Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Alpiene-stijl in Freyr, het bestaat echt!

Alpiene-stijl in Freyr, het bestaat echt!

Twee jaar geleden vertrokken Sébastien Berthe en Merlin Didier met de fiets richting Freyr met als doel de vijf combinaties zo snel mogelijk na elkaar te klimmen. In kort, 56 lengtes of 1200 meter klimmen. Dit leuke concept is blijven hangen bij Félix Debrabandere en David Leduc. Zij besloten om deze uitdaging aan te gaan, maar om het nog net ietsje pikanter te maken: vertrek vanaf de Grote markt in Brussel.
Een eerste poging volgt snel, maar een beetje halsoverkop. De voorlaatste week van de winter in 2014 vallen ze aan, maar arriveren compleet bevroren en uitgeput na 7 uur ’s nachts fietsen, dankzij hun minutieuze voorbereiding rijden ze immers verloren tussen het Zoniënwoud en Gembloux. Daardoor bezochten ze enkel de Transfreyrienne en faalden ze in schoonheid.

Nu, eind juli een jaar later, dankzij betere condities en vooral door een beter opgestelde planning, lukt dit wel. 100km nachtfietsen, gevolgd door 17 uren klimmen om de Ex Fan de Sexto, Transfreyrienne, Pire Louis, 342h Grandes Jorasses en Vahinés na elkaar te knallen. De drie laatste combinaties deden ze ’s avonds met de koplamp, om tenslotte alles in te pakken en met de pedalen richting hoofdstad te trekken. Rond 8u ’s ochtends komen ze aan op de Grote markt. In totaal dus een gezellige uithoudingsinspanning van meer dan 30 uur!

David legt uit: "Het record van die twee kastaars was nog mijlenver voor ons. Cijfertjes zijn mooi, maar voorlopig zijn we vooral voldaan om de uitdaging compleet te hebben afgewerkt. Het terugfietsen was mentaal super zwaar, we konden niet meer vooruit en we hadden rug- en nekpijn tot en met. De laatste twee combinaties in het donker klommen we al in modus automatische piloot: heerlijk om verlost te raken van je verstand!"
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm