Nieuws 
Op expeditie in Patagonië vertrek je niet zomaar

Rotsklimmen Op expeditie in Patagonië vertrek je niet zomaar

Je kan al eens een Belg tegenkomen in Patagonië. Meestal op één van de wandelpaden die de adembenemende landschappen doorkruisen, maar soms ook op duizelingwekkende hoogte op een big wall. Expeditieverslag.


Anak Verhoeven bevestigt met een 3de plaats in Puurs haar leidersrol binnen de Belgische klimwereld

Competitie Anak Verhoeven bevestigt met een 3de plaats in Puurs haar leidersrol binnen de Belgische klimwereld

We wisten al dat Anak Verhoeven regelmatig was, en dat bewees ze nogmaals dit weekend door als derde te eindigen op de World Cup Lead in Puurs. Tijdens deze etappe toonde ze daarnaast ook haar nieuwe talent als vaandeldrager van de Belgische klimwereld.


Big Wall party voor Sean Villanueva en Siebe Vanhee in Madagaskar

Rotsklimmen Big Wall party voor Sean Villanueva en Siebe Vanhee in Madagaskar

Sean Villanueva en Siebe Vanhee zijn twee onverbeterlijke globetrotters. In augustus sloegen ze voor de eerste keer de handen in elkaar voor een gemeenschappelijk project: de eerste beklimming van Fire in the Belly, 700 meter, 8a+ max in Madagaskar.


België behaalt goud, zilver en brons op het Wereldkampioenschap voor de jeugd in Arco

Competitie België behaalt goud, zilver en brons op het Wereldkampioenschap voor de jeugd in Arco

Deze week kon België de beste resultaten ooit registeren op een Wereldkampioenschap voor de jeugd. In Arco haalden zes Belgen de eindmeet en drie van hen mochten zelfs een medaille in ontvangst nemen: Anak Verhoeven, Harold Peeters en Lukas Franckaert


BeBloc opent de deuren in Jambes

Indoorklimmen BeBloc opent de deuren in Jambes

Dit weekend opende BeBloc de deuren in Jambes. Het project loont de moeite om even bij stil te staan en meer in het bijzonder omdat - met een klimoppervlakte van 800 m2 - de grootste blokzaal in België opengaat.


Biover Sport Bouldering Sensations op 2 en 3 oktober in Gent

Competitie Biover Sport Bouldering Sensations op 2 en 3 oktober in Gent

Het einde van de zomervakantie staat voor sommigen synoniem met het nieuwe competitieseizoen. De eerste wedstrijd en niet de minste - de Biover Sport Bouldering Sensations - vindt plaats in Gent, op 2 en 3 oktober aanstaande.


Alpiene-stijl in Freyr, het bestaat echt!

Rotsklimmen Alpiene-stijl in Freyr, het bestaat echt!

100km nachtfietsen, gevolgd door 17 uren klimmen. Twee jaar na Sébastien Berthe en Merlin Didier vertrokken David Leduc en Félix Debrabandere voor een mooi tochtje in Freyr. In totaal een gezellige uithoudingsinspanning van meer dan 30 uur!


Anak Verhoeven tevreden met een 3e plaats in Briançon

Competitie Anak Verhoeven tevreden met een 3e plaats in Briançon

Anak Verhoeven zet haar seizoen bij de seniors goed in. Na haar 4e plaats in Chamonix pakt ze afgelopen weekend brons op de Wereldbeker lead in Briançon. Ze staat mentaal sterk en is klaar om de strijd in de volgende wedstrijden aan te gaan.


Rocklands, een toptrip voor Jan de Smit

Rotsklimmen Rocklands, een toptrip voor Jan de Smit

De laatste bestemming van Jan de Smit: Rocklands. Na een lange reis geniet hij in Zuid-Afrika van een van de bekendste bouldersites ter wereld. Daar topte hij een lange lijst routes alsook een 8B/+, Mooiste meisie.


Actie 25/04 ter ondersteuning van Nepal

Mix Actie 25/04 ter ondersteuning van Nepal

Op 25 april gebeurt het ondenkbare. Nepal wordt verwoest door een verschrikkelijke aardbeving. De Himalaya-expedities worden stopgezet en keren huiswaarts. Het expeditieteam Makalu 2015 lanceert nu een geldinzameling om de heropbouwing te steunen.


Stéphane Hanssens 6e op het Franse klimkampioenschap Lead

Competitie Stéphane Hanssens 6e op het Franse klimkampioenschap Lead

Stéphane Hanssens is in volle voorbereiding op zijn internationale seizoen. Hij maakte een tussenstop in Gémozac en nam er deel aan het Franse kampioenschap leadklimmen. Met een 6de plaats ziet hij zijn volgende uitdagingen met vertrouwen tegemoet.


Eerste 8A boulder voor Chloé Caulier

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Chloé Caulier

Goed voorbereid voor de start van het internationale seizoen en duidelijk in topconditie, heeft Chloé Caulier dit weekend haar eerste 8A boulder in Zillertal bedwongen. Ze klom Unterholz8, de enige droge boulder van de rotsmassief.


De nieuwe generatie schittert in de European Youth Cup in Dornbirn

Competitie De nieuwe generatie schittert in de European Youth Cup in Dornbirn

Twee medailles in twee verschillende categorieën op de European Youth Cup. Dit is het resultaat van de Belgische delegatie in Dornbirn. Na een opmerkelijk parcours, eindigden Héloïse Doumont en Harold Peeters beiden op de tweede plaats in hun categorieën.


(Her)opening van Comblain-la-Tour en Goyet

Rotsklimmen (Her)opening van Comblain-la-Tour en Goyet

Op zaterdag 9 mei vindt de officiële opening de Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour plaats. Een beetje verder, in Gesves, maakte de gemeente Rocher de Goyet opnieuw toegankelijk. Die twee massieven zijn toegankelijk. Profiteer ervan.


Dodo’s avonturen, de nieuwe bootfilm van Wild Bunch Productions

Mix Dodo’s avonturen, de nieuwe bootfilm van Wild Bunch Productions

Vorig jaar herenigde de Wild Bunch zich rond een nieuw waterproject. Nicolas en Olivier Favresse, Sean Villanueva en Ben Ditto leverden zich over aan de zee en aan hun kapitein, Bob Shepton. De boat movie Dodo’s avonturen’ is daar het resultaat van.


Sean McColl en Chloé Caulier scoren op de Wallonia Open indoorklimmen

Competitie Sean McColl en Chloé Caulier scoren op de Wallonia Open indoorklimmen

Wallonia Open indoorklimmen, het zegt je waarschijnlijk niet veel. Dat is op zich niet vreemd. De eerste editie van het evenement vond afgelopen weekend plaats in de Outdoor Show in Libramont. Sean McColl en Chloé Caulier eindigden op de eerste plaats.


L'espiadimonis 8c voor Simon Lorenzi

Rotsklimmen L'espiadimonis 8c voor Simon Lorenzi

Simon Lorenzi (18) heeft al heel wat Duitse rotsen beklommen. Afgelopen paasvakantie maakt hij kennis met de geneugten van klimmen in Spanje. Hij keert terug huiswaarts met zijn eerste 8c, L'espiadimonis in Margalef.


Eerste 9a voor Anak Verhoeven

Rotsklimmen Eerste 9a voor Anak Verhoeven

Klein land, grote talenten. Sinds eind vorige week telt ons Belgenlandje maar liefst twee klimsters met een 9a op hun palmares. Twee jaar na haar voorgangster Muriel Sarkany beklom Anak Verhoeven Era Bella, 9a, in Margalef.


Unlimited climbing, 1000 meter ten voordele van mensen met een handicap in het Zuiden

Mix Unlimited climbing, 1000 meter ten voordele van mensen met een handicap in het Zuiden

Elodie Orbaen, wereldkampioene paraklimmen, en Solenne Visart delen hun passie voor de klimsport. Samen gaan ze de uitdaging aan en klimmen ze 1000 meter ten voordele van mensen met een handicap in het Zuiden!


8c+ en 9a voor Antoine Kauffmann in Santa Linya

Rotsklimmen 8c+ en 9a voor Antoine Kauffmann in Santa Linya

De paasbreak 2015 van Antoine Kauffmann zal in menig geheugen gegrift staan. De rechtenstudent werkte op dag 1 van zijn verblijf in Santa Linya zijn eerste 8c+ af. Later in de week klom hij ook het vervolg in 9a uit, Fabela Pa la Enmienda.


Get High, the team experience in Biover Sport op zaterdag 25 april

Competitie Get High, the team experience in Biover Sport op zaterdag 25 april

Klimzaal Biover Sport onthult een nieuwe wedstrijdformat: Get High - The Team Experience. Het concept is eenvoudig: verzamel drie klimmers in een team en stimuleer ze om zoveel mogelijk routes te klimmen. Het evenement gaat door op 25 april in Gent.


Benjamin Fallet klimt L'Empire du Soleil Levant vrij, 8b+, in Freyr

Rotsklimmen Benjamin Fallet klimt L'Empire du Soleil Levant vrij, 8b+, in Freyr

De Maas stroomt al eeuwenlang vredig langsheen de Rochers de Freyr. Een onverstoorbaarheid waar velen zich door laten inspireren. Benjamin Fallet is een van hen. Twee weken geleden klom hij L'Empire du Soleil Levant uit, 8b+.


Stéphane Hanssens in de voetsporen van  Nicolas Favresse in Siurana

Rotsklimmen Stéphane Hanssens in de voetsporen van Nicolas Favresse in Siurana

Stéphane Hanssens blijft vorderingen maken. Die maakt hij trouwens in de voetsporen van Nicolas Favresse. De man uit Erneuville is op doorreis in de streek van Siurana en bedwong vorige woensdag Chikane, 8c+, en een dag later Odi'social, 8c/8c+.


Broedende vogels op onze klimmassieven

Rotsklimmen Broedende vogels op onze klimmassieven

Zoals gewoonlijk zijn de slechtvalken en andere roofvogels teruggekeerd naar onze rotsen: Freyr, Dave, Rochers de la Vierge. Bekijk hier de lijst van klimroutes die afgesloten zijn.


Trophée des enfants in Face Nord op 15 maart

Competitie Trophée des enfants in Face Nord op 15 maart

Klimzaal Face Nord organiseert ook dit jaar de Trophée des enfants. Het evenement zal doorgaan op zondag 15 maart en zal ook deze keer de allerkleinsten de kans geven om deel te nemen aan een klimwedstrijd.


Klimax breidt uit met een boulderzaal van 600 m2

Indoorklimmen Klimax breidt uit met een boulderzaal van 600 m2

September belooft een topmaand te worden voor Klimax. Na een jaar pauze wordt het WK Lead opnieuw in Puurs georganiseerd. Daarnaast pakt het complex uit met een splinternieuwe boulderzaal van maar liefst 600m2.


La délicatesse du poil ... Namibië door  klimmersogen

Mix La délicatesse du poil ... Namibië door klimmersogen

Wat begon als een gesprek onder vrienden mondde uit in een ongelofelijk avontuur. La délicatesse du poil’ vertelt het relaas van een reis in Namibië. De film wordt vertoond in Bosvoorde op donderdag 12 maart.


4e editie van de Chloé Graftiaux Passion Together-beurs

Mix 4e editie van de Chloé Graftiaux Passion Together-beurs

De vzw Chloé Graftiaux Passion Together ondersteunt sinds vier jaar projecten gericht op kinderen in moeilijke situaties met een link naar klimsport of de bergen. Wie kans wil maken op de beurs van 2015 kan nu zijn kandidatuur indienen.


Chloé Caulier in Albarracin

Rotsklimmen Chloé Caulier in Albarracin

Na de examens van januari en voor de start van het nieuwe semester trok Chloé Caulier er een weekje tussenuit voor een klimvakantie in het Spaanse Albarracín. De reis leverde haar haar eerste 7C+ boulderen op: Fuerte a muerte.


Banff Mountain Film Festival in België vanaf 3 maart

Mix Banff Mountain Film Festival in België vanaf 3 maart

Het Banff Mountain Film Festival wordt beschouwd als het grootste en meest prestigieuze festival voor avonturenfilms met bergen als centraal thema. De wereldtournee van 2015 stopt in België vanaf 3 maart.


Nicolas Favresse in The Recovery Drink

Rotsklimmen Nicolas Favresse in The Recovery Drink

Critici zeggen dat het in Noorwegen constant koud is en dat het er veel te veel regent. Twee jaar geleden voltooide Nicolas Favresse er zijn meest uitdagende kloof. Ontdek nu de video van The Recovery Drink.


Drytool te Buggenhout aanstaande zondag 25 januari

Competitie Drytool te Buggenhout aanstaande zondag 25 januari

Een twintigtal dagen na nieuwjaar geeft de Berghut in samenwerking met De Bergpallieters je het goede excuus om te bewegen: een drytoolwedstrijd. Afspraak op zondag 25 januari in Buggenhout voor de drytoolwedstrijd.