Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Benjamin Fallet klimt L'Empire du Soleil Levant vrij, 8b+, in Freyr

Benjamin Fallet klimt L'Empire du Soleil Levant vrij, 8b+, in Freyr

De Maas stroomt al eeuwenlang vredig langsheen de Rochers de Freyr. Een onverstoorbaarheid waar velen zich door laten inspireren. Benjamin Fallet is een van hen. Een klimmer die zelden in de schijnwerpers treedt heeft een tweetal weken geleden L'Empire du Soleil Levant vrijgeklommen. Er is zelden sprake van verwezenlijkingen van zo'n hoog niveau in Freyr. En nog minder vaak van nieuwe routes. L'Empire du Soleil Levant maakt deel uit van een lijnenpatroon dat wordt gevormd door de opeenvolging van andere routes. Dit is juist de bijzonderheid: zij waaiert verticaal uit doorheen de Al'lègne, en doorkruist het oppervlak van onder naar boven als een logische lijn: Bayou Minou directe (8b) en aankomst op de Soleil du Matin (7b). Benjamin legt uit: "Ik probeerde dit al anderhalf jaar ! Dus nu heb ik twee vliegen in één klap geslagen: eerste repetitie voor de Bayou Minou directe, 8b (n.v.d.r.: route die destijds werd geopend door Nicolas Favresse) en de eerste keer de L'Empire bedwongen op deze nieuwe manier". Hij stelt een waardering 8b+ voor, waardoor deze klimroute in de top 5 belandt van de meest zware routes van het massief. Volgend project voor de Brusselaar: Le Clou.

Aanvullende inlichtingen over de klim op de blog van Paul Lahaye
Foto's © Paul Lahaye
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm