Competitie
>
Artikels 
Youth versus Senior

Youth versus Senior

Wat maakt het verschil?

9 november 2011, 

De laatste jaren maakten namen als Adam Ondra, Johanna Ernst en Anna Stöhr furore in het competitieklimmen. Ze maakten duidelijk dat de jeugd de toekomst is. Recentelijk zie je dat meer een meer jonge klimmers een vroege overstap maken naar het senior circuit en succesvolle namen als de Duitsers Megos en Halenke of de Française Serrière komen ervaring opdoen op de wedstrijden voor grote mensen. De druk op de oude garde neemt evenredig toe en namen als Angela Eiter of Ramon Julian Puigblanque slagen er nog steeds in te winnen maar moeten het groeiende zelfvertrouwen van de jeugdige klimmers ook al eens ondergaan. Tijdens de wedstrijd in Puurs legden we ons oor eens te luister bij de jeugdklimmers om te weten te komen hoe ze de senior wedstrijden beleven.

Loïc Timmermans

Eerst en vooral hadden we een toffe babbel met Loïc Timmermans die zijn eerste ervaring met het senior circuit in Puurs beleefde. En het was een succesvolle ervaring want hij raakte als 19e in de halve finales. Hij verloor wel enkele plaatsen op de finaledag om op 23 te eindigen maar hoopvol kan dit resultaat zeker genoemd worden!

Belclimb: Nogmaals proficiat met je resultaat hier in Puurs. Hoe ervaarde je je wedstrijd?

Loïc Timmermans: Het was goed. In mijn eerste route was ik zeer gemotiveerd en ik wilde me ten volle geven. Het ging echt goed en ik klom vlot. Ik probeerde doorheen het jaar de routes van verleden jaar en die vielen me echt zwaar. Ik verwachte dan ook zeer harde routes maar het voelde allemaal ok aan. Alle bewegingen waarvan ik dacht dat ze me problemen zouden opleveren voelden beter aan dan ik verwachtte en ik geraakte dan ook redelijk hoog. In de tweede route ging het allemaal zo goed niet meer. Misschien at ik onvoldoende maar ik was zeker niet goed geconcentreerd. Ik zat met mijn gedachten elders en pas toen ik al even aan het klimmen was besefte ik het en toen was het al te laat en gleed ik weg… Misschien overkwam me hetzelfde als in Veliko Tarnovo afgelopen maand augustus. De eerste route ging ook daar goed en in de tweede bleek ik wat afgeleid te zijn.

Waren beide wedstrijden niet minder belangrijke afspraken op je kalender?

Nee, in Veliko was ik nog niet 100% in vorm maar ik wist dat er niet zo veel deelnemers zouden zijn. Ik hoopte er dan ook een goed resultaat te halen. Hier in Puurs was ik helemaal niet gestresseerd en was het de bedoeling een eerste indruk te krijgen van het senior circuit. Ik bereidde me echter zeer nauwgezet voor op deze en volgende wedstrijden.

Hoe zou je het A circuit en het senior circuit vergelijken?

Beide zijn totaal verschillend. Wow, het is hier echt wel een pak moeilijker. In de kwalificaties al maar zeker in de halve finales… Niets te vergelijken met jeugdwedstrijden. De ambiance is redelijk gelijkend en er is nog steeds veel vriendschap. Sommigen nemen het allemaal wat serieuser maar de meesten blijven toch in de klassieke 'klimsfeer'.

Je zegt dat de routes harder zijn dan dat je gewend bent op wedstrijden. Je hebt wel de kans om het jaar door in deze klimzaal te komen trainen. Is de stijl van de wedstrijdroutes gelijk aan de stijl van de klassieke Klimax II routes?

De stijl van de routes is zeer gelijkend op die van de routes van afgelopen jaar maar in vergelijking met de andere routes van de zaal is het echt wel anders. Normaal gezien is een 8a hier een opeenvolging van bakken van grepen doorheen de zware overhang maar de wedstrijdroutes vragen toch altijd net iets meer. Ze zijn meer technisch, hebben meer weg van een ontdekkingstocht doorheen het dak. Misschien zijn de kwotaties op wedstrijden wel nog iets apart…

Wie zal er winnen dit jaar?

Jakob Schubert en Ja-In Kim. (En daarmee sloeg Loïc de nagel op de kop, nvdr)

Max Rudigier

Als Sebastian Halenke het Deutsches kampfschwein is dan is Max Rudigier er de Oostenrijkse versie van. Dit jaar alleen nam Max al aan 11 verschillende officiële internationale wedstrijden deel. In drie ervan wist hij het hoogste plekje te veroveren, één maal in boulder bij de jeugd, tweemaal in lead jeugd. Sinds 2007, als youth B klimmer, tot nu verzamelde hij al menig medaille en sinds 2009 neemt hij ook deel aan wedstrijden op de senior kalender.
 
Belclimb: Hoe was je wedstrijd?

Max Rudigier: Misschien wel mijn beste wedstrijd ooit. De routes leken me meer mijn stijl en ik lukte erin de negende plaats te bemachtigen. Misschien kon ik wel een plaats beter gedaan hebben tot in de halve finales maar het was niet gemakkelijk en ik lukte er niet in een goede rustpas te vinden in de route.

Je neemt ook deel aan de jeugdwedstrijden. Hoe zou je beide circuits vergelijken?

De routes en bewegingen hier zijn krachtiger en harder. Ik zag nog maar zelden zo'n overhangende en krachtige routes als hier. Misschien kan je in Imst een soortgelijke stijl terugvinden maar Edinburgh bijvoorbeeld is niets in vergelijking met deze wedstrijd. In vergelijking met verleden jaar kon ik de routes wel meer appreciëren dit jaar. Qua sfeer kan je wel stellen dat je op de jeugdwedstrijden meer vrienden maakt die je dan ook doorheen de hele wedstrijdcarrière tegen het lijf blijft lopen.

Is het boulder en het lead circuit exact hetzelfde of totaal verschillend?

Als je een goede lead klimmer bent maak je ook kans in boulder. Omgekeerd is dat niet het geval.

Zijn lead klimmers dan de beter klimmers?

[lacht]… Nee, zo zou ik het niet willen zeggen.

Moet een klimmer veelzijdig zijn?

Het is meer fun om variatie in te bouwen en van alle disciplines te proeven.

David Firnenburg

David Firnenburg is, zoals Loïc, in zijn eerste jaar in het senior circuit. Doorheen de jaren ontmoetten beide klimmers elkaar regelmatig in internationale finales en toonden beide aan zeer sterke klimmers te zijn. April dit jaar wist David zijn eerste 9a op de rotsen te toppen en sinds dit jaar komt ook zijn jongere broer, Ruben, mee om deel te nemen aan alle wedstrijden van het jeugdcircuit. Zowel in Duitsland als in België, met de Timmermans en Favresse broers, lijkt klimmen een familiezaak te zijn.

Belclimb: Hoe verliep je wedstrijd vandaag?

David Firnenburg: Ik denk dat het super was voor mij. Mijn doel was om in de halve finales te geraken. Ik behaalde een 22e plaats na de kwalificaties en lukte erin die plaats te behouden doorheen de halve finales en mag dan ook tevreden naar huis.

Kon je genieten van de wedstrijd?

Jawel, ik klim graag in Puurs omwille van de krachtige stijl, het steile, atletische klimmen. Ik denk dat het een andere manier van klimmen is en ik kan die wel appreciëren. Zelf heb ik niet zo veel kracht en ben over het algemeen beter in technischer werk maar van het andere uiterste kan ik zeker ook genieten.

Is Era Bella, je eerste 9a, in Margalef niet een eerder krachtige route? Kunnen we dan niet stellen dat je ook in dat genre van routes best wel je plan kan trekken?

Dat is waar. Misschien ben ik toch goed in beide.

Is er een groot verschil tussen de Youth A wedstrijden en het senior circuit?

Ik denk van wel. Het jeugdcircuit kan je omschrijven als een sub-circuit. Seniors hebben meer kracht, de routes zijn krachtiger en zeker hier in Puurs. Zelfs in Chamonix op een ander genre van muur waren de routes eerder krachtiger. Ook is het in het jeugdcircuit allemaal meer een spel en zeer vriendschappelijk. Bij de senioren is het strikter en serieuzer. Er vallen niet zo veel glimlachen te bespeuren op de gezichten maar het blijft nog wel fun onder vrienden.

Wat is het verschil tussen internationale boulderwedstrijden en het lead gebeuren?

In boulder zijn er slechts 6 finalisten en is het dan ook harder om in de finales te geraken. Je moet ook op alle soorten bewegingen voorbereid zijn en moet op een complexere manier klimmen. Boulder is korter maar vraagt meer kwaliteit.

Moeten boulderaars dan betere klimmers zijn?

Ja, maar slechts gedurende vijf bewegingen. Als het langer wordt kan een boulderaar al eens in de problemen komen.

Hoe belangrijk is klimmen als sport in Duitsland?

Er is een grote groei qua klimzalen, zeker onder impuls van onze federatie. Ook qua beoefenaars merk je een groei op en de interesse stijgt. Misschien worden we wel Olympisch in 2020... Op televisie kan je tot nu toe enkel documentaires zien en dan voornamelijk over alpinisme maar het merendeel van de Duitsers kent het sportklimmen ook wel, zij het meer het boulderen dan lead. Ook blijven ze vragen hoe snel ik wel klim maar ik probeer dan steeds duidelijk te maken dat klimmen complexer is dan een race tegen de klok. Zo veel verschillende bewegingen, zo veelzijdig…

Van de Oympische Spelen gesproken, is speed voldoende of moet het volledige pakket opgenomen worden in de Olympische lijst?

Ik haat het speedklimmen zeker niet. De publieke opinie heeft misschien meer kaas gegeten van speed omdat het quick and dirty is, eerlijk gezegd. Toch geloof ik dat het de moeite loont de drie disciplines te programmeren en te tonen aan het grote publiek.

Ok, is er nog iets dat je zelf zou willen toevoegen aan dit interview?

Geen idee. Of misschien... Zouden de juniors het voor het zeggen krijgen in het senior circuit? Er zijn meer juniors dan in het verleden en er is zo veel potentieel. Als de sport blijft groeien en meer bekendheid bijeensprokkelt, bijvoorbeeld via de Olympische status, dan zullen de juniors het wel gaan overnemen. De piekleeftijd zal dan 16, 17, 18 jaar worden. Daar waar die nu ergens tussen de 20 en de 30 ligt. In de eerste jaren in het senior circuit moet je nog veel ervaring opdoen en dat is misschien wel het grootste verschil tussen het jeugdcircuit en de seniors. De mate van ervaring. Maar het worden zeker interessante tijden.

Dank je wel en nog veel succes!

Tijl


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


11/09/2019
HIGH QUALITY UNDETECTABLE COUNTERFEIT BANKNOTES FOR SALE

BUY SUPER HIGH QUALITY FAKE MONEY ONLINE GBP, DOLLAR, EUROS BUY 100% UNDETECTABLE COUNTERFEIT

MONEY ,,
BEST COUNTERFEIT MONEY ONLINE, DOLLARS, GBP, EURO NOTES AVAILABLE
BUY TOP GRADE COUNTERFEIT MONEY ONLINE, DOLLARS, GBP, EURO NOTES AVAILABLE.
TOP QUALITY COUNTERFEIT MONEY FOR SALE. DOLLAR, POUNDS, EUROS AND OTHER CURRENCIES AVAILABLE
Counterfeit money for sale money, banknotes, fake money, prop money,
EUROS,DOLLARS AND POUNDS AND NOVELTY DOCUMENTS LIKE PASSPORTS,ID CARDS,GREEN CARDS AND DRIVERS

LICENSE
counterfeit money for sale, buy fake money online, fake dollars, fake pounds, fake euro, buy

money online, fake money for sale. Buy Fake Dollars, Buy Fake British Pounds, Buy Fake Euro,

Money, where can i buy counterfeit money?.
With over a billion of our products circulating around the world. We offer only original high-

quality counterfeit currency NOTES. We ship worldwide. We also print and sell Grade A banknotes

of over the world. Here is your chance to be a millionaire. Our money is perfectly

reproduced,Indistinguishable to the eye and to the touch. We are sending in various sizes,

packed and hidden. All our notes carries all the holograms and water marks and passes the light

detector test. We will deliver the money directly to your home without the interference of

customs . we have a Huge quantity ready in stock.
EUROS,DOLLARS AND POUNDS AND NOVELTY DOCUMENTS LIKE PASSPORTS,ID CARDS,GREEN CARDS AND DRIVERS

LICENSE.
We use latest technology to produce our notes so that it looks 100% identical to the real note.

This thus implies all security features present in the real notes are present in the note we

make. Our team is made up of Quality IT technicians from Morocco, US, Russia, India, Korea and

China etc We offer high quality counterfeit NOTES for all currencies.


Contact us for best price and deals ever


website:https://www.supercounterfeitbills.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
pagelink:https://www.supercounterfeitbills.com/services/counterfeit-money/
Email: [email protected]
sitelink:www.buymoneybills.com
sitelink:https://www.bestqualitynotes.com
Whatsapp No: +1 (480) 382-4693
product link:https://www.supercounterfeitbills.com/buy-counterfeit-dollar-bills/
otherlink:https://www.elightdocumentation.com
otherlink:https://www.flymedishop.com

Buy 100% Undetectable Counterfeit Money Online

When anybody discusses about undetectable fake money so one thing that comes in the every mind

is that counterfeit currency which is very useful. Now you can buy counterfeit money online that

looks real from SuperCounterfeitBills.

You are simply living your dream the time when you consist of a lot of cash and money, because

of which you can able to enjoy to the core without limitations. Buy counterfeit money online

from here and grab quality undetectable banknotes.

SuperCounterfeitBills is one of the best platforms to get top quality undetectable counterfeit

money online. We have taken banknote printing as workmanship and that is the reason they have

the best undetectable particular banknotes that cant be followed effectively by counterfeit

identifier machines

Contact us for best price and deals ever

website:https://www.supercounterfeitbills.comWeblink:https://www.supercounterfeitbills.com
pagelink:https://www.supercounterfeitbills.com/services/counterfeit-money/
Email: [email protected]

sitelink:www.buymoneybills.com
sitelink:https://www.bestqualitynotes.com
Whatsapp No: +1 (480) 382-4693
product link:https://www.supercounterfeitbills.com/buy-counterfeit-canadian-dollar-online/
otherlink:https://www.elightdocumentation.com
otherlink:https://www.flymedishop.com

Top Quality Security for Counterfeit Money for sale

Our banknotes contain the top-class security highlight, which implies they can breeze through

each test that is explicitly intended to recognize counterfeit money in travel. Buy undetectable

counterfeit money and advantage from the numerous incredible costs we bring to the table.Counterfeit money can you control you moreover. It is our involvement in the Money Art that

makes us produce the best quality undetectable counterfeit banknotes. At Super Counterfeit

Bills, each banknote that goes under their hands has a remarkable sequential number which is

engraved with near genuine 3D images.Money workmanship is a subject identified with counterfeiting; it is craftsmanship that fuses

currency plans. They have inspired and all around structured fundamental substances for a wide

range of monetary forms accessible in various categories.A portion of these show-stoppers is sufficiently comparable to real bills that their lawfulness

is being referred to. To buy fake money online is no more an unsafe activity. While a

counterfeit is made with beguiling purpose, money craftsmanship isnt; be that as it may, the

law could possibly separate between the two.

Contact us for best price and deals ever
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
website:https://www.supercounterfeitbills.com
pagelink:https://www.supercounterfeitbills.com/services/counterfeit-money/
Email: [email protected]

productlink:https://www.supercounterfeitbills.com/buy-counterfeit-10-euros-online/

https://www.supercounterfeitbills.com/buy-counterfeit-10-pounds-

bill/https://www.supercounterfeitbills.com/buy-counterfeit-10-pounds-bill/
Whatsapp No: +1 (480) 382-4693
sitelink:www.buymoneybills.com
sitelink:https://www.bestqualitynotes.com
otherlink:https://www.elightdocumentation.com
otherlink:https://www.flymedishop.com

Buy 100% Undetectable Counterfeit Money Online at affordable prices

We are quality leader in authentic Banknote and Counterfeit Banknotes printing. Our work ranges

from the production of substrates and security features, through banknote printing and web

application, to plant engineering. Our high-tech solutions ensure we produce the best banknotes

in the world.

authenticcounterfeit has the Best Counterfeit Banknotes for sale.

Recent developments in photographic, computer and printing technologies, along with the

availability of low-cost equipment, have made the production of counterfeit money relatively

easy. We are different from every other company in that we produce super undetected counterfeit

notes.We use cutting-edge technology to produce the best counterfeit banknote and security paper

for documents that convey value, identity and confidence.
Contact U
s for prompt response

Contact us for best price and deals ever
website:https://www.supercounterfeitbills.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
pagelink:https://www.supercounterfeitbills.com/services/counterfeit-money/
Email: [email protected]

Whatsapp No: +1 (480) 382-4693
productlink:https://www.supercounterfeitbills.com/buy-counterfeit-10-pounds-bill/
sitelink:www.buymoneybills.com
sitelink:https://www.bestqualitynotes.com
otherlink:https://www.elightdocumentation.com
otherlink:https://www.flymedishop.com
Buy fake Australian dollers online with all other currencies

Finding the cheapest way to buy Australian Dollars should in theory be a simple process.

However, timing your purchase and selecting expensive suppliers is unfortunately common

practice. Buying Aussie dollars at the airport is a costly mistake. At MyTravelMoney, our

editorial team have compared the travel money market to bring you suppliers that offer

Australian Dollars at no commission, great rates and next day delivery. Typically, we have found

that buying holiday money online is not only secure, but extremely cost effective.

Contact us for best price and deals ever
website:https://www.supercounterfeitbills.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
pagelink:https://www.supercounterfeitbills.com/services/counterfeit-money/
Email: [email protected]

Whatsapp No: +1 (480) 382-4693
productlink:https://www.supercounterfeitbills.com/buy-fake-australian-dollar-online/
sitelink:www.buymoneybills.com
sitelink:https://www.bestqualitynotes.com
otherlink:https://www.elightdocumentation.com
otherlink:https://www.flymedishop.com

The Best Counterfeit Money For Sale

Talking about choosing counterfeit money, one thing that comes to mind quality effectiveness and

durability. the best counterfeit money for sale.

But the best counterfeit money for sale isnt pretended instead its like 100 percent real

currency. Most people United Nations agency area unit unaccustomed counterfeit cash usually

escort a question wherever i able to purchase counterfeit cash. The answer is search on the net

there area unit several corporations United Nations agency print counterfeit banknotes

purchasable. the best counterfeit money for sale.


Contact us for best price and deals ever
website:https://www.supercounterfeitbills.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
pagelink:https://www.supercounterfeitbills.com/services/counterfeit-money/
Email: [email protected]

Whatsapp No: +1 (480) 382-4693
productlink:https://www.supercounterfeitbills.com/the-best-counterfeit-money-sale/
sitelink:www.buymoneybills.com
sitelink:https://www.bestqualitynotes.com
otherlink:https://www.elightdocumentation.com
otherlink:https://www.flymedishop.com

11/09/2019
Buy 100% undetectable dollars ,pounds,euro super notes +1 ( 213) 340-5813
Best Online Counterfeit Money Shop Hello.The best place to buy 100% undetectable counterfeit bills is Allcounterfeitbills that can pass the pen test, UV test, have raised printing, micro printings, has the UV security thread , and passes through atms and can be used anywhere without any problems?
https://www.allcounterfeitbills.com/legit-counterfeit-money-for-sale/
https://www.allcounterfeitbills.com/buy-undetected-counterfeit-canadian-dollars-online/
https://www.allcounterfeitbills.com/where-to-buy-fake-pounds-that-looks-real-uk/
https://www.allcounterfeitbills.com/grade-a-counterfeit-money-for-sale/
https://www.allcounterfeitbills.com/producers-of-world-best-high-quality-counterfeit-money-for-sale/
https://www.allcounterfeitbills.com/super-best-quality-undetectable-counterfeit-banknotes-for-sale/
CONTACT US
Email: [email protected]
https://www.allcounterfeitbills.com/
Text/call:+1 ( 213) 340-5813
Whatsapp: +1 ( 213) 340-5813

We are the best supplier of pain medications and research chemicals .our prices are affordable .
For more details visit our website
https://greenlifemedss.com/

https://www.allcounterfeitbills.com/top-quality-counterfeit-pounds-for-sale/
https://www.allcounterfeitbills.com/best-quality-counterfeit-bills-of-all-kinds-for-sale/
https://www.allcounterfeitbills.com/what-is-the-best-means-to-get-fake-money/
https://www.allcounterfeitbills.com/where-to-buy-counterfeit-pounds-in-uk/
https://www.allcounterfeitbills.com/legit-counterfeit-money-for-sale/
https://www.allcounterfeitbills.com/buy-undetected-counterfeit-canadian-dollars-online/
https://www.allcounterfeitbills.com/where-to-buy-counterfeit-pounds-in-uk/
where can you buy fake money that looks real dollars pounds euros https://www.elightdocumentation.com
Buy Vyvanse 30mg, Vyvanse 70mg , Vyvanse 50mg , Ritallin 20mg,Concerta 54mg,Dexedrine 10mg
https://www.flymedishop.com
where to buy fake money online dollars pounds euros
https://www.buymoneybills.com
BUY SUPER NOTES ONLINE

HTTPS://WWW.SUPERCOUNTERFEITBILLS.COM

11/09/2019
Premium quality counterfeit banknotes


We are quality leader in authentic Banknote and Counterfeit Banknotes printing.Based in USA but have branches in
Asia, Europe, South America and Australia Our work ranges
from the production of substrates and security features, through banknote printing and web application,
to plant engineering. Our high-tech solutions ensure we produce the best banknotes in the world.
Best Quality Notes has the Best Counterfeit Banknotes for sale.
Recent developments in photographic, computer and printing technologies,
along with the availability of low-cost equipment, have made the production of counterfeit money
relatively easy. We are different from every other company in that we produce super undetected counterfeit notes.
We use cutting-edge technology to produce the best counterfeit
banknote and security paper for documents that convey value, identity and confidence.
With our advanced printing processes, managed services, and distinct focus on quality,
we realize every currency as a unique, secure and cost-effective solution. Banknotes
are a countrys business card, and the design imperatives and their unique properties
including color-shift, tactile, and interactive elements enable them to be authenticated and mechanically processed.Contact Us for prompt response
Whatsapp No: +1 (216) 584-6158
Email: [email protected]
Website : www.bestqualitynotes.com
Weblink : https://www.bestqualitynotes.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.allcounterfeitbills.com
https://www.elightdocumentation.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
Blog: https://bestqualitynotes.wixsite.com/best
https://www.bestqualitynotes.com/premium-quality-counterfeit-banknotes/Best quality counterfeit banknote for sale

Are you looking for a means to pay your accumulated bills, Buy items from local shops and big super markets,
live a luxurious lifestyle as a millionaire, party and lodge in top 5 stars hotels around the world? Then you
are on the right counterfeit store as we have the Best quality counterfeit banknotes for sale and all the necessary
materials, and human resources that will enable our clients to live their dream life. Our priority is to increase our
network worldwide and to create and maintain long term business relationship with all our clients.
Our Major Counterfeit Currencies
Contact Us for prompt response
Whatsapp No: +1 (216) 584-6158
Email: [email protected]
Website : www.bestqualitynotes.com
Weblink : https://www.bestqualitynotes.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.allcounterfeitbills.com
https://www.elightdocumentation.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
Blog: https://bestqualitynotes.wixsite.com/best
Product link: https://www.bestqualitynotes.com/best-counterfeit-money-for-sale


Buy counterfeit Money Online

We print Banknotes of different countries but will be more comfortable printing the US Dollar, Canadian Dollar, Australia Dollar, Great British Pound, and Euro. US dollar is the easiest money to counterfeit.
The notes are all Grade A Banknotes perfectly reproduced with all security features available, feels like real money to the touch. These banknotes are safe to use in supermarkets, Casinos, vending machines and small stores.
If you are looking to buy counterfeit banknotes online then contact us and we will get back to you with our quote.
Our Notes are the best, undetected by machines in Supermarket, Casinos and stores.
Buy Counterfeit banknotes online All packages are supplied in secured discreet packages to ensure prompt and safe delivery. Here is your chance to be a millionaire. Our money is perfectly reproduced, Indistinguishable to the eye and to the touch. We are sending in various sizes, . All our notes carry all the holograms and water marks and pass the light detector test. But we do not advise our clients to use our banknotes in banks. We will deliver the money directly to your home without the interference of customs. We keep all clients identity very secret and we do reship in case of any unsuccessful delivery. we have a Huge quantity ready in stock. Just let us know exactly what you want, the quantity and your location any of our contact details provided at the side.
Innovation through Integration
Contact Us for prompt response
Whatsapp No: +1 (216) 584-6158
Email: [email protected]
Website : www.bestqualitynotes.com
Weblink : https://www.bestqualitynotes.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.elightdocumentation.com
https://www.allcounterfeitbills.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
Blog: https://bestqualitynotes.wixsite.com/best
Product link: https://www.bestqualitynotes.com/buy-counterfeit-money-onlinebuy 100% undetectable counterfeit money

Banknotes are constantly being refined and we customize our production process for each currency. The printing processes generally
follow a defined sequence, whilst also offering the customer an array of integration options. For example, it is possible to combine
a variety of printing processes, such as offset and intaglio, with the PEAK security feature (Printed Embossed Anticopy Key).
We provide the right balance of innovative and secure features for each denomination.
Sampling Inspires Confidence
Contact Us for prompt response
Whatsapp No: +1 (216) 584-6158
Email: [email protected]
Website : www.bestqualitynotes.com
Weblink : https://www.bestqualitynotes.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.allcounterfeitbills.com
https://www.elightdocumentation.com
Blog: https://bestqualitynotes.wixsite.com/best
Page link: https://www.bestqualitynotes.com/buy-100-undetectable-counterfeit-money/
https://www.bestqualitynotes.com/buy-100-undetectable-counterfeit-british-pounds-online/
https://www.bestqualitynotes.com/buy-100-undetectable-counterfeit-british-pounds-online/
https://www.bestqualitynotes.com/authentic-counterfeit-money-for-sale/
https://www.bestqualitynotes.com/authentic-counterfeit-money-for-sale/
https://www.bestqualitynotes.com/quality-counterfeit-money-online-store/
high quality undetectable counterfeit banknotes for sale

The look and feel of a banknote are key for trust and recognition in circulation. Before a large banknote order is printed,
we produce prototypes and sample banknotes for trial in the markets. These can be used to check whether the design
and security features integrate perfectly to the customers expectations. This enables the further optimization of individual designs and security features. Hence you can buy bulk counterfeit money from our store without fear.
High-Grade Production Standards Worldwide
We sell the worlds major currencies like US dollars, Euros, British pounds Japanese Yen Canadian dollar, Kuwait dinar, etc with the best quality!
The paper we use to make them is 80% cotton 20% cellulose
It feels and looks just like the real currency

Contact Us for prompt response
Whatsapp No: +1 (216) 584-6158
Email: [email protected]
Website : www.bestqualitynotes.com
Weblink : https://www.bestqualitynotes.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.allcounterfeitbills.com
https://www.elightdocumentation.com
Blog: https://bestqualitynotes.wixsite.com/best

Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com

Buy Undetectable Counterfeit Pounds OnlineWe are Professional IT technicians and we produce SUPER UNDETECTED
COUNTERFEIT MONEY for all currencies. Our notes are industrially
and professional produced. We use quality foil paper elements.20%
of cellulose and 80% of cotton paper.Our bills have the Infrared
Detection which makes our bills to bypass the UV machines, Pen test and
even eye detection buy counterfeit experts. Our notes are AAA+ grade Quality.
We also sell and provide money cleaning services and solutions

for more information contact us bellow

Website ... www.bestqualitynotes.com
Emails .... [email protected]
weblink.... https://www.bestqualitynotes.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.allcounterfeitbills.com
https://www.elightdocumentation.com
Phone .... +1 (918) 280 9526

Buy counterfeit money


Best Quality Notes is the name people call when looking to buy counterfeit money online. As risky as it is
the counterfeit money business is a very lucrative one from which many mafia empires were built.

We have been working with many people for years bringing only the best high quality counterfeit banknotes
to the market. Do not take our word for it though, go to the comment section and see what the customers have been saying about our product.

You can buy counterfeit banknotes from us and use it anywhere in the world without getting caught.
You can only know if your products are the best when your customers come back for more.
We have customers who have been buying from us constantly for the past 3 years. It is because our customers are very successful that we are considered the bestContact Us for prompt response
Whatsapp No: +1 (216) 584-6158
Email: [email protected]
Website : www.bestqualitynotes.com
Weblink : https://www.bestqualitynotes.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.elightdocumentation.com
https://www.allcounterfeitbills.com
Blog: https://bestqualitynotes.wixsite.com/best
productlink.. https://www.bestqualitynotes.com/buy-counterfeit-money-online/
productlink.. https://www.bestqualitynotes.com/realistic-counterfeit-money-for-sale/How to get best of quality Realistic counterfeit money online

Welcome to the most effective and distinctive producer of prime quality Counterfeit Money.
We are based in USA and we do ship to Europe , Canada, Australia and Asia. With over a billion
of our product current round the world. we provide solely original high-quality counterfeit currency NOTES.
we have a tendency to ship worldwide. we have a tendency to additionally print and sell Grade A banknotes
of over a hundred and fifty currencies within the world.


Contact Us for prompt response
Whatsapp No: +1 (216) 584-6158
Email: [email protected]
Website : www.bestqualitynotes.com
Weblink : https://www.bestqualitynotes.com
Weblink:https://www.supercounterfeitbills.com
https://www.flymedishop.com
https://www.buymoneybills.com
https://www.allcounterfeitbills.com
https://www.elightdocumentation.com
Blog: https://bestqualitynotes.wixsite.com/best
productlink.. https://www.bestqualitynotes.com/buy-counterfeit-money-online/
productlink.. https://www.bestqualitynotes.com/realistic-counterfeit-money-for-sale/
productlink.. https://www.bestqualitynotes.com/where-to-buy-undetected-canadian-dollars/

11/09/2019


WELCOME TO FLY MEDI SHOP, THE PHARMACY THAT COMES TO YOU! WERE MAKING MEDICINES MORE AFFORDABLE
FOR EVERYONE WE COLLECT YOUR ORDER AND DELIVER NATIONWIDE###ADD/ADHD; https://www.flymedishop.com/product-category/add-adhd/
Buy Suboxone 8mg Strips (Film)
1.00 2.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-suboxone-8mg-strips-film/

Buy LSD 25 (Lysergic Acid Diethylamide) 50mcg tablets
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-lsd-25-lysergic-acid-diethylamide-50mcg-tablets/

Buy Desoxyn pills online
0.50 1.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-desoxyn-pills-online/

Buy Adderall 20mg immediate release
1.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-adderall-20mg-immediate-release/

Buy Concerta 36mg online
1.00 2.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-concerta-36mg-online/

Buy Desoxyn pills online
0.50 1.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-desoxyn-pills-online/

Buy LSD 25 (Lysergic Acid Diethylamide) 50mcg tablets
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-lsd-25-lysergic-acid-diethylamide-50mcg-tablets/

Buy Molly (Pure MDMA) 180mg capsule
8.00 12.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-molly-pure-mdma-180mg-capsule/

Buy Namenda (Memantine) 10mg online
1.20
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-namenda-memantine-10mg-online/

Buy PMA (para-Methoxyamphetamine) 100mg
2.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-pma-para-methoxyamphetamine-100mg/

Buy Ritalin (Methylphenidate) 10mg online
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-ritalin-methylphenidate-10mg-online/

Buy Vyvanse Online
1.50 4.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-vyvanse-online/


###ANTI ANXIETY; https://www.flymedishop.com/product-category/anti-anxiety/Buy Halcion (Triazolam) 0.250mg online
3.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-halcion-triazolam-0-250mg-online/

Buy Suboxone 12mg tablet online
2.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-suboxone-12mg-tablet-online/

Buy Valium Online without prescription
2.00 3.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-valium-online-without-prescription/###CANABIS/EXTRACTS; https://www.flymedishop.com/product-category/canabis-extracts/
Buy Amber Oil online
100.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-amber-oil-online/

Buy Daps online
25.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-daps-online/

Buy Girl Scout Cookies Budder online
14.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-girl-scout-cookies-budder-online/

Buy Godfather OG kush online
10.008.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-godfather-og-kush-online/

Buy Jack Herer online
8.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-jack-herer-online/

Buy Sour Diesel online
7.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-sour-diesel-online/

Margarine
10.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/margarine/###HALLUCINOGENS; https://www.flymedishop.com/product-category/hallucinogens/Buy Ayahuasca 300mg online
3.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-ayahuasca-300mg-online/

Buy LSD (Lysergic Acid Diethylamide) tablets online
3.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-lsd-lysergic-acid-diethylamide-tablets-online/

Buy Mescaline 300mg pills online
3.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-mescaline-300mg-pills-online/

Buy Phencyclidine (PCP) Tablets online
3.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-phencyclidine-pcp-tablets-online/

Buy Salvia divinorum (salvia) 300mg online
3.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-salvia-divinorum-salvia-300mg-online/

Psilocybin (Magic Mushrooms)
5.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/psilocybin/###PAIN KILLERS; https://www.flymedishop.com/product-category/pain-killers/Butrans Transdermal Film ER
45.00 80.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/butrans-transdermal-film-er/

Buy Avinza (Morphine Sulfate) 120mg capsule
3.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-avinza-morphine-sulfate-120mg-capsule/

Buy Demerol (Meperidine HCL) 100mg
1.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-demerol-meperidine-hcl-100mg/

Buy Ketalar (Ketamine HCL) 100mg/ml injection
4.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-ketalar-ketamine-hcl-100mg-ml-injection/

Buy Methadone 10mg online
2.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-methadone-10mg-online/

Buy Oxycodone Pills online
0.50 0.75
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-oxycodone-pills-online/

Buy OxyContin 10mg onlne
2.00 6.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-oxycontin-10mg-onlne/

Buy Percocet online
1.00 4.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-percocet-online/

Buy Suboxone 12mg tablet online
2.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-suboxone-12mg-tablet-online/

Buy Suboxone 8mg Strips (Film)
1.00 2.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-suboxone-8mg-strips-film/

Buy Tramadol 100mg online
0.70
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-tramadol-100mg-online/

Buy Xanax Bars Online
1.00 1.75
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-xanax-bars-online/

Subutex (oral/sublingual)
0.50 2.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/subutex-oral-sublingual/

WATSON 853 (Hydrocodone 10mg/325mg)
4.003.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/watson-853-hydrocodone-10mg-325mg/


###STEROIDS; https://www.flymedishop.com/product-category/steroids/


Buy Dianabol 10mg online
0.90
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-dianabol-10mg-online/

Buy Anabol 5mg online
0.90
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-anabol-5mg-online/###PILLS; https://www.flymedishop.com/product-category/pills/Buy Bali Kratom Capsules online
2.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-bali-kratom-capsules-online/

Buy Captagon Pills online
1.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-captagon-pills-online/

Buy Ecstacy yellow illuminati pills
8.005.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-ecstacy-yellow-illuminati-pills/

Buy Mescaline 300mg pills online
3.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-mescaline-300mg-pills-online/

Buy Sodium Cyanide pills online
3.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-sodium-cyanide-pills-online/

Buy Valium Online without prescription
2.00 3.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-valium-online-without-prescription/

Buy Yellow UPS (220mg mdma) pills
8.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-yellow-ups-220mg-mdma-pills/

Buy Zopiclone (Zimovane) 7.5mg online
1.00 1.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-zopiclone-zimovane-7-5mg-online/

###RESEARCH CHEMICALS; https://www.flymedishop.com/product-category/research-chemicals/Buy Alprazolam Powder online
10.008.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-alprazolam-powder-online/

Buy AM-1248 POWDER
12.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-am-1248-powder/

Buy Dibutylone Crystal online
19.0015.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-dibutylone-crystal-online/

Buy Ephedrine Powder online
5.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-ephedrine-powder-online/

Buy Fentanyl Powder online
18.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-fentanyl-powder-online/

Buy Flakka (A-PVP) crystal online
17.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-flakka-a-pvp-crystal-online/

Buy JWH-018 online
14.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-jwh-018-online/

Buy Ketamine HCL Crystal Powder online
10.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-ketamine-hcl-crystal-powder-online/

Buy Methamphetamine crystal online
12.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-methamphetamine-crystal-online/

Buy Oxycodone Powder Online
3.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-oxycodone-powder-online/

Buy Potassium/Sodium Cyanide Powder Online
5.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/buy-potassium-sodium-cyanide-powder-online/

Order 4-ACO-DMT Online
13.00
products link; https://www.flymedishop.com/product/order-4-aco-dmt-online/

Pseudoephedrine Crystals
3.50
products link; https://www.flymedishop.com/product/pseudoephedrine-crystals/

[email protected]
Homepage link; https://www.flymedishop.com/

allcounterfeitbills
products link; https://www.allcounterfeitbills.com/

buymoneybills
products link; https://www.buymoneybills.com/

bestqualitynotes
products link; https://www.bestqualitynotes.com/

supercounterfeitbills
products link; https://www.supercounterfeitbills.com/

elightdocumentation
products link; https://www.elightdocumentation.com/

autopowerbooster
products link; https://autopowerbooster.com/

elightdocumentation
products link; https://www.elightdocumentation.com/

maxmedishop
products link; https://www.maxmedishop.com/HOPE YOU SEE, BUY AND USE OUR PRODUCTS.SATISFING YOU IS OUR JOB. AND WE DO OUR BEST IN PROVIDING WHAT YOU NEED
artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,