Vorige nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

7 januari 2016

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak, na een seizoen dat voor beiden op een totaal verschillende manier van start ging.

Voor Simon is de titel van Belgisch Kampioen de kers op de taart na een topjaar. In 2015 was hij bij ongeveer elke wedstrijd waaraan hij deelnam vooraan in de uitslag te vinden. Op te merken zijn onder meer zijn titel in maart op het Belgisch Kampioenschap Lead Junior, maar ook en vooral zijn vierde plaats in augustus op het Wereldkampioenschap Lead Junior in Arco. Ook op de rotsen schitterde de Luikse klimmer: nadat hij in april in Margalef met L'espiadimonis zijn eerste 8c klom, kon hij in november in de Frankenjura ook Wallstreet toppen, de mythische eerste 8c ter wereld die Wolfgang Güllich er in 1987 opende. Zijn overwinning eind december op het Belgisch Kampioenschap Boulderen is het bewijs van een veelzijdigheid die nog maar weinig Belgische klimmers ooit konden voorleggen.

"De voorbije twee jaar is de stijl van de boulders in België echt geëvolueerd en benaderen ze de stijl van de internationale wedstrijden. Dat is positief..." - Chloé Caulier

Voor Chloé Caulier lagen de kaarten bij de start van het boulderseizoen in september lichtjes anders. Door een aanslepende blessure moest de titelverdedigster de laatste vier maanden van 2015 haar klimritme noodgedwongen op een lager pitje zetten. Het BK was voor haar dan ook een eerste test na haar herstel. Ze greep haar kans echter met beide handen en kon de wedstrijd winnend afsluiten. De finaleboulders lieten haar wel met een licht onvoldaan gevoel achter. Chloé: “Ik vond de boulders in de halve finale leuker om te klimmen dan die in de finale. Ze waren gevarieerder, en meer vergelijkbaar met de boulders die we op internationale wedstrijden voorgeschoteld krijgen. In de finale werd er één boulder niet geklommen en waren er twee boulders met dezelfde 'Belgische' stijl: stevig trekken op regletten.” Chloé tempert echter: “De voorbije twee jaar is de stijl van de wedstrijdboulders in België echt geëvolueerd en benaderen ze meer en meer de stijl van de internationale wedstrijden. Dat is echt positief voor de klimmers, want je mag niet vergeten dat de nationale wedstrijden dienst doen als selecties voor het internationale circuit. Het is dus belangrijk dat de geselecteerde klimmers die stijl goed beheersen.” Het succes van een geslaagde routebouw zit in voldoende afwisseling. “Volgens mij bestaat een een perfecte gebouwde finale uit 4 totaal verschillende boulders”, gaat Chloé verder, “om zo de meest complete en dus beste klimmer naar voor te laten komen. Daarnaast moet een finale ook visueel aanspreken, met spectaculaire bewegingen, volumes en flashy kleuren, want alleen op die manier kunnen we onze sport populairder maken bij het grote publiek.”

“België is niet klaar voor de organisatie van een dergelijk evenement op een andere locatie dan in een klimzaal." - Danny Verbinnen, gerant Crux

Vanuit de organisatie bevestigt Danny Verbinnen, uitbater van Crux Bouldergym, de mening van Chloé: “Het is geen eenvoudige opdracht. Het is niet alleen de bedoeling om interessante boulders te bouwen, maar ook om voldoende variatie te hebben: boulders op regletten en slopers, op evenwicht en in overhang...” Wat is nu het recept van een geslaagde boulder? Niemand die het echt helemaal kan doorgronden, maar Danny licht een tipje van de sluier op: “Je hebt fantasie nodig om uitdagende boulders te bouwen, maar je moet het niveau van de atleten ook goed kunnen inschatten. Onze grootste angst is dat een boulder helemaal niet getopt wordt. En nog een ander belangrijk punt: het moet een aangenaam spektakel opleveren voor de toeschouwers.”

In Herk-de-Stad was het publiek helaas niet op de afspraak. Dat het kampioenschap op de eerste dag van de schoolvakantie plaats vond zal alvast niet geholpen helpen. Danny Verbinnen is hier duidelijk over: “Daar konden wij niets aan veranderen. De beslissing om het kampioenschap op de eerste zaterdag van de wintervakantie te laten organiseren werd al enkele jaren geleden genomen.” De gekozen datum beïnvloedt logischerwijs het aantal toeschouwers, net zoals de mate waarin er promotie voor een wedstrijd gemaakt wordt. En is een klimzaal wel de meest geschikte locatie voor een dergelijk nationaal evenement? Het zijn allemaal terechte vragen. Danny Verbinnen is categoriek in zijn antwoord: “België is niet klaar voor de organisatie van een dergelijk evenement op een andere locatie dan in een klimzaal. In andere landen zoals Nederland en Duitsland is dat wel mogelijk, maar bij ons zijn de hiervoor beschikbare middelen ruimschoots onvoldoende.” We zijn benieuwd hoe de federaties op deze vraag zullen reageren.

Resultaten en foto's van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


11/10/2017
Test of comments

11/10/2017
Test 2

18/05/2018
Soluzione nembutale sodica (per iniezione), polvere nembutale, soluzione orale nembutale (sterile), soluzione orale nembutale (non sterile). Offriamo Nembutal 99, alta qualità pura al 8% e garantiamo una consegna efficiente e discreta. Costruiamo la nostra reputazione offrendo ai nostri clienti un'eccellente qualità Nembutal / elevata purezza con consegna discreta e assistenza clienti. ([email protected])

Nembrica Pentobarbital e altri medicinali in:

Abbiamo altre medicine, sebbene non menzionate nell'elenco qui sopra.

I nostri servizi. . .
- Nessuna prescrizione richiesta
Consegna di corriere espresso durante la notte o il giorno successivo
L'imballaggio è molto discreto sigillato, avvolto con un foglio di alluminio, sicuro e protetto
- Nessuna firma richiesta al ricevimento del pacco
-100% servizio clienti e supporto.
Garanzia di consegna
- Offriamo servizi di consegna porta a porta
- Prezzi eccellenti e imbattibili

https://nembutalpentobarbital.yolasite.com
https://noprescriptionprovidenembutal.blogspot.com.br/

Uso veterinario / umano @ ([email protected]) Ottieni sodio pentobarbitale di Nembutal
Acquista Nembutal Pentobarbital sodium @ ([email protected])
Prendi del liquido pentobarbitale di Nembutal di sodio, polvere e compresse

11/03/2019
Buy Real and Fake passport,drivers license,green card,Id cards and diplomats.(http://www.buyfakedocs.com)

We are the best producers of forged documents worldwide. www.buyfakedocs.com is a place where you can Buy fake documents online, Buy Real Passports Online, Buy Fake Passports, Buy Passports Online, Buy Residence Permit Online, Buy Green Cards Online, Buy Driver's License Online, Buy Fake Driver's License Online, Buy Texas Driver's License Online, Buy Fake ID Cards Online, Buy Fake Social Security Numbers Online, Buy Fake Certificates Online, Buy Fake Birth Certificate Online, Buy Fake Death Certificates Online, Buy IELTS Certificate online, Buy TOEFL Certificate online, Buy Fake Degree Online, Buy Fake Diplomas Online and rest assured that you are buying the best possible quality.

[email protected]
Cell phone......+1 405 261 9120
website........ http://www.buyfakedocs.com

27/05/2019
Buy IELTS Certificate online Genuine IELTS Certificate without Test
Do you need Real and IDP/BC verified IELTS Certificates?
Do you like to Get Band 7 in IELTS Certificate Test?
Are you trying to get Band 7 or 8 in IELTS certification?
DO you want IELTS Certificate
We can help you!!!

Email: [email protected]

Contact number : +1(720)507-8612

Whatsapp number: +1(720)507-8612

1- we provide Official certificate with registration into the database and actual center stamps for customers interested in obtaining the certificate without taking the test.

2- If you already took the test and it less than a month that you took the test, we can update the results optained in your previous test to provide you with a new certificate with the updated results for you to follow you PR procedures without any risk.

3- Last but not the least we can provide Question papers for future test before the actual test date. the questionnaires will be issued about 6 to 10 days before the test data and will be 100% same questions that will appear in the test. guaranteed at 100%

buy ielts certificate in australia
buy ielts certificate in india
buy ielts certificate uk
get ielts certificate without exam in pakistan
buy original ielts certificate
ielts score without exam
buy ielts certificate in punjab
Selling Original IELTS Certificates Online in United Arab Emitates,UAE,DUbai
Selling Original IELTS Certificates Online in Bahrain
IELTS Certificates Online in Algeria
Selling Original IELTS Certificates Online in Saudi Arabia
IELTS Certificates Online in Middle East
IELTS Certificates Online in Kuwait
buy ielts english certificates in australia
buy ielts certificates in sydeny australia
IELTS certificate for sale Buy IELTS Certificate S
buy ielts certificates in australia
IELTS Certificates Online in Qatar
IELTS Certificates Online in Jordan
IELTS Certificates Online in Egypt
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in United Arab Emirates,UAE,DUbai
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Jordan
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Saudi Arabia
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Jordan
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Saudi Arabia
Buy Australian passports and green cards online
Buy Australian drivers licenses and id card online
Buy Australian Tourist Visa and working Visa online
Buy Australian Resident Permit Cards, Green Cards and Passport Cards online
Australian Immigration online

27/05/2019
Buy IELTS Certificate online Genuine IELTS Certificate without Test
Do you need Real and IDP/BC verified IELTS Certificates?
Do you like to Get Band 7 in IELTS Certificate Test?
Are you trying to get Band 7 or 8 in IELTS certification?
DO you want IELTS Certificate
We can help you!!!

Email: [email protected]

Contact number : +1(720)507-8612

Whatsapp number: +1(720)507-8612

1- we provide Official certificate with registration into the database and actual center stamps for customers interested in obtaining the certificate without taking the test.

2- If you already took the test and it less than a month that you took the test, we can update the results optained in your previous test to provide you with a new certificate with the updated results for you to follow you PR procedures without any risk.

3- Last but not the least we can provide Question papers for future test before the actual test date. the questionnaires will be issued about 6 to 10 days before the test data and will be 100% same questions that will appear in the test. guaranteed at 100%

buy ielts certificate in australia
buy ielts certificate in india
buy ielts certificate uk
get ielts certificate without exam in pakistan
buy original ielts certificate
ielts score without exam
buy ielts certificate in punjab
Selling Original IELTS Certificates Online in United Arab Emitates,UAE,DUbai
Selling Original IELTS Certificates Online in Bahrain
IELTS Certificates Online in Algeria
Selling Original IELTS Certificates Online in Saudi Arabia
IELTS Certificates Online in Middle East
IELTS Certificates Online in Kuwait
buy ielts english certificates in australia
buy ielts certificates in sydeny australia
IELTS certificate for sale Buy IELTS Certificate S
buy ielts certificates in australia
IELTS Certificates Online in Qatar
IELTS Certificates Online in Jordan
IELTS Certificates Online in Egypt
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in United Arab Emirates,UAE,DUbai
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Jordan
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Saudi Arabia
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Jordan
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Saudi Arabia
Buy Australian passports and green cards online
Buy Australian drivers licenses and id card online
Buy Australian Tourist Visa and working Visa online
Buy Australian Resident Permit Cards, Green Cards and Passport Cards online
Australian Immigration online

27/05/2019
Buy IELTS Certificate online Genuine IELTS Certificate without Test
Do you need Real and IDP/BC verified IELTS Certificates?
Do you like to Get Band 7 in IELTS Certificate Test?
Are you trying to get Band 7 or 8 in IELTS certification?
DO you want IELTS Certificate
We can help you!!!

Email: [email protected]

Contact number : +1(720)507-8612

Whatsapp number: +1(720)507-8612

1- we provide Official certificate with registration into the database and actual center stamps for customers interested in obtaining the certificate without taking the test.

2- If you already took the test and it less than a month that you took the test, we can update the results optained in your previous test to provide you with a new certificate with the updated results for you to follow you PR procedures without any risk.

3- Last but not the least we can provide Question papers for future test before the actual test date. the questionnaires will be issued about 6 to 10 days before the test data and will be 100% same questions that will appear in the test. guaranteed at 100%

buy ielts certificate in australia
buy ielts certificate in india
buy ielts certificate uk
get ielts certificate without exam in pakistan
buy original ielts certificate
ielts score without exam
buy ielts certificate in punjab
Selling Original IELTS Certificates Online in United Arab Emitates,UAE,DUbai
Selling Original IELTS Certificates Online in Bahrain
IELTS Certificates Online in Algeria
Selling Original IELTS Certificates Online in Saudi Arabia
IELTS Certificates Online in Middle East
IELTS Certificates Online in Kuwait
buy ielts english certificates in australia
buy ielts certificates in sydeny australia
IELTS certificate for sale Buy IELTS Certificate S
buy ielts certificates in australia
IELTS Certificates Online in Qatar
IELTS Certificates Online in Jordan
IELTS Certificates Online in Egypt
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in United Arab Emirates,UAE,DUbai
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Jordan
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Saudi Arabia
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Jordan
Buy orginal Ielts Certificate Without Exam in Saudi Arabia
Buy Australian passports and green cards online
Buy Australian drivers licenses and id card online
Buy Australian Tourist Visa and working Visa online
Buy Australian Resident Permit Cards, Green Cards and Passport Cards online
Australian Immigration online

28/06/2019
Nice post! for football news check https://footballnewsng.com


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,