Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Eerste 8A boulder voor Chloé Caulier

Eerste 8A boulder voor Chloé Caulier

Dit weekend bedwong Chloé Caulier, die zich goed voorbereid heeft voor de start van het internationale seizoen en duidelijk in topconditie verkeert, haar eerste 8A boulder in Zillertal. Voor de beklimming liet Chloé haar oog vallen op de enige droge boulder van de rotsmassief, een half uitstekende en overhellende rots. En eenmaal ze haar route besloten had, maakte Chloé kort werk van Unterholz8. “Bijna alle rotsen waren vochtig, buiten één, in de sector Magic Place,” legt Chloé uit. “Het is een grote, schuin aflopende rots en daardoor blijft de rotswand relatief droog als het regent. Op de rotswand zijn er verschillende lijnen die gaan van niveau 6C tot 8A+. Twee jaar geleden was ik hier al eens geweest, samen met Christophe Depotter, Loïc Timmermans en Nicolas Farcy. Toen heb ik niet veel pogingen gedaan om de routes te beklimmen, omdat het gewoon te zwaar was voor mij en iets te gewaagd.”
Vandaag is Chloé in staat om routes van een hoger niveau te proberen. Maar gezien de moeilijkheidsgraad van de Unterholz8, blijft de uitklim ervan lang onbekend. Chloé: “Als ik op het einde een verkeerde beweging zou maken, dan lig ik samen met mijn spotter in het water! Het zwaarste stuk bevindt zich in het eerste gedeelte waar je heel behendig en sterk moet zijn om het minste houvast te vinden. Het tweede deel is makkelijker, omdat er meer en betere plaatsen zijn waar je je kan vastgrijpen. Maar met het eerste deel in de armen en wat stress om te vallen, kan je daar ook nog vallen.”
Chloé heeft drie pogingen moeten ondernemen om de klim tot een goed einde te brengen. Maar het is gevoel van voldoening dat overheerst. Op 18-jarige leeftijd, is ze de jongste Belgische die dit niveau heeft behaald in het boulderen.

Foto's: Thibaud et Thomas Caulier

Video van Chloé Caulier in Unterholz8
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


1/06/2015
De fotograaf in het filmpje weet duidelijk niet in welke richting de zwaartekracht werkt!


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm