Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Speed, 8c+ voor Nicolas Favresse

Speed, 8c+ voor Nicolas Favresse

Nicolas Favresse is geslaagd in een van de meest langdurige projecten uit zijn carrière als klimmer. Vreemd, als je weet dat het gaat om een route die bekend staat onder de naam Speed. De route ligt in Voralpsee in Zwitserland. Ze werd in 1995 geopend door Beat Kammerlander en wordt beschouwd als één van de meest technische routes ter wereld. Al veel klimmers waagden zich in deze route, maar slechts een tiental kon hem afwerken.

Nicolas: het heeft me twaalf dagen gekost om de route af te werken. Dat is waarschijnlijk het langste klimproject waar ik al ooit in gewerkt heb. Hoge temperaturen en grepen in de vorm van scheermesjes hielpen me niet echt. Maar de route was te mooi om het op te geven. De laatste dag voor mijn vertrek naar Noorwegen is het me dan eindelijk gelukt. Toen de druk wegviel dus.

Speed is een 30meter lange route op licht overhangende kalksteen. 60 bewegingen op kleine grepen en geen enkele rustplaats. Nicolas geeft toe geen moeite te hebben ondervonden bij het slagen van Lucie extension, de uitgebreide versie van Speed. Lucie is nog een paar meter langer dan Speed en zou volgens de opener van de route de quotatie verhogen van 8c+ tot 9a. Volgens Nicolas dus niet terecht.

De site van Nicolas Favresse
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


30/08/2012
Voor zij die willen weten wat voor route Speed is:

https://vimeo.com/33591235

30/08/2012
Sterk

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm