Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Regen aan 8'en voor Loic Timmermans in Nice

Regen aan 8'en voor Loic Timmermans in Nice

Vertrokken naar de Gorges du Loup om te werken in de negende graad veranderde Loïc Timmermans gedurende zijn verblijf van idee. Resultaat: een massa achtstegraadroutes. Sommigen zullen zeggen dat het een niveau lager is dan verwacht. Anderen weten dan weer dat op dat niveau klimmen zijn voordelen heeft naar de komende wedstrijden toe... Loïc aan het woord: Nadat ik in enkele 9a's was gaan voelen kon ik niet weerstaan aan de goesting om alle 8'en te toppen! Daarnaast kan ik alleen maar zeggen dat het ideaal was om mijn trainingsopbouw niet teniet te doen. Het was pure weerstand.
Op zijn ticklist van de trip vinden we een tiental achtstegraadsroutes waaronder drie 8c's die kenners niet onbekend in de oren zullen klinken: New power sacrifice, Qoussai les maux de la fin en Hot Chili-X. De laatste twee werden eerder al door Muriel Sarkany getopt in september 2011.

De site van Loïc Timmermans
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm