Nieuws 
Maximilien Drion in het goud op de Pierra Menta

Alpinisme Maximilien Drion in het goud op de Pierra Menta

We hebben de 24 Uren van Le mans voor de wagens, de Iron Man van Hawaii voor de triatleten en de Pierra Menta voor de tourskiërs. Vorig weekend mocht de Belg Maximilien Drion de hoogste trede van het podium bestijgen bij de beloften.


Chinajam on tour

Mix Chinajam on tour

De leden van het CAB-Rock Climbing Team laten in april opnieuw van zich horen. Ditmaal is het de beurt aan Chinajam, een presentatie over de expeditie die ze vorig jaar in China ondernamen. Hier vind je alvast de data voor de voorstellingen in België.


Chloé Caulier vierde op het Climbing Works International Festival

Competitie Chloé Caulier vierde op het Climbing Works International Festival

De keuzes van Chloé Caulier lijken hun vruchten af te werpen. Ze besliste om zich in 2014 volledig toe te spitsen op het boulderen, en dat heeft zo zijn resultaten opgeleverd. Afgelopen zaterdag eindigde ze 4e op het Climbing Works International Festival.


BK Lead voor de jeugd, tussen prestaties en deining

Competitie BK Lead voor de jeugd, tussen prestaties en deining

Het BK Lead voor de jeugd sloot het wedstrijdseizoen van de jeugd af. Naast de ongelofelijke superioriteit van klimclub Klimax was er ook ander nieuws te rapen. Tijdens de wedstrijd stak er namelijk ook een oud probleem met de reglementen de kop op.


L’Apparemment Bas, 8B voor Jan De Smit

Rotsklimmen L’Apparemment Bas, 8B voor Jan De Smit

Fontainebleau is een ware inspiratiebron voor Jan De Smit. Vorige week topte hij er l'Apparemment Bas, zijn eerste 8B boulder in Bleau. De blok is de lage variant van L’Apparemment en bestaat uit een opeenvolging van subtiele voetplaatsingen.


Eerste 8c voor Lowie Lamberechts in Siurana

Rotsklimmen Eerste 8c voor Lowie Lamberechts in Siurana

Zoals vele klimgenoten is ook Lowie Lamberechts op een leerrijke klimreis vertrokken eind februari. Hij reist in een omgebouwde camionnette die hij tot Mr. Jacques gedoopt heeft. Aangekomen in Siurana klom hij Dos por Trenta, zijn eerste 8c.


Het Wolfgang Climbing Team zet zijn schouders onder onze planeet

Mix Het Wolfgang Climbing Team zet zijn schouders onder onze planeet

Als je niet klimt dan zou je bij deze titel zo een comic verwachten. De vzw Wolfgang Climbing Team die tot doel heeft het klimmen te promoten en professionele klimmers te ondersteunen steunt sinds 1 januari 1% for the Planet.


14 x 2 toegangstickets voor het Banff Mountain Film Festival

Mix 14 x 2 toegangstickets voor het Banff Mountain Film Festival

De tournee van het Banff Mountain Film Festival gaat volgende week van start on Hasselt om eind mei af te ronden in Brussel. Belclimb is partner en kan 14x2 toegangstickets voor een voorstelling naar keuze weggeven.


Micha Vanhoudt blikt terug op zijn 2013

Rotsklimmen Micha Vanhoudt blikt terug op zijn 2013

Wat heeft Micha Vanhoudt van al zijn reizen onthouden en geleerd? In 2013 pakte hij zijn valiezen voor een reis van tien maanden naar Spanje. Nu neemt hij wat afstand van het harde klimmen en vertelt hij ons over zijn rondreis.