Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Blok Open 2011, de uitslag

Blok Open 2011, de uitslag

In Hoboken is er dit weekend veel veranderd: de Blok Open smaakte voor de 119 deelnemers toch net iets anders als de voorbije jaren. Dat is te danken aan het spreiden van de wedstrijd over twee dagen, het nieuwe veteranenklassement, en de Roemeense routebouwers. Van de overrompeling van de vorige editie was er deze keer geen sprake, er was voor iedereen de nodige ruimte, en wachtrijen waren onbestaande. Ondanks de koude vertrokken er weinig klimmers onderkoeld terug naar huis, want de warme ambiance stimuleerde iedereen om met plezier het vel van de vingers te klimmen op de 40 boulders.

Bij de jeugd zijn er weinig verrassingen in het klassement. Chloé Caulier won vorig jaar ook al, en ook Loïc Timmermans behaalde moeiteloos het hoogste trapje op het podium.
Bij de senioren hadden de resultaten er ook helemaal anders kunnen uitzien, maar uiteindelijk konden de vaste waarden toch hun stempel drukken. Magali Hayen en Jonathan Thomas klimmen de drie finaleboulders zonder problemen à vue uit. Ook Didier Mottart mist er geen enkele à vue, maar belandt op de tweede plaats door een iets minder resultaat tijdens de selecties: Jonathan maakte toen met een groter aantal boulders korte metten.
Het veteranenklassement bleek een goede aanwinst bij de wedstrijd, en zal hopelijk ook andere wedstrijdorganisatoren op ideeën brengen. Carl Debreyne en Kim Van Deun gaan hier met de winst aan de haal.

Volledige resultaten en foto's van de Blok Open 2011
(Stéphanie Guérit en Hube)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm