Alpinisme >
Nieuws 
Drie Belgen op 8000'er deze dinsdag

Alpinisme Drie Belgen op 8000'er deze dinsdag

Een topdag voor het Belgisch alpinisme. Drie van onze landgenoten topten een 8000'er. Jean-Luc Fohal doet zich de eerste Belgische beklimming van de Manaslu cadeau terwijl Rudi Van de Poel en Urbain Lenaerts de top van de Cho Oyu bereiken.


360° panorama van op de Mont Blanc

Alpinisme 360° panorama van op de Mont Blanc

De bergen zijn mooi en trekken eenieders verwonderde blik. Tijdens een blitsbezoek aan de Alpen begin september maakte Herman Desmet enkele prachtige foto's van de beklimming van de Mont-Blanc, onder andere een panoramisch 360° foto.


Jérôme Lambert verdwenen

Alpinisme Jérôme Lambert verdwenen

Met veel spijt vernemen we het verdwijnen van aspirant gids Jérôme Djai Lambert in de Alpen. We interviewden hem nog maar enkele maanden geleden. Vorige week verdween hij op de Weisshorn samen met zijn levensgezellin Jocelyne.


Twee Belgen op weg naar de Manaslu

Alpinisme Twee Belgen op weg naar de Manaslu

Het seizoen is in de Himalaya nog lang niet afgelopen. Twee Belgen, Guido Riemenscheinder en Jean-Luc Fohal, vertrokken eind augustus naar Nepal om er de 8163 meter van de Manaslu, de 8e hoogste top van de wereld, te betrachten.


Update lijst Belgische 8000-ders

Alpinisme Update lijst Belgische 8000-ders

Wim Smets keerde zaterdag terug van Pakistan met een score van 1 op 2. Met de Broad Peak afgelopen week, mag hij zijn derde 8000-der op zijn palmares schrijven. Hij komt zo op gelijke hoogte met Jan Vanhees en kompaan Lut Vivijs.


Wim Smets, een held?

Alpinisme Wim Smets, een held?

Het Laatste Nieuws berichte gisteren dat Wim Smets een van zijn partners het leven redde tijdens de afdaling van de Broad Peak. Een heldendaad volgens de krant. En misschien is dat wel waar, als je weet hoe moeilijk de afdaling wel niet was.


Wim Smets op de top van de Broad Peak, 8051 meter

Alpinisme Wim Smets op de top van de Broad Peak, 8051 meter

Deze ochtend bereikte Wim Smets de top van de Broad Peak in het gezelschap van twee andere teamleden. Na de Cho Oyu en de Everest in 2007, beklimt hij zijn derde 8000-der. Nu is het de beurt aan de Gasherbum II.


Wim Smets valt de Broad Peak en de Gasherbrum II aan

Alpinisme Wim Smets valt de Broad Peak en de Gasherbrum II aan

Twee jaar na de mislukte poging om de K2 te overwinnen, vertrekt Wim Smets vandaag opnieuw naar de Himalaya. Hij wil er de Broad Peak (8051 m) en de Gasherbrum II (8034 m), beiden in Pakistan, de 12de en 13de 8000-er beklimmen.


Kurt Piot, Belgisch Kampioen ski-alpinisme 2011

Alpinisme Kurt Piot, Belgisch Kampioen ski-alpinisme 2011

Kurt Piot behaalde het afgelopen weekend zijn 5e titel van Belgisch Kampioen ski-alpinisme. Omwille van de slechte sneeuwcondities verplaatste de wedstrijd zich naar Andelsbuch, Vorarlberg in Oostenrijk.


Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 13 februari in Jaun

Alpinisme Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 13 februari in Jaun

Vier skiërs streden om de titel Kampioen van België ski-alpinisme 2010. Dit jaar treffen de Belgen elkaar op de Trophée des Gastlosen in Zwitserland. Afspraak 13 februari.


Nieuwe look voor toerski.be

Alpinisme Nieuwe look voor toerski.be

Om alles te weten te komen over toerskiën, freeride of wandelen met sneeuwraketten kan je terecht bij het vernieuwde toerski.be. De webmaster Peter Vanhoof belooft ons heel wat nieuws. Check it out!!