Mix >
Nieuws 
Anak Verhoeven en Loïc Timmermans beloond door hun federatie

Mix Anak Verhoeven en Loïc Timmermans beloond door hun federatie

Afgelopen vrijdag werden Anak Verhoeven en Loïc Timmermans erkend voor hun behaalde prestaties. Beiden hebben op internationaal vlak een prachtseizoen neergezet en ontvingen hiervoor een onderscheiding van verdienste van de drie nationale federaties.


2012 heeft de ogen geopend voor Loic Timmermans

Mix 2012 heeft de ogen geopend voor Loic Timmermans

Het gebeurt niet vaak dat de doordeweekse pers interesse toont voor de klimsport. Toch stond Loïc Timmermans gisteren in la Dernière Heure les Sports. In een artikel blikt hij terug op het jaar 2012, een klimseizoen dat zijn ogen geopend heeft.


Nieuwe site voor de Klim- en Bergsportfederatie

Mix Nieuwe site voor de Klim- en Bergsportfederatie

Na begin november het logo licht gewijzigd te hebben heeft de Klim- en Bergsportfederatie enkele dagen geleden zijn nieuwe website gelanceerd. Luchtige layout en een veelheid aan inhoud.


After Summer 2012 aanstaande zaterdag 24 november

Mix After Summer 2012 aanstaande zaterdag 24 november

Nog twee dagen tot de After Summer 2012, het evenement van de Klim- en Bergsportfederatie waar je kan kennis maken met de klim- en bergsport en waar buitensporters elkaar kunnen ontmoeten. Een rijkelijk gevuld programma biedt voor elk wat wils.


Isabelle Dorsimond et Nicolas Favresse in cordée op het Sheraton

Mix Isabelle Dorsimond et Nicolas Favresse in cordée op het Sheraton

Het beklimmen van gebouwen is geen alleenrecht van Spiderman Alain Robert. Gisteren beklom het klimduo Isabelle Dorsimond en Nicolas Favresse het Sheraton Hotel te Brussel. Voor de eerste een terugkeer 25 jaar in de tijd.


Nieuwe website voor Nicolas Favresse

Mix Nieuwe website voor Nicolas Favresse

Waar is Nicolas Favresse? Een vraag waar slechts moeilijk een antwoord op te vinden is. Nicolas is ondertussen immers meester in het verkennen van de vier windstreken. Zijn nieuwe website nodigt uit om hem in zijn reizen te volgen.


Reel Rock Tour in Blok op 17 november

Mix Reel Rock Tour in Blok op 17 november

De Reel Rock Tour passeert in klimzaal Blok op zaterdag 17 november. Een unieke kans om de wereldse klimiconen aan het werk te zien in enkele van de mooiste films van het jaar : Chris Sharma, Adam Ondra, Alex Honnold of ook nog Sasha DiGuilian.


After Summer 12

Mix After Summer 12

After Summer 12 is een evenement van de Klim- en Bergsportfederatie waar je kan kennis maken met de klim- en bergsport en waar buitensporters elkaar kunnen ontmoeten. Het evenement gaat door op zaterdag 24 november.


European Outdoor Film Tour in Antwerpen op 16 oktober

Mix European Outdoor Film Tour in Antwerpen op 16 oktober

Het grootste avonturenfilmfestival van Europa houdt volgende dinsdag halt in Antwerpen. Het European Outdoor Film Tour voorziet 120 minuten beeld. De trailer geeft u alvast een voorproefje om van te smullen. Sensaties gegarandeerd.


Vivid Landscapes, nieuwe kortfilm van Haroun Souirji

Mix Vivid Landscapes, nieuwe kortfilm van Haroun Souirji

Helder, scherp, glinsterend. Vivid Landscapes, de nieuwe kortfilm van Haroun Souirji verwijst naar de kleuren van Zuid-Afrika: blauw, oranje en rood. De film neemt ons 25 minuten lang mee in het zog van de Franse Mélissa Le Névé in de Rocklands.


Ontspanning tussen de Atomiumbollen

Mix Ontspanning tussen de Atomiumbollen

Een touw gespannen op 70 meter hoogte tussen twee bollen. Aluminium bollen die de zon fel weerkaatsen. In de verte ligt de stad. Het decor van een paar onvergetelijke dagen slackline. Bekijk hier 4 minuten pure ontspanning.


Vacature Klim- en Bergsportfederatie

Mix Vacature Klim- en Bergsportfederatie

Wil je je schouders achter de federatie zetten dan heb je nu je kans. De Klim- en Bergsportfederatie zoekt een nieuwe administratief coördinator. Indien dit je aanspreekt dan kan je meer info terugvinden op de site van de federatie.


Stone Climbing Factory geboren

Mix Stone Climbing Factory geboren

De groep klimmers die zich in 1996 verzamelde rond Christophe Depotter en in 2000 mee verhuisde naar klimzaal Stone Age ondergaat in 2012 een nieuwe transformatie: Stone Climbing Factory is geboren!


Zin om naar Argentinië te vliegen?

Mix Zin om naar Argentinië te vliegen?

De vakantie is voorbij, maar we kunnen al beginnen denken aan de volgende. Wie weet, misschien kan je zelfs voor een paar dagen naar Argentinië vliegen! Al wat u moet doen is een klimfoto inzenden in het kader van de Petzl Roc Trip wedstrijd.


'Fontainebleause ambiance' in beeld

Mix 'Fontainebleause ambiance' in beeld

In Fontainebleau heerst zo'n aparte sfeer dat het volstaat om er zelfs maar één dag te passeren om voor eeuwig gebeten te zijn. Afgelopen lente trokken de klimmers van de Leuvense LUAK naar Font om te ontspannen. Een montage door Boris Godfroid.


Een nieuw jaar op de teller van Belclimb

Mix Een nieuw jaar op de teller van Belclimb

13 jaar geleden verscheen Belclimb op het net. Sindsdien trachten we jullie te informeren over het klimmen en alpinisme made in Belgium. In deze sporten hebben cijfers wel enige waarde maar de projecten nog veel meer. En daar houden we ons aan!


Favresse en Vanhoudt met interview in Blok

Mix Favresse en Vanhoudt met interview in Blok

Nicolas Favresse en Micha Vanhoudt zijn ongetwijfeld de twee Belgische klimmers die al het hoogste niveau hebben bereikt in het sportklimmen. Ze zijn ook niet vies van interviews. Hun meest recente interview is te lezen in Blok.


Win je reis naar de Petzl Roc Trip 2012

Mix Win je reis naar de Petzl Roc Trip 2012

De 10e editie van de Petzl Roc Trip vindt in november plaats op de rotsen van Piedra Parada in Argentinië. Naar aanleiding van deze verjaardagseditie schenkt de Franse producent een all-in reisje aan de winnaar van een grote fotowedstrijd.


Niet één maar twee projecten geselecteerd voor beurs Chloé Graftiaux Passion Together

Mix Niet één maar twee projecten geselecteerd voor beurs Chloé Graftiaux Passion Together

In de loop van de maand mei werden twee projecten voorgesteld aan de vereniging Chloé Graftiaux Passion Together. Daarop besloten ze om de beurs in zijn eerste jaar niet exclusief te maken en beide projecten te steunen.


Vernieuwde website voor Anak Verhoeven

Mix Vernieuwde website voor Anak Verhoeven

De grootste hoop van België in het sportklimmen, Anak Verhoeven, heeft haar website recent vernieuwd. Het moet gezegd worden dat er door een overvloed aan indrukwekkende overwinningen behoorlijk wat te vertellen valt.


Highline op het atomium

Mix Highline op het atomium

Een highline wordt op hoge hoogte bevestigd en voorziet elke beoefenaar en toeschouwer van de nodige kriebels. Afgelopen weekend hadden een tiental klimmers het voorrecht om hun sangel op het Atomium te mogen opspannen. Een première!


Nog een week voor de Beurs Chloé Graftiaux Passion Together

Mix Nog een week voor de Beurs Chloé Graftiaux Passion Together

Wie zijn project wil indienen om de eerste beurs Chloé Graftiaux Passion Together te krijgen heeft daar nog één week de tijd voor. De projecten moeten zich vooral richten op het praktische delen van klimmen voor jongeren in moeilijke situaties.


BCCC routebouwers in opleiding

Mix BCCC routebouwers in opleiding

Op 22 en 29 april ging de eerste officieel door de BCCC erkende opleiding voor wedstrijdroutebouwers door. Dit werd ten zeerste gemist in België en werd gerealiseerd door de inzet van een andere, IFSC-gediplomeerde routebouwer, Jérôme De Boeck.


Oprichting van de beurs Chloé Graftiaux Passion Together

Mix Oprichting van de beurs Chloé Graftiaux Passion Together

Na een lange stilte zijn de ouders van Chloé Graftiaux klaar met hun plannen om ter ere van haar een beurs op te richten. Vanaf nu kunt u uw project, gericht op het delen van de praktijk van het klimmen voor jongeren in moeilijke situaties, indienen.


Bleau Beach Westende vanaf zaterdag

Mix Bleau Beach Westende vanaf zaterdag

Klimmen op het strand is ook dit jaar weer mogelijk dankzij de tweede editie van Bleau Beach. De artificiële klimstructuren in open lucht zijn toegankelijk in Westende van nu zaterdag 31 maart tot 19 oktober.


Loïc Timmermans, student klimmer door TV Brussel

Mix Loïc Timmermans, student klimmer door TV Brussel

De meest recente reportage uitgezonden door een tv-zender was er eentje over Loïc Timmermans op TV Brussel. De jonge klimmer is niet alleen getalenteerd aan de muren, ook op de schoolbanken geloven de leerkrachten in hem.


Muriel Sarkany in het Directiecomité van het IFSC

Mix Muriel Sarkany in het Directiecomité van het IFSC

Muriel Sarkany klimt niet alleen goed, sinds enkele jaren is ze ook officieel afgevraadigde van de atleten in het hoogste beslissingsorgaan van de IFSC. Eind vorige week nam ze deel aan de Plenaire Vergadering in Amsterdam. Onderwerp: The 2020 dream.


Beelden van Tomtesterom op El Capitan

Mix Beelden van Tomtesterom op El Capitan

Wie afgelopen zondagavond naar Eén keek kon een aflevering bekijken waarin Tomtesterom El Capitan beklom. Tijdens deze beklimming, gekwalificeerd als zwaarste ter wereld, werd hij begeleid door Nicolas Favresse en Sean Villanueva. Beelden...


Niet vergeten, zondag 26 februari Tomtesterom in K2

Mix Niet vergeten, zondag 26 februari Tomtesterom in K2

Komende zondag 26 februari wordt op Eén de aflevering uitgezonden waarin Tom Waes de beklimming van El Capitan in Yosemite beoogt. Om 19u kan je Tom Waes zelf aanhoren in buitensportwinkel K2 te Antwerpen.


Raphaël Fernandez kijkt terug op het afgelopen jaar

Mix Raphaël Fernandez kijkt terug op het afgelopen jaar

Na enkele stille maanden kijkt Raphaël Fernandez terug op 2011 en de koude eerste maanden van 2012. De honger naar het klimmen blijft, ondanks zijn wisselende vorm door de combinatie met zijn studies.


Winnaars van de Banff Mountain Film Festival World Tour wedstrijd

Mix Winnaars van de Banff Mountain Film Festival World Tour wedstrijd

De première van het Banff Mountain Film Festival World Tour vindt plaats vanavond in Antwerpen en trekt een volle zaal. Een kleine honderd deelnemers waagden hun kans in onze wedstrijd. Zie hier de namen van de 10 gelukkige winnaars.


Dani Andrada gefilmd door Haroun Souirji

Mix Dani Andrada gefilmd door Haroun Souirji

Haroun Souirji is er weer met een kortfilm van 19 minuten, ditmaal volledig gewijd aan Dani Andrada, de Spaanse klimmer met nooit gestilde honger naar meer. Hiervoor moest Haroun de hoogte in en dat leverde mooie beelden op.


Tomtesterom live in Antwerpen op 26 februari

Mix Tomtesterom live in Antwerpen op 26 februari

Dos cervezas, een huskyrace en de Marathon des sables hebben Tom Waes alias Tomtesterom gemeen. Zijn laatste nieuwe uitdaging was de beklimming van El Cap met Nicolas Favresse en Sean Villanueva. Op 26 februari stelt hij de reportage voor in de K2.


10 x 2 toegangstickets voor het Banff Mountain Film Festival te winnen

Mix 10 x 2 toegangstickets voor het Banff Mountain Film Festival te winnen

Als je nog geen kaarten hebt gekocht en erover twijfelt er alsnog te kopen, weet dan dat er via Belclimb 10 x 2 toegangstickets voor de Banff Mountain Film Festival World Tour vallen te winnen. Een wedstrijd die loopt tot 14 februari.


Opleidingen nationaal routebouwer op de agenda

Mix Opleidingen nationaal routebouwer op de agenda

Als verantwoordelijke van de BCCC voor de routebouw op wedstrijden organiseert Jérôme De Boeck op regelmatige basis opleidingen voor wedstrijdroutebouwers. De volgende gaan door in maart en april.


Soirée frontale in Face Nord op 3 februari

Mix Soirée frontale in Face Nord op 3 februari

Klimmers en alpinisten zijn vertrouwd met het gebruik van een hoofdlamp voor de avondlijke terugkeer naar de auto, de ochtendlijke start van een grote beklimming maar ook voor wanneer de lichten van een klimzaal gedoofd worden...


Sean Villanueva, na het geschreven interview nu op TV

Mix Sean Villanueva, na het geschreven interview nu op TV

Het was de week van Sean Villanueva. Na het onderwerp geweest te zijn van een interview in de Knack, was hij afgelopen dinsdag ook nog eens te gast in De laatste show op Eén. Doel: promotie maken voor het big wall klimmen.


Sean Villanueva in de spotlight van Knack

Mix Sean Villanueva in de spotlight van Knack

Sean Villanueva, 31 jaar ondertussen, is een van de meest charismatische klimmers ter wereld. Op reis met de Petzl Rock Trip naar Ghetu in China afgelopen oktober, trok er een ploeg van het magazine Knack mee in zijn kielzog.


Vaarwel Jorn Van Roy

Mix Vaarwel Jorn Van Roy

Vandaag werd in het Vlaams-Brabantse Hoegaarden afscheid genomen van Jorn Van Roy, topcoach en mede-oprichter van vzw Klimclub Hungaria. De redactie betuigt haar oprechte medeleven aan zijn familie en naasten.


Gespierde reportage op Canal C over Olivier Mignon

Mix Gespierde reportage op Canal C over Olivier Mignon

Het is niet meer dan logisch dat de Naamse lokale televisiezender Canal C een reportage maakte over Olivier Mignon die geboren werd in Namen. Afgelopen week liet de verse Belgisch Kampioen Boulder zich van zijn meest 'gespierde kant' zien.


Nieuwe site Alpi-Secours België

Mix Nieuwe site Alpi-Secours België

In België zijn bergreddingen niet zo bekend, maar dat heeft te maken met de hoogte van onze rotsen. Dit wil evenwel niet zeggen dat een reddingsactie levens kan redden. Als je geïnteresseerd bent, ga dan eens kijken op de nieuwe site van Alpi-Secours.


La Sportiva viert 20 jaar Mythos

Mix La Sportiva viert 20 jaar Mythos

De Mythos, de meeste verkochte klimschoen in de wereld, vierde zijn 20ste verjaardag in 2011. Om dit heugelijke gebeuren extra onder de aandacht te brengen, lanceerde La Sportiva een limited edition van 1991 paren die je op hun site kan winnen.


Loïc Timmermans over zijn 2012 op Télé Bruxelles

Mix Loïc Timmermans over zijn 2012 op Télé Bruxelles

De pers is geboeid door jong talent. Dankzij zijn schitterend wedstrijdseizoen in 2011 stond Loïc Timmermans al behoorlijk in de schijnwerpers. Eind december kwam hij op Télé Bruxelles waar er vooruitgeblikt werd naar 2012.


1400 euro aan Patagonia prijzen te winnen tot vrijdagnacht

Mix 1400 euro aan Patagonia prijzen te winnen tot vrijdagnacht

De feesten zijn nog niet afgelopen op Belclimb. Ze eindigen pas vrijdag om middernacht met het einde van onze Patagonia wedstrijd. Als je tussen de winnaars wilt staan dan moet je nog snel deelnemen.


Gelukkig en voorspoedig 2012

Mix Gelukkig en voorspoedig 2012

Het jaar 2011 was bijzonder rijk en zat vol verrassingen. Denk maar aan Anak Verhoeven en Loïc Timmermans die zowel op de rotsen als op internationale competitie hoge ogen gooiden. De redactie wenst jullie allemaal een schitterend 2012.