Alpinisme >
Nieuws 
Villanueva en Hanssens op Cerro Torre via de Ragni route

Alpinisme Villanueva en Hanssens op Cerro Torre via de Ragni route

Sean Villanueva en Stéphane Hanssens maakten gebruik van de perfecte ijscondities in Patagonië om de legendarische Cerro Torre te beklimmen. Op 25 december raakten ze de top via de Ragni route, een van de mooiste ijsbeklimmingen ter wereld.


Video van de beklimming van de Mont Blanc via de Innominata

Alpinisme Video van de beklimming van de Mont Blanc via de Innominata

Er wordt wel eens gezegd dat alle wegen naar Rome gaan. Zo zijn er ook vele routes die naar het dak van Europa leiden. L'Intégrale de l'Innominata is er zo een. Hij loopt langs de zuidwand van de Mont Blanc.


Doel bereikt voor Wim Smets op de Manaslu

Alpinisme Doel bereikt voor Wim Smets op de Manaslu

"Doel bereikt." Met deze woorden kondigde Wim Smets deze ochtend zijn succesvolle beklimming van de Manaslu aan. Een week na de ongelukkige lawine in Nepal bereikte de Belg vandaag zijn vierde achtduizender.


Wim Smets op jacht naar de Manaslu

Alpinisme Wim Smets op jacht naar de Manaslu

Het avontuur is weer gestart voor Wim Smets. Deze maandag landde hij in Nepal voor een expeditie van een goede maand met als hoofddoel de 8163 meter van de Manaslu. Als hij slaagt dan zal de hij het Belgisch record van Ingrid Bayens evenaren.


Zal Wim Smets een vierde 8000'er beklimmen?

Alpinisme Zal Wim Smets een vierde 8000'er beklimmen?

Het is beslist. Komende maand september vliegt Wim Smets naar Nepal om een poging te wagen op de Manaslu (8156m). Indien hij in zijn opzet slaagt zal hij de tweede Belg zijn op de top van deze gigant en evenaart hij het record van Ingrid Bayens.


30 jaar na de eerste Belgische 8000'er

Alpinisme 30 jaar na de eerste Belgische 8000'er

Dertig jaar geleden, op 5 en 6 mei 1982, stond een team van 5 Belgen op de top van de Dhaulagiri (8125 m) in Nepal. Philip Cornelissen, Rudy Van Snick, Marnix Lefever, Jan Vanhees en Lut Vivijs schreven de eerste pagina van het Belgische Himalayisme.


Resultaten Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme

Alpinisme Resultaten Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme

Het Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme viel dit jaar vrij laat in een seizoen dat door het grillige weer in de Alpen werd gedomineerd. Afgelopen zaterdag in Chamonix eindigden Caroline Goffin en Gauthier Masset op de eerste plaats.


Mooi weer na al het ijs in Chanxhe

Alpinisme Mooi weer na al het ijs in Chanxhe

Het ijs is gesmolten. Niets in vergelijking met wat vorig weekend in Chanxhe, regio Luik, te zien was. Zoals wel vaker als de ijzige kou ons land binnen trekt werden de piolets en crampons uit de kast gehaald.


Belgisch Kampioenschap ski-mountaineering op 31 maart

Alpinisme Belgisch Kampioenschap ski-mountaineering op 31 maart

De 11de editie van het Belgisch Kampioenschap ski-mountaineering zal op 31 maart doorgaan in Chamonix. Opmerkelijk genoeg zal dezelfde wedstrijd ook doorgaan als het eerste kampioenschap voor onze Noorderburen.