Competitie >
Nieuws 
Caulier en Hanssens Belgische kampioenen boulderen 2014

Competitie Caulier en Hanssens Belgische kampioenen boulderen 2014

Caulier lost de verwachtingen in, Hanssens verrast. Beiden klommen zichzelf afgelopen zaterdag in de schijnwerpers en sleepten voor het eerst in hun carrière de titel Belgisch kampioen Boulderen in de wacht.


Vrouwen aan de top op 13 december in City Lizard

Competitie Vrouwen aan de top op 13 december in City Lizard

Roepen, zweten ook vrouwen kunnen er wat van. Hoezo? Kom op zaterdag 13 december zelf een kijkje nemen in City Lizard. Daar vindt die dag de Christmas Womens Open plaats, een competitie voor vrouwen.


Anak Verhoeven: 7e in Kranj, 4e op het WK 2014

Competitie Anak Verhoeven: 7e in Kranj, 4e op het WK 2014

Anak Verhoeven sloot haar eerste internationale seizoen als senior vorig weekend af met een 7e plaats in Kranj. Haar gecumuleerde resultaat levert Anak na die laatste manche een 4e plaats in het algemene klassement op.


Caulier en Vanhoudt winnen op de Biover Sport Open

Competitie Caulier en Vanhoudt winnen op de Biover Sport Open

Vorig weekend was het tijd voor de eerste editie van de Bleau Open buiten zijn voormalige thuisbasis in de Rooigemlaan. De wedstrijd, die voortaan door het leven gaat als Biover Sport Open, was vooral een eerbetoon aan Chloé Caulier en Micha Vanhoudt...


100sations bloc op 22 november in Entre Ciel et Terre

Competitie 100sations bloc op 22 november in Entre Ciel et Terre

In twee edities is de Open Boulder 100sensations bloc van klimzaal Entre Ciel et Terre uitgegroeid tot een bijzonder populair evenement bij de liefhebbers van het genre. Op zaterdag 22 november wordt u verwacht in Louvain-la-Neuve.


Caulier en Thijs triomferen op de eerste manche van de Belgian Boulder Cup 2014

Competitie Caulier en Thijs triomferen op de eerste manche van de Belgian Boulder Cup 2014

Afgelopen zaterdag 20 september vond in Crux Bouldergym de eerste wedstrijd plaats van de Belgian Boulder Cup 2014. De eerste selectiemanche voor het BK 2014. Chloé Caulier en Liam Thijs behaalden daarbij de eerste plaats.


Loïc Timmermans pakt zilver op het WK voor jeugd in Nouméa

Competitie Loïc Timmermans pakt zilver op het WK voor jeugd in Nouméa

Loic Timmermans sluit zijn carrière bij de beloften in schoonheid af. Op het WK, dat dit jaar in Nouméa plaatsvond, eindigt de Belg met zilver bij de junioren. De Belgische verrassing op deze wedstrijd komt uit de categorie meisjes B: Héloïse Doumont.


Teleurstellend WK voor Anak Verhoeven

Competitie Teleurstellend WK voor Anak Verhoeven

Een finaleplaats is voor sommigen al meer dan voldoende. Vorige week moest Anak Verhoeven zich helaas tevreden stellen met een bescheiden 6e plaats op het WK Lead in het Spaanse Gijón. Een grote teleurstelling voor de Belgische klimster.


Tweede brons voor Chloé Caulier in Langenfeld

Competitie Tweede brons voor Chloé Caulier in Langenfeld

Het podium halen went snel. Na de wedstrijd in L'Argentière behaalt Chloé Caulier op de wedstrijd in het Oostenrijkse Langenfeld haar tweede bronzen medaille van het seizoen tijdens de Europese Beker Boulderen voor Jeugd.


Chloé Caulier behaalt brons op de Europese Beker in l’Argentière

Competitie Chloé Caulier behaalt brons op de Europese Beker in l’Argentière

Vorig jaar greep ze maar al te vaak net naast het podium, maar hier is dan de ommekeer. Chloé Caulier was van de partij op haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Ze eindigt 3de op de Europese Beker Boulder voor Beloften in l’Argentière.


Anak Verhoeven opnieuw in het brons in Briançon

Competitie Anak Verhoeven opnieuw in het brons in Briançon

Het lijkt misschien gewaagd om nu al het palmares van Anak Verhoeven te vergelijken met dat van Muriel Sarkany. Beide atleten vergelijken blijft mogelijk. Vorig weekend behaalde Anak een bronzen medaille zoals Muriel in Dresde in 2006.


Start inschrijvingen Pepsi Max Rocks on Tour

Competitie Start inschrijvingen Pepsi Max Rocks on Tour

Dit jaar vindt de 4de editie van Rocks On Tour plaats. Het befaamde wedstrijdcircuit bestaat uit 2 manches: in Westende op 23 en 24 augustus en in Antwerpen op 27 en 28 september. De inschrijvingen voor beide manches zijn gestart.


Anak Verhoeven behaalt brons op de Wereldbeker Lead in Haiyang

Competitie Anak Verhoeven behaalt brons op de Wereldbeker Lead in Haiyang

Opnieuw komt Anak Verhoeven sterk naar voren op een klimwedstrijd. Twee weken geleden zondag stond de Belgische Kampioene op de derde trede van het podium tijdens de Wereldbeker Lead in Haiyang.


Anak Verhoeven behaalt eerste titel op het Europees Kampioenschap voor de Beloften

Competitie Anak Verhoeven behaalt eerste titel op het Europees Kampioenschap voor de Beloften

Hoewel Anak Verhoeven al indruk maakte op de Europese Beker voor Beloften, heeft ze nooit de titel van Europees Kampioene behaald. Dat kunnen we nu niet meer zeggen. Vorige zondag was ze winnares in de categorie junior op het EK in Edinburgh.


Anak Verhoeven begint triomfantelijk aan het internationale seizoen in Imst

Competitie Anak Verhoeven begint triomfantelijk aan het internationale seizoen in Imst

De timing kan niet slechter. Midden in de examens gaan de eerste internationale wedstrijden voor de jeugd van start. Afgelopen weekend vinden we aan de kop van de Belgische delegatie Anak Verhoeven. Haar bezoek aan Oostenrijk is triomfantelijk.


Vlaag van verandering op het Belgisch Kampioenschap in Entre Ciel et Terre

Competitie Vlaag van verandering op het Belgisch Kampioenschap in Entre Ciel et Terre

Het was een werkelijke vlaag van verandering vorige zaterdag tijdens het Belgisch Kampioenschap Lead in Entre Ciel et Terre. Bij de mannen was het Sébastien Berthe die als sterkste naar voren kwam. Anak Verhoeven won bij de dames.


Belgisch Kampioenschap Lead & Speed met livestream

Competitie Belgisch Kampioenschap Lead & Speed met livestream

Er worden vele toeschouwers verwacht op het BK Lead & Speed Senior komende zaterdag 26 april in Entre Ciel et Terre, Louvain-la-Neuve. Moest je er niet geraken dan kan je alles ook volgen via de livestream. Een première in België!


Lead en Speed 2014 op 26 april in Entre Ciel et Terre

Competitie Lead en Speed 2014 op 26 april in Entre Ciel et Terre

De wedstrijden in klimzaal Entre Ciel et Terre komen eraan. Officieel of vriendschappelijk, ze zorgen altijd voor flink wat inzet en spektakel. Op zaterdag 26 april kan je er terecht voor het Belgisch Kampioenschap voor de senioren, in Lead en Speed.


Chloé Caulier vierde op het Climbing Works International Festival

Competitie Chloé Caulier vierde op het Climbing Works International Festival

De keuzes van Chloé Caulier lijken hun vruchten af te werpen. Ze besliste om zich in 2014 volledig toe te spitsen op het boulderen, en dat heeft zo zijn resultaten opgeleverd. Afgelopen zaterdag eindigde ze 4e op het Climbing Works International Festival.


BK Lead voor de jeugd, tussen prestaties en deining

Competitie BK Lead voor de jeugd, tussen prestaties en deining

Het BK Lead voor de jeugd sloot het wedstrijdseizoen van de jeugd af. Naast de ongelofelijke superioriteit van klimclub Klimax was er ook ander nieuws te rapen. Tijdens de wedstrijd stak er namelijk ook een oud probleem met de reglementen de kop op.


Blueberry Hill organiseert succesvol haar eerste wedstrijd

Competitie Blueberry Hill organiseert succesvol haar eerste wedstrijd

Een officiële klimwedstrijd organiseren gaat niet vanzelf. In België kunnen we het aantal clubs die de uitdaging aandurven op één hand tellen. Afgelopen zaterdag stelde Blueberry Hill zich kandidaat als gastheer voor de derde manche van de BYC.


Bleau Open Teams op 22 en 23 maart 2014

Competitie Bleau Open Teams op 22 en 23 maart 2014

Het weekend van 22 en 23 maart wordt klimzaal Bleau weer helemaal omgetoverd tot een waar strijdperk. Op het programma? Bleau Open Teams, de wedstrijd waar enkel het fysiek en mentaal sterkste team overleeft.


Tweede knaller voor de Crux Boulder Competition

Competitie Tweede knaller voor de Crux Boulder Competition

Klimzaal Crux doet het alsmaar beter. Afgelopen zaterdag was de blokzaal het trekoord voor zo’n 130 klimmers. De tweede editie van de Crux Boulder Competition werd er namelijk georganiseerd. Ook ditmaal waren de sfeer en de prestaties dik in orde.


Magali Hayen eerste in kwantiteit en tweede in kwaliteit op de Dust Boulder Contest

Competitie Magali Hayen eerste in kwantiteit en tweede in kwaliteit op de Dust Boulder Contest

Op de Dust Boulder Contest moeten de deelnemers een keuze maken tussen kwantiteit of kwaliteit. In andere woorden om veel boulders te toppen of enkel de moeilijkste boulders te klimmen. Magali Hayen eindigde afgelopen zaterdag respectievelijk 1ste en 2de.


Blok Open, een succes na het ontbreken

Competitie Blok Open, een succes na het ontbreken

De klimmers die dit weekend naar Hoboken afzakten waren met velen, 141 om precies te zijn. Ze kwamen er voor de Blok Open, een gemoedelijke wedstrijd, die toch een mooie strijd opleverde. Hayen en De Boeck pakken de overwinning.


Vlaamse Studentenboulderdag in Bleau op 14 februari 2014

Competitie Vlaamse Studentenboulderdag in Bleau op 14 februari 2014

Op vrijdag 14 februari strijden de Vlaamse studenten in Bleau voor de titel van Vlaamse Studentenboulderkampioen 2014. De wedstrijd is meer dan een gratis competitie: mensen die nog nooit klommen kunnen een initiatie volgen bij een gediplomeerde trainer.


OVJK 2014: een organisatorische uitdaging

Competitie OVJK 2014: een organisatorische uitdaging

Het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap is een voorbeeldwedstrijd wat betreft het opvangen van een grote toevloed jonge klimmers. Vorige zaterdag gingen er iets meer dan 160 klimmers in op de lokroep van Klimax.


Dubbele Blok Open op 25 en 26 januari in Hoboken

Competitie Dubbele Blok Open op 25 en 26 januari in Hoboken

Soft of hard. Dit jaar zal Blok Open voor ieder wat wils bieden. Op zaterdag 25 januari proef de 50 wedstrijdboulders die starten vanaf niveau 5A. De dag nadien zal het maxniveau 8A bedragen. Het belooft. Maak uw keuze!


Tweede editie van Crux Boulder Competition op 8 februari

Competitie Tweede editie van Crux Boulder Competition op 8 februari

Het is ongeveer een jaar geleden dat een aantal gemotiveerde klimmers naar klimzaal Crux trok voor de eerste editie van de Crux Boulder Competition. En het was een succes. Op 8 februari zal een tweede editie doorgaan in de Limburgse knalzaal.