Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Flashback op de zomerse prestaties van Koen Baekelandt

Flashback op de zomerse prestaties van Koen Baekelandt

Laten we eens de zomerse prestaties van Koen Baekelandt bekijken. De 17-jarige klimmer logeerde enkele weken aan de rotsen in Rodellar, en ging er met reuzenstappen een paar niveaus op vooruit om te eindigen met het toppen van zijn eerste 8b+. Koen: "Rodellar is echt wel de place to be voor mij omdat ik gek ben van eindeloze overhangende routes en het warme weer ;)! Je vindt er echt van alles, colonetten, pockets, boulderroutes..."
Eenmaal ter plaatse zette Koen al snel zijn zinnen op Gladiator (in sector Gran Boveda). Na 3 dagen hard werken slaagt hij erin de route uit te klimmen. Gladiator wordt zo zijn eerste 8b. Anderhalve week later werkt hij ook nog La Kanabica af, een andere 8b die hij vorig jaar al probeerde, en die nu toch wat makkelijker aanvoelde.
Zijn hardste project was uiteindelijk Ixeia (in sector Las Ventanas), een 8b+ die Mathilde Brumage en Antoine Kauffman al topten in 2012. Koen: "Het is echt wel kwa bewegingen en lijn een van de beste, mooiste routes die ik ooit geklommen heb... Deze route wist ik na een week van hard werken te toppen. Het was zeker geen evidente route aangezien de cruxen de laatste passen zijn en dit na ongeveer 35m te geklommen hebben."
Je kan de Spaanse zomer van Koen dus best productief noemen, met een paar achtstegraadroutes, en zijn eerste 8b en 8b+. Een mooie sprong voorwaarts, die de klimmer graag volgend jaar verder wil zetten. Hij heeft nu al enkele routes in Rodellar op het oog...
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm