Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Graftiaux 4de op Europees Kampioenschap Boulderen

Chloé Graftiaux 4de op Europees Kampioenschap Boulderen

Chloé Graftiaux’s week was uitputtend, maar ze eindigt in schoonheid. In een finale vol heropstandingen behaalt ze een 4de plaats in het boulderen op de Europese Kampioenschappen in Parijs.

Na twee boulders stond ze nog aan de leiding, maar de twee laatste boulders werden haar fataal. De eerste was heel technisch op de voetjes en in de tweede vond ze de juiste methode net iets te laat. Chloé: “Het gebeurd regelmatig dat ik in de eerste boulders goed presteer en moeite heb op het einde. Zoals in het verleden voelde ik ook hier een beetje de vermoeidheid in de derde en vierde boulder. Desalniettemin ben ik heel tevreden met mijn resultaat.”
De overwinning was voor de Sloveense Natalija Gros, die de vorige dag reeds vierde werd in de Lead finale.

Chloé mocht echter toch nog het podium bestijgen en wel dat van de Combined ranking (lead, boulder en speed) waar ze derde eindigt na de optelling van de punten in de drie disciplines.

Iets vroeger in de dag beëindigde Muriel Sarkany haar week met een 12de plaats in het Boulderen.

Bekijk de foto's van de Europese Kampioenschappen.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


19/10/2008
Pas de Belge en finale de la difficulté mais quelques surprises. Victoire de Paxti Usobiaga devant Tomas Mrazek. Détail sur :
http://www.kairn.com/news_escalade65643.html?#n65643

Wedstrijd gedaan. Yeah

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm