Rotsklimmen >
Nieuws 
Op expeditie in Patagonië vertrek je niet zomaar

Rotsklimmen Op expeditie in Patagonië vertrek je niet zomaar

Je kan al eens een Belg tegenkomen in Patagonië. Meestal op één van de wandelpaden die de adembenemende landschappen doorkruisen, maar soms ook op duizelingwekkende hoogte op een big wall. Expeditieverslag.


Big Wall party voor Sean Villanueva en Siebe Vanhee in Madagaskar

Rotsklimmen Big Wall party voor Sean Villanueva en Siebe Vanhee in Madagaskar

Sean Villanueva en Siebe Vanhee zijn twee onverbeterlijke globetrotters. In augustus sloegen ze voor de eerste keer de handen in elkaar voor een gemeenschappelijk project: de eerste beklimming van Fire in the Belly, 700 meter, 8a+ max in Madagaskar.


Alpiene-stijl in Freyr, het bestaat echt!

Rotsklimmen Alpiene-stijl in Freyr, het bestaat echt!

100km nachtfietsen, gevolgd door 17 uren klimmen. Twee jaar na Sébastien Berthe en Merlin Didier vertrokken David Leduc en Félix Debrabandere voor een mooi tochtje in Freyr. In totaal een gezellige uithoudingsinspanning van meer dan 30 uur!


Rocklands, een toptrip voor Jan de Smit

Rotsklimmen Rocklands, een toptrip voor Jan de Smit

De laatste bestemming van Jan de Smit: Rocklands. Na een lange reis geniet hij in Zuid-Afrika van een van de bekendste bouldersites ter wereld. Daar topte hij een lange lijst routes alsook een 8B/+, Mooiste meisie.


Eerste 8A boulder voor Chloé Caulier

Rotsklimmen Eerste 8A boulder voor Chloé Caulier

Goed voorbereid voor de start van het internationale seizoen en duidelijk in topconditie, heeft Chloé Caulier dit weekend haar eerste 8A boulder in Zillertal bedwongen. Ze klom Unterholz8, de enige droge boulder van de rotsmassief.


(Her)opening van Comblain-la-Tour en Goyet

Rotsklimmen (Her)opening van Comblain-la-Tour en Goyet

Op zaterdag 9 mei vindt de officiële opening de Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour plaats. Een beetje verder, in Gesves, maakte de gemeente Rocher de Goyet opnieuw toegankelijk. Die twee massieven zijn toegankelijk. Profiteer ervan.


L'espiadimonis 8c voor Simon Lorenzi

Rotsklimmen L'espiadimonis 8c voor Simon Lorenzi

Simon Lorenzi (18) heeft al heel wat Duitse rotsen beklommen. Afgelopen paasvakantie maakt hij kennis met de geneugten van klimmen in Spanje. Hij keert terug huiswaarts met zijn eerste 8c, L'espiadimonis in Margalef.


Eerste 9a voor Anak Verhoeven

Rotsklimmen Eerste 9a voor Anak Verhoeven

Klein land, grote talenten. Sinds eind vorige week telt ons Belgenlandje maar liefst twee klimsters met een 9a op hun palmares. Twee jaar na haar voorgangster Muriel Sarkany beklom Anak Verhoeven Era Bella, 9a, in Margalef.


8c+ en 9a voor Antoine Kauffmann in Santa Linya

Rotsklimmen 8c+ en 9a voor Antoine Kauffmann in Santa Linya

De paasbreak 2015 van Antoine Kauffmann zal in menig geheugen gegrift staan. De rechtenstudent werkte op dag 1 van zijn verblijf in Santa Linya zijn eerste 8c+ af. Later in de week klom hij ook het vervolg in 9a uit, Fabela Pa la Enmienda.


Benjamin Fallet klimt L'Empire du Soleil Levant vrij, 8b+, in Freyr

Rotsklimmen Benjamin Fallet klimt L'Empire du Soleil Levant vrij, 8b+, in Freyr

De Maas stroomt al eeuwenlang vredig langsheen de Rochers de Freyr. Een onverstoorbaarheid waar velen zich door laten inspireren. Benjamin Fallet is een van hen. Twee weken geleden klom hij L'Empire du Soleil Levant uit, 8b+.


Stéphane Hanssens in de voetsporen van  Nicolas Favresse in Siurana

Rotsklimmen Stéphane Hanssens in de voetsporen van Nicolas Favresse in Siurana

Stéphane Hanssens blijft vorderingen maken. Die maakt hij trouwens in de voetsporen van Nicolas Favresse. De man uit Erneuville is op doorreis in de streek van Siurana en bedwong vorige woensdag Chikane, 8c+, en een dag later Odi'social, 8c/8c+.


Broedende vogels op onze klimmassieven

Rotsklimmen Broedende vogels op onze klimmassieven

Zoals gewoonlijk zijn de slechtvalken en andere roofvogels teruggekeerd naar onze rotsen: Freyr, Dave, Rochers de la Vierge. Bekijk hier de lijst van klimroutes die afgesloten zijn.


Chloé Caulier in Albarracin

Rotsklimmen Chloé Caulier in Albarracin

Na de examens van januari en voor de start van het nieuwe semester trok Chloé Caulier er een weekje tussenuit voor een klimvakantie in het Spaanse Albarracín. De reis leverde haar haar eerste 7C+ boulderen op: Fuerte a muerte.


Nicolas Favresse in The Recovery Drink

Rotsklimmen Nicolas Favresse in The Recovery Drink

Critici zeggen dat het in Noorwegen constant koud is en dat het er veel te veel regent. Twee jaar geleden voltooide Nicolas Favresse er zijn meest uitdagende kloof. Ontdek nu de video van The Recovery Drink.