Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Rocklands, een toptrip voor Jan de Smit

Rocklands, een toptrip voor Jan de Smit

Met zijn rijkelijk getatoeëerde lijf is Jan de Smit letterlijk de verlichamelijking van vrijheid. In de klimzaal trekt deze lange gespierde klimmer onmiddellijk de aandacht. Charmante glimlach, fotogeniek gezicht, Jan heeft zijn uiterlijk meer dan mee. Daarnaast is hij een fantastisch atleet. Op 41-jarige leeftijd klimt hij vol passie. Dankzij zijn strakke trainingspatroon wordt hij in 2012 Belgisch kampioen boulderklimmen. Jan is eigenlijk geen zaalklimmer. Maar enkel daar kan hij zijn lichaam trainen voor zijn echte passie: trips in de vier uithoeken van de wereld. Zijn laatste bestemming: Rocklands. Na een lange reis geniet hij in Zuid-Afrika van een van de bekendste bouldersites ter wereld. "Het potentieel in Rocklands is enorm" aldus Jan. "Daarom keren 's werelds sterkste klimmers jaarlijks terug naar Rocklands. Zo ver je ogen kunnen zien liggen er nog boulders om te openen." De Belgische klimmer ging er nu voor het eerst naartoe. Best verrassend, dat vindt hij zelf ook. Hij omschrijft de site als fantastisch en “bijna even goed als Fontainebleau”.
Zijn prestaties zijn minder verrassend. "Ik heb er niet echt hard voor getraind, de stijl van boulders in Rocklands ligt mij gewoon heel goed. Atletische, dynamische passen op redelijk goede grepen." Zo topt hij tijdens zijn verblijf Mooiste meisie. Die 8B/+ lijkt sterk op L'Apparemment Bas, een 8B met heelhooks en plaatpassen die hij vorig jaar in Fontainebleau topte. De drie daaropvolgende weken doet Jan zich tegoed aan een lange lijst routes. "Ik wil graag volgend jaar terugkeren naar Rocklands om een paar projecten af te werken. Nu trainen voor de winter in Fontainebleau, waar ik graag L' apparemment assis 8b+ wil afwerken."

De blog van Jan de Smit

Video Rocklands 2015

Uitklim van Mooiste meisie op 2m26s.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm