Mix >
Nieuws 
Olivier Mignon geïnterviewd door Vers l'Avenir

Mix Olivier Mignon geïnterviewd door Vers l'Avenir

Het is moeilijk om aan het grote publiek de subtiliteiten van het sportklimmen uit te leggen. Als het dan ook nog eens om een nieuwe discipline als het boulderen gaat dan wordt het ronduit problematisch. Olivier Mignon deed een poging voor Vers l'Avenir.


Maak kans op een Patagonia cadeau voor de winter

Mix Maak kans op een Patagonia cadeau voor de winter

In extreme condities is niets meer waard dan kwaliteitsvol materiaal. Voor deze winter kunnen we u dankzij Patagonia het beste bieden wat er te vinden is van kledij en technische accessoires. Schitterende prijzen ter waarde van 1400 Euro.


Magali Hayen lanceert haar blog

Mix Magali Hayen lanceert haar blog

Elke klimmer maakt zich er wel eens schuldig aan. Sommigen met veel succes, anderen houden het maar één seizoen vol. Een blog. Deze keer is het de beurt aan Magali Hayen. In haar eerste post heeft ze het over Boulder 2011.


KBF zomerstages en bijscholingen 2012 online

Mix KBF zomerstages en bijscholingen 2012 online

Het volledige aanbod van zomerstages 2012 is online op de KBF website. In talrijke disciplines biedt de federatie een hele reeks aan interessante en leerrijke opleidingen met als doel je op een zelfstandige en veilige manier de bergsport aan te leren.


Het Banff Mountain Film Festival komt terug naar België in februari

Mix Het Banff Mountain Film Festival komt terug naar België in februari

De Belgische tournee van het Banff Mountain Film Festival kon de voorbije twee jaar al een stevige reputatie opbouwen, maar men belooft ons in 2012 nog een stap vooruit te zetten door een lichting films van exceptioneel niveau op het menu te zetten.


Opleiding IFSC routebouwer met Jérôme De Boeck

Mix Opleiding IFSC routebouwer met Jérôme De Boeck

Een goede wedstrijd bestaat steeds uit vier bestandsdelen: klimmers, publiek, scheidsrechters en routebouwers. Eind november vond in Fontainebleau een opleiding routebouw van het IFSC plaats onder leiding van Jacky Godoffe. Jérôme was zijn sidekick.


Loïc Timmermans krijgt prijs sportverdienste van de Franstalige gemeenschap

Mix Loïc Timmermans krijgt prijs sportverdienste van de Franstalige gemeenschap

Loïc Timmermans kreeg afgelopen dinsdag de Trophée du Mérite Sportif van de Franstalige gemeenschap. Deze prestigieuze erkenning beloont het uitzonderlijke wedstrijdseizoen van de sterke 16 jarige uit Kraainem.


Climbing for life in Terres-Neuves op 17 en 21 december

Mix Climbing for life in Terres-Neuves op 17 en 21 december

Op zaterdag 17 december en woensdag 21 december zal klimzaal Terres-Neuves deelnemen aan Music for Life. De actie van Studio Brussel ondersteunt in 2011 een hulpproject voor Nepalese kinderen in samenwerking met het Rode Kruis.


Vertical Sailing, vanaf nu te koop

Mix Vertical Sailing, vanaf nu te koop

De avonturen van Sean Villanueva, Olivier en Nicolas Favresse zijn keer op keer origineel en van bijzonder hoog niveau. Hun CAB-RCT-expeditie naar Groenland vormt hierop zeker geen uitzondering en is vanaf nu op DVD verkrijgbaar.


Tot middernacht kan je je kans wagen op een paar La Sportiva Pythons

Mix Tot middernacht kan je je kans wagen op een paar La Sportiva Pythons

We blijven het herhalen. De Python klimschoen van La Sportiva is de verrassing van 2011. Een klimschoen die klimmers van alle niveau's vergezeld doorheen hun indoor-avonturen. Tot vandaag middernacht kan je nog kans maken op één van de 3 paar.


4000 wedstrijdklimmers geregistreerd op Belclimb

Mix 4000 wedstrijdklimmers geregistreerd op Belclimb

Met een gemiddelde van 60 wedstrijden waar Belclimb jaarlijks over bericht, groeit ook het aantal klimmers opgenomen in ons overzicht van wedstrijdresultaten. Vorige week rondden we zelfs de kaap van 4000 wedstrijdklimmers.


3 paar Pythons en 5 kalenders van La Sportiva te winnen

Mix 3 paar Pythons en 5 kalenders van La Sportiva te winnen

Niets beter dan een nieuw paar klimschoenen om het indoorseizoen mee aan te vangen. Sinds enkele maanden is de Python van La Sportiva beschikbaar om je te vergezellen op al je uitjes naar klimzalen. Een hebbeding waarvan je bij ons drie paar kan winnen.


Loïc Timmermans in de pers

Mix Loïc Timmermans in de pers

De derde op het Wereldkampioenschap voor de jeugd, Loïc Timmermans wordt steeds vaker gecontacteerd door de pers. Afgelopen vrijdag nog geinterviewd door Brussel deze week, kwam hij zondag al weer op televisie in Weekend Sportif op la Une.


De bergen anno 1930 dankzij de kalender 2012 van La Sportiva

Mix De bergen anno 1930 dankzij de kalender 2012 van La Sportiva

La Sportiva doet best wel veel moeite om origineel uit de hoek te komen met hun kalenders. De editie 2012 zet hun boegbeelden in de spotlight in een 80 jaar oud bergkader. Een kerstcadeau?


Escal'pades, een nieuwe club voor de Franstalige federatie

Mix Escal'pades, een nieuwe club voor de Franstalige federatie

De Franstalige klimfederatie wordt steeds groter. Bovendien mag ze vanaf nu rekenen op een club in de provincie Luxemburg. Het logo van club Escal'pades laat je meteen denken aan Klimzaal Escale ...


KBF After Summer deze zaterdag in Bornem

Mix KBF After Summer deze zaterdag in Bornem

Op zaterdag 22 oktober organiseert de Klim- en Bergsportfederatie After Summer, een dag voor al haar aktieve vrijwilligers. Een deel van de activiteiten, zoals de infomarkt, staat ook open voor het grote publiek.


Nachtklimmen in New Rock op 29 oktober

Mix Nachtklimmen in New Rock op 29 oktober

Als je een feestje wil organiseren in een klimzaal kan je niet beter dan een concept dat zichzelf reeds bewees hergebruiken: een verkleedavond met hoofdlamp. Met Halloween in het verschiet moet je in klimzaal New Rock zijn op zaterdag 29 oktober.


Reel Rock Tour in België op 22 oktober

Mix Reel Rock Tour in België op 22 oktober

Niet één, maar twee voorstellingen houdt de Reel Rock Tour dit jaar in ons Belgenland. En wel in twee verschillende klimzalen. Op 22 oktober kan je zowel terecht in klimzaal Blok als in klimzaal Alttude CCM. Wie van topklimfilms houdt, weet waarheen ...


Muriel Sarkany over haar topzomer

Mix Muriel Sarkany over haar topzomer

Ook voor Muriel Sarkany loopt de zomer stilaan ten einde; het uitgelezen moment om haar verhaal van drie maanden Gorges du Loup uit de doeken te doen. Haar relaas - twee keer 8b+, en drie 8c's - met het nodige fotomateriaal kan je nu op haar site lezen.


Tom Waes beklimt The Nose!

Mix Tom Waes beklimt The Nose!

Beeld u in te klimmen sinds een week en vervolgens het Great Roof op The Nose te proberen. Weinig waarschijnlijk zou je zeggen. Toch is dat wat Tom Waes deze keer voorgeschoteld kreeg, onder begeleiding van Nicolas Favresse en Sean Villanueva.


Officiële opening van het nieuwe KBF secretariaat

Mix Officiële opening van het nieuwe KBF secretariaat

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe KBF secretariaat te Zwijndrecht geopend door Vlaams minister-president Kris Peeters. Na enkele maanden van renovatiewerken werd een oude woonst omgevormd tot een modern aantrekkelijk kantoor.


Interview met Loïc Timmermans op Radio Contact

Mix Interview met Loïc Timmermans op Radio Contact

Regelmatig berichten we over berichten in de 'gewone' media die met onze klimmers te maken hebben. Deze keer is het de beurt aan Loïc Timmermans. De winnaar van een bronzen WK-medaille krijgt enkele vragen voorgeschoteld door Radio Contact.


Dank voor een geslaagde Tiendaagse Chloé Graftiaux

Mix Dank voor een geslaagde Tiendaagse Chloé Graftiaux

De passie was zichtbaar gedurende de volledige Tiendaagse Chloé Graftiaux. Dankzij de aanwezigheid van honderden personen, begeleidend en deelnemend, werd het evenement een groot succes waarvoor de ouders van Chloé graag iedereen bedanken.


Reel Rock Tour in Altitude CCM op zaterdag 22 oktober

Mix Reel Rock Tour in Altitude CCM op zaterdag 22 oktober

Groot nieuws voor de liefhebbers van de klimfilm. De Reel Rock Tour houdt halt op zaterdag 22 oktober in klimzaal Altitude CCM te Braine-l'Alleud. Beelden, fun en ook sport staan op het programma met een vriendschappelijke boulderwedstrijd na afloop.


Nieuwe website voor de Club Alpin Belge

Mix Nieuwe website voor de Club Alpin Belge

Na vele jaren trouwe dienst wordt de oude website van de Club Alpin Belge naar de archieven verwezen. Sinds gisteren maakte hij plaats voor een functionelere en meer moderne website.


Start van de Tiendaagse Chloé Graftiaux nu zondag 21 augustus

Mix Start van de Tiendaagse Chloé Graftiaux nu zondag 21 augustus

De Tiendaagse Chloé Graftiaux start nu zondag 21 augustus met de opening van de fototentoonstelling in de Seigneurie d'Anhaive te Jambes. Het orgelpunt van de Tiendaagse is de Open Climb in Freyr op zaterdag 27 augustus.


Belclimb blaast 12 kaarsjes uit!

Mix Belclimb blaast 12 kaarsjes uit!

Gedaan met de prilste der prille jeugd. Belclimb huppelt naar de adolescentie en blaast vandaag 12 kaarjes uit! Al 12 jaar houdt de redactie jullie op de hoogte over het klimmen. Er staan bovendien veel verandering op de agenda voor de komende maanden ...


Win vijf topos van Marche-les-dames

Mix Win vijf topos van Marche-les-dames

Enkele weken geleden berichtten we jullie over de nieuwe topo van Marche-les-dames. Om te klimmen in het tweede massief van het land wat betreft het aantal routes, is zulk nieuw, vers kleinood onontbeerlijk. Wij geven 5 exemplaren weg.


Interview met Anne-Françoise en Joël Graftiaux op Kairn

Mix Interview met Anne-Françoise en Joël Graftiaux op Kairn

Ongeveer een jaar na de verdwijning van Chloé Graftiaux spreken haar ouders openlijk met onze partnerwebsite Kairn. Ze vertellen over de vele mooie herinneringen, maar ook over de projecten die ze in het leven roepen om Chloé blijvend te herinneren.


Maak kans op een dvd van 127 hours

Mix Maak kans op een dvd van 127 hours

Het verhaal van Aron Ralston werd aan het grote scherm aangepast in de film 127 hours. Ter gelegenheid van het uitkomen van de DVD organiseren we een kleine wedstrijd waarin je kans maakt op één van de 15 beschikbare exemplaren.


Vergis je niet tussen klimmen en alpinisme, aldus zender La Une

Mix Vergis je niet tussen klimmen en alpinisme, aldus zender La Une

Het drama dat zich afgelopen weekend afspeelde in de Alpen en waarbij 6 alpinisten het leven lieten herinnert de media eraan dat het een risicosport is. Maandagavond boog La Une zich dan ook over het verschil tussen alpinisme en (sport)klimmen.


150.000 berichten op de forums van Belclimb

Mix 150.000 berichten op de forums van Belclimb

Eergisteren schreef p.vdb zijn eerste bericht op de forums van Belclimb. Toevallig was dit ook het 150.000e bericht op onze teller! Een cijfer dat staat voor een indrukwekkende bron aan informatie betreffende het klimmen en het alpinisme in België.


Olivier Coenen geinterviewd door het magazine BLOK

Mix Olivier Coenen geinterviewd door het magazine BLOK

Enkele dagen na de succesvolle poging in Esperanza in Freyr vertelde Olivier Coenen zijn impressies aan het Nederlandse magazine BLOK. De kans om ook wat meer te vertellen over de ziekte die hem het afgelopen jaar trof.


Website voor jonge Chloé Caulier

Mix Website voor jonge Chloé Caulier

De jonge Chloé Caulier is een rijzende ster in het competitiecircuit. Afgelopen week lanceerde de Brusselse een gloednieuwe website waar je meer te weten kan komen over haar projecten voor 2011, haar prestaties en haar persoonlijkheid.


Het Explore Fund laat kinderen kennis maken met de natuur

Mix Het Explore Fund laat kinderen kennis maken met de natuur

Wanneer je een project op poten zet dat kinderen opnieuw met de natuur wil laten kennismaken, en je een financieel steuntje in de rug kan gebruiken, dan kan je vanaf nu terecht bij het Explore Fund van buitensportmerk The North Face.


Thomas de Dorlodot breekt afstandsrecord parapente in de Himalaya

Mix Thomas de Dorlodot breekt afstandsrecord parapente in de Himalaya

Belg en parapente specialist Thomas de Dorlodot is geen nobele onbekende in het 'bergmilieu.' Nadat hij eerder het record voor de hoogste vlucht zonder zuurstof verbrak, trok hij deze keer naar de Himalaya om het record voor de langste vlucht te breken.


Nog 24 uur om kans te maken op een van de twee Verto Jackets van The North Face

Mix Nog 24 uur om kans te maken op een van de twee Verto Jackets van The North Face

Er resten jullie nog 24 uur om deel te nemen aan de wedstrijd om een van de twee Verto Jackets van The North Face in de wacht te slepen. Deze vrijdag weten wie er van jullie slim genoeg was om dit bericht niet alleen te lezen, maar om ook deel te nemen.


9000 leden op Belclimb

Mix 9000 leden op Belclimb

In steeds grotere getale bezoeken jullie trouw onze site. Afgelopen maandag, werd Raci het 9000ste lid van Belclimb. Dit vertrouwen weerspiegelt zich in de goede bezoekerscijfers. Wij danken u!


Sportez-vous bien in Altitude CCM op 25 juni

Mix Sportez-vous bien in Altitude CCM op 25 juni

Op zaterdag 25 juni organiseerst het Centre Sportif Cardinal Mercier een multisportdag die sporten toegankelijk moet maken voor mensen met een fysieke handicap. Ook klimzaal Altitude CCM doet mee aan de actie.


2 Verto Jackets van The North Face te winnen

Mix 2 Verto Jackets van The North Face te winnen

De zomer zou hét zonnige seizoen moeten zijn. Maar, er is een hemelsbreed verschil tussen de theorie en de praktijk. Wind en regen gaan nu eenmaal niet met vakantie in België. Om je te beschermen maak je kans op een van de twee Verto Jackets van TNF.


Better than chocolate, beschikbaar in DVD en in HD download

Mix Better than chocolate, beschikbaar in DVD en in HD download

Voor de boulderadepten onder ons, is het goed om weten dat de film Better than Chocolate beschikbaar is op DVD en HD download sinds afgelopen week. Een stevige bonus - 16 extra boulders en wat 'spelerei' - krijg je er zo bij!


Sean Villanueva, Petzl ambassadeur

Mix Sean Villanueva, Petzl ambassadeur

Het is officieel. Sean Villanueva, lid van het CAB-RCT, maakt vanaf nu deel uit van het internationale Petzl team. Hij wordt zo lid van het selecte clubje ambassadeurs van de Franse outdoorfabrikant. Hij komt zo in wel heel goed gezelschap terecht.


Winnaars Piolet d'Or in Terzake

Mix Winnaars Piolet d'Or in Terzake

Hoewel ze bijna helden zijn in het klimmersmilieu, zijn Sean Villanueva, Olivier en Nicolas Favresse weinig bekend bij het grote publiek. Terzake echter liet de heren hun zegje doen en blikte alles netjes in voor een 7 minuten durende reportage.


Bleau Beach Westende opent vandaag de deuren

Mix Bleau Beach Westende opent vandaag de deuren

Vanaf vandaag en tot 20 september kan je klimmen op het zand, en hopelijk onder de zon, op Bleau Beach Westende. Artificiële structuren werden op het strand, dicht bij de surfclub, geplaatst. En dat alles voor de prijs van een klimbeurt.


Klimmen met mucoviscidose

Mix Klimmen met mucoviscidose

Klaas Willems bewijst ons al lange tijd dat lijden aan mucovisidose niet per sé rijmt met inactiviteit. Hij beoefent het sportklimmen op zeer hoog niveau en illustreert de combinatie nu ook met een video.


Première van Vertical Sailing in Brussel op 27 april

Mix Première van Vertical Sailing in Brussel op 27 april

Terwijl de vakantie in volle gang is dien je alvast woensdag 27 april in je agenda te noteren voor de eerste voorstelling van Vertical Sailing Greenland in Brussel. Als je die dag niet kan dan kan je op 29 april de 2e voorstelling bijwonen.


Jan de Smit geïnterviewd door het magazine Blok

Mix Jan de Smit geïnterviewd door het magazine Blok

Het is niet de eerste maal dat het Nederlandse magazine Bl.ad o.ver k.limmen een Belgische klimmer in de schijnwerpers plaatst. In zijn laatste editie kan je Jan de Smit terugvinden met een verslag over zijn zes maanden in Hueco Tanks.


Melloblocco 2011, hommage aan Chloé Graftiaux

Mix Melloblocco 2011, hommage aan Chloé Graftiaux

De afgelopen vier jaar waren het steeds mannen die de affiche van Melloblocco, het gerenommeerde Italiaanse boulderevent, sierden. Het werd dan ook tijd voor een vrouwelijke affiche en de organisatie dacht daarbij aan Chloé Graftiaux.


Last reminder voor Better than Chocolate

Mix Last reminder voor Better than Chocolate

Zes draaimaanden en drie maanden montage waren nodig om Better than Chocolate op punt te stellen. De drie eerste vertoningen staan eind deze week op het programma.


Pepsi Max Rocks on Tour, een klimzaal on tour

Mix Pepsi Max Rocks on Tour, een klimzaal on tour

Rocks on Tour, dat is een boulderwand die naar je toe komt. Het is dus niet nodig om afstanden te rijden om te klimmen, de klimzaal komt naar je toe. Momenteel staan er drie haltes op het programma, samen met de nodige initaties en wedstrijden.


Je kans al gewaagd in Namaste-wedstrijd?

Mix Je kans al gewaagd in Namaste-wedstrijd?

Het gidsenbureau Namaste viert haar 20ste verjaardag in 2011, en organiseert een wedstrijd met niet minder dan 3000 euro aan prijzen. Maak enkele minuten vrij, zoek het antwoord op de vragen en maak kans op een heel scala klimmateriaal.


Ooit was er eens een fee in het land van het klimmen, een boek over Chloé Graftiaux

Mix Ooit was er eens een fee in het land van het klimmen, een boek over Chloé Graftiaux

Het is ondertussen al 8 maanden geleden dat Chloé Graftiaux ons verliet. De dame met de eeuwige glimlach op de lippen komt nu terug tot bij ons in een nieuw boek. Schrijf meteen voorin en steun de nieuwe organisatie Chloé Graftiaux Passsion Together.


Better than chocolate, de data

Mix Better than chocolate, de data

Je moet niet van Zwitserland houden om van chocolade te houden. Als je van boulderen houdt, daarentegen, zal Zwitsterland je boulderhartje zeker sneller doen slaan. Cresciano, Magic Wood, Branson, etc, ... Allen te bewonderen in Better than Chocolate.


Vertical Sailing Greenland, eerste data bekend gemaakt.

Mix Vertical Sailing Greenland, eerste data bekend gemaakt.

De eerste data voor de vertoning van Vertical Sailing Greenland, de nieuwe film van het CAB-Rock Climbing Team zijn bekend gemaakt. De premiere zal doorgaan in Brussel op 27 en 29 april. Een week later trekken de heren naar Gent op 5 mei.


Vertical Sailing, genomineerd voor de Piolets d'or

Mix Vertical Sailing, genomineerd voor de Piolets d'or

De jury van de Piolets d'Or 2011 heeft gewikt en gewogen. Onder de 53 beklimmingen die 2010 kleur hebben gegeven werden er 6 geselecteerd. Min of meer verbazend is de nominatie van de CAB-RCT expeditie naar Groenland, Vertical Sailing.


Meer dan 35 evenementen op de agenda

Mix Meer dan 35 evenementen op de agenda

De agenda voor de komende maanden is behoorlijk drukbezet. Getuige daarvan de meer dan 35 evenmenten die op de Belclimb agenda staan te prijken. Als BCN-lid kan je zelf ook altijd een nieuw evenement aan de agenda toevoegen. Zeker doen!


Een blog voor Jan de Smit

Mix Een blog voor Jan de Smit

Hij had al een druk bezocht Vimeo-account waar je zijn exploten ingeblikt kon volgen, maar nu is het tijd voor een blog. Nu kan je daar de avonturen en prestaties van Jan de Smit volgen. Laatste nieuws: net terug uit Fontainebleau.


Interview met Jorg Verhoeven, de meest Belgische Nederlandse klimmer

Mix Interview met Jorg Verhoeven, de meest Belgische Nederlandse klimmer

Winnaar van de Wereldbeker Moeilijkheidsklimmen 2008 Jorg Verhoeven is zonder twijfel de meest Belgische van de Nederlandse klimmers. Nadat hij twee jaar in België woonde, besloot hij immers te verkassen naar Oostenrijk. Bekijk hier een interview.


Een poster voor Belclimb

Mix Een poster voor Belclimb

De jonge klimmers die afgelopen weekend deelnamen aan de Open van Stone Age zagen in avant-première de nieuwe poster van Belclimb. Raphaël Fernandez trekt de grepen dicht in Por Bulerias, 8b+ in een secret spot in Aragon, Spanje.


3000 Euro aan prijzen te winnen voor 20 jaar Namaste

Mix 3000 Euro aan prijzen te winnen voor 20 jaar Namaste

Het gidsenbureau Namaste onder leiding van himalayist Jan Vanhees viert zijn twintigste verjaardag in stijl. Vanaf vandaag tot eind maart kan je deelnemen aan een megawedstrijd op hun website. Te winnen, voor meer dan 3000 Euro aan prijzen.


Vacature klimafdeling De Berghut

Mix Vacature klimafdeling De Berghut

Buitensportwinkel De Berghut is dringend op zoek naar een verantwoordelijke voor de klimafdeling. Ben je gebeten door buitensport en ben je een gepassioneerd klimmer, dan is dit misschien de job van je leven. En dan ben je weg natuurlijk...


Bleau Beach Westende van mei tot september

Mix Bleau Beach Westende van mei tot september

Terwijl de winter nog niet helemaal afgelopen is weten we toch al wat de Kust deze zomer in petto heeft. Van mei tot september zal een openluchtklimzaal het strand van Westende sieren. Zon, zee, strand en binnenkort dus ook boulders...


Go Wild, een Belgisch festival voor avonturensporten

Mix Go Wild, een Belgisch festival voor avonturensporten

Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat België het toneel was voor een outdoorfestival. Maar, in navolging van onze buurlanden hebben we er nu ook een. Het Go Wild Festival zal plaatsvinden in Hotton van vrijdag 29 april tot zondag 1 mei.


Een boek over Chloé Graftiaux

Mix Een boek over Chloé Graftiaux

Sinds het overlijden van Chloé Graftiaux ontstond bij haar ouders de wens om de stroom van teksten en getuigenissen die binnenkwamen op haar website te bundelen in boekvorm. Il était "une fois" une fée au pays de la grimpe verschijnt in augustus.


Nicolas Favresse op de cover van de nieuwe Yosemite-topo?

Mix Nicolas Favresse op de cover van de nieuwe Yosemite-topo?

Niet iedereen is fan van big walls maar met de reputatie die Nicolas Favresse met zich meesleept kon het niet anders dan dat zijn portret ooit een bigwall topo ging sieren. Misschien zal dit het geval zijn met de 3e editie van de topo van Yosemite.


Flash Back naar de Climbing Party van La Sportiva in Amsterdam

Mix Flash Back naar de Climbing Party van La Sportiva in Amsterdam

Zij die de moeite deden om de verplaatsing naar de Climbing Party van La Sportiva in Amsterdam in November 2010 zijn niet van een kale reis teruggekeerd. Dikke ambiance, knallende muziek en knappe boulders maakten het menu van de dag uit. Nu ook op video.


Banff Mountain Film Festival, Namen sold out!

Mix Banff Mountain Film Festival, Namen sold out!

De kaarten voor de Belgische tour van het Banff Mountain Film Festival verkopen als zoete broodjes. Zo goed dat de kaarten voor de de première op 3 februari in Namen al helemaal zijn uitverkocht. Er zijn gelukkig nog wel andere data beschikbaar.


Vlinders vangen en hoofdlampklimavond in Face Nord

Mix Vlinders vangen en hoofdlampklimavond in Face Nord

Nee, het gaat niet om de naam van een route. De derde editie van het vlinder vangen gaat deze zondag door in Face Nord om geld in te zamelen voor het Pater Damiaanfonds. Gevolgd door een avond klimmen met de hoofdlamp vrijdag erop.


Win 10x2 vrijkaarten voor het Banff Mountain Film Festival

Mix Win 10x2 vrijkaarten voor het Banff Mountain Film Festival

Op donderdag 3 februari gaat het Banff Mountain Film Festival van start. Het lijkt er sterk op dat de editie van 2011 een van de strafste van de voorbije jaren gaat worden. Belclimb geeft 10x2 vrijkaarten weg, te gebruiken op een datum naar eigen keuze.


Vertical Sailing, de trailer

Mix Vertical Sailing, de trailer

Het lijkt sterk op een verhaal over furieuze Vikings, alleen zijn de hoofdrolspelers in dit verhaal klimmers, en hebben ze de drakar omgeruild voor een zeilboot. Ontdek hier in avant première de nieuwe film van het CAB-RCT in Groenland: Vertical Sailing.


Siebe Vanhee, verslaafd aan het klimmen?

Mix Siebe Vanhee, verslaafd aan het klimmen?

Siebe Vanhee kon niet liegen tijdens het interview dat ZAP hem afnam. Hij is echt wel verslaafd aan het klimmen. In die mate dat zijn toekomstige job combineerbaar zal moeten zijn met de sport. Een interview dat je moet lezen!


Muzikale wensen, lijkt je dat iets?

Mix Muzikale wensen, lijkt je dat iets?

Van zodra de heren van het CAB-RCT veilig en wel op hun portaledge zijn aangekomen, kruipen ze gezellig in hun slaapzak en grijpen naar hun instrument for some jammin'. Dat geeft een wel heel originele video, compleet met nieuwjaarswensen.


Nog 2 dagen om het ultieme zomeraccesoire te winnen

Mix Nog 2 dagen om het ultieme zomeraccesoire te winnen

Er resten nog slechts 2 dagen om deel te nemen aan de lopende wedstrijd. Op het spel staat het ultieme accesoire om de zomer in alle rust door te brengen, ongeacht de weerscondities: de Half Dome Jacket getekend The North Face en ter waarde van 450 Euro!


Gelukkig 2011 ... zonder Muriel Sarkany

Mix Gelukkig 2011 ... zonder Muriel Sarkany

Afgelopen donderdag deelde Muriel Sarkany het einde van haar carrière in het wedstrijdcircuit mee aan de pers. Na jaren meegestreden te hebben op het hoogste niveau om daar trots onze driekleur te verdedigen, is het nu tijd voor iets anders.