Rotsklimmen
>
Artikels 

Monaco

De Militaire Klimploeg op stage

23 december 2003, 

Tom Bammens in une briz? pour deux cap 6c+Voor de tweede maal dit jaar ging de militaire ploeg op stage in het buitenland. Geoffroy Gomet, trainer van deze ploeg, gaf voor deze stage de voorkeur aan de regio van Monaco en reserveerde voor die week een gite net buiten Carros.

Na een ritje van ongeveer 14 uur in een kaki firmawagen bereikten we de gite. Gewoon even onze bagage binnengooien en terug de minibus in om ons te begeven naar Peillon.

Pierre Jonckers die deze regio goed kent door zijn vorige bezoeken stelde voor om te beginnen met de massieven Chez Pierrot en Derierre le bloc. Er stond een stralende zon en bijna geen wind wat voor de tijd van het jaar normaal is in deze streek. Er was ook geen teken van vermoeidheid na de reis met als resultaat dat Tom Bammens zich volledig liet gaan.
Even later was het de beurt aan mezelf om Chant de Florette (7b) a vue te klimmen. Onmiddellijk erna volgde een geslaagde flash poging van Geoffroy.

Omdat er iets verder nog interessante rotsen zijn besloten we om daags nadien terug te keren om de sector La Grotte aan te vallen. Het was duidelijk ook in Frankrijk een feestdag want al snel stroomde deze indrukwekkende grot vol. Een tiental routes van 8ste graad werden met touwen voorzien en even hadden we de indruk dat er meer volk tegen het plafond hing dan dat er op de grond stonden. Tussen twee routes door hadden we het genoegen om Axel Franco de route rue Gama (8c) te zien verwezenlijken.

Frank Leysen in cent mille pattes 7a+Raphaël Aerts klom als eerste van de ploeg La guerre du feu (7b). Even later moest  la violence et le sacre (7b) eraan geloven. Ikzelf en Geoffroy deden een poging in Tout reste a faire (8a) maar moesten het daarbij laten. Frank ?Billy? Leysen  en Tom werkten in cent mille pattes (7a+), een route aan de linkerkant van de grot met indrukwekkende colonettes.

We ondervonden dat het voor ons niet te vroeg donker werd en na een 15 minuten stappen op legertempo stonden we redelijk bezweet aan ons voertuig en begaven we ons weer naar de gite om na de nodige olijven als aperitief aan de spaghetti te beginnen.

Voor woensdag kozen we La Turbie. Een majestueus massief boven oud Monaco. Die dag was het veel kouder en een lichte regenval verplichte ons om in Big Ben te klimmen. De naam zegt het bijna zelf, een grote open grot met hoog plafond in de vorm van een kapel. Vanuit deze grot hadden we zicht op het paleis en de meerdere jachthavens die Monaco rijk is. Ook hier zeer mooie routes maar die dag waren we niet erg in vorm, misschien door de weersverandering, en werden er geen noemenswaardige prestaties verricht.

Geoffroy Gomet in Hypnose

Daarom besloten we om donderdag terug te keren en deze keer moesten Neuf doigts pour un reve en Hypnose, beide 7b, eraan geloven.
Alsof we er niet genoeg van konden krijgen hebben we deze week afgesloten op hetzelfde massief (er was nog zoveel te doen).
Weer werd Hypnose getopt en we gingen ook voor Facile a faire een route die volgens topo 7b+ waard is. 

Thierry Vervecken in Hypnose

Er werd nog even uitgeklommen in lange routes die zeker als aanrader mogen beschouwd worden. Wij zijn dan ook steeds bereid om iemand de nodige informatie over dit zeer mooi klimgebied te verschaffen. Laat het ons weten.

De Militaire Klimploeg

Van links naar rechts:
Thierry Verveckken, Frank ?Billy? Leysen, Geoffroy Gomet, Tom Bammens, Mark Tilburgs, Raphaël Aerts, Pierre Jonkers.

Afwezigen: Marc Vanlommel, proficiat, voor de 3de keer vader geworden op 9 november en Huub Ilands verblijft beroepshalve momenteel iets verder zuidwaarts (Benin, Afrika). Danny Geerinck zat ergens in Nepal en Denis Vanheghe revalideert nog van een moto ongeluk, spoedig herstel maat !

Topo

De topo is te koop in zowat iedere boekenwinkel voor ?29 en telt 368 pagina's.

Thierry


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm