Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
De Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour terug geopend

De Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour terug geopend

Het Belgian Rebolting Team heeft een heus titanenwerk neergepoot om de Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour terug open te krijgen. Sinds januari 2010 was het verboden om er te klimmen, maar nu is dat dus verleden tijd. In het totaal staan de klimmers zo’n 50 routes tussen niveau 3+ en 8a+ te wachten. Twee derde van de lijnen tellen 6a en harder. Let wel op: het massief is Natura 2000 geclassificeerd. Dat wil zeggen dat er erg strikte regels gelden. Gelieve deze dan ook te respecteren. Meer info kan je lezen in de nieuwe topo die de Klim- en Bergsportfederatie enkele weken geleden uitbracht.

Meer hierover op de website van de Klim- en Bergsportfederatie
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


13/06/2014
Mag je nu dus weer alle routes klimmen. Volgens de nieuwe topo is dat maar bij 1/3 toegestaan

14/06/2014
Je mag natuurlijk alleen de routes klimmen die toegestaan zijn volgens de topo. De verboden routes zijn overigens voorzien van bouten in de haak om te voorkomen dat ze geklommen worden.


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm