Alpinisme >
Nieuws 
Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

Alpinisme Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

He did it. Acht dagen na het beklimmen van de Gasherbrum II, heeft Stef Maginelle nu ook de top van de Gasherbrum I bereikt. Hij heeft deze op tien na hoogste berg ter wereld (8068 meter) bedwongen zonder extra zuurstof.


Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Alpinisme Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Zondag ochtend hebben Stef Maginelle en Guido Riemenschneider de Belgische driekleur doen wapperen op de top van de Gasherbrum II. De Himalayaberg is met zijn 8035 meter de op twaalf na hoogste berg ter wereld.


Divine Providence

Alpinisme Divine Providence

Dinsdagochtend bereikten Tim de Dobbeleer en Siebe Vanhee de top van de Mont Blanc voor de eerste keer in hun leven en dit vrij en à vue via Divine Providence, ABO, 7c.


Wim Smets op de top van de Lhotse

Alpinisme Wim Smets op de top van de Lhotse

Wim Smets heeft vanochtend omstreeks vijf uur de top van de Lhotse (8516 meters) bereikt. Met deze prestatie schrijft hij geschiedenis. Hij is namelijk de eerste Belg die vijf achtduizenders weet te toppen.


Mooi debuut in Pierra Menta voor Anouk Doore

Alpinisme Mooi debuut in Pierra Menta voor Anouk Doore

Ski alpinisme is een relatief jonge sport in volle ontwikkeling. Vorig weekend nam Anouk Doore deel aan de gerenommeerde 4daagse wedstrijd Pierra Menta. Ze vormde samen met de Oostenrijkse Martina Senn een team dat op de 11de plaats eindigde.


Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 24 februari

Alpinisme Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme op 24 februari

De 12e editie van het Belgisch Kampioenschap ski-alpinisme gaat door in het kader van de Hochgrat Rallye te Oberstaufen. Op het spel staan niet enkel de Belgische titels maar ook de Nederlandse en de Duitse.


Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer op de Fitz Roy langs de Franco-Argentine

Alpinisme Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer op de Fitz Roy langs de Franco-Argentine

Omgaan met de weersverwachtingen is in Patagonië niet evident. Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer deden dit met verve. Je kon hen terugvinden op de top van de Fitz Roy enkele dagen na hun beklimming van de Cerro Torre.


Ragni route op Cerro Torre revisited

Alpinisme Ragni route op Cerro Torre revisited

Enkele weken na Sean Villanueva en Stéphane Hanssens hebben de Mount Coachers Tim de Dobbeleer en Sam van Brempt hun kans gewaagd op de Ragni Route op de Cerro Torre. Na een lange maar fantastische klim hebben zij de top bereikt.