Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Verhuizende valken in Freyr

Verhuizende valken in Freyr

Vorige week meldden we jullie dat een koppeltje slechtvalken zijn intrek had genomen op de Pape in Freyr. De Club Alpin Belge laat weten dat het koppel tijdens de week verhuisd is naar de aangrenzende sector van de Al'lègne. Voor een reden die ons onbekend is keerden ze dus terug naar hun oude, klassieke stek. Het broeden is reeds aan de gang en het nest mag dan ook niet benaderd worden omdat dit het einde voor de valkjes in wording kan betekenen.
Alle routes links van La Lecomte (inclusief) en boven de traversée van de Al'lègne zijn verboden terrein. De eerste lengtes van de L'Arête Jongen, La Sérénade, Le spigolo, La croisière fantastique, Le feu d'artifice, etc blijven beklimbaar. Let op als je er klimt!
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm