Competitie
>
Artikels 

Open Blok Challenge 2002-2003

Eerste manche

24 november 2002, 

Mannen - Hommes

Na ijverig werk van onze vaste routebouwers en de twee gastbouwers gingen we van start met 14 nieuwe problemen van 4b tot 7c?

Bart Van Ham

De nummer 3 van vorig jaar, Gunter Verwimp beet de spits af en topte vlot tot en met grijs. Ook van de partij op de eerste zondag waren de toppers Peter Belien, Olivier Coenen en Marius Oniga. Geen van hen kon op deze eerste dag een grootse indruk maken, gelukkig waren de hardere problemen interessant en uitnodigend genoeg om er een gezellige avond boulderen op niveau van te maken.

Frederik AgtenDinsdag verscheen Ludovic Stelmaszyk (FR) op het toneel en brak de wedstrijd helemaal open, als prof wedstrijdboulderaar legde hij de lat meteen op een hoogte zoals we het kennen van de wereldbeker boulderen. Bijna alle problemen gingen vlotjes in de eerste wedstrijdpoging voor de bijl, enkel wit 2 (7c+ ?) werd niet gelukt a cause de la fatigue.
Woensdag meldde zich boulderaar Thierry Hardy, deze bleef mooi in het spoor van Ludovic en klom in de eerste pogingen tot en met zwart.

Onze tweede zondag belooft het dus warm te worden in Klimzaal Blok, de toppers hebben rendez vous om de ticklist trachten aan te vullen met één van de hardere problemen. Vooral Marius moet nog het werk dat hij tijdens de week verrichte verzilveren in wedstrijdpunten. Zondag de 17de , de laatste wedstrijdag van deze manche werd de klimzaal overrompeld door deelnemers en sympathisanten. Ludovic Stelmaszyk moest nog enkel wit 2 toppen om het maximum van de punten in deze manche te halen. Hij wist echter geen van de 4 pogingen te benutten.

Marius had nog 6 boulders op de plank liggen, hij topte er slechts 4. De 2 witte problemen zouden helaas een onoverkomelijk struikelblok vormen voor hem. Onze deelnemers vanuit Limburg dan, hieruit bleek Olivier Coenen de best presterende te zijn. Een bijna foutloos parcours tot en met zwart leverde voor hem de aansluiting met de kop van het klassement. Voor Peter Belien kwam deze manche net iets te vroeg, een gebrek aan boulder training maakte de hardste problemen net iets te zwaar maar we kijken uit naar zijn prestaties in de volgende manches. De in het leven meer ervaren deelnemers lieten zich niet opzij zetten.

Jan Van Roy uit de druivenstreek wist tot en met grijs vlot te toppen maar werd voor problemen geplaatst in zwart 1, een sprong bij de start maakte van dit probleem een zware bevalling! Ook Bart Schiltz liet weer van zich horen, hoed af voor de manier waarop hij de grijze routes wist te toppen.
Zo zie je maar, later in het leven is men ook nog sterk en sommigen een beetje wijzer!

Gunter Verwimp

Vrouwen - Femmes

Ludovic StelmaszikBij de vrouwen hebben we ditmaal een uitgesproken favoriet, de deelname van Anthoni Kim die in het verleden deel nam aan wereldbeker wedstrijden maakt de opdracht voor de anderen niet eenvoudig. Zeker niet verloren voor hen maar de marge om punten te laten liggen word nu wel klein. Kim werkte in één sessie tot en met grijs 1 af en wekte de indruk dit vlot aan te kunnen.

Winnares van onze vorige editie Willockx Liesbeth liet 2 punten achter in rood (6C) en trachtte alsnog aansluiting te maken door pogingen in grijs maar bleek tot op heden nog niet succesvol. Zondag werd de wedstrijd echter verrijkt met de deelname van de Nederlandse Irene Pieper, deze legde een mooi parcours af en topte alles tot en met rood, grijs lukken bleek echter te veel gevraagd om op één wedstrijddag aan te kunnen. Voor liesbet bracht zondag de punten in rood, 2 punten gingen echter verloren in het krachtige einde van rood 1.

Dit jaar bulkt de wedstrijd van het talent en dit maakt het enkel maar interessanter voor deelnemers en supporters, kijk maar even op de tussenstand, spannend en op niveau.

Met dank aan Five Ten, K2, Axis, Belgian Climbing Network, Petzl, Errygers bvba en last but not least, onze vaste routebouwers alsook Jeroen & Wouter Jongeneelen (NL) voor de prachtige hardere problemen.

Marius Oniga


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,