Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Jerôme De Boeck klimt 8c waarin hij al 6 jaar werkt

Jerôme De Boeck klimt 8c waarin hij al 6 jaar werkt

In het klimmen is al vaker aangetoond dat volharding leidt tot succes. Om verschillende redenen zoals blessures of mindere motivatie moet de klimmer soms op lange termijn blijven werken in eenzelfde project. Het meest recente voorbeeld is er een van Jérôme De Boeck.
Afgelopen vrijdag kon Jerôme eindelijk 7pm JP show, 8c in de Gorges du Loup toppen. De Brusselaar werkte al zes jaar in dit project en kan deze nu eindelijk van zijn lijstje schrappen. "Het was een project waar ik elke zomer opnieuw mijn tanden in zette, tot nu telkens zonder succes. De 8c bestaat uit een vijftiental bewegingen. Hierdoor lijkt het meer op een boulder met touw dan een echte lengte. (...) Een typische route voor de Gorges du Loup."

De dag nadien zette Jerôme zijn goede resultaten voort. Een avondsessie zorgde ervoor dat hij ook Oudaï les maux de la fin, eveneens 8c, kon toppen. Met uitzondering van de start is dit dezelfde route als Qoussaï les maux de la fin die Loïc Timmermans iets vroeger ook kon toppen. Hierover kan je meer lezen op zijn site.

Jérôme besluit: "Beetje bij beetje krijg ik terug het gevoel dat ik in vorm raak. Ik hoop deze conditie nu te bewaren tot volgend jaar. Als ik dan mijn werklast kan verlagen kan ik opnieuw beginnen trainen."

Meer details op de website van Jérôme De Boeck
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm