Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Fontainebleau in volle zon

Fontainebleau in volle zon

De koude is eigen aan Fontainebleau. Klimmen in de zon blijft echter een zaligheid die ook tot mooie prestaties kan leiden, zeker wanneer de vingers na een dagje luieren beginnen te tintelen. Dit weekend trokken twee Belgische kampioenen boulderen naar het bos voor een paar stevige klimsessies. Ze maakten een video van twee 8A’s die ze topten. In de eerste video zien we Jan de Smit in het gebied Rocher Guichot in de boulder L'Atelier, een overhangende traversée met grote grepen. In de tweede video zien we Yannick Marchand in Mongolito op sector Buthiers, een boulder die Jan de Smit later ook topte. Gedaan dus met de stereotypes. Klimmen in Fontainebleau in de vlakke zon kan dus ook.

Jan de Smit in L'atelier

Yannick Marchand in Mongolito
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm