Rotsklimmen
>
Artikels 

Bad Bolts Kill

Belgian Rebolting Team

17 december 2001, 

winter @ Freyr

Belgian Rebolting Team working for CABBAC.

Naar een idee van Chris McNamara (25) die reeds 3% van z'n leven op El Capitan doorbracht en deze wand meer dan 50 maal beklom. Hij richtte de American Safe Climbing Association op, een vzw die reeds meer dan 1500 relais vernieuwde en is medewerker van de Access Fund, een andere vereniging die zich bezighoudt met de toegang tot de massieven.

Dat is ook mijn doel: ik wil zoveel mogelijk Belgische massieven van nieuwe haken en relais voorzien, routenamen herschilderen, de vegetatie onder controle houden en topo's publiceren zodat we de klimmers een beetje kunnen verspreiden en iedereen (gemeentes, natuuractivisten, eigenaars, alpenclubs...) te vriend kunnen houden!

Big Wall Ollie

Kick Off Meeting

het team

Op 16 december kwamen de geïnteresseerden om deel uit te maken van dit team, Olivier en Pierre Humblet (CABBAC) samen in het legendarische klimmerscafé Le Chamonix te Freyr. Er werd gepraat over oude en nieuwe haken, relais, ethiek bij het herequiperen, materiaal.... en daarna maakten we een gezellige wandeling langs de rotsen van Freyr.

Olivier stelde er zijn actieplan voor:

  • Opleiding van het team om consistent werk te leveren: door eenzelfde werkwijze te hanteren zullen routes een signatuur van degelijkheid dragen.
  • Opkuis en sanering van middelgrote massieven met het volledige team: zo is er snel een resultaat zichtbaar en kan er snel druk weggenomen worden van de grote bekende klassieke massieven.
  • Naderhand wordt het team opgesplitst in kleinere groepen die zich zullen concentreren op het onderhoud van één of meerdere massieven: het werk is nooit af!

Later nieuws en updates zullen er zeker aankomen! Op naar het eerste grote werk, begin januari.

Het Belgian Rebolting Team,
Olivier Coenen
Guy Van Den Bergh
Marc Depoorter
Jan Vincke
Kobe Bellinkx
Roger Antoine
Luc Vroninks
Dirk De Neve
Michel De Vogel
Gerrit Van Accoleyen
Katty Doms
Jo Dotremont
Geert Vanden Broeck
(...en nog enkele vermiste namen)

 Haken kijken te Freyr


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm