Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
(Her)opening van Comblain-la-Tour en Goyet

(Her)opening van Comblain-la-Tour en Goyet

De Rochers de la Vierge in Comblain-la-Tour werd een jaar geleden heropend. Op zaterdag 9 mei vindt de officiële opening plaats. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Kobe Bellinckx is een actief lid van het Belgische Reboting Team dat gedurende 4 jaar aan de behaking werkte. Hij vertelt: "De site bestaat voornamelijk uit harde routes, een stijl die we ook in Freyr vinden. Steil en lichtjes overhangend. Je kan er grote klassiekers geopend door Claude Lorenzi beklimmen, maar ook routes de nieuwe generatie klimmers opende. Er moeten nog een paar routes geopend worden. Ook de beginnende klimmer kan zijn hart ophalen in Comblain-la-Tour. De routes zijn goed uitgerust en garanderen verschillende dagen klimplezier. En dat alles in een rustig, indrukwekkend, natuurlijk kader."

Een beetje verder, in Gesves, maakte de gemeente Rocher de Goyet opnieuw toegankelijk. Jurgen Dewulf van 'De Natuur Vrienden', de vereniging die het massief beheert, legt uit: "Na heel wat administratieve rompslomp kregen we uiteindelijk terug de goedkeuring om te klimmen op Goyet. Naar aanleiding van het incident hebben we deze winter en dit voorjaar (zoals jaarlijkse gewoonte) een grondig onderhoud uitgevoerd (binnen de voorschriften van het Natura2000 dossier." Er worden waarschuwingsborden aan de randen van het massief voorzien om voorbijgangers en klimmers te waarschuwen.

Die massieven zijn toegankelijk. Profiteer ervan.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm