Rotsklimmen >
Nieuws 
Klimverbod op Rocher de Goyet

Rotsklimmen Klimverbod op Rocher de Goyet

Tijdens de klim van een touwgroep op 25 september belandde een rotsblok van zo'n dertig kilogram naast een groepje bezoekers. Naar aanleiding van dit incident heeft de burgemeester van Gesves een klimverbod uitgevaardigd voor Rocher de Goyet.


Micha Vanhoudt in de Frankenjura

Rotsklimmen Micha Vanhoudt in de Frankenjura

Micha Vanhoudt staat bekend om zijn beklimmingen bij onze Duitssprekende vrienden. De topprestaties die hij tot een goed einde bracht toen hij in Oostenrijk woonde, spreken voor zich. Begin september brengt de Belg enkele weken in de Frankenjura door.


Anak Verhoeven topt haar eerste 8c+ met Ultimate Sacrifice

Rotsklimmen Anak Verhoeven topt haar eerste 8c+ met Ultimate Sacrifice

Na haar vierde plaats op de wereldbeker in Imst trok Anak Verhoeven naar de Gorges du Loup in Frankrijk. De locatie is perfect voor competitieklimmers als Anak. Tijdens haar verblijf topte ze drie 8c's en haar eerste 8c+: Ultimate Sacrifice!


Stéphane Hanssens bouldert 8B+ voor hij naar Namibië vertrekt

Rotsklimmen Stéphane Hanssens bouldert 8B+ voor hij naar Namibië vertrekt

Stéphane Hanssens bereidt zich rustig voor op zijn volgende reis. Die gaat eind juli naar Namibië. Om zijn klimvaardigheden nog extra te verfijnen, traint hij momenteel in Hoya Moros in Spanje, waar hij Indarstu topte. Zijn tweede 8B+ boulder.


Het CAB-RCT op Groenlandse wateren

Rotsklimmen Het CAB-RCT op Groenlandse wateren

Vier jaar na hun eerste wateravontuur beslissen de leden van het CAB-RCT van opnieuw de big walls van Groenland aan te pakken. Te starten bij de Dodo’s Delight. De zeilboot zal twee à drie maanden lang de wateren van Baffin-eiland afschuimen.


De Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour terug geopend

Rotsklimmen De Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour terug geopend

Het Belgian Rebolting Team heeft een heus titanenwerk neergepoot om de Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour terug open te krijgen. Sinds 2010 was het verboden om er te klimmen, maar nu is dat dus verleden tijd. Een nieuwe topo is ook beschikbaar.


Herbeleef het gevoel van een 9a-beklimming met Muriel Sarkany

Rotsklimmen Herbeleef het gevoel van een 9a-beklimming met Muriel Sarkany

We weten allemaal hoe moeilijk het is om op een hoger niveau te geraken bij het klimmen. Na uren, dagen en zelfs maanden van investering komt eindelijk de verlossing. In november '13 kon Muriel Sarkany Punt-X te toppen. Bekijk de video van deze prestatie.


Anak Verhoeven en Celine Cuypers in rotsmodus in Santa Linya

Rotsklimmen Anak Verhoeven en Celine Cuypers in rotsmodus in Santa Linya

Anak Verhoeven (17) en Celine Cuypers (15) vormen een krachtig duo op de rots. Vorige week knalden de twee trawanten een hoop achtstegraadsroutes bij elkaar in Santa Linya, Spanje.


Harold Peeters rondt de kaap van 8A boulder de dag van zijn 14 jaar

Rotsklimmen Harold Peeters rondt de kaap van 8A boulder de dag van zijn 14 jaar

Het zat er al even aan te komen. Harold Peeters toont opnieuw zijn talent. Afgelopen 16 april kon hij twee zaken vieren: zijn 14e verjaardag en zijn eerste 8A boulder, Doctor Jump in Chironico, Zwitserland.


Sébastien Berthe klimt Le Clou, 8c, Freyr

Rotsklimmen Sébastien Berthe klimt Le Clou, 8c, Freyr

Slechts zelden kunnen we echte topprestaties in Freyr noteren en wel omdat ze dermate veeleisend zijn. Afgelopen vrijdag slaagde Sébastien Berthe er in Le Clou, 8c te toppen.


L’Apparemment Bas, 8B voor Jan De Smit

Rotsklimmen L’Apparemment Bas, 8B voor Jan De Smit

Fontainebleau is een ware inspiratiebron voor Jan De Smit. Vorige week topte hij er l'Apparemment Bas, zijn eerste 8B boulder in Bleau. De blok is de lage variant van L’Apparemment en bestaat uit een opeenvolging van subtiele voetplaatsingen.


Eerste 8c voor Lowie Lamberechts in Siurana

Rotsklimmen Eerste 8c voor Lowie Lamberechts in Siurana

Zoals vele klimgenoten is ook Lowie Lamberechts op een leerrijke klimreis vertrokken eind februari. Hij reist in een omgebouwde camionnette die hij tot Mr. Jacques gedoopt heeft. Aangekomen in Siurana klom hij Dos por Trenta, zijn eerste 8c.


Micha Vanhoudt blikt terug op zijn 2013

Rotsklimmen Micha Vanhoudt blikt terug op zijn 2013

Wat heeft Micha Vanhoudt van al zijn reizen onthouden en geleerd? In 2013 pakte hij zijn valiezen voor een reis van tien maanden naar Spanje. Nu neemt hij wat afstand van het harde klimmen en vertelt hij ons over zijn rondreis.


Spaanse topdagen voor Jérôme De Boeck in Margalef

Rotsklimmen Spaanse topdagen voor Jérôme De Boeck in Margalef

Vruchtbaar kunnen we het bezoek van Jérôme De Boeck aan Spanje wel noemen. Vorige week liet hij in Margalef zien dat hij scherper staat dan ooit. Hij klom er meerdere achtstegraadsroutes, waarvan één 8c/+ en drie 8b’s à vue.


Half day, dubbele prestatie voor Chloé Caulier

Rotsklimmen Half day, dubbele prestatie voor Chloé Caulier

Iedereen wil na een lange periode van training in de zaal nog eens een luchtje scheppen. Zo ook de klimjeugd. Vorige week zaterdag trok Chloé Caulier alvast richting Fontainebleau om er zowaar twee 7C’s te toppen op enkele uren tijd.


The whistler, the wizard and the racoon, een heldenverhaal op de Cerro Catedral

Rotsklimmen The whistler, the wizard and the racoon, een heldenverhaal op de Cerro Catedral

Eind 2012 leken Sean Villanueva, Stéphane Hanssens en Merlin Didier gedurende drie maanden spoorloos verdwenen. Voor hen stond wat big walls op het programma in Patagonië. De beelden van hun avonturen zijn nu beschikbaar.