Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
8 in het meervoud voor Micha Vanhoudt in Spanje

8 in het meervoud voor Micha Vanhoudt in Spanje

De road trip van Micha Vanhoudt komt stilletjes aan teneinde. Hij zal nog een maand in Spanje vertoeven, de plek waar hij de laatste tijd van massief naar massief heeft rondgereisd. En daar horen enkele mooie prestaties bij. Na een lichte blessure in Margalef besloot Micha om terug te keren naar Siurana om er te profiteren van de meer vingervriendelijke grepen. Door de hitte moest hij zich echter naar een andere plek begeven. Dat werd Albarracin. In enkele dagen tijd wist hij in dit Spaanse boulderparadijs een veelvoud aan 8A’s te toppen: Zatoichi, Klem's Traverse, Monos (zitstart), Pintures Buldestres (zitstart), El Verano en Zarzamora (zitstart). Ondanks de schoonheid van het klimgebied heeft Micha toch gemengde gevoelens. “Ik heb nog nooit een plek in de natuur zo respectloos zien behandeld worden. Het merendeel van de klimmers (niet allemaal) vernietigen het gebied. Als de klimmers er geen zorg voor dragen, dan zal het niet lang duren voor het gebied gesloten wordt. En terecht!”

Na het boulderen probeerde Micha begin november Siurana nog een keer uit. “Ik heb het gevoel dat deze stijl van routes me het meest ligt. Korte, licht overhangende routes die niet alleen vingerkracht vergen, maar ook een technische precisie." Die stijl resulteerde in twee prachtprestaties: La Pequeña Mowgli, een nieuwe 8c die geopend werd door Dani Andrada, en recenter nog Chocolate Caliente, een 8c+ van vijftien meter.

Meer daarover op de website van Micha Vanhoudt
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm