poging in Esperanza in Freyr vertelde Olivier Coenen zijn impressies aan het Nederlandse magazine BLOK. De kans om ook wat meer te vertellen over de ziekte die hem het afgelopen jaar trof.


Website voor jonge Chloé Caulier

Mix Website voor jonge Chloé Caulier

De jonge Chloé Caulier is een rijzende ster in het competitiecircuit. Afgelopen week lanceerde de Brusselse een gloednieuwe website waar je meer te weten kan komen over haar projecten voor 2011, haar prestaties en haar persoonlijkheid.


Mythische beklimmingen voor Siebe Vanhee en Florian Castagne in Yosemite

Rotsklimmen Mythische beklimmingen voor Siebe Vanhee en Florian Castagne in Yosemite

Naast traditioneel klimmen is Yosemite ook de plaats waar tientallen mythische routes verzameld liggen.Siebe Vanhee en Florian Castagne mochten er Astroman en Separate Reality aan hun palmares toevoegen. Met video van deze laatste.


Wim Smets valt de Broad Peak en de Gasherbrum II aan

Alpinisme Wim Smets valt de Broad Peak en de Gasherbrum II aan

Twee jaar na de mislukte poging om de K2 te overwinnen, vertrekt Wim Smets vandaag opnieuw naar de Himalaya. Hij wil er de Broad Peak (8051 m) en de Gasherbrum II (8034 m), beiden in Pakistan, de 12de en 13de 8000-er beklimmen.


Het Explore Fund laat kinderen kennis maken met de natuur

Mix Het Explore Fund laat kinderen kennis maken met de natuur

Wanneer je een project op poten zet dat kinderen opnieuw met de natuur wil laten kennismaken, en je een financieel steuntje in de rug kan gebruiken, dan kan je vanaf nu terecht bij het Explore Fund van buitensportmerk The North Face.


Thomas de Dorlodot breekt afstandsrecord parapente in de Himalaya

Mix Thomas de Dorlodot breekt afstandsrecord parapente in de Himalaya

Belg en parapente specialist Thomas de Dorlodot is geen nobele onbekende in het 'bergmilieu.' Nadat hij eerder het record voor de hoogste vlucht zonder zuurstof verbrak, trok hij deze keer naar de Himalaya om het record voor de langste vlucht te breken.


9000 leden op Belclimb

Mix 9000 leden op Belclimb

In steeds grotere getale bezoeken jullie trouw onze site. Afgelopen maandag, werd Raci het 9000ste lid van Belclimb. Dit vertrouwen weerspiegelt zich in de goede bezoekerscijfers. Wij danken u!


Nog 24 uur om kans te maken op een van de twee Verto Jackets van The North Face

Mix Nog 24 uur om kans te maken op een van de twee Verto Jackets van The North Face

Er resten jullie nog 24 uur om deel te nemen aan de wedstrijd om een van de twee Verto Jackets van The North Face in de wacht te slepen. Deze vrijdag weten wie er van jullie slim genoeg was om dit bericht niet alleen te lezen, maar om ook deel te nemen.


Eerste 8B+ boulder voor Olivier Mignon

Rotsklimmen Eerste 8B+ boulder voor Olivier Mignon

Het is tegelijkertijd zijn eerste 8B+ en de eerste boulder van dit niveau ooit getopt door een Belg. Olivier Mignon topte gisteren New Base Line in zijn voorkeursmassief Magic Wood in Zwitserland. Van wereldniveau!


Carrière Jaminon in Pepinster opnieuw open ... onder voorwaarden

Rotsklimmen Carrière Jaminon in Pepinster opnieuw open ... onder voorwaarden

Klimmen op de Carrière Jaminon in Pepinster werd onlangs weer toegestaan door de gemeente op de strenge voorwaarde dat er niet geklommen wordt op de zones die onstabiel verklaard werden. Laat ons deze CAB-richtlijn dan ook respecteren.


Sportez-vous bien in Altitude CCM op 25 juni

Mix Sportez-vous bien in Altitude CCM op 25 juni

Op zaterdag 25 juni organiseerst het Centre Sportif Cardinal Mercier een multisportdag die sporten toegankelijk moet maken voor mensen met een fysieke handicap. Ook klimzaal Altitude CCM doet mee aan de actie.


Wanne Libot aan de top van de Promotop

Competitie Wanne Libot aan de top van de Promotop

Twee weken na hun laatste verplaatsing naar bij onze Noorderburen namen Magali Hayen, Jurgen Lis en Wanne Libot deze zondag in Arnhem deel aan de derde en laatste manche van de Promotop Lead, de Nederlandse beker lead. Wanne wint er!


2 Verto Jackets van The North Face te winnen

Mix 2 Verto Jackets van The North Face te winnen

De zomer zou hét zonnige seizoen moeten zijn. Maar, er is een hemelsbreed verschil tussen de theorie en de praktijk. Wind en regen gaan nu eenmaal niet met vakantie in België. Om je te beschermen maak je kans op een van de twee Verto Jackets van TNF.


Siebe Vanhee op weg naar Yosemite

Rotsklimmen Siebe Vanhee op weg naar Yosemite

Siebe Vanhee ontdekt de Verenigde Staten ten gronde. Dit impliceert niet alleen een aantal klimmassieven maar ook de overstap naar het tradklimmen. Alvorens naar Yosemite te trekken deed hij zich een klassieker van het genre cadeau: Air Swedin.


Olivier Coenen topt Esperanza, 8b+

Rotsklimmen Olivier Coenen topt Esperanza, 8b+

Een langdurig project afgewerkt door Olivier Coenen, Esperanza, 8b+. Het gaat om één van de minst herhaalde routes van de Al'lègne in Freyr. Hoogstwaarschijnlijk alleen al omwille van zijn niveau, 8b+, maar zeker ook omwille van de afwezigheid van grepen.


Twee keer goud voor België in Edinburgh

Competitie Twee keer goud voor België in Edinburgh

Het internationale wedstrijdseizoen kende afgelopen weekend een vliegende start voor de Belgen. Anak Verhoeven en Loïc Timmermans gingen aan de haal met de overwinning op de eerste manche van de European Youth Cup in Edinburgh. Proficiat!


Raki on the rocks

Rotsklimmen Raki on the rocks

Een kleine maand terug zagen we Klaas Willems reeds in een video waarin hij vertelde over klimmen met mucovisidose, een voorsmaakje voor de full version, Raki on The Rocks. Sinds kort online te vinden.


Vogels op onze rotsen

Rotsklimmen Vogels op onze rotsen

De gebruikers van Belclimb melden de aanwezigheid van vogels op onze rotsen. Elk jaar opnieuw moet je daar voor uitkijken tijdens deze periode. Het gaat om Marche-les-dames en Freyr.


Drie Belgische finalisten op Promotop in Nederland

Competitie Drie Belgische finalisten op Promotop in Nederland

Wanneer wij Belgen naar onze Noorderburen trekken, is het meestal niet om in de achtergrond te figureren. Afgelopen zondag namen Magali Hayen, Wanne Libot en Jurgen Lis deel aan de tweede manche van de Promotop in Nederland.


Better than chocolate, beschikbaar in DVD en in HD download

Mix Better than chocolate, beschikbaar in DVD en in HD download

Voor de boulderadepten onder ons, is het goed om weten dat de film Better than Chocolate beschikbaar is op DVD en HD download sinds afgelopen week. Een stevige bonus - 16 extra boulders en wat 'spelerei' - krijg je er zo bij!


Youth Boulder 2011, de resultaten

Competitie Youth Boulder 2011, de resultaten

Gecatalogeerd als de laatste wedstrijd van het seizoen liet het Youth Boulder 2011 gisteren in Hoboken weinig kansen aan de minder sterke biceps. Je moest echt sterk zijn om te winnen. Resultaten en foto's.


Michel Walraet topt  8A+ boulder in Tsjechië

Rotsklimmen Michel Walraet topt 8A+ boulder in Tsjechië

Michel Walraet is niet aan zijn proefstuk toe als klimmer en avonturier. Vorige week trok hij naar het internationale Padání-treffen in Tsjechië. Michel knalde er zijn eerste 8A+ boulder, Hadimrdka.


8c voor Micha Vanhoudt

Rotsklimmen 8c voor Micha Vanhoudt

Oostenrijk is niet België. Er zijn meer bergen, meer rotsen, meer boulders, kortom een beetje meer van alles. Reden genoeg voor Micha Vanhoudt om te verhuizen. En terecht; hij mocht zijn derde 8c op zijn conto schrijven.


Sean Villanueva, Petzl ambassadeur

Mix Sean Villanueva, Petzl ambassadeur

Het is officieel. Sean Villanueva, lid van het CAB-RCT, maakt vanaf nu deel uit van het internationale Petzl team. Hij wordt zo lid van het selecte clubje ambassadeurs van de Franse outdoorfabrikant. Hij komt zo in wel heel goed gezelschap terecht.


Resultaten Belgisch Kampioenschap

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap

Afgelopen zondag, onder een verzengende hitte, werd het Belgisch Kampioenschap gehouden. Ondanks de warmte konden favorieten Brumagne en Timmermans zich laten gelden. De verrassing kwam van speed.


Winnaars Piolet d'Or in Terzake

Mix Winnaars Piolet d'Or in Terzake

Hoewel ze bijna helden zijn in het klimmersmilieu, zijn Sean Villanueva, Olivier en Nicolas Favresse weinig bekend bij het grote publiek. Terzake echter liet de heren hun zegje doen en blikte alles netjes in voor een 7 minuten durende reportage.


Nieuwe video over boulderen in Zwitserland

Rotsklimmen Nieuwe video over boulderen in Zwitserland

Een tweetal weken terug meldden we een vruchtbaar verblijf van enkele van onze beste Belgische boulderaars in Zwitserland. Ritme en mooie beelden op het programma in deze nieuwe video.


Bleau Beach Westende opent vandaag de deuren

Mix Bleau Beach Westende opent vandaag de deuren

Vanaf vandaag en tot 20 september kan je klimmen op het zand, en hopelijk onder de zon, op Bleau Beach Westende. Artificiële structuren werden op het strand, dicht bij de surfclub, geplaatst. En dat alles voor de prijs van een klimbeurt.


8A+ boulder voor Micha Vanhoudt

Rotsklimmen 8A+ boulder voor Micha Vanhoudt

Gekend als een toegewijd lengteklimmer legde Micha Vanhoudt zich sinds kort in Oostenrijk meer toe op het boulderen. Gisteren was met Mogadishu, 8A+, een grote dag.


De Python door La Sportiva

Materiaalgids De Python door La Sportiva

Geen half werk bij La Sportiva. Wanneer zij een nieuwe schoen lanceren, zetten ze alles in om van die lancering een knaller te maken. Hun laatste telg, de Python, debuteert in het gezelschap van Pietro dal Pra en een levensechte python ...


Opleiding tot nationaal scheidsrechter lead op 7 & 8 mei

BCCC Opleiding tot nationaal scheidsrechter lead op 7 & 8 mei

Op zaterdag 7 mei organiseert de Belgian Commission for Competition Climbing een opleiding tot nationaal scheidsrechter moeilijkheidsklimmen dit in klimzaal Klimax van 14u tot 18u. De opleiding is gratis. Profiteer ervan!


87 Klimmers sluiten het Youth Boulder Circuit af in Arlon

Competitie 87 Klimmers sluiten het Youth Boulder Circuit af in Arlon

Het is in Arlon dat het Youth Boulder Circuit 2011 afgelopen zaterdag eindigde. Een derde en laatste manche liet 87 klimmers toe om de prachtige structuur van klimzaal L'Escale te (her)ontdekken. Hiermee kennen we de finalisten van het BK Boulder.


Magali Hayen en Jurgen Lis victorieus @ Rocks@Hotton

Competitie Magali Hayen en Jurgen Lis victorieus @ Rocks@Hotton

Ondanks de stralende hemel en een vlekkeloze organisatie lieten veel competitieklimmers de eerste edtie van Rocks on Tour die dit weekend in Hotton werd georganiseerd, links liggen. Hayen en Lis bleken de sterksten dit weekend in Hotton.


Lead & Speed 2011, ga jij erbij zijn?

Competitie Lead & Speed 2011, ga jij erbij zijn?

Het Belgishe Kampioenschap moeilijkheidsklimmen voor senioren en het Belgisch kampioenschap speed razen dichterbij. Volgende zondag 8 mei treft de kruim van het competitieklimmen elkaar in klimzaal Stone Age voor wat een topdag belooft te worden.


Rocks@Hotton dit weekend

Competitie Rocks@Hotton dit weekend

Als je dit weekend nog geen plannen hebt ga dan zeker eens kijken in Hotton. Het Go Wild Festival ontvangt er de eerste manche van de Pepsi Max Rocks on Tour. 7 kunstmatige boulderblokken zijn voorzien om de liefhebbers van de klimsport te plezieren.


Vertical Sailing Greenland, episodes 4 & 5

Rotsklimmen Vertical Sailing Greenland, episodes 4 & 5

Op de vooravond van de premiere van de film Vertical Sailing Greenland in Brussel kan je je honger stillen met de twee laatste filmgragmenten uit de expeditie van het CAB-RCT. Bekijk ook alvast de lijst met vertoningen.


Klimmen met mucoviscidose

Mix Klimmen met mucoviscidose

Klaas Willems bewijst ons al lange tijd dat lijden aan mucovisidose niet per sé rijmt met inactiviteit. Hij beoefent het sportklimmen op zeer hoog niveau en illustreert de combinatie nu ook met een video.


8, 8 en 8 in Magic Wood en Brione in Zwitserland

Rotsklimmen 8, 8 en 8 in Magic Wood en Brione in Zwitserland

Enkele van onze boulderspecialisten brachten hun Paasvakantie door in Magic Wood en Brione, Zwitserland. Olivier Mignon, Raphaël Fernandez en Nicolas Mathieu voegden elk op zich meerdere 8'en toe aan hun palmares.


Vierde 8c voor Loïc Timmermans in Kalymnos

Rotsklimmen Vierde 8c voor Loïc Timmermans in Kalymnos

Vandaag had Loïc Timmermans (16 jaar) in Kalymnos een absolute topdag. Zo topte hij van de vierde poging zijn vierde 8c, Fake Friends. Daarnaast sneuvelde ook zijn eerste 8b flash, Rendez with Platon.


Laatste manche van het Youth Boulder Circuit in L'Escale op 30 april

Competitie Laatste manche van het Youth Boulder Circuit in L'Escale op 30 april

De derde en laatste manche van het Youth Boulder Circuit 2011 zal plaatsvinden in klimzaal L'Escale op zaterdag 30 april. Na deze manche kennen we de gekwalificeerden voor het Belgisch Kampioenschap Boulder Junior op 14 mei in Hoboken.


Première van Vertical Sailing in Brussel op 27 april

Mix Première van Vertical Sailing in Brussel op 27 april

Terwijl de vakantie in volle gang is dien je alvast woensdag 27 april in je agenda te noteren voor de eerste voorstelling van Vertical Sailing Greenland in Brussel. Als je die dag niet kan dan kan je op 29 april de 2e voorstelling bijwonen.


Piolet d'or voor de CAB-RCT expeditie in Groenland!

Rotsklimmen Piolet d'or voor de CAB-RCT expeditie in Groenland!

Hoewel uitgenodigd voor de editie 2011 van de Piolet d'or prijsuitreiking, vielen de heren van het CAB-RCT volledig uit de lucht toen ze de 19de Piolet d'or in ontvangst mochten nemen samen met de Japanners Yasushi Okada en Katsutaka Yokoyama.


8b voor Anak Verhoeven!

Rotsklimmen 8b voor Anak Verhoeven!

Vandaag topte Anak Verhoeven in het zonnige Saint Léger du Ventoux haar eerste 8b, Abrège Nief. Na een geslaagd nationaal wedstrijdseizoen Lead loopt haar voorbereiding op de internationale wedstrijden alvast van een leien dakje.


Lead & Speed 2011 op 8 mei in Stone Age

Competitie Lead & Speed 2011 op 8 mei in Stone Age

Op zondag 8 mei zal het over de koppen lopen worden in klimzaal Stone Age in Woluwe. In samenwerking met de KBF organiseert de klimzaal zowel het Belgisch Kampioenschap Lead als Speed. En er staan een aantal nieuwigheden op het programma.


Jan de Smit geïnterviewd door het magazine Blok

Mix Jan de Smit geïnterviewd door het magazine Blok

Het is niet de eerste maal dat het Nederlandse magazine Bl.ad o.ver k.limmen een Belgische klimmer in de schijnwerpers plaatst. In zijn laatste editie kan je Jan de Smit terugvinden met een verslag over zijn zes maanden in Hueco Tanks.


Melloblocco 2011, hommage aan Chloé Graftiaux

Mix Melloblocco 2011, hommage aan Chloé Graftiaux

De afgelopen vier jaar waren het steeds mannen die de affiche van Melloblocco, het gerenommeerde Italiaanse boulderevent, sierden. Het werd dan ook tijd voor een vrouwelijke affiche en de organisatie dacht daarbij aan Chloé Graftiaux.


Vertical Sailing Greenland, episodes 2 & 3

Rotsklimmen Vertical Sailing Greenland, episodes 2 & 3

Een maand na het uitbrengen van het eerste deel van Vertical Sailing, staan nu ook episodes 2 en 3 van de avonturen van het CAB-Rock Climbing Team in Groenland online. Na enkele dagen in volle zee schakelen de teamleden over naar het meer serieuze werk.


Last reminder voor Better than Chocolate

Mix Last reminder voor Better than Chocolate

Zes draaimaanden en drie maanden montage waren nodig om Better than Chocolate op punt te stellen. De drie eerste vertoningen staan eind deze week op het programma.


Video van Jan Gorrebeeck in Big Dragon

Rotsklimmen Video van Jan Gorrebeeck in Big Dragon

Een geslaagde beklimming lijkt steeds eenvoudiger op video. Twee weken topte Jan Gorrebeeck de 8A+ boulder Big Dragon in Fontainebleau. Jan zijn trainingen blijven dus vruchten afwerpen. De ervaring en de form komen met de jaren.


Resultaten Youth Boulder Circuit te Hungaria

Competitie Resultaten Youth Boulder Circuit te Hungaria

Afgelopen zaterdag ontving klimzaal Hungaria in Leuven niet minder dan 103 klimmers in het kader van de tweede manche van het YBC 2011. Een nieuw en aangepast uurklimrooster zorgde voor vlot klimverkeer, en de wedstrijd bleek een algeheel succes.


Injectie palmares Favresse en Villanueva in Patagonia

Rotsklimmen Injectie palmares Favresse en Villanueva in Patagonia

Drie maanden in Patagonia geven je al de tijd van de wereld om je palmares op te leuken. Naast de onsight beklimming van Fritz Roy via een variant van El Corazon, mogen Sean Villanueva en Nicolas Favresse nog een tiental 'firsts' toevoegen.


Climb more impact less

Materiaalgids Climb more impact less

Voor het tweede jaar op rij lanceert het Franse merk Millet haar recyclageprogramma voor touwen. Climb more impact less laat iedereen toe zijn oude, versleten touw terug naar de winkel te brengen om het te laten recycleren.


Pepsi Max Rocks on Tour, een klimzaal on tour

Mix Pepsi Max Rocks on Tour, een klimzaal on tour

Rocks on Tour, dat is een boulderwand die naar je toe komt. Het is dus niet nodig om afstanden te rijden om te klimmen, de klimzaal komt naar je toe. Momenteel staan er drie haltes op het programma, samen met de nodige initaties en wedstrijden.


Je kans al gewaagd in Namaste-wedstrijd?

Mix Je kans al gewaagd in Namaste-wedstrijd?

Het gidsenbureau Namaste viert haar 20ste verjaardag in 2011, en organiseert een wedstrijd met niet minder dan 3000 euro aan prijzen. Maak enkele minuten vrij, zoek het antwoord op de vragen en maak kans op een heel scala klimmateriaal.


Ooit was er eens een fee in het land van het klimmen, een boek over Chloé Graftiaux

Mix Ooit was er eens een fee in het land van het klimmen, een boek over Chloé Graftiaux

Het is ondertussen al 8 maanden geleden dat Chloé Graftiaux ons verliet. De dame met de eeuwige glimlach op de lippen komt nu terug tot bij ons in een nieuw boek. Schrijf meteen voorin en steun de nieuwe organisatie Chloé Graftiaux Passsion Together.


Resultaten Vlaams Studentenkampioenschap

Competitie Resultaten Vlaams Studentenkampioenschap

Al dan niet uit oppurtunistische overwegingen brosten meer dan 50 studenten afgelopen vrijdag hun lessen om deel te nemen aan het Vlaams Studentenboulderkampioenschap dat door klimzaal Bleau in Gent werd georganiseerd.


On your marks voor de Speed Promotion Tour

Indoorklimmen On your marks voor de Speed Promotion Tour

On your marks, get set, go! Hoewel het op de start van de 100 meter sprint lijkt, gaat het wel degelijk om de start van een heuse klimcompetitie. Ben jij klaar om deze nieuwe dimensie van de klimsport te ontdekken? Op naar de Speed Promotion Tour!


Better than chocolate, de data

Mix Better than chocolate, de data

Je moet niet van Zwitserland houden om van chocolade te houden. Als je van boulderen houdt, daarentegen, zal Zwitsterland je boulderhartje zeker sneller doen slaan. Cresciano, Magic Wood, Branson, etc, ... Allen te bewonderen in Better than Chocolate.


Tweede manche van het Youth Boulder Circuit op 2 april

Competitie Tweede manche van het Youth Boulder Circuit op 2 april

Na het BK Lead afgelopen zaterdag is het nog enkel boulder wat de klok slaat voor de jeugdige wedstrijdklimmers dit voorjaar. Over een kleine twee weken staat de tweede manche van het Youth Boulder Circuit gepland in klimzaal Hungaria.


Big Dragon, 8A+ boulder voor Jan Gorrebeeck

Rotsklimmen Big Dragon, 8A+ boulder voor Jan Gorrebeeck

Mooi weer staat niet altijd garant voor even goede condities in Fontainebleau. Elke Bleausard zal je vertellen dat de grepen minder 'plakken' en dat de warmte de druk op de ketel zet. Zondag lukte Jan Gorrebeeck er evenwel in om Big Dragon 8A+ te toppen.


Crazy frog et Choupidou team zegevieren op de Bleau Open Teams 2011

Competitie Crazy frog et Choupidou team zegevieren op de Bleau Open Teams 2011

Het was dan geen carnaval, maar de Bleau Open Teams van afgelopen weekend zal de geschiedenis ingaan als een van de wedstrijden met de hoogste fun-factor. Zaterdag en zondag trokken niet minder dan 140 klimmers naar klimzaal Bleau in Gent.


Resultaten van het Belgisch Kampioenschap Junior te Altitude CCM

Competitie Resultaten van het Belgisch Kampioenschap Junior te Altitude CCM

Het organiseren van een vlekkeloos Belgisch Kampioenschap Junior vraagt kennis en kunde. Het team van Altitude CCM deed dit afgelopen zaterdag met verve voor een honderdtal deelnemers aan de Petzl Lead Junior. Resultaten en foto's.


Vertical Sailing Greenland, eerste data bekend gemaakt.

Mix Vertical Sailing Greenland, eerste data bekend gemaakt.

De eerste data voor de vertoning van Vertical Sailing Greenland, de nieuwe film van het CAB-Rock Climbing Team zijn bekend gemaakt. De premiere zal doorgaan in Brussel op 27 en 29 april. Een week later trekken de heren naar Gent op 5 mei.


Nieuwe 8b+ voor Muriel Sarkany

Rotsklimmen Nieuwe 8b+ voor Muriel Sarkany

Ondertussen een week geleden lukte Muriel Sarkany erin een nieuwe 8b+ op haar conto te schrijven. Ze klom Le mur des Cyclopes, niet ver van haar toekomstige residentie bij Saint Léger du Ventoux.


Vlaamse Studentenboulderdag op 25 maart

Competitie Vlaamse Studentenboulderdag op 25 maart

Op vrijdag 25 maart strijden de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenkampioen 2011. Yannick Marchand kroonde zich in 2010 niet alleen tot Studentenkampioen, maar ook tot Belgisch Kampioen, en is dus de te kloppen man.


In de Alsace houden boulder en lengtes gelijke tred ...

Rotsklimmen In de Alsace houden boulder en lengtes gelijke tred ...

De zandsteen van de Alsace staat bekend om zijn vreemdsoortige grepen. Naarmate de routes moeilijker worden, worden de bewegingen meer en meer die van een boulder. Dat mocht Raphaël Fernandez aan de lijve ondervinden afgelopen weekend.


Last reminder Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

Competitie Last reminder Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

Dit weekend wordt er in klimzaal Bleau in Gent de Teams-versie van de Bleau Open gehouden. Na de Local en Junior die wat eerder dit jaar doorgingen, wordt er nu plaats gemaakt voor de ploegen van telkens drie klimmers, en de 33 kraakverse boulders!


Vertical Sailing, genomineerd voor de Piolets d'or

Mix Vertical Sailing, genomineerd voor de Piolets d'or

De jury van de Piolets d'Or 2011 heeft gewikt en gewogen. Onder de 53 beklimmingen die 2010 kleur hebben gegeven werden er 6 geselecteerd. Min of meer verbazend is de nominatie van de CAB-RCT expeditie naar Groenland, Vertical Sailing.


Meer dan 35 evenementen op de agenda

Mix Meer dan 35 evenementen op de agenda

De agenda voor de komende maanden is behoorlijk drukbezet. Getuige daarvan de meer dan 35 evenmenten die op de Belclimb agenda staan te prijken. Als BCN-lid kan je zelf ook altijd een nieuw evenement aan de agenda toevoegen. Zeker doen!


Knappe prestaties van de Belgen op Nederlandse Promotop

Competitie Knappe prestaties van de Belgen op Nederlandse Promotop

De resultaten van Magali Hayen en Jurgen Lis op de eerste etappe van de Promotop Nederland voor het moeilijkheidsklimmen stemmen tot optimisme. Na hard werk in klimzaal Mountain Network in Nieuwegein eindigden ze respectievelijk 3de en 5de.


Trophée des enfants in Face Nord op 26 maart

Competitie Trophée des enfants in Face Nord op 26 maart

Onze partnerklimzaal Face Nord organiseert ook dit jaar weer de Trophée des enfants. Dit jaar zal het event doorgaan op zaterdag 26 maart en zal ook deze keer de allerkleinsten de kans geven om deel te nemen aan een klimwedstrijd.


Karnaval Boulder Fest in Hoboken op 18 maart

Competitie Karnaval Boulder Fest in Hoboken op 18 maart

In klimzaal Blok in Hoboken organiseren ze niet alleen heel erg serieuze wedstrijden, maar lassen ze ook op gezette tijden een ludieke competitie in. Op vrijdag 18 maart kan je je opnieuw drie uur lang gaan uitleven op het Karnaval Boulder Fest.


Laatste rechte lijn naar het Belgisch Kampioenschap Jeugd

Competitie Laatste rechte lijn naar het Belgisch Kampioenschap Jeugd

90 jeugdige klimmers en klimsters schreven zich reeds in voor de Petzl Lead Junior die op zaterdag 19 maart in klimzaal Altitude CCM in Braine-l'Alleud gehouden wordt. Wie nog niet ingeschreven is, heeft nog tijd op dit te doen tot maandag 14 maart.


Een blog voor Jan de Smit

Mix Een blog voor Jan de Smit

Hij had al een druk bezocht Vimeo-account waar je zijn exploten ingeblikt kon volgen, maar nu is het tijd voor een blog. Nu kan je daar de avonturen en prestaties van Jan de Smit volgen. Laatste nieuws: net terug uit Fontainebleau.


Speed Promotion Tour: de wereld is aan de snellen

Indoorklimmen Speed Promotion Tour: de wereld is aan de snellen

Hoewel er al jaren sprake over is, zal dit jaar voor de eerste keer - en na lang wachten - het eerste Belgisch Kampioenschap Snelheidsklimmen gehouden worden. De Speed Promotion Tour geeft je de kans deze discipline te ontdekken in drie klimzalen.


Eerste 8A boulder voor Micha Vanhoudt

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Micha Vanhoudt

Micha Vanhoudt heeft zich al bewezen met een heel scala 8ste graadroutes op zijn conto, en zelfs twee maal 8c. De laatste dagen echter, legde hij zich toe op het boulderen en kon zijn eerste 8A boulder op zijn naam schrijven in Oostenrijk.


Interview met Jorg Verhoeven, de meest Belgische Nederlandse klimmer

Mix Interview met Jorg Verhoeven, de meest Belgische Nederlandse klimmer

Winnaar van de Wereldbeker Moeilijkheidsklimmen 2008 Jorg Verhoeven is zonder twijfel de meest Belgische van de Nederlandse klimmers. Nadat hij twee jaar in België woonde, besloot hij immers te verkassen naar Oostenrijk. Bekijk hier een interview.


Een poster voor Belclimb

Mix Een poster voor Belclimb

De jonge klimmers die afgelopen weekend deelnamen aan de Open van Stone Age zagen in avant-première de nieuwe poster van Belclimb. Raphaël Fernandez trekt de grepen dicht in Por Bulerias, 8b+ in een secret spot in Aragon, Spanje.


3000 Euro aan prijzen te winnen voor 20 jaar Namaste

Mix 3000 Euro aan prijzen te winnen voor 20 jaar Namaste

Het gidsenbureau Namaste onder leiding van himalayist Jan Vanhees viert zijn twintigste verjaardag in stijl. Vanaf vandaag tot eind maart kan je deelnemen aan een megawedstrijd op hun website. Te winnen, voor meer dan 3000 Euro aan prijzen.


Afspraak 19 maart in klimzaal Altitude CCM

Competitie Afspraak 19 maart in klimzaal Altitude CCM

Klimzaal Altitude CCM te Braine-l'Alleud bereidt zich voor op één van de meest explosieve dagen van het jaar. Op zaterdag 19 maart organiseert ze immers de Petzl Lead Junior en ook de voorstelling van het Banff Mountain Film Festival World Tour.


Groenland, deel 1

Rotsklimmen Groenland, deel 1

Deze keer geen in het oog springende trailer, noch een avant-première in alle grootsheid. Via de website van het merk Patagonia kan je de sage van het CAB-RCT in Groenland bekijken. Het eerste van 5 delen staat online.


Open Jeunes Stone Age 2011, de resultaten

Competitie Open Jeunes Stone Age 2011, de resultaten

Afgelopen zaterdag ging in klimzaal Stone Age de derde en laatste wedstrijd van de Belgian Youth Cup door. L'Escale won bij de junioren met Chloé Matheys en Sébastien Berthe en in de teamranking. Het team uit Arlon wint ook de BYC overall ranking.


Favresse en Villanueva knallen Fitz Roy volledig à vue

Rotsklimmen Favresse en Villanueva knallen Fitz Roy volledig à vue

Nicolas Favresse en Sean Villanueva lijken het naar hun zin te hebben in Patagonië. Bovendien leverden ze "de meest impressionante en inspireerde realisatie van het klimseizoen" volgens Pataclimb.com: Fitz Roy volledig à vue knallen!Respect!


Siebe Vanhee op de route 66

Rotsklimmen Siebe Vanhee op de route 66

Gezeten achter het stuur van een typische Amerikaanse Chevy van, en getooid met een Ray Ban zonnebril, scheurt Siebe Vanhee door het Oosten van de VS. En af en toe klimt hij nog wel eens met zijn kompaan Enzo Nahumury ...


82 deelnemers op de Bleau Open Local

Competitie 82 deelnemers op de Bleau Open Local

De locals van klimzaal Bleau brachten massaal hulde aan hun thuiszaal afgelopen zaterdag op de vijfde editie van de Bleau Open Local. Marjolein Hantson, Katrien Van Eeckhoudt en Thomas Kumeling bleken de eersten te zijn onder de 82 deelnemers.


Vacature klimafdeling De Berghut

Mix Vacature klimafdeling De Berghut

Buitensportwinkel De Berghut is dringend op zoek naar een verantwoordelijke voor de klimafdeling. Ben je gebeten door buitensport en ben je een gepassioneerd klimmer, dan is dit misschien de job van je leven. En dan ben je weg natuurlijk...


Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

Competitie Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

De Bleau Open Teams is een wedstrijd waarbij fun primeert boven het resultaat. De derde editie gaat door op 19 en 20 maart. De ingrediënten: driekoppige teams, 33 boulders, strategisch spel, verkleden en fun beleven.


Better Than Chocolate, de trailer

Rotsklimmen Better Than Chocolate, de trailer

Zes maanden zwaar labeur naderen hun einde. Gewapend met zijn camera filmde Haroun Souirji tientallen uren beeldmateriaal en het resultaat mag gezien worden: Better Than Chocolate zal de eerste Belgische film zijn gewijd aan het boulderen.


Youth Boulder Circuit Bleau, de resultaten

Competitie Youth Boulder Circuit Bleau, de resultaten

De jeugdwedstrijden boulder zijn in 2011 de officiële kalender ingeduikeld. Met niet minder dan 139 deelnemers bewijst de eerste manche van het Youth Boulder Circuit afgelopen zaterdag in Bleau te Gent de groeiende interesse voor deze discipline.


Albarracin, toplocatie, te benaderen met respect

Rotsklimmen Albarracin, toplocatie, te benaderen met respect

Het Spaanse massief Albarracin is een heus boulderparadijs dat de vergelijking met Fontainebleau en Magic Wood kan doorstaan. Olivier Mignon kon er begin februari een aantal 8ste graadsboulders toppen. Maar, roept ook om het massief te respecteren.


Bleau Beach Westende van mei tot september

Mix Bleau Beach Westende van mei tot september

Terwijl de winter nog niet helemaal afgelopen is weten we toch al wat de Kust deze zomer in petto heeft. Van mei tot september zal een openluchtklimzaal het strand van Westende sieren. Zon, zee, strand en binnenkort dus ook boulders...


Jan de Smit trekt Dark Age, 8A boulder

Rotsklimmen Jan de Smit trekt Dark Age, 8A boulder

Ondanks het alleen achterblijven in Hueco stokt het niet bij Jan de Smit. Gisteren topthe hij Dark Age, 8A. In de video vallen zijn gecontroleerdheid op, evenals zijn aparte stijl in... het roze.


Resultaten van de Open Boulder van BAC Antwerpen

Competitie Resultaten van de Open Boulder van BAC Antwerpen

De tweede editie van de Open Boulder van BAC Antwerpen trok niet weinig klimmers aan afgelopen zondag. Gekende gezichten als Magali Hayen, de Nederlander Wessel Pijnenburg en Loïc Timmermans gingen elk in hun categorie met de winst lopen.


Kurt Piot, Belgisch Kampioen ski-alpinisme 2011

Alpinisme Kurt Piot, Belgisch Kampioen ski-alpinisme 2011

Kurt Piot behaalde het afgelopen weekend zijn 5e titel van Belgisch Kampioen ski-alpinisme. Omwille van de slechte sneeuwcondities verplaatste de wedstrijd zich naar Andelsbuch, Vorarlberg in Oostenrijk.


Sluiting Refuge Jean Duchesne

Rotsklimmen Sluiting Refuge Jean Duchesne

De Club Alpin Belge laat ons weten dat de Jean Duchesne refuge bij Freyr tijdelijk gesloten zal worden. Er zullen renovatiewerken uitgevoerd worden. De refuge werd in dienst genomen op 21 november 1959, en kan dus wel een likje verf gebruiken.


Youth Boulder Circuit 2011, iedereen klaar!

Competitie Youth Boulder Circuit 2011, iedereen klaar!

Het Jeugdbouldercircuit schakelt een versnelling hoger: vier jaar na de start krijgt het vanuit de federaties officiële erkenning, en verandert de naam in Youth Boulder Circuit. Eerste manche: 19 februari aanstaande in klimzaal Bleau te Gent.


Tweede 8B boulder voor meest Belgische klimmer op de Azoren

Rotsklimmen Tweede 8B boulder voor meest Belgische klimmer op de Azoren

Hoewel hij al drie jaar gescheiden leeft van zijn familie in de Azoren, stopt Mike Lecomte niet met het trainen om zijn niveau steeds op te krikken. En dat levert resultaat op. Vorige week vrijdag klom hij 8B boulder in Vernayaz in het Zwitserse Valais.


Go Wild, een Belgisch festival voor avonturensporten

Mix Go Wild, een Belgisch festival voor avonturensporten

Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat België het toneel was voor een outdoorfestival. Maar, in navolging van onze buurlanden hebben we er nu ook een. Het Go Wild Festival zal plaatsvinden in Hotton van vrijdag 29 april tot zondag 1 mei.


Inschrijvingen Petzl Lead Junior geopend

Competitie Inschrijvingen Petzl Lead Junior geopend

De Petzl Lead Junior van zaterdag 19 maart zal beslissen over de titel van Belgisch Kampioen Moeilijkheidsklimmen bij de Jeugd. Als kers op de taart zal de prijsuitreiking om 20 h gevolgd worden door een voorstelling van het Banff Mountain Film Festival.


Eerste 8A boulder voor Igor Depoorter

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Igor Depoorter

Igor Depoorter, een Olympia-man met een tijdelijke verblijfplaats in Leuven, ruilde de examenstress in voor de boulders van Fontainebleau. En met success. Zondag lukte hij erin om Bérézina-Carnage combinaison assis 8A in Cuvier te knallen.


Twee Belgische overwinningen in Reims

Competitie Twee Belgische overwinningen in Reims

Het was groot feest voor Chloé Caulier en Magali Hayen afgelopen weekend. Op de 6de editie van de wedstrijd Les Arts en fête waarvoor niet minder dan 240 deelnemers voor kwamen opdagen, eindigden ze allebei respectievelijk eerste.


Een boek over Chloé Graftiaux

Mix Een boek over Chloé Graftiaux

Sinds het overlijden van Chloé Graftiaux ontstond bij haar ouders de wens om de stroom van teksten en getuigenissen die binnenkwamen op haar website te bundelen in boekvorm. Il était "une fois" une fée au pays de la grimpe verschijnt in augustus.


Gentse klimzaal 'Ucon' sluit de deuren

Indoorklimmen Gentse klimzaal 'Ucon' sluit de deuren

Vandaag loopt de uitbating van het sportcomplex en klimmuur 'Ucon' ten einde. Stadium Gent ziet zich geconfronteerd met een deurwaardersbevel en kan dus niet anders dan de deuren sluiten. De Gentse klimwereld zal geduld moeten hebben tot 2012.


8A boulder voor Yannick Marchand

Rotsklimmen 8A boulder voor Yannick Marchand

Na zich tot kampioen van België boulder gekroond te hebben in december heeft Yannick Marchand afgelopen weekend zijn tweede 8A geboulderd in Fontainebleau: La Balance sans la prise taillée. Te zien in beelden.


Eerste 8c's voor Micha Vanhoudt dichtbij Alicante

Rotsklimmen Eerste 8c's voor Micha Vanhoudt dichtbij Alicante

Micha Vanhoudt heeft niet getreuzeld in januari. Voor een volle maand uitgeweken naar Spanje wist hij optimaal te profiteren van de start van zijn verblijf: Espacio Tiempo en Malsoñando moesten er aan geloven, evenals 12 andere 8e-graadsroutes!


Nicolas Favresse op de cover van de nieuwe Yosemite-topo?

Mix Nicolas Favresse op de cover van de nieuwe Yosemite-topo?

Niet iedereen is fan van big walls maar met de reputatie die Nicolas Favresse met zich meesleept kon het niet anders dan dat zijn portret ooit een bigwall topo ging sieren. Misschien zal dit het geval zijn met de 3e editie van de topo van Yosemite.


De 8'en vallen als vliegen in het wilde westen

Rotsklimmen De 8'en vallen als vliegen in het wilde westen

Volgens de laatste geruchten uit het wilde westen was afgelopen maandag een van de meest vruchtbare dagen ooit voor de Belgische boulderaars. Nicolas Mathieu topte drie 8A's op één dag, Jan de Smit deed er zich twee cadeau.


Blok Open 2011, de uitslag

Competitie Blok Open 2011, de uitslag

In Hoboken is er dit weekend veel veranderd: de Blok Open smaakte voor de deelnemers toch net iets anders als de voorbije jaren. Dat is te danken aan het spreiden van de wedstrijd over 2 dagen, het veteranenklassement en de Roemeense routebouwers.


Flash Back naar de Climbing Party van La Sportiva in Amsterdam

Mix Flash Back naar de Climbing Party van La Sportiva in Amsterdam

Zij die de moeite deden om de verplaatsing naar de Climbing Party van La Sportiva in Amsterdam in November 2010 zijn niet van een kale reis teruggekeerd. Dikke ambiance, knallende muziek en knappe boulders maakten het menu van de dag uit. Nu ook op video.


Banff Mountain Film Festival, Namen sold out!

Mix Banff Mountain Film Festival, Namen sold out!

De kaarten voor de Belgische tour van het Banff Mountain Film Festival verkopen als zoete broodjes. Zo goed dat de kaarten voor de de première op 3 februari in Namen al helemaal zijn uitverkocht. Er zijn gelukkig nog wel andere data beschikbaar.


Resultaten drytoolwedstrijd in Buggenhout

Competitie Resultaten drytoolwedstrijd in Buggenhout

Geen ijs, geen sneeuw, en geen echte Siberische temperaturen. De ideale ingrediënten voor een perfectie drytoolcompetitie. Ook noodzakelijk zijn een set stijgijzers, een paar piolets en een acrobatisch parcours, en Buggenhout voor de jaarlijkse wedstrijd.


Tequila Sunrise voor Nicolas Mathieu

Rotsklimmen Tequila Sunrise voor Nicolas Mathieu

Tequila Sunrise doet denken aan een cocktail, of aan de jaren 80 hollywoodfilm met Mel Gibson, Michelle Pfeiffer en Kurt Russel. Sinds kort kwam daar nog een betekenis bij; het is de naam van een 8A+ boulder in Hueco die Nico Mathieu woensdag topte.


Vlinders vangen en hoofdlampklimavond in Face Nord

Mix Vlinders vangen en hoofdlampklimavond in Face Nord

Nee, het gaat niet om de naam van een route. De derde editie van het vlinder vangen gaat deze zondag door in Face Nord om geld in te zamelen voor het Pater Damiaanfonds. Gevolgd door een avond klimmen met de hoofdlamp vrijdag erop.


8ste graad voor de Belgische boulderaars op verplaatsing

Rotsklimmen 8ste graad voor de Belgische boulderaars op verplaatsing

De regenachtige winter zorgt ervoor dat heel wat Belgische boulderaars naar het buitenland trekken. Van zodra Nico Mathieu en Siebe Vanhee in Hueco aangekomen waren, topten ze The Flame. Michel Walraet klom zijn vierde 8ste graad boulder in Can Boquet.


Win 10x2 vrijkaarten voor het Banff Mountain Film Festival

Mix Win 10x2 vrijkaarten voor het Banff Mountain Film Festival

Op donderdag 3 februari gaat het Banff Mountain Film Festival van start. Het lijkt er sterk op dat de editie van 2011 een van de strafste van de voorbije jaren gaat worden. Belclimb geeft 10x2 vrijkaarten weg, te gebruiken op een datum naar eigen keuze.


Overwinning Team Escale in Aarlen

Competitie Overwinning Team Escale in Aarlen

De klimteams bekampen elkaar op het scherp van de snee. Vorige week was het de beurt aan het Klimax Team, deze week kon L'Escale de thuisoverwinning veilig stellen op de tweede manche van de Belgische Beker voor de Jeugd in Aarlen.


Vertical Sailing, de trailer

Mix Vertical Sailing, de trailer

Het lijkt sterk op een verhaal over furieuze Vikings, alleen zijn de hoofdrolspelers in dit verhaal klimmers, en hebben ze de drakar omgeruild voor een zeilboot. Ontdek hier in avant première de nieuwe film van het CAB-RCT in Groenland: Vertical Sailing.


Eerste 8A boulder voor Clovis Matton in Hampi

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Clovis Matton in Hampi

We hadden het zien aankomen. Clovis Matton is altijd al volop met boulderen bezig geweest en lukte er gisteren in om zijn eerste 8A, Middle Way in Hampi, te toppen. Hij is evenwel niet de eerste Belg om deze mythische Sharma-boulder te klimmen.


Magali Hayen wint Dust Boulder Contest

Competitie Magali Hayen wint Dust Boulder Contest

En drie. De derde editie van de Dust Boulder Contest leverde Magali Hayen haar derde opeenvolgende zege op. Afgelopen zaterdag in Eindhoven won ze op punten van de Duitse Iris Schlösser.


Nog 60 beschikbare plaatsen voor de Blok Open

Competitie Nog 60 beschikbare plaatsen voor de Blok Open

Het minst wat je kan zeggen is dat de winterperiode zijn sporen heeft nagelaten. Op 10 dagen van de 5e editie van de Blok Open vertonen klimmers een onrembare dwang om muren op te kruipen. Schrijf je zo snel mogelijk in.


Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011

Competitie Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011

Afgelopen zaterdag ging in Klimax, Puurs, het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011 door. Bij de Heren junioren won de Nederlander Tim Reuser, bij de Dames ging de Luikse Claudine Delsaux met de overwinning lopen. Uitslag en foto's.


Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 13 februari in Jaun

Alpinisme Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 13 februari in Jaun

Vier skiërs streden om de titel Kampioen van België ski-alpinisme 2010. Dit jaar treffen de Belgen elkaar op de Trophée des Gastlosen in Zwitserland. Afspraak 13 februari.


Siebe Vanhee, verslaafd aan het klimmen?

Mix Siebe Vanhee, verslaafd aan het klimmen?

Siebe Vanhee kon niet liegen tijdens het interview dat ZAP hem afnam. Hij is echt wel verslaafd aan het klimmen. In die mate dat zijn toekomstige job combineerbaar zal moeten zijn met de sport. Een interview dat je moet lezen!


Open Jeunes L'Escale op zaterdag 22 januari

Competitie Open Jeunes L'Escale op zaterdag 22 januari

De tweede manche van de Belgische Beker Jeugd, de Open Jeunes L'Escale gaat door op zaterdag 22 januari. Net zoals de twee andere bekermanches en het kampioenschap bepaalt deze wedstrijd wie de driekleur zal verdedigen op internationale wedstrijden.


Muzikale wensen, lijkt je dat iets?

Mix Muzikale wensen, lijkt je dat iets?

Van zodra de heren van het CAB-RCT veilig en wel op hun portaledge zijn aangekomen, kruipen ze gezellig in hun slaapzak en grijpen naar hun instrument for some jammin'. Dat geeft een wel heel originele video, compleet met nieuwjaarswensen.


Opnieuw 8B bloc voor Jan de Smit

Rotsklimmen Opnieuw 8B bloc voor Jan de Smit

In tegenstelling tot het merendeel van de klimmers die nu in wintermodus verkeren door examens, of sneeuw, laat Jan de Smit zich niet temmen door het seizoen. Met Alma Blanca klom hij zijn tweede 8B in Hueco, VS. Bekijk ook de video van deze tweede 8B.


Nog 2 dagen om het ultieme zomeraccesoire te winnen

Mix Nog 2 dagen om het ultieme zomeraccesoire te winnen

Er resten nog slechts 2 dagen om deel te nemen aan de lopende wedstrijd. Op het spel staat het ultieme accesoire om de zomer in alle rust door te brengen, ongeacht de weerscondities: de Half Dome Jacket getekend The North Face en ter waarde van 450 Euro!


Climbing Clash in Bleau op 8 januari

Competitie Climbing Clash in Bleau op 8 januari

Mensen die nog iets te zwaar staan na de feesten kunnen zaterdag in Bleau terecht voor de Rock Pillars Climbing Clash, een laagdrempelige, recreatieve en gratis wedstrijd die de Bleau Open Speed en de Survival of the Fittest combineert.


Nieuwe look voor toerski.be

Alpinisme Nieuwe look voor toerski.be

Om alles te weten te komen over toerskiën, freeride of wandelen met sneeuwraketten kan je terecht bij het vernieuwde toerski.be. De webmaster Peter Vanhoof belooft ons heel wat nieuws. Check it out!!


Gelukkig 2011 ... zonder Muriel Sarkany

Mix Gelukkig 2011 ... zonder Muriel Sarkany

Afgelopen donderdag deelde Muriel Sarkany het einde van haar carrière in het wedstrijdcircuit mee aan de pers. Na jaren meegestreden te hebben op het hoogste niveau om daar trots onze driekleur te verdedigen, is het nu tijd voor iets anders.