Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Kids with Guns, nieuwe bigwall-route in Venezuela

Kids with Guns, nieuwe bigwall-route in Venezuela

Niet alleen het CAB-RCT trok deze wintermaanden naar het veel warmere Venezuela. Ook Siebe Vanhee had met een aantal internationale kompanen dit Zuid-Amerikaans land met zijn beruchte Tepui-bergen als bestemming voor hun klimexpeditie gekozen. Ze hadden op 25 januari in Caracas afgesproken om vervolgens met een Cessna de jungle in te vliegen, enkele dagen te hiken en de Amuri Tepui aan te vallen.

Op 20 februari kregen we bericht van het team dat de beklimming een succes was geweest maar het duurde tot de terugkeer in de bewoonde wereld eer een internetverbinding meer nieuws bracht. De afgelopen dagen postte Siebe verschillende hoofdstukken op zijn blog. Hoofdstukken waarin je gaandeweg meegesleept wordt in het verhaal van een schitterend avontuur dat leidde tot de route die ze 'Kids with Guns' (5.13a, A3, E6 6c) doopten.

Siebe Vanhee: Jungle, monkeys, machete, steep wall, airy climbing, amazing line, 500 meters, basic food, dulche de leche, Indians and way more! One month of adventure and climbing, a new line, a new bigwall!

Meer kan je lezen op Siebe Vanhee's blog
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm