Competitie >
Nieuws 
Drytoolwedstrijd in Buggenhout op 19 januari 2014

Competitie Drytoolwedstrijd in Buggenhout op 19 januari 2014

Net zoals in het sportklimmen is er voor drytoolen kracht, behendigheid en concentratie nodig. Het enige verschil: je gebruikt piolets en crampons. Als je erbij wilt zijn, rijd dan 19 januari 2014 richting Buggenhout voor de traditionele drytoolwedstrijd.


Hayen en Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen

Competitie Hayen en Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen

Na twintig jaar van officiële wedstrijden in klimzalen wordt er nu eindelijk een kampioenschap georganiseerd op verplaatsing. Afgelopen zaterdag werden Magali Hayen en Loic Timmermans Belgisch Kampioen Boulder in de Sint-Goorikshallen te Brussel gekroond.


Chloé Caulier aan de leiding tijdens de Christmas Womens Open 2013

Competitie Chloé Caulier aan de leiding tijdens de Christmas Womens Open 2013

Vorige week hebben zo’n 60 klimsters hun weg gevonden naar City Lizard. Dat is een absoluut record voor de Christmas Womens Open, de enige wedstrijd in België die speciaal voor vrouwen georganiseerd wordt. Chloé Caulier behaalt de eerste plaats.


Voorbereidingen op het BK Boulder tijdens 100sations Blocs in Entre Ciel et Terre

Competitie Voorbereidingen op het BK Boulder tijdens 100sations Blocs in Entre Ciel et Terre

De wedstrijd 100sations Blocs van klimzaal Entre Ciel et Terre leek wel een generale repetitie voor het BK. Het evenement trok zo’n honderd klimmers aan waaronder enkele kanshebbers voor de nationale titel. Caulier en Salakenos eindigden eerst.


Mathieu Pauwels leider tijdens de 3 heures chrono van Face Nord 27 november 2013

Competitie Mathieu Pauwels leider tijdens de 3 heures chrono van Face Nord 27 november 2013

Met 67 boulders op de teller heeft Mathieu Pauwels ten volle gebruik gemaakt van de drie uur die hij kreeg tijdens de open 3 heures chrono in klimzaal Face Nord. Afgelopen zaterdag vierde de wedstrijd van Bergense bodem haar tiende verjaardag.


Hungaria gastheer voor de tweede editie van het BK Boulder voor de Jeugd in 2013

Competitie Hungaria gastheer voor de tweede editie van het BK Boulder voor de Jeugd in 2013

Klimclub Hungaria heeft afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor de tweede editie van het Belgisch Kampioenschap Boulder voor de Jeugd in 2013. Resultaten en foto's.


Christmas Womens Open op 14 december in City Lizard

Competitie Christmas Womens Open op 14 december in City Lizard

Ho ho ho. De eindejaarsfeesten komen eraan en dat voelen we. Tijd om de kerstboom boven te halen en de cadeaus in te pakken. Maar de traditie wil dat het nu ook tijd is voor de Christmas Womens Open. Afspraak op 14 december in City Lizard.


Mooi einde van het seizoen voor Anak Verhoeven in Kranj

Competitie Mooi einde van het seizoen voor Anak Verhoeven in Kranj

Voor haar laatste internationale wedstrijd in 2013 heeft Anak Verhoeven haar bekwaamheid nogmaals benadrukt. Afgelopen zondag eindigde ze op de 7de plaats in Kranj. Anak is 17 en weet al een toptienplaats te veroveren in het wereldwijde klimlandschap.


Sandoz en Glairon-Mondet triomferen bij Bleau Open

Competitie Sandoz en Glairon-Mondet triomferen bij Bleau Open

Drie opeenvolgende overwinningen voor de ene, vijf voor de andere. Mélanie Sandoz en Guillaume Glairon-Mondet zijn niet van de troon te stoten. Deze zondag hebben ze opnieuw laten zien wat ze in hun mars hebben tijden de 14de editie van de Bleau Open.


3h Chrono in Face Nord op 23 november

Competitie 3h Chrono in Face Nord op 23 november

Het is gebruikelijk van in november naar Bergen te trekken. De zaal Face Nord organiseert er ook dit jaar de boulderwedstrijd 3h Chrono. Deze tiende editie zal doorgaan op zaterdag 23 november.


Bleau Open volgend weekend

Competitie Bleau Open volgend weekend

Bleau Open 2013 belooft een speciale editie te worden. Volgend jaar zal het namelijk definitief gedaan zijn met de wedstrijd in de Rooigemlaan. Maar net zoals andere jaren zal het Bleau-team weer alles geven om de wedstrijd tiptop in orde te krijgen.


Nieuwe finale voor Anak Verhoeven bij de Wereldbeker in Valence

Competitie Nieuwe finale voor Anak Verhoeven bij de Wereldbeker in Valence

Het begint routine te worden voor Anak Verhoeven. Onze landgenote heeft alweer eens gescoord, ditmaal op de laatste Wereldbeker Lead in Valence. Tijdens deze franse manche wist ze een vijfde plaats in het klassement te behalen.


100Sations blocs op 30 november in Entre Ciel et Terre

Competitie 100Sations blocs op 30 november in Entre Ciel et Terre

Het succes van een evenement wordt afgemeten aan de hand van het aantal edities. Voor het team van klimzaal Entre Ciel et Terre is de tweede editie van 100Sations blocs nog maar het begin van een mooie reeks. Afspraak op zaterdag 30 november.


Resultaten van onze Jeugd op de Europese Beker

Competitie Resultaten van onze Jeugd op de Europese Beker

Voor het Belgian Youth Climbing Team zit de Europese Beker voor de Jeugd er op. Het internationale seizoen dat met de discipline Boulder werd afgesloten in Laval blijkt een ervaring rijker voor onze klimmers. Chloé Caulier behaalde een mooie zesde plaats.


Anak Verhoeven vijfde op de Wereldbeker van Mokpo in Zuid-Korea

Competitie Anak Verhoeven vijfde op de Wereldbeker van Mokpo in Zuid-Korea

Mokpo is een stad met 250 000 inwoners gelegen op het Zuidwestelijke punt van het Koreaanse schiereiland. 58 klimmers, waaronder drie Belgen, trokken er dit weekend naartoe voor de Wereldbeker Lead. Anak Verhoeven (17) eindigde 5de.


Resultaten van de eerste selectiemanche Boulder 2013

Competitie Resultaten van de eerste selectiemanche Boulder 2013

Het BK Boulder 2013 zal onvergetelijk worden. Zo’n twintig klimmers zullen het in december tegen elkaar opnemen in Brussel. Het blijft een vraag wie zich door de kwalificaties worstelt. Een eerste schifting vond alvast vorige zaterdag plaats in Bleau.


Van Puurs naar Perm voor de Wereldbeker Lead

Competitie Van Puurs naar Perm voor de Wereldbeker Lead

Van iemand die zich speciaal naar de Oeral begeeft voor een Wereldbeker manche kunnen we ten minste zeggen dat die gemotiveerd is. Dat geldt voor Mathilde Brumagne, Loïc Timmermans en hun trainer afgelopen weekend in Perm.


Een geslaagde Rocks@Antwerpen 2013

Competitie Een geslaagde Rocks@Antwerpen 2013

De tweede en laatste manche van de Pepsi Max Rocks on Tour ging door in het gezelschap van een stralende zon. Voor het derde jaar op rij vond het evenement plaats op de Groenplaats in Antwerpen. Er kwamen vorige zaterdag meer dan 85 klimmers naartoe.


Inschrijvingen voor de eerste selectiemanche Boulder 2013 zijn gestart

Competitie Inschrijvingen voor de eerste selectiemanche Boulder 2013 zijn gestart

Het nationale wedstrijdseizoen komt weer volop op gang. Dat geldt ook voor de boulderaars. Zaterdag 5 oktober gaat de eerste selectiemanche voor het Belgisch Kampioenschap Boulder door in klimzaal Bleau in Gent. Je kan je nu inschrijven hiervoor.


Anak Verhoeven 6e op de Wereldbeker in Puurs

Competitie Anak Verhoeven 6e op de Wereldbeker in Puurs

De Wereldbeker Lead in Puurs heeft dit jaar een even onverwacht als onverhoopt resultaat opgeleverd. Onze landgenote Anak Verhoeven eindigde op een 6e plaats na een wedstrijd die ze zich nog lang zal heugen.


Rocks@Westende 2013, ambiance onder de zon

Competitie Rocks@Westende 2013, ambiance onder de zon

Het strand van Westende baadde onder de zon afgelopen zaterdag. Als gevolg was er een groot aantal deelnemers voor de Rocks@Westende. Ze waren met meer dan 85. Als de weergoden meewerken dan is de ambiance gegarandeerd.


Noors goud

Competitie Noors goud

Afgelopen weekend werd het leadseizoen voor de jeugd afgesloten in het hoge noorden. Door hun goede resultaten legden Anak Verhoeven en Celine Cuypers eveneens beslag op elk een gedeelde eerste plaats in de eindstand van de European Youth Cup Lead.


Afspraak op 21 september in Puurs voor de Wereldbeker Lead

Competitie Afspraak op 21 september in Puurs voor de Wereldbeker Lead

Het is een gewoonte geworden. Elk seizoen zorgt de Wereldbeker Lead voor het nodige spectakel in Puurs. Dit jaar zal de Belgische manche doorgaan op zaterdag 21 september in thuiszaal Klimax II.


Pepsi Max Rocks on Tour op 7 en 28 september

Competitie Pepsi Max Rocks on Tour op 7 en 28 september

De 3de editie van de Pepsi Max Rocks on Tour zal een dubbele zijn: zaterdag 7 als Rocks@Westende en zaterdag 28 als Rocks@Antwerpen. Bijzonder aan dit gebeuren is dat het aan de klimmers de kans biedt van een keer op een speciale plaats te boulderen.


Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in München

Competitie Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in München

Het olympisch stadion van München is de perfecte locatie voor een sportief evenement. Voor Jan De Smit was dit een debuut in de Wereldbeker. Hij eindigde op een 51ste plaats. Na de momenten van tevredenheid kwamen voor Jan de constataties.


Uiteenlopende emoties op de World Youth Championships Lead in Canada

Competitie Uiteenlopende emoties op de World Youth Championships Lead in Canada

De afgelopen dagen vonden op Vancouver Island in Canada de World Youth Championships Lead plaats. Een zeskoppige Belgische delegatie tekende present en wist de wedstrijd goed aan te vangen. Anak Verhoeven behaalde een zilveren medaille.


Muriel Sarkany, tweede bij BAZ in Scheveningen

Competitie Muriel Sarkany, tweede bij BAZ in Scheveningen

Afgelopen zaterdag trok Muriel Sarkany naar onze noorderburen voor de vijfde editie van het evenement Boulderen Aan Zee in Scheveningen, vlakbij Den Haag. Ondanks de goede form eindigt ze toch op een tweede plek.


Mathilde Brumagne net niet in de finale in Imst

Competitie Mathilde Brumagne net niet in de finale in Imst

De competities volgen elkaar razendsnel op. Vorige zaterdag eindigde Mathilde Brumagne 9de tijdens de tweede manche van de Wereldbeker Lead in Imst. Deze vrijdag starten in Central Staanich (Canada) het WK voor de Jeugd waar 6 Belgen staan ingeschreven.


Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Competitie Resultaten van onze jeugdploegen in L'Argentière en Imst

Na een EK in Chamonix en een WB in Briançon was het de afgelopen week weer de beurt aan de jeugd om hun klimkunsten te vertonen. Zowel in boulder als in lead kon men een uitgebreide Belgische delegatie aan het werk zien.


Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

Competitie Drie Belgen in de halve finales van de eerste wereldbekermanche Lead van het jaar

De eerste van acht manches van de Wereldbeker werd afgelopen weekend beslecht in Briançon. Anak Verhoeven, Mathilde Brumagne en Loic Timmermans konden allen hun prestatie van de voorgaande week bevestigen.


Belgische balans na het Europees Kampioenschap in Chamonix

Competitie Belgische balans na het Europees Kampioenschap in Chamonix

Tien jaar na Muriel Sarkany is het Elodie Orbaen die vol emotie op de bovenste trede van een podium in Chamonix ging staan. Vorige vrijdag won ze het EK Paraclimbing. Ook Mathilde Brumagne liet van zich horen. Ze eindigde zesde bij de vrouwen.


Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

Competitie Drie Belgische finalisten op de Europese Beker voor de Jeugd in Sofia

De verre reis naar Sofia heeft de opkomst voor de tweede manche van de Europese Beker Boulder voor de Jeugd niet bepaald talrijk gemaakt. In Grindelwald begin juni waren ze nog met 236. Drie van de vijf deelnemende Belgen raakten in de finale.


Liam Thijs laat zich zien op de Jeugd Boulder in Sittard

Competitie Liam Thijs laat zich zien op de Jeugd Boulder in Sittard

Vorig weekend was het kiezen voor de Belgische klimmers: naar het verre Edinburgh trekken of naar het dichterbij gelegen Sittard voor de derde manche van de Nederlandse Jeugd Boulder. Elfe Claes en Liam Thijs eindigden 2e en 1ste in hun categorie.


Drie Belgische podiumplaatsen op de Europese Beker voor de Jeugd in Edinburgh

Competitie Drie Belgische podiumplaatsen op de Europese Beker voor de Jeugd in Edinburgh

Dit weekend heeft ons nationaal jeugdteam alles gegeven in Edinburgh. Met zijn eerste plaats bij de junioren begon Loic Timmermans zijn Europese Beker met trompetgeschal. Celine Cuypers en Anak Verhoeven eindigden tweede in hun eigen categorie.


Nicolas Farcy komt tekort in Toronto

Competitie Nicolas Farcy komt tekort in Toronto

Nicolas Farcy is de enige Belg die ervoor koos om naar Noord-Amerika te reizen voor de Wereldbeker Boulder van Toronto. Hij kwam kracht tekort en eindigde voorlaatste op een 36ste plaats.


Resultaten van het Youth Color Climbing Festival van Imst

Competitie Resultaten van het Youth Color Climbing Festival van Imst

Reeds het elfde jaar op rij ontving de Kletterhalle in Imst een hele horde klimmende Europese kinderen voor een Youth Color Climbing Festival. Tijdens het Pinksterweekend trokken vijftien Belgen naar Oostenrijk om zich ten volle te amuseren.


Loic Timmermans, zilver op het Europees Jeugdkampioenschap Boulder

Competitie Loic Timmermans, zilver op het Europees Jeugdkampioenschap Boulder

Op zijn laatste boulderwedstrijd van het seizoen wist Loic Timmermans groots af te ronden. Hij eindigt tweede in de juniorcategorie en dit op het eerste Europees jeugdkampioenschap Boulder georganiseerd in Grindelwald, Zwitserland.


Resultaten van de Belgische delegatie in Innsbruck

Competitie Resultaten van de Belgische delegatie in Innsbruck

Drie weken na de manche in Kitzbühel was het vorig weekend alweer Oostenrijk waar de Wereldbeker Boulder haar anker uitwierp. Voor Loïc was het een tweede kans dit jaar om zijn kracht te testen, enkele dagen voor het Europees Jeugdkampioenschap Boulder.


Chloé Caulier vlakbij een halve finale in Log-Dragomer

Competitie Chloé Caulier vlakbij een halve finale in Log-Dragomer

Chloé Caulier heeft de laatste weken duidelijk vooruitgang geboekt en de Wereldbeker in Log-Dragomer is daar nog eens een bewijs van. Tijdens de kwalificaties van de wedstrijd is de Belgische erin geslaagd zich naar een 23e plek in het klassement te hijse


Een kleurig geklede Bleau Open Teams

Competitie Een kleurig geklede Bleau Open Teams

De Bleau Open Teams is zo goed als zeker één van de meest originele wedstrijden op de kalender. Dit jaar besliste de Gentse zaal het evenement begin mei te plaatsen, twee maand later dan in 2012, maar editie 2013 blijft toch een bon cru.


88 klimmers present op de 100sations Blocs van Entre Ciel et Terre

Competitie 88 klimmers present op de 100sations Blocs van Entre Ciel et Terre

Opdracht volbracht voor Entre Ciel et Terre. Als grote organisator van evenementen in België kunnen we hun nu ook rekenen tot diegenen die erin slagen een afgewerkt boulderevent op poten te zetten. 88 Klimmers namen afgelopen zaterdag deel. Een succes.


Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel

Competitie Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel

Vorige week hebben Chloé Caulier, Magali Hayen en Nicolas Farcy hun beste beentje voorgezet op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel. Het ging vooral om de ervaring, want een plaats in de halve finale bleek hypothetisch.


Bleau Open Teams aanstaande 4 en 5 mei te Gent

Competitie Bleau Open Teams aanstaande 4 en 5 mei te Gent

Komend weekend vindt de Bleau Open Teams plaats in Klimzaal Bleau te Gent. Zij die het niet weten herinneren we er aan dat deze boulderwedstrijd open staat voor ploegen van drie klimmers. Inschrijven mag tot morgen. Wees snel!


Jeugd en vrouwen aan de macht op het Belgisch Kampioenschap

Competitie Jeugd en vrouwen aan de macht op het Belgisch Kampioenschap

Slechts 29 atleten maakten afgelopen zaterdag de verplaatsing naar het Belgisch Kampioenschap. Opmerkelijk feit, het zijn de jonge dames die de seniorwedstrijd domineerden. Anak Verhoeven werd kampioene, gelijk met Loic Timmermans.


100sations Blocs en Into Climbing op 4 mei in Entre Ciel et Terre

Competitie 100sations Blocs en Into Climbing op 4 mei in Entre Ciel et Terre

Entre Terre et Ciel bewijst nog maar eens haar dynamisme. Op zaterdag 4 mei organiseert de klimzaal van Louvain-la-Neuve de open boulderwedstrijd 100sations Blocs gevolgd door de presentatie Into Climbing door Siebe Vanhee.


Belgisch Kampioenschap lead en speed seniors op 27 april in Face Nord

Competitie Belgisch Kampioenschap lead en speed seniors op 27 april in Face Nord

Het BK Lead Senior gaat door op 27 april in klimzaal Face Nord. Men zou kunnen denken dat er bij de uitslag geen verrassingen meer uit de bus zouden kunnen komen maar sinds de laatste weken lijkt het wel dat er kapers op de kust zijn.


3 Belgen op de Wereldbeker Boulder in Millau

Competitie 3 Belgen op de Wereldbeker Boulder in Millau

2013 is een schakeljaar. In september zullen we weten welke nieuwe sport op de Olympische Spelen in 2020 zal mogen aantreden. Ver van deze beslommeringen ging vorig weekend de tweede manche van de Wereldbeker Boulder door, met 3 Belgen op het appél.


Resultaten van de Kids trophy 2013 in Face Nord

Competitie Resultaten van de Kids trophy 2013 in Face Nord

De traditionele Kids Trophy in klimzaal Face Nord wist een 50tal jonge klimmers te lokken. Als eerste stap van de provinciale challenge georganiseerd door de Club Alpin Belge is het hun doel om jonge klimmers te laten kennismaken met de competitie wereld.


Robi Beirnaert, eerste met ex-aequo op Dust Boulder Contest

Competitie Robi Beirnaert, eerste met ex-aequo op Dust Boulder Contest

België is al vaak vertegenwoordigd geweest op de Dust Boulder Contest van klimzaal Monk, Magali Hayen won er zelfs al 4 maal sinds 2009. Verrassing of niet, in de afwezigheid van laatst genoemde slaagde Robi Beirnaert alle boulders te toppen.


Jonge klimmers in de media na het Belgisch Kampioenschap

Competitie Jonge klimmers in de media na het Belgisch Kampioenschap

Het Belgisch Kampioenschap lokt jaarlijks het grootste aantal toeschouwers en zorgt zo ook indirect voor de grootste media-impact. Sinds vorige week zijn er al meerdere artikels verschenen. Koplopers van deze mediagekte: Loïc Timmermans en Harold Peeters.


Emilie Guérit en Thomas Salakenos winnen het Belgisch Universitair Kampioenschap 2013

Competitie Emilie Guérit en Thomas Salakenos winnen het Belgisch Universitair Kampioenschap 2013

Afgelopen woensdag schraapten een handvol studenten hun moed bijeen om naar Montignies sur Sambre af te zakken. De sneeuw die België nog eens bedekte wist hen er niet van kunnen weerhouden om thuis te blijven voor het Belgisch Universitair Kampioenschap.


Resultaten van het Belgisch Jeugdkampioenschap Lead

Competitie Resultaten van het Belgisch Jeugdkampioenschap Lead

Zaterdag ontving klimzaal Altitude CCM de Belgische jeugd die de strijd om de nationale titels Lead aan wilde gaan. Na de beker hadden de favorieten zich in alle categorieën kenbaar gemaakt en het zou moeilijk worden voor de underdogs. Verslag.


Hard Moves, stevig en memorabel

Competitie Hard Moves, stevig en memorabel

Een goede week geleden trok een stevig team City Lizard-klimmers naar Wuppertal om er deel te nemen aan de finale van Hard Moves. Ze eindigden zeer verdienstelijk 15e in dit groots evenement.


Resultaten Belgisch Kampioenschap Jeugd Boulder 2013

Competitie Resultaten Belgisch Kampioenschap Jeugd Boulder 2013

Het eerst Belgische Kampioenschap voor de Jeugd van 2013 vond plaats afgelopen zaterdag in klimzaal L'Escale te Aarlen. Het betrof boulder en was ook een test van een nieuw format. Op het einde van de dag kwamen oververdiende winnaars uit de bus.


Liesbeth Wulteputte en David Leduc, winnaars van de Vlaamse Studentenboulderdag

Competitie Liesbeth Wulteputte en David Leduc, winnaars van de Vlaamse Studentenboulderdag

Vorige vrijdag zijn een vijftigtal studenten naar klimzaal Bleau getrokken om deel te nemen aan de Vlaamse Studentenboulderdag. Liesbeth Wulteputte van Universiteit Gent en David Leduc voor voor de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven behalen de overwinning.


Belgische Jeugdkampioenschappen Boulder en Lead op 2 en 9 maart

Competitie Belgische Jeugdkampioenschappen Boulder en Lead op 2 en 9 maart

Het nationaal jeugdseizoen nadert zijn ontknoping. Of ze nu adepten zijn van het boulderen of van het leadklimmen, allen zullen ze de komende weken hun laatste wedstrijden van het officiële seizoen 2012-2013 klimmen.


Open Jeunes Stone Age als steeds van hoog niveau

Competitie Open Jeunes Stone Age als steeds van hoog niveau

Afgelopen zondag was het weer de beurt aan het jeugdig klimtalent van België om zijn kunsten te vertonen. Ditmaal vormde klimzaal Stone Age in Woluwe het strijdperk waar exact 90 klimverslaafde jongeren zich met elkaar kwamen meten.


Een drukke eerste Crux boulderwedstrijd

Competitie Een drukke eerste Crux boulderwedstrijd

Afgelopen zaterdag organiseerde de nieuwe boulderzaal Crux zijn eerste wedstrijd. Net geen 100 deelnemers daagden op. Het eindklassement is nationaal getint met Magali Hayen bij de vrouwen en Nicolas Farcy bij de heren als overwinnaars.


Vlaamse Studentenboulderdag op vrijdag 1 maart in Bleau

Competitie Vlaamse Studentenboulderdag op vrijdag 1 maart in Bleau

Op vrijdag 1 maart strijden de Vlaamse studenten in Klimzaal Bleau voor de titel van Vlaams Studentenkampioen Boulder 2013. Die dag is er echter niet alleen een wedstrijd: mensen die nog nooit klommen kunnen een initiatie volgen.


Resultaten van tweede en laatste manche van de Youth Boulder Cup in Bleau

Competitie Resultaten van tweede en laatste manche van de Youth Boulder Cup in Bleau

Afgelopen zaterdag ging in klimzaal Bleau te Gent de tweede en laatste manche van de Youth Boulder Cup door. Ondanks de vakantieperiode werd het nog een wedstrijd van hoog niveau met 78 deelnemers op de teller.


Wedstrijd in Crux Bouldergym op 23 februari

Competitie Wedstrijd in Crux Bouldergym op 23 februari

Nog maar net geopend organiseert klimzaal Crux al zijn eerste wedstrijd. De Open die eerder vriendschappelijk getint is vind plaats op zaterdag 23 februari. 50 nieuwe boulders voor de eerste 150 kandidaten. Schrijf snel in!


Cursus Nationaal scheidsrechter Boulder op 2 maart

Competitie Cursus Nationaal scheidsrechter Boulder op 2 maart

De Belgian Commission for Competition Climbing is op zoek naar gemotiveerde scheidsrechters om het team te versterken voor boulderwedstrijden! Daarvoor organiseert ze een cursus Nationaal scheidsrechter boulder op zaterdag 2 maart in L'Escale.


Zo goed als gespeeld spel na de tweede manche van de Belgian Youth Cup

Competitie Zo goed als gespeeld spel na de tweede manche van de Belgian Youth Cup

De podiums van de tweede manche van de Belgian Youth Cup lijken ook dit jaar weer fel op deze van de voorgaande wedstrijd. Acht van de tien voorgaande winnaars slaagden er in hun prestatie te bevestigen tijdens de Open L'Escale.


Hard Moves in City Lizard vanaf 27 januari

Competitie Hard Moves in City Lizard vanaf 27 januari

Hard Moves heeft een mooi doel, met name het verzamelen van honderden klimmers met slechts één doel, stevig boulderen. Het gaat om het grootste Europese circuit met niet minder dan 29 deelnemende zalen waaronder City Lizard.


YBC2 in Bleau op 16 februari

Competitie YBC2 in Bleau op 16 februari

Op zaterdag 16 februari gaat in Klimzaal Bleau te Gent de tweede Youth Boulder Cup door. Deze wedstrijd geldt tevens als laatste selectiemogelijkheid voor het Belgisch Kampioenschap Boulder voor de Jeugd dat op 2 maart op de kalender staat.


Perfecte condities voor drytool in Buggenhout

Competitie Perfecte condities voor drytool in Buggenhout

De sneeuw dwarrelde vrolijk naar beneden voorbije zondag bij een temperatuur die niet boven -4C kwam. Een beter scenario had men niet durven dromen voor de jaarlijkse drytoolwedstrijd van de Berpallieters.


Het OVJK introduceert paraclimbing in België

Competitie Het OVJK introduceert paraclimbing in België

De editie 2013 van het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap bracht niet alleen een lange lijst laureaten voort maar was ook de editie waar voor het eerst een wedstrijd paraclimbing voor de jeugd georganiseerd werd. Het gebeurde vorige zaterdag in Klimax.


Karnaval Boulder Fest op 8 februari in klimzaal Blok

Competitie Karnaval Boulder Fest op 8 februari in klimzaal Blok

Fans van carnaval kunnen hun gekste kostuum weer bovenhalen. Op vrijdag 8 februari gaat de vijfde editie van het Karnaval Boulder Fest van start in klimzaal Blok. De gekostumeerde wedstrijdavond belooft kleurrijk te worden. Thema: fluo 80's!


Cursus Nationaal scheidsrechter lead op zaterdag 12 januari

Competitie Cursus Nationaal scheidsrechter lead op zaterdag 12 januari

De Belgian Commission for Competition Climbing is op zoek naar gemotiveerde scheidsrechters om het team te versterken! Daarvoor organiseert ze een cursus Nationaal scheidsrechter lead op zaterdag 12 januari 2013 in klimzaal Klimax.


Tweede manche van de Belgian Youth Cup op 2 februari in L'Escale

Competitie Tweede manche van de Belgian Youth Cup op 2 februari in L'Escale

Op zaterdag 2 februari verwacht klimzaal L'Escale zo'n honderdtal Belgische en buitenlandse klimmers voor de tweede manche van de Belgian Youth Cup. L'Open Jeunes L'Escale wordt officieel gezien als selectiewedstrijd voor het nationale jongerenteam.