Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Hobby Extra 8c voor Micha Vanhoudt

Hobby Extra 8c voor Micha Vanhoudt

Na een heus gevecht kon vorige zondag Micha Vanhoudt nog een lokale klassieker aan zijn palmares toevoegen, Hobby Extra 8c, gelegen net ten zuiden van Wenen.
Hobby Extra is genaamd naar een oud sigarettenmerk, het equivalent van de “groene michel” bij ons. Met deze beklimming staat de teller dit jaar al op 6 routes van 8c of meer. We herinneren jullie eraan dat Micha reeds Erfolg ist trainierbar reclimbed, 9a, eerder dit jaar heeft geklommen.
Micha: “Voor mij is het de moeilijkste route die ik ooit al heb geklommen, en ze heeft ook het meeste tijd en moeite gekost om haar te uiteindelijk te klimmen. Ik heb ze geklommen zonder setjes te pre-clippen, dit maakt de route een stuk moeilijker. (nvdr. de meeste klimmers in Oostenrijk pre-clippen de eerste 2 setjes waardoor de route een halve graad makkelijker wordt). Op die manier zou ik vier a vijf dagen minder nodig gehad hebben om haar te klimmen …. Maar voor een old school route gelden old school regels!”
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


9/12/2012
Rdv ici pour plus d'infos
http://www.climb2climb.be/blogs/micha-vanhoudt/1975-unnamed

9/12/2012
Amigo,

Ge zijt toch ook 'old school' opgevoed
Btw was da groene Michel met of zonder filter ?
What's next ? Blauwe Johnson?
Keep up the good spirit and go Hard !
La macina de M'tricht.


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm