Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Tweede Belgische 8B+ boulder voor Micha Vanhoudt

Tweede Belgische 8B+ boulder voor Micha Vanhoudt

De veelzijdige klimmer Micha Vanhoudt jongleert met brio tussen het boulderen en lengteklimmen. Na Hobby Extra 8c begin december wist hij verleden week Barry White 8B+ uit te klimmen in het massief van de NÖ. Hij is de tweede klimmer in de Belgische klimgeschiedenis die een boulder van deze moeilijkheidsgraad weet te toppen. De eerste was Olivier Mignon in juni 2011 met New Base Line in Magic Wood. Micha bevestigd de moeilijkheidsgraad want "het is veel harder dan wat ik ooit al geprobeerd of geklommen heb in het verleden. De toekomst zal het uitwijzen. In elk geval heeft het me veel tijd gekost, een ongelooflijk probleem !"

Foto: Jakob Schrödel
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm