Mix >
Nieuws 
Stéphane Hanssens neemt het op tegen een lift

Mix Stéphane Hanssens neemt het op tegen een lift

Langs de ene kant hebben we Marc, installateur en reparateur van liften. Aan de andere kant hebben we Stéphane Hanssens, gedreven alpinist. De uitdaging: zo snel mogelijk de dertig verdiepingen van de Astro Tower in Brussel afdalen.


Het Banff Mountain Film Festival is terug vanaf 10 maart 2014

Mix Het Banff Mountain Film Festival is terug vanaf 10 maart 2014

Dit jaar kiest het Banff Mountain Film Festival voor een zwart-witfoto om haar nieuwe campagne voor te stellen. De organisatie heeft het altijd al gehad voor de schoonheid van de natuur en brengt het al 38 edities over. Belgische start in maart 2014.


Pink it up, humanitair en solidair

Mix Pink it up, humanitair en solidair

De vzw Pink It Up heeft zonet het licht gezien. Om haar initiatieven te ondersteunen, verkoopt de vereniging een kalender met daarin actiefoto’s van enkele bekende en minder bekende klimmers uit België. Originaliteit: ze zijn helemaal naakt.


Inspiratie en determinatie door Urko Carmona

Mix Inspiratie en determinatie door Urko Carmona

"Op twee benen is klimmen niet echt moeilijk. Maar met slechts één been, is het al wat avontuurlijker." Deze situatie is dagelijkse kost voor de Spanjaard Urko Carmona. A day in Piscineta is een inspirerende reportage van Klaas Willems. Te bekijken.


Cap48 op de Mont Blanc

Mix Cap48 op de Mont Blanc

Ieder jaar komt de liefdadigheidsinstelling Cap48 met mooie acties op de proppen. In juni bedacht een journalist een grote uitdaging in het voordeel van Cap48: een team van andersvaliden en bekende personen op de top van de Mont Blanc brengen.


Opening van New Rock op 31 augustus

Mix Opening van New Rock op 31 augustus

De uitbreidingswerken in New Rock zijn afgelopen. De Brusselse klimzaal viert haar 25ste verjaardag en verkondigt daarom op 31 augustus luidkeels de opening van een nieuwe zaal. Vergeet niet dat de uitbreiding zo’n 720m op een hoogte van 18,5m bedraagt.


De twee laureaten van de Chloé Graftiaux Passion Together Beurs 2013 zijn bekend

Mix De twee laureaten van de Chloé Graftiaux Passion Together Beurs 2013 zijn bekend

Arriba Bolivia heeft de 1ste prijs ontvangen van de Chloé Graftiaux Passion Together Beurs. Op 26 juni zullen acht jongeren naar Bolivia trekken om er hun passie voor het klimmen te delen met de lokale jeugd. De 2de prijs gaat naar CAP 48 10 Mont Blanc.


Stéphane Hanssens: klimmer, avonturier

Mix Stéphane Hanssens: klimmer, avonturier

Het duurde niet lang of Stéphane Hanssens werd een volwaardig lid van het CAB-Rock Climbing Team, het reisgezelschap dat alle hoeken van de wereld verkent. Deze tochten maken van hem een onbetwiste avonturier in de ogen van het publiek.


10.000 leden

Mix 10.000 leden

Een nieuwe kaap werd gerond voor Belclimb. Als we over het ledenaantal spreken, spreken we niet meer in duizendtallen maar van tienduizendtallen. Verleden zaterdag registreerde de 10.000ste gebruiker zich immers op de site.


Ca va être du sport met Loïc Timmermans

Mix Ca va être du sport met Loïc Timmermans

Zelfs tijdens zijn drukke trainingen voor het komende competitieseizoen vindt Loic Timmermans nog de tijd om de vragen van de pers te beantwoorden. Gisteren was hij te zien in de uitzending 'Ca va être du sport' van Télé Bruxelles.


Vertical Event in Entre Ciel et Terre was succesnummer

Mix Vertical Event in Entre Ciel et Terre was succesnummer

Het was een ware vloedgolf die vorige zaterdag over klimzaal Entre Ciel et Terre spoelde. Na zes jaar wachten, kende het Vertical Event zijn grote terugkeer in Louvain-la-Neuve. De resultaten waren dan ook naar verwachting van de fans: enorm.


Anak Verhoeven beloftevolle jongere 2012 voor de provincie Antwerpen

Mix Anak Verhoeven beloftevolle jongere 2012 voor de provincie Antwerpen

Anak Verhoeven is verleden donderdag beloftevolle jongere voor de provincie Antwerpen geworden. De prijsuitreiking die op televisie werd uitgezonden toonde de grootste talenten van de provincie waaronder ook dus deze jonge klimster.


Maak kans op 10x2 tickets voor het Banff Mountain Film Festival

Mix Maak kans op 10x2 tickets voor het Banff Mountain Film Festival

Het Banff Mountain Film Festival bekoort elk jaar duizenden liefhebbers van avontuur, skiën, klimmen of simpelweg buitensporten. Als u dit niet wil missen speel dan mee met onze wedstrijd, er vallen immers 10 duotickets te winnen.


Lancering van de beurs Chloé Graftiaux Passion Together 2013

Mix Lancering van de beurs Chloé Graftiaux Passion Together 2013

Geïnspireerd door Chloé, hebben haar ouders beslist om een tweede maal de beurs Chloé Graftieaux Passion Together te organiseren. Doel: opnieuw een project te vinden waarbij het accent moet liggen op het klimmen voor jongeren met een beperking.


Siebe Vanhee, de Into Climbing tournee

Mix Siebe Vanhee, de Into Climbing tournee

11 jaar geleden zette Siebe Vanhee zijn eerste stappen in de klimsport. Sindsdien besteed hij zo goed als al zijn tijd aan deze passie. Je kan een massa verhalen ontdekken tijdens zijn eerste voorstellingen: Into Climbing, 6 data van februari tot mei


Nationale opleidingen routebouw in maart en mei

Mix Nationale opleidingen routebouw in maart en mei

Elk jaar geeft Jérôme de Boeck opleidingen routebouw zowel voor zij die hun eerste passen willen zetten als voor de gevorderde wedstrijdroutebouwers die zich willen perfectioneren. Voor de geïnteresseerden start de eerste cursus reeds in maart.


Vertical Event op zaterdag 16 maart 2013

Mix Vertical Event op zaterdag 16 maart 2013

Naast de traditionele wedstrijden zijn er enkele andere evenementen die al onze aandacht verdienen. Eén ervan is het Vertical Event, een groot klimfeest dat telkens een honderdtal gegadigden samenbrengt. Afspraak in Entre Ciel Terre op zaterdag 16 maart.


Steun Arriba Bolivia

Mix Steun Arriba Bolivia

Tien Vlaamse jongvolwassenen willen in het najaar van 2013 een klimschool opstarten in Bolivië. Met deze krijgen de plaatselijke jongeren de mogelijkheid hun vrije tijd op een actieve en duurzame manier in te vullen. Het project heet Arriba Bolivia.


Maak kans op uw klimuitrusting voor 2013!

Mix Maak kans op uw klimuitrusting voor 2013!

De eindejaarsfeesten laten zeker hun sporen na. In eerste positie staan de goede voornemens voor het nieuwe jaar waaronder blijven doen wat men graag doet: klimmen. Speciaal daarvoor geeft Belclimb klimuitrusting weg. Neem deel aan onze wedstrijd.


Gelukkig Nieuwjaar

Mix Gelukkig Nieuwjaar

Wat brengt 2013? In deze moeilijke tijden, hopen we op evenveel fijne verrassingen als vorig jaar. Jong en oud bracht de Belgische driekleur in beeld bij zowel sportklimmen als het alpinisme. Wij kunnen alvast niet wachten om te zien wat 2013 brengt.