Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Sébastien Berthe klimt Le Clou, 8c, Freyr

Sébastien Berthe klimt Le Clou, 8c, Freyr

Slechts zelden kunnen we echte topprestaties in Freyr noteren en wel omdat ze dermate veeleisend zijn. De mythische wand van de Belgische Ardennen telt talrijke pareltjes van routes die al evenhard te bedwingen zijn. Afgelopen vrijdag slaagde Sébastien Berthe er in Le Clou, 8c te toppen. Momenteel is deze route op de Al’legne nog steeds één van de hardste routes van het massief. Sébastien probeerde al lange tijd en over verschillende episodes de route. Dankzij deze prestatie vervoegd de Arlonnais de korte en prestigieuze lijst van klimmers van deze route : Nicolas Favresse, Jérôme Abraham et Olivier Favresse. Een lijst die al 10 jaar ongewijzigd was ondanks pogingen van verschillende kanshebbers.
En nu Sébastien zich kan toeleggen op de andere routes van de sector die hem aanspreken gaat het ineens snel: LadyShave 8a+ en Biggest Bang 8a++ (Slip à Clou + Big Bang).

Foto's: Kivik François
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


16/04/2014
Woohoo!
Felicitations!
OllieC

5/06/2014
Ehhh....'10 jaar ongewijzigd was'? Echt ? Volgens jullie eigen website niet. Olivier Favresse voegde namelijk op 20-03-2005 Le Clou toe aan zijn profiel.


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm