Competitie >
Nieuws 
Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap op 21 januari in Klimax

Competitie Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap op 21 januari in Klimax

Het OVJK vindt plaats op zaterdag 21 januari in klimzaal Klimax te Puurs. Als eerste van de wedstrijden in het kader van de Belgische Beker voor de Jeugd zal het een eerste echte test zijn voor het seizoen 2012. Nog 31 dagen om in vorm te geraken.


Resultaten Christmas Womens Open in City Lizard

Competitie Resultaten Christmas Womens Open in City Lizard

Amper één week na Boulder 2011 haalde het team van klimzaal City Lizard nog maar een keer alles uit de kast voor de vijfde editie van de Christmas Womens Open. De overwinning ging naar Magali Hayen.


Open Jeunes L'Escale op 28 januari in Arlon

Competitie Open Jeunes L'Escale op 28 januari in Arlon

Voor de winst, of als puur entertainment, de beloften van het moeilijkheidsklimmen treffen elkaar in klimzaal L'Escale op zaterdag 28 januari voor de tweede ronde van de Belgische Beker voor de Jeugd. De inschrijvingen zijn geopend.


Brumagne en Mignon Belgisch Kampioen Boulder 2011

Competitie Brumagne en Mignon Belgisch Kampioen Boulder 2011

Niettegenstaande de uitgesproken superioriteit op papier van Mathilde Brumagne en Olivier Mignon werd het Belgisch Kampioenschap Boulder ongemeen spannend, mét de nodige verrassingen. Zelden was een finale zo onbeslist. Resultaten en foto's.


Boulder 2011 nu zaterdag in de City Lizard

Competitie Boulder 2011 nu zaterdag in de City Lizard

Het belangrijkste evenement tijdens deze eindejaarsperiode vind plaats in klimzaal City Lizard te Sint Niklaas nu zaterdag 10 december. 8 dames en 9 heren zullen er strijden om de titel van Belgisch Kampioen Boulder 2011. Een niet te missen spektakel!


Drytool te Buggenhout op 20 januari 2012

Competitie Drytool te Buggenhout op 20 januari 2012

Eenmaal de eindejaarsfeesten achter de rug wil je vaak thuis bekomen. Twintig dagen na nieuwjaar geeft de Berghut in samenwerking met De Bergpallieters je het goede excuus om te bewegen: een drytoolwedstrijd.


Resultaten van de 2e selectiewedstrijd voor Boulder 2011

Competitie Resultaten van de 2e selectiewedstrijd voor Boulder 2011

In klimzaal Bleau kwamen afgelopen zaterdag enkele klimmers, reeds zeker van kwalificatie voor Boulder 2011, puur voor het plezier mee boulderen. Anderen gaven zich ten volle om zo een van de 8 laatste plaatsen te bemachtigen.


Deelnemerslijst tweede selectie Boulder 2011

Competitie Deelnemerslijst tweede selectie Boulder 2011

De tweede selectiemanche van Boulder 2011 vindt plaats dit weekend in klimzaal Bleau te Gent en het is tijd om de deelnemerslijst te onthullen. Er vallen nog acht finaleplaatsen te verdelen.


Een geslaagde tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux

Competitie Een geslaagde tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux

Als het succes van een evenement gemeten wordt aan het aantal deelnemers dan was de tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux een voltreffer. Afgelopen zaterdag waren er meer dan 340 klimmers op de afspraak. Enkele Belgische jeugdklimmers schitterden.


Zijlstra en Mignon winnen de Peter Belien Memorial

Competitie Zijlstra en Mignon winnen de Peter Belien Memorial

De Peter Belien Memorial kende nog nooit zo'n hoog niveau. De vijfde editie van de wedstrijd in klimzaal Olympia te Hasselt ontving een bont gezelschap zeer sterke klimmers. Olivier Mignon en Vera Zijlstra kwamen het sterkst uit de hoek.


Mathilde Brumagne 6de in Barcelona

Competitie Mathilde Brumagne 6de in Barcelona

Mathilde Brumagne bevestigt haar huidige topconditie op de laatste manche van de Wereldbeker Lead 2011. Afgelopen weekend nam ze het in Barcelona opnieuw op tegen de allerbesten uit de klimsport. Ze eindigde knap 6de in haar derde finale dit seizoen.


Anak Verhoeven en Loïc Timmermans winnen de Europese Beker voor de Jeugd

Competitie Anak Verhoeven en Loïc Timmermans winnen de Europese Beker voor de Jeugd

Terwijl ze de titel al op zak had, won Anak Verhoeven ook deze keer overtuigend in Kranj. Loïc Timmermans moest deze laatste wedstrijd winnen om de eindoverwinning zeker veilig te stellen. En dat deed hij met brio.


Christmas Womens Open op 17 december in City Lizard

Competitie Christmas Womens Open op 17 december in City Lizard

Het is ondertussen een vaste traditie geworden dat de Christmas Womens Opens van klimzaal City Lizard zich in het programma van eindejaarsfeesten voor klimsters nestelt. Schrijf je in, dames!


Jurgen Lis tweede op de Dutch Drytool Day

Competitie Jurgen Lis tweede op de Dutch Drytool Day

Zij die Jurgen Lis kennen, weten dat hij bijzonder polyvalent is. Hij heeft zich ondertussen al laten gelden in verschillende klimdisciplines. Afgelopen zondag nam hij deel aan de Dutch Drytool Day in Bussum waar hij tweede werd.


Tweede selectiewedstrijd Boulder 2011 op 3 december

Competitie Tweede selectiewedstrijd Boulder 2011 op 3 december

Op zaterdagavond 3 december heeft de Belgische top een afspraak in Klimzaal Bleau voor de tweede selectiewedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Boulderen, Boulder 2011. Er zijn nog slechts vier plaatsen per categorie te verdelen.


Wanne Libot en Liselotte De Bruyn Vlaams Studentenkampioenen Lead

Competitie Wanne Libot en Liselotte De Bruyn Vlaams Studentenkampioenen Lead

Vorige vrijdag verzamelden de lengteklimmende studenten zich in klimzaal Hungaria om te strijden om de titel van Vlaams Studentenkampioen Lead. Titelverdedigers Wanne Libot en Liselotte De Bruyn bevestigden.


Mathilde Brumagne, 4e op de World Cup in Kranj

Competitie Mathilde Brumagne, 4e op de World Cup in Kranj

De afgelopen weken zag je haar sterkte toenemen en wat zich afgelopen weekend in de kleine stad Kranj afspeelde bewees dit. Van haar derde deelname aan een World Cup dit jaar keert Mathilde Brumagne met een zeer mooie vierde plaats terug.


Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz winnen Bleau Open

Competitie Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz winnen Bleau Open

Afgelopen weekend vond in Bleau de 12e editie van de Bleau Open Bouldering Sensations plaats. In een kleiner maar even gerenommeerd deelnemersveld zijn het de Fransen Guillaume Glairon-Mondet en Mélanie Sandoz die winnen.


Vierde internationaal goud voor Anak Verhoeven in 2011

Competitie Vierde internationaal goud voor Anak Verhoeven in 2011

Dit weekend ging in het Franse Pau, in de schaduw van de Pyreneeën, de vierde manche van de European Youth Cup door. Na winst in Edinburgh, Veliko Tarnovo en Imst keert Anak ook hier weer met het goud naar huis.


3 Belgische finalisten op de What's up Contest

Competitie 3 Belgische finalisten op de What's up Contest

Met een twintigtal Belgische deelnemers kleurde de What's up Contest in Villeneuve d'Ascq dit jaar zeer Belgisch. Magali Hayen, Chloé Caulier en Nicolas Mathieu eindigen respectievelijk 2e, 3e en 4e.


Laatste rechte lijn naar de Bleau Open 2011

Competitie Laatste rechte lijn naar de Bleau Open 2011

Volgend weekend gaat de 12e editie van Bleau Open door. Tot dan zullen organisatoren en klimmers zich tot in de puntjes voorbereiden. Om je te doen watertanden vind je hier alvast de video en foto's van de Bleau Open Local eind oktober.


Vlaams Studenten Klim Kampioenschap op 18 november 2011

Competitie Vlaams Studenten Klim Kampioenschap op 18 november 2011

Op 18 november staat er een Vlaams Studenten Klim Kampioenschap gepland in klimzaal Hungaria, Leuven. Het was van in 2007 geleden dat de Vlaamse studenten zich nog met elkaar konden meten in het lengteklimmen.


Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans sprokkelen ervaring in Valence

Competitie Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans sprokkelen ervaring in Valence

Op hun tweede Wereldbeker dit jaar moesten we niet te veel verwachten van Mathilde Brumagne en Loic Timmermans. Onze Belgische Kampioenen maakten de verplaatsing naar de Drôme om weer meer ervaring op te doen. Ze eindigen respectievelijk 24e en 32e.


Opleidingen nationaal scheidsrechter

BCCC Opleidingen nationaal scheidsrechter

Het succes van een wedstrijd wordt vaak afgewogen aan de sfeer die er heerste en de kwaliteit van de routes. De personen die in de schaduw werken om het reglement te laten naleven worden vaak vergeten. Wens je je te laten opleiden tot scheidsrechter?


De inschrijvingen voor de Bleau Open 2011 zijn geopend

Competitie De inschrijvingen voor de Bleau Open 2011 zijn geopend

De Bleau Open Bouldering Sensations is ongetwijfeld terug één van de grootste afspraken dit seizoen. Zoals elk jaar wordt een massa volk verwacht voor 3 dagen bouldergekte. De inschrijvingen zijn geopend.


Caulier en Mignon winnen op de 3 heures Chrono in Face Nord

Competitie Caulier en Mignon winnen op de 3 heures Chrono in Face Nord

Wie niet sterk kan zijn, moet slim zijn. Ofwel knal je al de boulders, zoals Chloé Caulier. Ofwel knal je al de hardste boulders, zoals Olivier Mignon. Zij wonnen op de 3 heures chrono in Face Nord.


Mathilde Brumagne naar de finale in Amman.

Competitie Mathilde Brumagne naar de finale in Amman.

Om haar terugkeer naar het competitiecircuit in te luiden, koos Mathilde Brumagne ervoor deel te nemen aan de Wereldbeker van Amman in Jordanië. Ze lukte er in een plaats voor de finale te bemachtigen en eindigde 9e.


2e editie van de Trophée Chloé Graftiaux op 26 november te Rouvroy

Competitie 2e editie van de Trophée Chloé Graftiaux op 26 november te Rouvroy

De herinnering aan Chloé Graftiaux zet zich verder in vele vormen. Op zaterdag 26 november organiseren haar vrienden een tweede editie van de Trophée Chloé Graftiaux te Rouvroy. Meer dan 225 klimmers namen er verleden jaar deel. Jij ook dit jaar?


Magali Hayen en Olivier Mignon overklassen de tegenstand in Hoboken

Competitie Magali Hayen en Olivier Mignon overklassen de tegenstand in Hoboken

De afwezigen hadden ongelijk en de 40 klimmers die de oproep voor de eerste selectiemanche voor Boulder 2011 beantwoord hebben, hebben zich dat niet beklaagd. Bovenaan de tabellen vinden we Magali Hayen en Olivier Mignon.


Een TV-reportage van 20 minuten over de Wereldbeker in Puurs

Competitie Een TV-reportage van 20 minuten over de Wereldbeker in Puurs

Televisiereportages over klimwedstrijden kan je op één hand tellen. Als er dan één van 20 minuten verschijnt dan vraag je je af wat de journalisten te vertellen hadden. Te zien op de website van de Wereldbeker in Puurs.


Deelnemerslijst eerste selectiewedstrijd Boulder 2011

BCCC Deelnemerslijst eerste selectiewedstrijd Boulder 2011

De deelnemerslijst voor de eerste selectiewedstrijd voor Boulder 2011 is van hoog niveau. Komende zaterdagavond zullen een vijftigtal klimmers strijden om de eerste 8 plaatsen op het Belgisch Kampioenschap Boulder. Spektakel gegarandeerd!


3 heures chrono in Face Nord op 22 oktober

Competitie 3 heures chrono in Face Nord op 22 oktober

Klimzaal Face Nord in Bergen doet het weer met een eivol programma waar we ook de 8ste editie van de 3 heures Chrono in terugvinden: 180 minuten om zoveel mogelijk boulders af te werken! Allen daarheen op zaterdag 22 oktober!


Lukas Geukens, Nederlands kampioen?

Competitie Lukas Geukens, Nederlands kampioen?

Vijf Belgische jeugdklimmers namen afgelopen zondag deel aan het Nederlands Jeugdkampioenschap 2011. Het was een vruchtbare verplaatsing want vier van de vijf stootten door naar de finales en Lukas Geukens wint de wedstrijd, niet de titel.


Laatste dag inschrijvingen 1ste manche selecties Boulder 2011

BCCC Laatste dag inschrijvingen 1ste manche selecties Boulder 2011

Het officiële wedstrijdseizoen boulder start deze zaterdag in Hoboken. Klimzaal Blok zal de arena worden waar er om de 4 eerste plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap Boulder gestreden zal worden. De inschrijvingen sluiten om middernacht.


Olivier Mignon wint Piatra Open in Roemenië

Competitie Olivier Mignon wint Piatra Open in Roemenië

De naam Piatra zal je misschien niet bekend in de oren klinken, maar deze Roemeense gemeenschap houdt jaarlijks een knaller van een bouldercompetitie. Yannick Marchand, Nicolas Mathieu, Olivier Mignon, Marius Oniga en Gabriel Pavel waren erbij.


What's up Boulder Contest op 6 november

Competitie What's up Boulder Contest op 6 november

Eén van de bekendste open boulderwedstrijden van Noord Frankrijk staat er weer aan te komen. Dit jaar zal de What's up Boulder Contest op 5 en 6 november doorgaan. Op het programma een teamwedstrijd op zaterdag en individueel op zondag.


Tien -14 jarige Belgen op de Rock Junior in Arco

Competitie Tien -14 jarige Belgen op de Rock Junior in Arco

Als er in Imst en Arco wedstrijden worden georganiseerd dan zijn die er voor alle smaken en leeftijden. Afgelopen weekend trokken tien van onze -14 jarige atleten naar Arco voor de Rock Junior. Harold Peeters en Merlin Matheys eindigen er elk 8e.


Peter Belien Memorial: inschrijvingen geopend

Competitie Peter Belien Memorial: inschrijvingen geopend

Het is reeds 5 jaar geleden dat Peter Belien ons verliet. Voor de 5e opeenvolgende keer organiseert klimzaal Olympia te Hasselt ter zijner ere de Peter Belien Memorial. Nieuwigheid dit jaar, één dag voor de volwassenen, één dag voor de juniors!


Zonnig wereldbekerweekend met verdiende winnaars in Puurs

Competitie Zonnig wereldbekerweekend met verdiende winnaars in Puurs

Gisteren ging in klimzaal Klimax te Puurs de jaarlijkse Belgische wereldbekermanche door. Onder een stralende zon kwamen Jakob Schubert en Ja-in Kim als verdiende winnaars uit de strijd. Bij de Belgen eindigde Loïc Timmermans 23ste.


Wereldbeker te Puurs deze vrijdag en zaterdag

Competitie Wereldbeker te Puurs deze vrijdag en zaterdag

Het Belgisch publiek weet steeds weer zijn passie en enthousiasme te tonen wanneer de eliteklimmers hun jaarlijks bezoek aan de Lage Landen afleggen. Plaats van afspraak bij uitstek is Klimax II te Puurs waar dit weekend een Wereldbeker Lead plaatsvind.


Rocks@Antwerpen, een waar succes!

Competitie Rocks@Antwerpen, een waar succes!

Als je de laatste manche van de Pepsi Max Rocks on Tour moet beoordelen op basis van het aantal deelnemers en de ambiance, dan was het een succes. Meer dan een honderdtal deelnemers profiteerden van een stralende zon afgelopen weekend in Antwerpen.


Eerste selectiewedstrijd Boulder 2011 op 15 oktober

BCCC Eerste selectiewedstrijd Boulder 2011 op 15 oktober

De eerste selectiewedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap Boulder 2011 staat geprogrammeerd op zaterdag 15 oktober. Een seizoensstart die doorgaat in klimzaal Blok te Hoboken. Je hebt nog een kleine maand voorbereidingstijd.


Boulderen op de Groenplaats in Antwerpen, het is mogelijk dit weekend!

Competitie Boulderen op de Groenplaats in Antwerpen, het is mogelijk dit weekend!

Vaak komt boulderen in de stad neer op een poging tot urban climbing. Vanaf vrijdag stopt de reizende klimzaal Pepsi Max Rocks on Tour gedurende 5 dagen op de Groenplaats, in het hart van Antwerpen. Initiaties en wedstrijd staan op het programma.


De jonge Belgen doen ervaring op in Munchen

Competitie De jonge Belgen doen ervaring op in Munchen

De eerste internationale boulderwedstrijden voor jeugd laten onze atleten toe ervaring op te doen. Dat was opnieuw het geval afgelopen weekend in het kader van de tweede en laatste manche van de European Youth Cup die plaatsvond te Munchen.


4 Belgen op de eerste European Youth Cup Boulder

Competitie 4 Belgen op de eerste European Youth Cup Boulder

Voor de eerste keer in de geschiedenis konden Europese jongeren deelnemen aan een officiële boulderwedstrijd. Deze eerste European Youth Cup vond plaats in Merano, Italië, met 4 specialisten die België vertegenwoordigden.


Resultaten van Rocks@Westende

Competitie Resultaten van Rocks@Westende

Het geluk lachtte de organisatoren van Rocks@Westende toe. De tweede manche van het Pepsi Max Rocks on Tour circuit verliep afgelopen zaterdag onder een open hemel bij goddelijke temperaturen. Magali Hayen en Nicolas Farcy wonnen.


Rocks@Westende dit weekend

Competitie Rocks@Westende dit weekend

Of je de weersvoorspellingen nu gelooft of niet we nodigen u toch uit om dit weekend naar de Belgische kust te trekken. Waarom dan wel? Niet om enkel van de zon te genieten maar ook omdat voor een keer het strand rijmt met wedstrijdklimmen.


Loïc Timmermans haalt brons op Wereldkampioenschap Jeugd

Competitie Loïc Timmermans haalt brons op Wereldkampioenschap Jeugd

Het weer liet zich van zijn meest wispelturige kant zien op het WK Jeugd in Imst. Van schitterende zon naar stortregen en van 30° naar 10°. Loïc Timmermans behaalde er een knappe bronzen medaille, Anak Verhoeven had op meer dan een 4de plaats gehoopt.


Start Wereldkampioenschap Jeugd in foto's

Competitie Start Wereldkampioenschap Jeugd in foto's

Vandaag start het Wereldkampioenschap voor de jeugd in Imst waar niet minder dan 600 klimmers de arena zullen betreden, waaronder een vijftiental dappere Belgen. Nu kan je al genieten van het knappe fotomateriaal van de Europese Beker voor de Jeugd.


Magali Hayen redt de Belgische eer in Munchen

Competitie Magali Hayen redt de Belgische eer in Munchen

We moesten wachten tot de 9e en laatste manche van de Wereldbeker Boulder 2011 om een tweede maal een Belgische naam in het klassement te zien verschijnen. Magali Hayen eindigt 22e. Markovic en Sharafutdinov winnen.


Opnieuw succes voor Anak Verhoeven in Imst

Competitie Opnieuw succes voor Anak Verhoeven in Imst

Op een tiental dagen van het Wereldkampioenschap klimmen voor de jeugd, trok een zo goed als voltallig Belgisch team naar de Europese Beker in Imst, Oostenrijk. Anak Verhoeven tekende voor de derde opeenvolgende keer voor winst.


Beleef de Wereldbeker op 1 oktober

Competitie Beleef de Wereldbeker op 1 oktober

Terwijl het internationale wedstrijdseizoen op volle toeren draait moet je vooral 1 oktober onthouden. Die zaterdag wordt in Puurs de finale van de Belgische manche van de Wereldbeker lead geklommen. Hopelijk even spektakelvol als de vorige editie.


Goud voor Anak Verhoeven in Veliko Tarnovo

Competitie Goud voor Anak Verhoeven in Veliko Tarnovo

Gisteren middag wisten Anak Verhoeven en Loïc Timmermans zich beiden weer op het podium van een European Youth Cup te klimmen. Anak slaagde er in een gedeelde derde plaats na de kwalificaties om te zetten tot een overtuigende gouden medaille.


Twee onverschrokken Belgen op het Wereldkampioenschap in Arco

Competitie Twee onverschrokken Belgen op het Wereldkampioenschap in Arco

Het Wereldkampioenschap in Arco laat er geen twijfel meer over bestaan: het sportklimmen is helemaal klaar voor de Olympische Spelen. De Belgen iets minder: nog nooit was ons land zo ondergerepresenteerd op zulk een belangrijke competitie.


Rocks@Westende en Rocks@Antwerpen in volle voorbereiding

Competitie Rocks@Westende en Rocks@Antwerpen in volle voorbereiding

De première van Pepsi Max Rocks On Tour vond plaats in een bucolisch kader aan de oevers van de Ourthe te Hotton. Noteer nu alvast dat de volgende etappe plaats zal vinden op het strand van Westende gevolgd door en laatste manche in Antwerpen.


Competitiekalender 2011-2012: update

Competitie Competitiekalender 2011-2012: update

Het competitieseizoen 2011-2012 krijgt stilaan vaste vorm. In september trappen we af met Rocks on Tour in Westende en Antwerpen, gevolgd door de Wereldbeker Difficulty Puurs. Hierna is het de beurt aan de jeugd en de boulderaars. Een drukke agenda!


Wereldbeker Boulder Eindhoven, de resultaten

Competitie Wereldbeker Boulder Eindhoven, de resultaten

Gisteren werd in Eindhoven de zesde wereldbekermanche boulder afgesloten met een spetterende finale. De regen spetterde tussen de pogingen door duchtig naar beneden maar dat weerhield de favorieten niet van winst.


Harold Peeters 2e op het Youth Color Climbing Festival te Imst

Competitie Harold Peeters 2e op het Youth Color Climbing Festival te Imst

Adam Ondra en David Lama zetten hun eerste passen op het Youth Color Climbing Festival in Imst. Dit jaar volgden 144 jonge klimmers uit 18 verschillende landen hun voorbeeld. De Belg Harold Peeters eindigde op een tweede plaats.


Wanne Libot aan de top van de Promotop

Competitie Wanne Libot aan de top van de Promotop

Twee weken na hun laatste verplaatsing naar bij onze Noorderburen namen Magali Hayen, Jurgen Lis en Wanne Libot deze zondag in Arnhem deel aan de derde en laatste manche van de Promotop Lead, de Nederlandse beker lead. Wanne wint er!


Twee keer goud voor België in Edinburgh

Competitie Twee keer goud voor België in Edinburgh

Het internationale wedstrijdseizoen kende afgelopen weekend een vliegende start voor de Belgen. Anak Verhoeven en Loïc Timmermans gingen aan de haal met de overwinning op de eerste manche van de European Youth Cup in Edinburgh. Proficiat!


Drie Belgische finalisten op Promotop in Nederland

Competitie Drie Belgische finalisten op Promotop in Nederland

Wanneer wij Belgen naar onze Noorderburen trekken, is het meestal niet om in de achtergrond te figureren. Afgelopen zondag namen Magali Hayen, Wanne Libot en Jurgen Lis deel aan de tweede manche van de Promotop in Nederland.


Youth Boulder 2011, de resultaten

Competitie Youth Boulder 2011, de resultaten

Gecatalogeerd als de laatste wedstrijd van het seizoen liet het Youth Boulder 2011 gisteren in Hoboken weinig kansen aan de minder sterke biceps. Je moest echt sterk zijn om te winnen. Resultaten en foto's.


Resultaten Belgisch Kampioenschap

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap

Afgelopen zondag, onder een verzengende hitte, werd het Belgisch Kampioenschap gehouden. Ondanks de warmte konden favorieten Brumagne en Timmermans zich laten gelden. De verrassing kwam van speed.


87 Klimmers sluiten het Youth Boulder Circuit af in Arlon

Competitie 87 Klimmers sluiten het Youth Boulder Circuit af in Arlon

Het is in Arlon dat het Youth Boulder Circuit 2011 afgelopen zaterdag eindigde. Een derde en laatste manche liet 87 klimmers toe om de prachtige structuur van klimzaal L'Escale te (her)ontdekken. Hiermee kennen we de finalisten van het BK Boulder.


Opleiding tot nationaal scheidsrechter lead op 7 & 8 mei

BCCC Opleiding tot nationaal scheidsrechter lead op 7 & 8 mei

Op zaterdag 7 mei organiseert de Belgian Commission for Competition Climbing een opleiding tot nationaal scheidsrechter moeilijkheidsklimmen dit in klimzaal Klimax van 14u tot 18u. De opleiding is gratis. Profiteer ervan!


Magali Hayen en Jurgen Lis victorieus @ Rocks@Hotton

Competitie Magali Hayen en Jurgen Lis victorieus @ Rocks@Hotton

Ondanks de stralende hemel en een vlekkeloze organisatie lieten veel competitieklimmers de eerste edtie van Rocks on Tour die dit weekend in Hotton werd georganiseerd, links liggen. Hayen en Lis bleken de sterksten dit weekend in Hotton.


Lead & Speed 2011, ga jij erbij zijn?

Competitie Lead & Speed 2011, ga jij erbij zijn?

Het Belgishe Kampioenschap moeilijkheidsklimmen voor senioren en het Belgisch kampioenschap speed razen dichterbij. Volgende zondag 8 mei treft de kruim van het competitieklimmen elkaar in klimzaal Stone Age voor wat een topdag belooft te worden.


Rocks@Hotton dit weekend

Competitie Rocks@Hotton dit weekend

Als je dit weekend nog geen plannen hebt ga dan zeker eens kijken in Hotton. Het Go Wild Festival ontvangt er de eerste manche van de Pepsi Max Rocks on Tour. 7 kunstmatige boulderblokken zijn voorzien om de liefhebbers van de klimsport te plezieren.


Laatste manche van het Youth Boulder Circuit in L'Escale op 30 april

Competitie Laatste manche van het Youth Boulder Circuit in L'Escale op 30 april

De derde en laatste manche van het Youth Boulder Circuit 2011 zal plaatsvinden in klimzaal L'Escale op zaterdag 30 april. Na deze manche kennen we de gekwalificeerden voor het Belgisch Kampioenschap Boulder Junior op 14 mei in Hoboken.


Lead & Speed 2011 op 8 mei in Stone Age

Competitie Lead & Speed 2011 op 8 mei in Stone Age

Op zondag 8 mei zal het over de koppen lopen worden in klimzaal Stone Age in Woluwe. In samenwerking met de KBF organiseert de klimzaal zowel het Belgisch Kampioenschap Lead als Speed. En er staan een aantal nieuwigheden op het programma.


Resultaten Youth Boulder Circuit te Hungaria

Competitie Resultaten Youth Boulder Circuit te Hungaria

Afgelopen zaterdag ontving klimzaal Hungaria in Leuven niet minder dan 103 klimmers in het kader van de tweede manche van het YBC 2011. Een nieuw en aangepast uurklimrooster zorgde voor vlot klimverkeer, en de wedstrijd bleek een algeheel succes.


Resultaten Vlaams Studentenkampioenschap

Competitie Resultaten Vlaams Studentenkampioenschap

Al dan niet uit oppurtunistische overwegingen brosten meer dan 50 studenten afgelopen vrijdag hun lessen om deel te nemen aan het Vlaams Studentenboulderkampioenschap dat door klimzaal Bleau in Gent werd georganiseerd.


Tweede manche van het Youth Boulder Circuit op 2 april

Competitie Tweede manche van het Youth Boulder Circuit op 2 april

Na het BK Lead afgelopen zaterdag is het nog enkel boulder wat de klok slaat voor de jeugdige wedstrijdklimmers dit voorjaar. Over een kleine twee weken staat de tweede manche van het Youth Boulder Circuit gepland in klimzaal Hungaria.


Crazy frog et Choupidou team zegevieren op de Bleau Open Teams 2011

Competitie Crazy frog et Choupidou team zegevieren op de Bleau Open Teams 2011

Het was dan geen carnaval, maar de Bleau Open Teams van afgelopen weekend zal de geschiedenis ingaan als een van de wedstrijden met de hoogste fun-factor. Zaterdag en zondag trokken niet minder dan 140 klimmers naar klimzaal Bleau in Gent.


Resultaten van het Belgisch Kampioenschap Junior te Altitude CCM

Competitie Resultaten van het Belgisch Kampioenschap Junior te Altitude CCM

Het organiseren van een vlekkeloos Belgisch Kampioenschap Junior vraagt kennis en kunde. Het team van Altitude CCM deed dit afgelopen zaterdag met verve voor een honderdtal deelnemers aan de Petzl Lead Junior. Resultaten en foto's.


Vlaamse Studentenboulderdag op 25 maart

Competitie Vlaamse Studentenboulderdag op 25 maart

Op vrijdag 25 maart strijden de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenkampioen 2011. Yannick Marchand kroonde zich in 2010 niet alleen tot Studentenkampioen, maar ook tot Belgisch Kampioen, en is dus de te kloppen man.


Last reminder Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

Competitie Last reminder Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

Dit weekend wordt er in klimzaal Bleau in Gent de Teams-versie van de Bleau Open gehouden. Na de Local en Junior die wat eerder dit jaar doorgingen, wordt er nu plaats gemaakt voor de ploegen van telkens drie klimmers, en de 33 kraakverse boulders!


Knappe prestaties van de Belgen op Nederlandse Promotop

Competitie Knappe prestaties van de Belgen op Nederlandse Promotop

De resultaten van Magali Hayen en Jurgen Lis op de eerste etappe van de Promotop Nederland voor het moeilijkheidsklimmen stemmen tot optimisme. Na hard werk in klimzaal Mountain Network in Nieuwegein eindigden ze respectievelijk 3de en 5de.


Trophée des enfants in Face Nord op 26 maart

Competitie Trophée des enfants in Face Nord op 26 maart

Onze partnerklimzaal Face Nord organiseert ook dit jaar weer de Trophée des enfants. Dit jaar zal het event doorgaan op zaterdag 26 maart en zal ook deze keer de allerkleinsten de kans geven om deel te nemen aan een klimwedstrijd.


Laatste rechte lijn naar het Belgisch Kampioenschap Jeugd

Competitie Laatste rechte lijn naar het Belgisch Kampioenschap Jeugd

90 jeugdige klimmers en klimsters schreven zich reeds in voor de Petzl Lead Junior die op zaterdag 19 maart in klimzaal Altitude CCM in Braine-l'Alleud gehouden wordt. Wie nog niet ingeschreven is, heeft nog tijd op dit te doen tot maandag 14 maart.


Karnaval Boulder Fest in Hoboken op 18 maart

Competitie Karnaval Boulder Fest in Hoboken op 18 maart

In klimzaal Blok in Hoboken organiseren ze niet alleen heel erg serieuze wedstrijden, maar lassen ze ook op gezette tijden een ludieke competitie in. Op vrijdag 18 maart kan je je opnieuw drie uur lang gaan uitleven op het Karnaval Boulder Fest.


Afspraak 19 maart in klimzaal Altitude CCM

Competitie Afspraak 19 maart in klimzaal Altitude CCM

Klimzaal Altitude CCM te Braine-l'Alleud bereidt zich voor op één van de meest explosieve dagen van het jaar. Op zaterdag 19 maart organiseert ze immers de Petzl Lead Junior en ook de voorstelling van het Banff Mountain Film Festival World Tour.


Open Jeunes Stone Age 2011, de resultaten

Competitie Open Jeunes Stone Age 2011, de resultaten

Afgelopen zaterdag ging in klimzaal Stone Age de derde en laatste wedstrijd van de Belgian Youth Cup door. L'Escale won bij de junioren met Chloé Matheys en Sébastien Berthe en in de teamranking. Het team uit Arlon wint ook de BYC overall ranking.


82 deelnemers op de Bleau Open Local

Competitie 82 deelnemers op de Bleau Open Local

De locals van klimzaal Bleau brachten massaal hulde aan hun thuiszaal afgelopen zaterdag op de vijfde editie van de Bleau Open Local. Marjolein Hantson, Katrien Van Eeckhoudt en Thomas Kumeling bleken de eersten te zijn onder de 82 deelnemers.


Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

Competitie Bleau Open Teams op 19 en 20 maart

De Bleau Open Teams is een wedstrijd waarbij fun primeert boven het resultaat. De derde editie gaat door op 19 en 20 maart. De ingrediënten: driekoppige teams, 33 boulders, strategisch spel, verkleden en fun beleven.


Youth Boulder Circuit Bleau, de resultaten

Competitie Youth Boulder Circuit Bleau, de resultaten

De jeugdwedstrijden boulder zijn in 2011 de officiële kalender ingeduikeld. Met niet minder dan 139 deelnemers bewijst de eerste manche van het Youth Boulder Circuit afgelopen zaterdag in Bleau te Gent de groeiende interesse voor deze discipline.


Resultaten van de Open Boulder van BAC Antwerpen

Competitie Resultaten van de Open Boulder van BAC Antwerpen

De tweede editie van de Open Boulder van BAC Antwerpen trok niet weinig klimmers aan afgelopen zondag. Gekende gezichten als Magali Hayen, de Nederlander Wessel Pijnenburg en Loïc Timmermans gingen elk in hun categorie met de winst lopen.


Youth Boulder Circuit 2011, iedereen klaar!

Competitie Youth Boulder Circuit 2011, iedereen klaar!

Het Jeugdbouldercircuit schakelt een versnelling hoger: vier jaar na de start krijgt het vanuit de federaties officiële erkenning, en verandert de naam in Youth Boulder Circuit. Eerste manche: 19 februari aanstaande in klimzaal Bleau te Gent.


Inschrijvingen Petzl Lead Junior geopend

Competitie Inschrijvingen Petzl Lead Junior geopend

De Petzl Lead Junior van zaterdag 19 maart zal beslissen over de titel van Belgisch Kampioen Moeilijkheidsklimmen bij de Jeugd. Als kers op de taart zal de prijsuitreiking om 20 h gevolgd worden door een voorstelling van het Banff Mountain Film Festival.


Twee Belgische overwinningen in Reims

Competitie Twee Belgische overwinningen in Reims

Het was groot feest voor Chloé Caulier en Magali Hayen afgelopen weekend. Op de 6de editie van de wedstrijd Les Arts en fête waarvoor niet minder dan 240 deelnemers voor kwamen opdagen, eindigden ze allebei respectievelijk eerste.


Blok Open 2011, de uitslag

Competitie Blok Open 2011, de uitslag

In Hoboken is er dit weekend veel veranderd: de Blok Open smaakte voor de deelnemers toch net iets anders als de voorbije jaren. Dat is te danken aan het spreiden van de wedstrijd over 2 dagen, het veteranenklassement en de Roemeense routebouwers.


Resultaten drytoolwedstrijd in Buggenhout

Competitie Resultaten drytoolwedstrijd in Buggenhout

Geen ijs, geen sneeuw, en geen echte Siberische temperaturen. De ideale ingrediënten voor een perfectie drytoolcompetitie. Ook noodzakelijk zijn een set stijgijzers, een paar piolets en een acrobatisch parcours, en Buggenhout voor de jaarlijkse wedstrijd.


Overwinning Team Escale in Aarlen

Competitie Overwinning Team Escale in Aarlen

De klimteams bekampen elkaar op het scherp van de snee. Vorige week was het de beurt aan het Klimax Team, deze week kon L'Escale de thuisoverwinning veilig stellen op de tweede manche van de Belgische Beker voor de Jeugd in Aarlen.


Magali Hayen wint Dust Boulder Contest

Competitie Magali Hayen wint Dust Boulder Contest

En drie. De derde editie van de Dust Boulder Contest leverde Magali Hayen haar derde opeenvolgende zege op. Afgelopen zaterdag in Eindhoven won ze op punten van de Duitse Iris Schlösser.


Nog 60 beschikbare plaatsen voor de Blok Open

Competitie Nog 60 beschikbare plaatsen voor de Blok Open

Het minst wat je kan zeggen is dat de winterperiode zijn sporen heeft nagelaten. Op 10 dagen van de 5e editie van de Blok Open vertonen klimmers een onrembare dwang om muren op te kruipen. Schrijf je zo snel mogelijk in.


Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011

Competitie Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011

Afgelopen zaterdag ging in Klimax, Puurs, het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011 door. Bij de Heren junioren won de Nederlander Tim Reuser, bij de Dames ging de Luikse Claudine Delsaux met de overwinning lopen. Uitslag en foto's.


Open Jeunes L'Escale op zaterdag 22 januari

Competitie Open Jeunes L'Escale op zaterdag 22 januari

De tweede manche van de Belgische Beker Jeugd, de Open Jeunes L'Escale gaat door op zaterdag 22 januari. Net zoals de twee andere bekermanches en het kampioenschap bepaalt deze wedstrijd wie de driekleur zal verdedigen op internationale wedstrijden.


Climbing Clash in Bleau op 8 januari

Competitie Climbing Clash in Bleau op 8 januari

Mensen die nog iets te zwaar staan na de feesten kunnen zaterdag in Bleau terecht voor de Rock Pillars Climbing Clash, een laagdrempelige, recreatieve en gratis wedstrijd die de Bleau Open Speed en de Survival of the Fittest combineert.