Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Weer even een klimgordel voor Raphaël Fernandez

Weer even een klimgordel voor Raphaël Fernandez

Sprint of halve fond, een mens moet kiezen. Dat is hetzelfde in het klimmen waar er een wereld van verschil is tussen het boulderen en het leadklimmen. Sommigen, zoals Raphaël Fernandez, trachten beide te combineren. Na 6 maanden in het teken van het boulderen, onder andere met twee wereldbekerdeelnames, pastte hij zich de klimgordel weer aan voor 5 weken rotsklimmen in Rodellar. Ter plaatse aangekomen begin juli lanceerde hij zich in enkele korte boulderachtige routes maar zonder veel succes.
Raphaël: "Bizar genoeg bewoog ik niet zo goed in de boulderachtige routes. Ik besloot dan ook om mijn ambities bij te stellen en ik probeerde enkele veel langere routes (nvdr: in gezelschap van Antoine Kauffmann). Dat lukte me al veel beter. Ik had blijkbaar een goede weerstand en de sfeer was optimaal."
Raphaël topt drie 8b+'en: Ixea, Tripa de conejo en L'idole evenals een tiental andere routes tussen de 8a en 8b. Naar het eind van het verblijf toe bleek de regen een vaste waarde in Spanje en moest Raphaël zich terugtrekken in de nog zwaarder overhangende daken waar Rodellar zo rijk aan is. Resultaat: nog een route in vol dak gekwoteerd 8b+, Hulk.

Veelzijdigheid blijkt één van de karaktertrekken van Raphaël. Morgen vertrekt hij weer in de richting van Magic Wood in Zwitserland om zich opnieuw op het boulderen te storten. Het ultieme doel, de Wereldkampioenschappen half september in Parijs.

De blog van Raphaël Fernandez
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm